Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad 4 gen pierwsze wrażenie.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
262 odpowiedzi w tym temacie

#176 ziarnoch

ziarnoch
  • 151 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 grudnia 2012 - 11:30

Ja na swoim 16 GB mam prawie 2 GB wolnego, a jest parę rzeczy, które mógłbym wywalić. Niektóre osoby, np. trzymające na iP zdjęcia powiedzą, że przydała by się nawet wersja 128 GB.

#177 Colin 79

Colin 79
  • 263 postów
  • SkądWałbrzych, Poland

Napisano 30 grudnia 2012 - 22:18

[CIACH]

Twój wpis został usunięty jako zupełnie niezwiązany z tematem wątku. Proszę znaleźć wątek traktujący o Twoim problemie i w nim zadać pytanie. renqien

#178 GregoryMc

GregoryMc
  • 125 postów

Napisano 02 stycznia 2013 - 15:59

Może kogoś to zainteresuje, ipad 4 w wersji Cellular niestety nie współpracuje z kartą Aero2.

#179 czehuziom

czehuziom
  • 82 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 stycznia 2013 - 17:45

Gdzie można o tym przeczytać? Czy może piszesz to na podstawie własnych doświadczeń? Ja od niedawna jestem posiadaczem najnowszego iPada 32GB + Cellular. Nie mam problemów z prześwitami, przebarwieniami itp.. W porównaniu do mojego iP 4s, widać różnicę w działaniu. Wszystko chodzi znacznie szybciej.

#180 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 03 stycznia 2013 - 08:55

Szczerze ipad 3 czy 4 to narazie to samo,robiłem speed testy i nie jest to dokladnie to samo co ipad 3

#181 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 03 stycznia 2013 - 08:59

Szczerze ipad 3 czy 4 to narazie to samo,robiłem speed testy i nie jest to dokladnie to samo co ipad 3

Zdecyduj się na coś. Jedno wyklucza drugie.

#182 machiavellimind

machiavellimind
  • 19 postów

Napisano 03 stycznia 2013 - 10:49

Buldogg stara się zaspokoić oczekiwania posiadaczy obu ipadów;). Ja wcześniej skłaniałem się ku mini ale kolejne podejście w iSpocie ciągnie mnie ku większej wersji.

#183 ilicz911

ilicz911
  • 64 postów
  • SkądUstroń

Napisano 05 stycznia 2013 - 14:00

Witam wreszcie zakupiłem swojego pierwszego iPada . Dokładnie: jest nim iPad 4 32gb WiFi . Używam go od 3 dni (przez cały czas nie użyłem komputera) . Naczytałem się sporo na temat iPada do czego może służyć co można robić i jestem na prawdę bardzo mile zaskoczony ( jedyny minus iPada bez 4g jest brak możliwości dokładnej lokalizacji) ale iP4s całkowicie to rekompensuje . Wracając zachęcam wszystkich którzy nie mogą się zdecydować ja głównie konsumuję internet ,pocztę , komunikatory (czasami gra) , muzyka , film od czasu do czasu i na prawdę iPad w zupełności wystarcza do takiego zastosowania . Wszystkie potrzebne dokumentu na studia wrzucam do "chmury" i mam przy sobie Jestem pełen podziwu dla tego urządzenia jest to najlepszy gadżet jaki do tej pory miałem :)

#184 CrystalDyst23

CrystalDyst23
  • 109 postów

Napisano 12 stycznia 2013 - 23:41

W moje ręce trafiła dzis wersja 32GB. Jestem zaskoczony jej szybkością i wyswietlaczem, nie ma żółtych plam i innych, jest idealny. W menu podczas przechodzenia do wyszukiwarki jest płynne przejście bez małych zacięć. Dotyk jest idealny jak w każdym iPadzie, doskonale reaguje na gesty a przechodzenie miedzy aplikacjami przez gesty i multitasking są mega płynne. Dobrym pomysłem było rownież dodanie zlacza lightning. Zakup uważam za udany.

#185 Bartek88k

Bartek88k
  • 241 postów

Napisano 18 stycznia 2013 - 13:07

Witam Mam do Was pytanie. Czytam w tym temacie o wielu problemach z wyświetlaczem w iPadach 4. Jutro zamierzam wybrać się do iSpotu w Łódzkiej Manufaktórze i zakupić nowy egzemplarz. Jeśli okaże się, że będę chciał go wymienić to czy nie będą robić problemów? Jeśli chce być spokojny, to gdzie lepiej kupić? W iSpocie czy w AOS?

