SKRADZIONY IPHONE 5 nr. seryjny: C36JLWKADTWD, IMEI: 013404007416240
Napisano 18 grudnia 2012 - 05:39

Napisano 18 grudnia 2012 - 08:50
Okazało się, że jest to telefon innego użytkownika tego forum. Powodzenia w szukaniu
Czyli znalazła się zguba kogoś innego?
Napisano 18 grudnia 2012 - 09:02
Czyli znalazła się zguba kogoś innego?
Jeżeli tak to super

Napisano 18 grudnia 2012 - 09:11
Zgadzam sie z tym co napisałes. Ja bym jeszcze dodał od siebie ze trzeba byc tez niezłym burakiem zeby kupic kradziony sprzet... bo tylko to ze ludzie kupuja takie sprzety powoduje ze sa kradzione...Nikle masz szanse na trafienie kogos takiego jak ja, kto po znalezieniu portfela wywiesza kartke a po znalezieniu telefonu stara sie zadzwonic na numer typu "mama" zeby sie dowiedziec, gdzie go oddac. Tacy ludzie w Polsce sa, ale maja opinie "niezyciowych frajerow". Ja tam wole na swoje zapracowac a nie ukrasc, ale w Polsce pokutuje taka kure*ska posowiecka mentalnosc.
Pozostaje polowac na zlodzieja po serwisach aukcyjnych i lombardach. Mi kiedys dawno temu zginela komorka w szkole, objechalismy z ojcem pobliskie lombardy zostawilismy numer kontaktowy i po 2 godzinach do jednego z nich zglosil sie "szczesliwy znalazca". Ja nie wiem, jakim trzeba byc ch*jem i zyciowym nieudacznikiem zeby po znalezieniu czegos pierwsza mysla bylo "sprzedac" albo "sobie zostawic".
Napisano 18 grudnia 2012 - 12:09
Okazało się, że jest to telefon innego użytkownika tego forum. Powodzenia w szukaniu
No to super! Cieszę się, że mogłem pomóc

Napisano 18 grudnia 2012 - 16:47
Istotnie, pewne podobieństwa są, tym bardziej, że to szesnastka z Krakowa, ale autor tematu musi doprecyzować- czy telefon był z sieci czy kupiony bez kontraktu. Bo ten niby jest z Playa.
Może być też bez simlocka. Sprzedający wyraźnie napisał, że sprawdzał tylko Play i działa, a nie, że działa tylko w Play.
A tak swoją drogą powinien być obowiązek podawania IMEI na aukcjach...
Napisano 20 grudnia 2012 - 16:04

Napisano 20 grudnia 2012 - 20:19
okazało się, że na aukcji, o której była mowa, był sprzedawany mój iP, którego mi skradziono 1go grudnia. we współpracy z policją i jednym z Was udało mi się odzyskać telefon - właśnie go odtwarzam
dzięki ! i życzę szybkiego znalezienia.
Gratuluje udanego zakonczenia sprawy. Oby tego ch... spotkala zasluzona kara, choc w naszym pieknym kraju to bardzo watpliwe.
Napisano 20 grudnia 2012 - 21:15
Napisano 20 grudnia 2012 - 21:54
przyznał się i poniesie karę za kradzież i paserstwo
Taki "miły" prezent świąteczny mu zrobiłeś

Napisano 20 grudnia 2012 - 22:18
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych