Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad mini - w czym nosić?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
236 odpowiedzi w tym temacie

#101 sobel

sobel
  • 27 postów

Napisano 06 marca 2013 - 13:11

A ipad czasem nie wypada z tego etui?

#102 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 08 marca 2013 - 00:32

Witam, a czy ktoś używa etui firmy Jisoncase? skóra wygląda całkiem fajnie ipad mini real leather case,leather case for iPad mini_Jisoncase. Prosiłbym o opinie. Całkiem fajny wygląd i sporo tańsze od SGP

#103 trocu

trocu
  • 770 postów

Napisano 12 marca 2013 - 23:02

No i doczekałem się. Po około 3 tygodniach w końcu doszła naklejka od GelaSkins na przód i plecy. Jestem pod wrażeniem prostoty montażu i jakości wykonania. O dziwo udało mi się nakleić ją prosto już za pierwszym razem. Mimo że nie brak w niej licznych wycięć na wszystkie przełączniki, dziurki i otworki to wszystko niemal idealnie się spasowało. Do kompletu mam zwykłe neoprenowe etui typu sleeve, kupione w markecie za 11zł. Prosty, skuteczny i tani minimalizm.

#104 Kamilk91

Kamilk91
  • 261 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 13 marca 2013 - 00:33

Nie rozumiem trochę Waszego toku myślenia jeśli chodzi o te "komdomy". Wydaję mi się, że jest to bardzo nieporęczne, iPad mini jest stworzony by wspinać się na wyżyny mobilności itd, a wyciąganie go z takiego etui jest bardzo nieporęczne. Ja idąc gdzieś, przykładowo po galerii trzymam ipada w ręku i gdy coś przyjdzie, piknie, cokolwiek tylko podniosę go do góry i wszystko mam :D tak samo cieszy mnie funkcja statywu w folio. Jest to najbardziej poręczne rozwiązanie, a te wciskane nie robią nic poza hipotetyczną ochroną przed upadkiem :D . Może to kwestia gustu, ale naprawdę ciężko mi zrozumieć Wasz wybór :P

#105 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 marca 2013 - 09:30

Mi ciężko jest zrozumieć jak trzeba być uzależnionym żeby łazić po galerii i gapić się w iPada...

#106 Kamilk91

Kamilk91
  • 261 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 13 marca 2013 - 10:13

Mi ciężko jest zrozumieć jak trzeba być uzależnionym żeby łazić po galerii i gapić się w iPada...

No to też trochę fakt :D .
Jednak mając wsuwane etui myśle, że już dawno bym go potrzaskał

#107 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 13 marca 2013 - 10:37

ja ze swojej strony polecam Rock jako etui z funkcja smart cover. Cienkie, dobrze dopasowane, działa jak powinno i fajnie wygląda mam wersję o fakturze kamienia.

#108 trocu

trocu
  • 770 postów

Napisano 13 marca 2013 - 11:25

Nie rozumiem trochę Waszego toku myślenia jeśli chodzi o te "komdomy". Wydaję mi się, że jest to bardzo nieporęczne, iPad mini jest stworzony by wspinać się na wyżyny mobilności itd, a wyciąganie go z takiego etui jest bardzo nieporęczne. Ja idąc gdzieś, przykładowo po galerii trzymam ipada w ręku i gdy coś przyjdzie, piknie, cokolwiek tylko podniosę go do góry i wszystko mam :D tak samo cieszy mnie funkcja statywu w folio. Jest to najbardziej poręczne rozwiązanie, a te wciskane nie robią nic poza hipotetyczną ochroną przed upadkiem :D . Może to kwestia gustu, ale naprawdę ciężko mi zrozumieć Wasz wybór :P

Owszem są bardzo poręczne. Może nie ma natychmiastowego dostępu do iPada, ale ja nie paraduje po galerii ze sprzętem w ręku :) Wrzucam maszynę do plecaka i mam wolne ręce - w ten sposób "wspinam się na wyżyny mobilności". W plecaku jest jak w pralce, więc neoprenowa ochrona sprawdza się doskonale, a od szybkiego dostępu mam iP w kieszeni. Pozdro

#109 Kamilk91

Kamilk91
  • 261 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 13 marca 2013 - 12:05

tak, ale jak siądziesz sobie w MCD i chcesz napisać coś na forum, to wyciągasz go z "komdoma" i pisanie jest niewygodne, a poza tym iPad jest narażony na wiele bodźców, typu zrzucenie na podłogę. Wtedy bez covera zsyłasz go na pewną śmierć :P

- - - Połączono posty - - -

może nie tyle niewygodne, co nie jest wygodniejsze niż z np. smart casem :P

#110 trocu

trocu
  • 770 postów

Napisano 13 marca 2013 - 14:20

tak, ale jak siądziesz sobie w MCD i chcesz napisać coś na forum, to wyciągasz go z "komdoma" i pisanie jest niewygodne, a poza tym iPad jest narażony na wiele bodźców, typu zrzucenie na podłogę. Wtedy bez covera zsyłasz go na pewną śmierć :P

- - - Połączono posty - - -

może nie tyle niewygodne, co nie jest wygodniejsze niż z np. smart casem :P

Wiesz, to chyba kwestia innego stylu życia. Mam uzasadnione podejrzenie że nie przesiaduje w MCD, bo nawet nie wiem co to jest :) W ogóle nigdzie nie przesiaduje, bo cały czas się poruszam, a jak już siadam to zazwyczaj w innych celach niż ślęczenie z iPadem w ręku :) Jeśli już wyciągam go z plecaka, to za jednym zamachem wyciągam go również z etui. Z reguły w komunikacji, kiedy mam jedyną chwilę na czytanie w ciągu dnia. Mini niech pozostanie mini. Etui typu case zostawiam sobie dla poczciwego iPada, który w tej postaci świetnie sprawdza się jako sprzęt do oglądania filmów w łóżku lub przy kolacji. Pozdro!

#############
PS. W kwestii śmierci przy upadku zapewne masz rację, ale godzę się na to ryzyko, bo drażnią mnie wszelkie pogrubiające go obudowy. Jedynym kompromisem byłby dla mnie bumper, ale nie wiem czy występuje w wersji na iPada.

#111 Kamilk91

Kamilk91
  • 261 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 13 marca 2013 - 20:38

tu masz racje, mnie w folio męczy pogrubienie i to ze jest wycięty na styk, a iPad w nim wędruje. McD w sumie bardziej, to McDonald's :D. jestem jego fanem. chciałem wywołać dyskusje pod tematem: wciskane vs. zakładane po prostu :D

#112 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 marca 2013 - 08:54

Jesteś fanem McDonald's ? Ile ważysz :) ?

#113 trocu

trocu
  • 770 postów

Napisano 14 marca 2013 - 10:19

tu masz racje, mnie w folio męczy pogrubienie i to ze jest wycięty na styk, a iPad w nim wędruje.
McD w sumie bardziej, to McDonald's :D. jestem jego fanem.

chciałem wywołać dyskusje pod tematem: wciskane vs. zakładane po prostu :D

Spoko :) mnie wciskanego nikt nie wciśnie, bo mam przykre doświadczenia. Kiedyś miałem plecki w iP i strasznie porysowały mi obudowę. O tej pory wystrzegam się wszelkich osłonek hardcase.

#114 Kamilk91

Kamilk91
  • 261 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 14 marca 2013 - 17:56

Jesteś fanem McDonald's ? Ile ważysz :) ?

hehe za dużo, ale nie że aż tak :D Po prostu kocham nowości w McD i KFC, nic nie poradzę takie małe moje zboczenie.

@Trocu

Ja z doświadczeń akurat iPadowych nie mam przykrych z wciskaniem, bo cristal puro chronił a nie rysował, aczkolwiek nie powiem żeby sam siebie nie rysował.. Bardzo nieschludnie wygladał już po kilku dniach. Jak na razie nie mogę znaleźć czegoś, żeby mi idealnie pasowało :D

#115 pinio.3

pinio.3
  • 1 postów

Napisano 14 marca 2013 - 22:41

ja tam wolę w etui - i warto wydać 200 zł [ATTACH=CONFIG]14242[/ATTACH] tak wygląda ipad po upadku na kafle... A wydawało się, że etui GOLA jest OK.:(

#116 Jackpe

Jackpe
  • 187 postów

Napisano 14 marca 2013 - 22:55

Pinio.3 Wspólczuje. Dlatego odkąd syn niechcący miał wypadek z moim iPadem włożonym do Puro Zeta Cover, to sprzęt zabezpieczyłem w czymś takim. Niestety w rękach trzylatka wszystko się może zdarzyć. [ATTACH=CONFIG]14243[/ATTACH]

#117 Kamilk91

Kamilk91
  • 261 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 15 marca 2013 - 00:46

Ałć. . . Czekamy na lifeproofa na mini.

#118 trocu

trocu
  • 770 postów

Napisano 15 marca 2013 - 12:00

@Jackpe Wygląda solidnie, czy ekran też jest osłonięty?

#119 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 15 marca 2013 - 12:30

@Jackpe
Wygląda solidnie, czy ekran też jest osłonięty?

Wydaje mi się, że to ten sam case tyle że na Mini.

Survivor military-duty case for iPad mini | Griffin Technology

#120 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 16 marca 2013 - 14:24

Wydaje mi się, że to ten sam case tyle że na Mini.

Survivor military-duty case for iPad mini | Griffin Technology

Tak, dokladnie mala wersja

Griffin Survivor - Pancerne etui iPad mini FOLIA (3091082867) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#121 Jackpe

Jackpe
  • 187 postów

Napisano 16 marca 2013 - 15:10

@Jackpe
Wygląda solidnie, czy ekran też jest osłonięty?

Tak, ekran jest również osłonięty, czymś w rodzaju grubej folii rozciągniętej na ramce stanowiącej górną część samego etui. Jako,że samej gumy jest dość dużo dookoła iPada, to ekran jest parę milimetrów poniżej poziomu. Sama folia dość dobrze reaguje na dotyk palcem. Trochę słabsza reakcja jest na rysik Bamboo i trzeba go mocniej docisnąć. W necie jest kilka filmów prezentujących upadek iPada z wysokości ok. 1.5m, oraz znęcanie się nad iPhonem.
Poprzedni iPad, pomimo tego, że był w Puro Zeta Cover upadł dzieciakowi tak pechowo, że i tak ekran pękł w górnej części. A upadł w zamkniętym etui płasko na ekran z wysokości ok. 40cm. Mój dzieciak dość dożo czasu spędza z tabletami i przynajmniej teraz jestem spokojny, że nic się mu nie stanie.
Takie samo etui jest na iPada mini, jak słusznie zauważono. Swój kupowałem w Cortlandzie. Do tego mają na nie dość fajne ceny po rabacie.

#122 tomek1906

tomek1906
  • 38 postów

Napisano 01 kwietnia 2013 - 10:02

Witam, szukam jakies etui na miniaka, które bedzie chroniło tył, rogi no i będzie miał przód który będzie wybudzał iPada. Znalazłem cos takiego, czy ktoś posiada? bo cena bardzo przystępna a nie chce kupić szajsu Etui Smart Case Cover iPad MINI + folia + rysik (3112901475) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. albo http://allegro.pl/sm...3086676701.html co byście wybrali?

#123 pioorkis

pioorkis
  • 48 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 kwietnia 2013 - 17:55

Kupiłem od tego gościa dokładnie to etui z pierwszej podanej przez Ciebie aukcji. Jak za tą cenę jest bardzo dobrze zrobione, ale oczywiście nie jest to ta sama jakość co smartcover. Dodatkowo na minus - plecki mają takie dziwne dodatkowe mocowanie na osłonę ekranu, że uniemożliwia zdjęcie osłonki ekranu bez wyjęcia miniaka z tylnego etui. Osłonka ekranu ma brzeg z magnesami metalowy (tzn. nie powleczony materiałem jak to jest w oryginalnym smartcoverze). No i ostatni minus - materiał zewnętrzny (w wersji black jaką mam) strasznie się palcuje. To są 3 minusy, ale ogólne wrażenie jest bardzo pozytywne :) A sprzedawca jest b. miły - odbierałem osobiście.

#124 tomek1906

tomek1906
  • 38 postów

Napisano 01 kwietnia 2013 - 19:39

a mógłbyś wrzucić tu swoje fotki etui?

#125 klopersss

klopersss
  • 733 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 01 kwietnia 2013 - 22:02

Witam, chciałem poznać wasze opinie co plecków dla iPada Mini, konkretnie chodzi mi o to co polecacie. Ja natomiast zastanawiam się pomiędzy dwoma rodzajami pokrowca na plecki. 1. Plastikowe przeźroczyste plecki ich +: zasłonią krawędzie na które wszyscy narzekają i osłaniają nie tylko przed zarysowaniami ale i przed upadkami ich -: pogrubiają iPada i zwiększają jego idealną wagę... 2. Przeźroczysta naklejka na tył: jej +: nie zmienia wagi iPada, nie pogrubia go, nie przysłania idealnego designu iPada, chroni przed zarysowaniami jej -: nie chroni krawędzi które podobno szybko się rysują (posiadam Smart Cover to może nie będzie źle z tymi krawędziami) nie chroni przed upadkiem

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych