Cześć. Jako nowy użytkownik na początku chciałbym się przywitać ze wszystkimi użytkownikami.
Wiem, że od napisania tematu minęło trochę czasu, ale obecnie ja stoję przed takim wyborem.
Na początku powiem, że z androidem mam styczność na co dzień od bardzo długiego czasu. I znam opinię jednej strony barykady a mianowicie android vs (gorsza) reszta świata. Chciałbym poznać teraz opinię drugiej strony

Dodam też, że nigdy nie posiadałem urządzenia z iOS. Miałem jedynie sporo styczności z MacOS.
Co mnie przeraża w iPhonie to na pewno mała możliwość personalizacji systemu, znane problemy z jakością wykonania (odpryski, zarysowania, przycisk sleep), krótka gwarancja i wielkość ekranu. Z drugiej strony przemawia za mną szybkość działania i optymalizacja aplikacji (również od zewnętrznych dostawców), dobry aparat.
Mam jeszcze dwa "dziwne" pytania:
Czy w ios można zmienić klawiaturę? Na androidzie używam innej, płatnej, która moim zdaniem jest idealna i przewyższa tę standardową.
Jak długo można się spodziewać wsparcia apple jeśli chodzi o aktualizacje oprogramowania? Bo nie ukrywam, że telefon zmieniam raz na 2-3 lata w zależności jak bardzo jestem zadowolony z obecnego.
Byłbym wdzięczny, gdybyście podzielili się swoimi opiniami i spostrzeżeniami na powyższe wątpliwości, ponieważ używacie tych produktów na co dzień i więcej możecie powiedzieć o problemach/zaletach niż to wynika z jakichkolwiek recenzji.
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że nie ma telefonu idealnego. Jednak wobec wszelkich wad i niedoróbek obecnego iPhone'a i wielu użytkowników 4S, że wolą zostać przy swoim aktualnym modelu skłania mnie do przemyślenia zakupu. Zastanawiam się czy nie lepiej kupić teraz Nexusa 4, z bądź co bądź dla mnie sprawdzonym i pewnym androidzie a zakup produktu Apple odłożyć do momentu pojawienia się iPhone'a 6. No i powiem szczerze trochę boję się iOS'a na co dzień (szczególnie w zestawieniu z 5 latami z androidem).