#186 pontonix

pontonix
  • 196 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 stycznia 2013 - 14:00

AOS. Tyle na forum było o tych iSpotach, że aż słabo mi się robi... Szukanie nie boli naprawdę, ale dla świętego spokoju innych odsyłam Cie do przykładowego tematu: http://myapple.pl/gd...m-reseller.html

#187 Bartek88k

Bartek88k
  • 241 postów

Napisano 19 stycznia 2013 - 17:12

No i stało się. Dzisiaj kupiłem sobie nowego iPada w iSpocie. Mój egzemplarz jest idealny. Brak żółtych plam na wyświetlaczu, cały bielutki. Dodatkowo podświetlenie tez jest ok. Nie było się czego obawiać. Trafiłem dobrze. Ekran jest pozwalający jakością. Mam już iPhone 4s więc miałem styczność z retina. Jednak robi ona o wiele lepsze wrażenie na 10 calach. Faktycznie, lekko się grzeje. Ale nie tak żeby uznać to za wadę. Miałem kiedyś samsunga galaxy s2. Ten telefon potrafi nieraz prawie aż parzyć w dłonie. Ogólnie zakup bardzo udany. Cieszę się z przesiadki z iPada 2. BTW mam na sprzedanie iPada2 w idealnym stanie :-)

#188 machiavellimind

machiavellimind
  • 19 postów

Napisano 21 stycznia 2013 - 12:05

Też po wnikliwym sprawdzeniu branży tabletów zdecydowałem się na ipada. Tylko ja poczekam na 5 w marcu - kupno ipad 4 jest teraz bezsensu IMO.

#189 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 stycznia 2013 - 13:44

Skąd pewność, ze iPad 5 będzie w marcu? I dlaczego kupno teraz iPad 4 jest bez sensu?

#190 Mind_Trance

Mind_Trance
  • 46 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 21 stycznia 2013 - 14:04

Zdecydowałem się kupić iPada do spraw zawodowych. W tej chwili bardzo mi się przydaje w pracy. Największe wrażenie na mnie zrobiła jakość obrazu. Jedyne rozczarowanie jakie mnie do tej chwili spotkało to brak w iTunes dostępu do radio internetowego.

#191 papux

papux
  • 128 postów
  • SkądPL

Napisano 21 stycznia 2013 - 14:18

Tylko ja poczekam na 5 w marcu - kupno ipad 4 jest teraz bezsensu IMO.

Gdybanie. Każdy kupuje sprzęt jaki chce i to naturalne ze z czasem wychodzą jego następny i nawet dobrze bo im szybciej tym lepiej bo ludzie mają wiekszy wybór. Porównując Apple z rynkiem tabletów Android to ich oferta to garstka 4 modeli.

#192 machiavellimind

machiavellimind
  • 19 postów

Napisano 21 stycznia 2013 - 17:03

Żadne gdybanie-środek marca,ostatecznie końcówka będzie 5. Wystarczy się interesować tematem,info jest na sieci,indeksy giełdowe też na to wskazują.

#193 Bartek88k

Bartek88k
  • 241 postów

Napisano 21 stycznia 2013 - 18:17

Co da ludziom to, że poczekają jeszcze ze 3-4 mc na nowy model? Przecież za rok pojawi sie nowy. Może na niego jest lepiej juz czekać i odpuścić sobie ipada, który ma być dopiero zaprezentowany? Kupujcie i cieszcie sie sprzętem.

#194 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 21 stycznia 2013 - 18:44

środek marca,ostatecznie końcówka będzie 5.

Być może premiera. Zanim dotrze do Polski minie 3 miesiące od pokazania go światu, może nawet więcej.

#195 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 stycznia 2013 - 08:40

Indeks giełdowy wskazuje, ze będzie w marcu i już. Komu iPad potrzebny kupi teraz i nie będzie czekał na kolejna generację.

#196 machiavellimind

machiavellimind
  • 19 postów

Napisano 22 stycznia 2013 - 10:41

Być może premiera. Zanim dotrze do Polski minie 3 miesiące od pokazania go światu, może nawet więcej.

Hmm 3 miesiące? dlaczego?

Konferencja odnośnie Ipada 4 oraz mini była 23 października br., przedsprzedaż w polskim apple store ruszyła 26 października z ok. dwutygodniowym czasem oczekiwania. Skąd wziąłeś 3 miesięczny i więcej czas oczekiwania?

#197 Mind_Trance

Mind_Trance
  • 46 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 22 stycznia 2013 - 10:51

Taaaa. Będzie 5tka, a 4 miesiące później 5tka z retina i tak w kółko. Ruch w biznesie musi być.

#198 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 22 stycznia 2013 - 10:52

Jest to kwestia 1-1,5 miesiąca maksymalnie.

#199 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 22 stycznia 2013 - 10:59

Jest to kwestia 1-1,5 miesiąca maksymalnie.

W sprzyjających okolicznościach + czas wysyłki 14 dni + być może pierwsze egz. wadliwe.

- - - Połączono posty - - -

dwutygodniowym czasem oczekiwania.

Ten okres potem się wydłużał, wiem bo zamówiłem zaraz jak był dostępny u nas.

#200 machiavellimind

machiavellimind
  • 19 postów

Napisano 22 stycznia 2013 - 12:39

W sprzyjających okolicznościach + czas wysyłki 14 dni + być może pierwsze egz. wadliwe.

- - - Połączono posty - - -

Ten okres potem się wydłużał, wiem bo zamówiłem zaraz jak był dostępny u nas.

Ty masz praktyczne info,ja teoretyczne-tak patrząc rzeczywiście czas się wydłuża. Czy Ipad 4 jak wyszedł to początkowo zdarzały się masowo wadliwe?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych