Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad 4 gen pierwsze wrażenie.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
262 odpowiedzi w tym temacie

#201 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 22 stycznia 2013 - 14:04

Indeks giełdowy wskazuje, ze będzie w marcu i już.

Możesz mi zdradzić sekret, jak z indeksów giełdowych wyczytać takie informacje?
Serio pytam, z giełdą i zarządzaniem aktywami mam już do czynienia ponad 10 lat, a pierwszy raz słyszę o czymś takim.

#202 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 stycznia 2013 - 15:49

Możesz mi zdradzić sekret, jak z indeksów giełdowych wyczytać takie informacje?
Serio pytam, z giełdą i zarządzaniem aktywami mam już do czynienia ponad 10 lat, a pierwszy raz słyszę o czymś takim.

Ironia do poprzedniego postu.

#203 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 22 stycznia 2013 - 18:24

Czy Ipad 4 jak wyszedł to początkowo zdarzały się masowo wadliwe?

Np. kurz pod szkłem czy hot pixele. Są tacy co na takiej podstawie odsyłają sprzęt, ale innym to nie przeszkadza.
Ja też nie trafiłem iPada 4 dobrego za pierwszym razem, w przypadku mini było tak samo.

#204 machiavellimind

machiavellimind
  • 19 postów

Napisano 23 stycznia 2013 - 12:22

O kurzu czytałem, że nagminnie się zdarzało. Patrząc obiektywnie jeżeli na początku marca ogłoszą (jak Ipad 3) + - 2 miesiące wliczając przesyłkę to najwcześniej koniec maja, na początku czerwca przytulę Ipada 5. Chyba nie będę czekał bo jestem zdecydowany na Apple- ani Surface ani najnowszy Note 10.1 nie przekonał mnie.

#205 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 23 stycznia 2013 - 16:20

to najwcześniej koniec maja, na początku czerwca przytulę Ipada 5.

Ja bym nie czekał, szkoda życia. Lepiej kupić to co teraz rynek oferuje i się cieszyć. Potem zawsze się ktoś znajdzie, kto odkupi i dołożysz trochę zł i masz nowy model.

#206 machiavellimind

machiavellimind
  • 19 postów

Napisano 23 stycznia 2013 - 20:03

Dzięki Crisco za pomoc-masz rację i tak właśnie zrobię.

#207 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 23 stycznia 2013 - 22:27

Dzięki Crisco za pomoc-masz rację i tak właśnie zrobię.

Napisz na forum jakie wrażenia z zakupu:)

#208 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 lutego 2013 - 12:50

Czy ktoś miał problem z przyciskiem CISZEJ w iPadzie? GŁOŚNIEJ chodzi bardzo dobrze ale CISZEJ nie reaguje zawsze, muszę kilkukrotnie go wciskać i dopiero zaskakuje albo dużo mocniej, problem nagle się pojawił, po zakupie i przez 1,5mc wszystko chodziło dobrze.

#209 dominzak

dominzak
  • 474 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 07 lutego 2013 - 18:37

iPad nie upadł Ci kiedyś? Nie został zalany, porządnie zakurzony? Bo wygląda to na problem sprzętowy, ale żeby na 100% wykluczyć soft zrób czysty restore (chociaż bardzo wątpię w winę softa w tym przypadku). U mnie wszystkie przyciski (odpukać) działają wzorowo, chociaż ten od blokowania jest "dziwny" ale to mam od nowości. Generalnie - ja trafiłem na wyjątkowo nieudaną sztukę, także ciesz się, że jedynym Twoim problemem jest "głupi" przycisk ;)

#210 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 08 lutego 2013 - 12:17

Restore nic nie pomógł, iPada traktuję jak jajko więc nawet 1mm ryski nie ma. ;) Więc chyba zostaje mi serwis... Coraz gorszy sprzęt Apple, kiedyś miałem pewność, że wydając nie małe pieniądze będzie perfekt, teraz pomimo stałej wysokiej ceny tego nie ma, niedawno iPhone 4s teraz iPad...

#211 machiavellimind

machiavellimind
  • 19 postów

Napisano 08 lutego 2013 - 13:51

Napisz na forum jakie wrażenia z zakupu:)

.
Dd 2 tyg. mam Ipada-zamówiłem w sobotę wieczorem z grawerem na slim case i we wtorek rano była u mnie mimo że termin był na środę/czwartek.
B.pozytywne wrażenie co do szybkości przesyłki.
Kiedyś byłem przeciwnikiem apple jako zbyt drogiego producenta zbędnego sprzętu-obecnie jestem zauroczony moim ipadem, żona lekko zazdrosna;)

#212 Domi731

Domi731
  • 119 postów
Napisano 16 lutego 2013 - 14:05

Witam chciał bym się zapytać tych co posiadają Ipada 4 czy w tym czasie warto kupić czwóreczkę ? Czy poczekać co pokaże Apple (Jeżeli pokaże Ipada5) w marcu ? Na allegro można kupić ipada 4 16GB za 2199zł , myślę , że cena jest dość fajna jak za taki sprzęt . Dodam , iż był by to mój pierwszy tablet od Apple . Chciał bym się też dowiedzieć jak sprawa wygląda z grami na tablecie ? Są gry które np mają rozdziałkę natywną ekranu a są takie które nie ? Ogólnie jak tablet sprawuje się do gier oraz przeglądania zdjęć ?

#213 ziarnoch

ziarnoch
  • 151 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 lutego 2013 - 17:40

2199zł to taka sama cena co w AOS. Jeśli chodzi o gry to czwórka jest najnowszym modelem, więc wszystko na niej śmiga.

#214 wiesiek3d

wiesiek3d
  • 404 postów

Napisano 17 lutego 2013 - 20:02

Panowie, chciałbym spytać czy istnieje już trwały bezpieczny sposób na jailbreak Ipada 4 gen ?

#215 kruku93

kruku93
  • 245 postów

Napisano 17 lutego 2013 - 20:33

Analizując co wyprawia Apple, zakup 4 generacji, jest dobrym posunięciem. Biorąc pod uwagę wydajność A6X, wątpliwe jest żeby zaprezentowali ipada nowej generacji. A6X to najwydajniejszy chip montowany w urządzeniach mobilnych, premiera kolejnych iZabawek nastąpi, ale w okolicach 4Q. Co do ceny za 2100 można wyrwać ipada 4 gen o większej pojemności Gry na ipadzie działają płynnie, jedynie traci klatki Asphalt 7 pewnie przez brak optymalizacji, bo innego wytłumaczenia nie widzę. Zdjęcia to część mojej pracy i do tego retina jest jak najbardziej "pożądana" Z JB nie korzystam - nie jest mi to potrzebne do życia

#216 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 17 lutego 2013 - 20:33

Są gry które np mają rozdziałkę natywną ekranu a są takie które nie ?

Są takie:
1) Tylko na iPhone i będą działały w powiększeniu (960x640)
2) Tylko na iPad 1/2/Mini i na Retinach będą wyglądać biednie (1024x768)
3) Są też takie co gdyby je puścic w natywnej to by sprzęt nie wyrobił z tymi 30fps więc są rozciągane z 1480x1080 (Real Racing 2/3, Inifnity Blade 2, Galaxy on Fire HD)
4) No i są takie co idą w natywnej (2048x1536)

Sądze, że punkt 3 może nie dotyczyć już iPad 4, ale iPad 3 tak.

#217 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 lutego 2013 - 19:57

Powiedź mi gdzie to wyczytałeś że wiesz coś takiego ?

#218 styku

styku
  • 17 postów

Napisano 25 lutego 2013 - 21:59

3 tygodnie z ipadem 4 32gb Witam, zakupiłem mojego pierwszego ipada po tym jak przez rok z przyjemnością użytkowaniem iphona 4s. - świetne wykonanie (biały) - przeglądanie internetu, przelewy bankowe, odpisywanie na maile, komunikacja przez iMessage, czytanie gazet w kiosku czy tez zabawa z iMovie naprawdę zyskała na wartości - mając iphona 4s nie widzę zbytnio różnicy w działaniu urządzenia pod względem szybkości- mam na myśli podstawowe funkcje czyli www, filmy, maile czy tez aplikacje - natomiast wielka różnicę widzę przy obróbce grafiki jak i konwertowaniu np. w iMovie Do wad zaliczę dalej problem z głupkowatą autokorektą, która czasem działa czasem jest bezsensu i trudno sie zdecydować czy ja poprostu niewyłączyć ale to problem iOS - nie wiem czy to wada naklejonej folii czy iOS ( 6.1.1.) czy też będę musiał reklamować urządzenie - nie działa czujnik światła - troszkę ciężki na dłuższą metę - dodałbym jeszcze gesty obsługi safari np.wstecz przód znane z macbooków tzn. zgładzika Podsumowując, wiem że w momencie premiery iphona 5s wymieniam swoją słuchawkę ale w przypadku iPada i jego funkcjonalności nie czuje potrzeby czegoś hmmm lepszego tzn. jest zgrabny, łatwy w obsłudze, szybki i wyjatkowo przyjemny w użytkowaniu.

#219 ziarnoch

ziarnoch
  • 151 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 lutego 2013 - 19:05

Czujnik światła działa tylko w jedną stronę, tzn. jak jest jaśniej w pomieszczeniu to rozjaśnia. Natomiast żeby przyciemnić trzeba zablokować i odblokować iPada. Więc jeśli Ci nie ściemnia ekranu po przejściu do ciemniejszego pomieszczenia to nie jest to wada. Ale jeśli w ogóle nie działa to już źle.

#220 matuszek

matuszek
  • 115 postów

Napisano 26 lutego 2013 - 21:11

Nie wiem jak w ipadzie 4, ale powinno być podobnie jak w moim ipadzie mini. Rozjaśnia się w jasnym szybko, ale ściemnia już wolno-stopniowo. Można to zauważyć, jak się rozjaśni pomieszczenie to od razu ekran jaśnieje, jak przejdzie się do ciemnego miejsca to od razu można dostrzec, jak pasek jasności się powoli przesuwa w lewo. Czyli działa i w drugą stronę tylko wolniej.

#221 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 lutego 2013 - 22:33

Czujnik światła działa tylko w jedną stronę, tzn. jak jest jaśniej w pomieszczeniu to rozjaśnia. Natomiast żeby przyciemnić trzeba zablokować i odblokować iPada. Więc jeśli Ci nie ściemnia ekranu po przejściu do ciemniejszego pomieszczenia to nie jest to wada. Ale jeśli w ogóle nie działa to już źle.

Trzeba skalibrować i działa przyciemnianie.

#222 ziarnoch

ziarnoch
  • 151 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 lutego 2013 - 23:06

Gdzieś na tym forum była dyskusja, że w iPhonie działa kalibrowanie, a w iPadzie nie, a przynajmniej nie zawsze. Ale głowy nie dam.

#223 bobekh

bobekh
  • 20 postów
  • SkądJastarnia, Poland

Napisano 02 marca 2013 - 10:08

Coś tracę nadzieje że w tym marcu będzie premiera ipada5

#224 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 02 marca 2013 - 10:53

Coś tracę nadzieje że w tym marcu będzie premiera ipada5

Ja bym na to nie liczył, czwórka to zbyt świeży sprzęt aby wprowadzać następną generacje.

Sam liczę na lekką zmianę designu w szczególności odchudzenie. Większych zmian raczej się nie doczekamy. Pod względem innowacji ostatnio cieniutko u Apple.

#225 pontonix

pontonix
  • 196 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 marca 2013 - 15:19

Od dzisiaj stałem się posiadaczem 4 generacji iPada WiFi + Cellular. Przesiadłem się z iPada 3 generacji. Narazie za duzo nie moge powiedzieć bo mam go dosłownie 3 godziny ale np. real racing 3 chodzi o niebo lepiej niż na iPadzie 3.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych