Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad 4 gen pierwsze wrażenie.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
262 odpowiedzi w tym temacie

#151 Balin0

Balin0
  • 1 448 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 grudnia 2012 - 21:52

A jak wygląda oddanie do serwisu iPada z Niemiec bez pudełka. Wiem ze nie musi być dowodu zakupu ale czy z pudełkiem nie robią kłopotów.

W Polsce reklamacja wygląda tak, że jeśli oddajesz z tytułu gwarancji, to w Cortlandzie przyjmują samo urządzenie, bez pudełka i akcesoriów, natomiast jeśli z tytułu niezgodności towaru z umową, to sprzedawca ma prawo zarządać opakowania. W twoim przypadku opcja pierwsza ;)

#152 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 grudnia 2012 - 08:43

Znalazłem za 2050zł w Karen Notebooks, Poznań Galeria Malta więc tam pojadę i jak będzie sztuka bez wad to biorę. EDIT: w porównaniu do iPad3, iPad4 jest zimny, czasami w 3 dało się odczuć ciepło, tutaj tego problemu nie ma.

#153 bercikzb

bercikzb
  • 190 postów

Napisano 11 grudnia 2012 - 08:22

Co do JB iPada 4 to bardzo by sie przydal.Z moich nieskomplikowanych obliczen wynika ,(w normalnym trybie pracy JailBreak'owcow) ze iPad 4 gen zostanie zlamany jeszcze przed swietami.

#154 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 grudnia 2012 - 11:22

Tylko po co JB? Jedyne chyba co brakuje to wgrywanie wszystkich plików przez np kartę SD. Sprawdziłem dzisiaj ekran pod kątem bleedingu, są 3 miejsca które widać tylko w nocy tylko na czarnym tle. Gdyby ludzie nie pisali o tym to bym w życiu nie zobaczył tego. Wniosek nasuwa mi się jeden: niektórzy na siłę szukają najmniejszych wad nawet takich które nic nie wnoszą do użytkowania sprzętu.

#155 Robert Gondzia

Robert Gondzia
  • 13 postów
  • SkądChile

Napisano 11 grudnia 2012 - 21:40

Użytkuje Ipada od 5 dni i jestem zachwycony :) naprawdę warto ;) Ułatwia życie :) Zdjęcia robi piękne a ilość aplikacji dostępnych super sprawa:) Jedyny minus to walka z itunsem i zmienianie formatu filmów aby wrzucić..czego niestety itunes nie zrobi za nas..albo ja jeszcze do tego nie doszedłem :P Ogólna ocena 10/10 ;)

#156 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 11 grudnia 2012 - 21:47

Po co zmieniać format, jeśli są programy odtwarzające praktycznie każdy. Tylko nie pytaj jakie, bo było już nie raz pisane ;) Wrzucasz film, na przykład .avi przez WiFi lub po kablu i masz.

#157 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 11 grudnia 2012 - 21:53

Nawet nie trzeba wrzucać, można oglądać prosto z dysku sieciowego.

#158 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 grudnia 2012 - 08:17

Wczoraj odebrałem drugą sztukę i też nie posiada najmniejszej wady.

#159 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 grudnia 2012 - 14:56

Czy ktoś próbował "wypalać" żółty ekran tak jak w iPad 3?

#160 bercikzb

bercikzb
  • 190 postów

Napisano 12 grudnia 2012 - 16:28

Tylko po co JB?.

-Sbs setting
-Bt Stack
-Mysz komputerowa na iPada przez BT
-program do gęstrzego upakowania ikonek
-do usuwanie niepotrzebnych deamonów
-do wgrywania masowo zdjęć
-podmiana ikonek,zmiana koloru status bar'u
Gdy iPad 4 będzie miał trwałego JB będzie (moim zdaniem)najlepszym tabletem.

#161 karlak111

karlak111
  • 37 postów
  • SkądLublin, Poland, Poland

Napisano 16 grudnia 2012 - 15:56

Wczoraj odebrałem nowego ipada 4gen 32gb + cellular. Sprzęt idealny. Żadnych backlight ani żółtych plam. Jestem zachwycony :)

#162 polson

polson
  • 63 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 16:21

Pierwszy mój zakupiony w sobotę miał małe backlighty i różna barwę na ekranie, czyli przejście z zimnej do ciepłej co na białych stronach dawało się we znaki. Wczoraj wymieniony i ten drugi ma barwy ok, ale za to trochę większe backlighty niż poprzedni. I nie wiem czy wymieniać czy co zrobić. Niby nie wiedac tych backlightow przy normalnym uzytkowaniu, ale tylko zapodam jakis film czy cos ciemnego od razu na nie patrze...ehh raz zobaczywszy zawsze zobaczysz.Pózniej jakieś zdjęcia wrzuce jak to u mnie wyglada.

#163 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 grudnia 2012 - 16:40

Wymieniaj!!! Sa egzemplarze bez skaz i takiego sie domagaj

#164 sysop

sysop
  • 16 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 18:15

Cześć, Orientuje się ktoś z Was czy w styczniu będą mieli w iSpotach raty 0% na ipada? Czy tylko w grudniu tak jest? Możliwa jest obniżka po Świętach czy będzie trzymał cenę? Dzięki!

#165 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 grudnia 2012 - 19:04

Co do rat nie wiem, ale cena spadnie dopiero po pojawieniu sie kolejnej generacji.

#166 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 20:54

Niby nie wiedac tych backlightow przy normalnym uzytkowaniu, ale tylko zapodam jakis film czy cos ciemnego od razu na nie patrze...ehh

Ale też bez przesady. Zawsze może być coś widać. To taka technologia ekranu. Ja kupiłem TV za spoooro K i też widać bo ma podświetlanie na krawędziach.

#167 polson

polson
  • 63 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 21:59

Ale też bez przesady. Zawsze może być coś widać. To taka technologia ekranu. Ja kupiłem TV za spoooro K i też widać bo ma podświetlanie na krawędziach.

Po części się zgadzam, wydaje mi się ze u mnie się mieści to w granicach normy. Ekran super, tylko te minimalne 3 backlighty. Poogladalem trochę filmikow na YouTube i żaden nie miał tak małych, wszystkie co widziałem na pewno bym wymienial, natomiast u mnie są 3 bardzo małe, jednak jak się wie gdzie są, to odruchowo na czarnym ekranie okiem tam zerkam. Szkoda ze ten temat przejrzałem, bo bym pewnie o tym nie wiedział i cieszył się super ekranem. Jutro wrzuce zdjęcia z prośba o radę czy wymieniać po raz kolejny:)

I jeszcze mam pytanie czy to normalne ze iPad 4 gen robi się dosyc ciepły po lewej stronie(trzymając go pionowo) podczas grania w gierki?

#168 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 grudnia 2012 - 00:31

Ja po przeczytaniu sprawdziłem i mam lekkie prześwietlenia, 1 dzień i całkowicie o nich zapomniałem, nic nie widać. Człowiek zawsze znajdzie problem. ;) Dosyć ciepły to subiektywne odczucie, ja wiem, że iPad 4 o wiele mniej się grzeje niż iPad 3, poprzednio odczuwałem jak robił się ciepły i czasami to przeszkadzało teraz takiego problemu nie ma.

#169 Tigro

Tigro
  • 70 postów

Napisano 20 grudnia 2012 - 15:44

Czy niebieskawy kontur wokół ekranu (delikatna niebieska smuga z każdej strony, widoczna głównie na białych tłach) to "ficzer" retiny czy mam wybrakowany ekran i powinienem domagać się nowego urządzenia? Głównie widać to, gdy patrzę pod kątem, ale na wprost też nie da się tego przeoczyć. Też tak macie czy idealna biel od krawędzi od krawędzi? :D

#170 polson

polson
  • 63 postów

Napisano 20 grudnia 2012 - 16:19

Wymieniaj!!! Sa egzemplarze bez skaz i takiego sie domagaj

Hehe mam dokładnie takie same prześwietlenia jak u ciebie na zdjęciu, które dodales kilka stron wcześniej. Przy normalnym użytkowaniu nie widac, a na filmie jak są czarne pasy, to tylko jak oderwe wzrok od filmu i spojrze na ramke to widzę lekkie rozswietlenia. Tylko mi się nie podoba ze robi się ciepły od samego korzystania z internetu.

#171 ziarnoch

ziarnoch
  • 151 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 grudnia 2012 - 18:06

Tylko mi się nie podoba ze robi się ciepły od samego korzystania z internetu.

To chyba musisz jechać cały czas na max jasności. U mnie jest ciepły tylko przy grach.

#172 polson

polson
  • 63 postów

Napisano 21 grudnia 2012 - 20:35

To chyba musisz jechać cały czas na max jasności. U mnie jest ciepły tylko przy grach.

Na max podswietleniu oczy wypala w normalnych warunkach domowych, wiec mam ok 60% ustawione. Już się powoli zaczynam przyzwyczajać do bijacego ciepła na ręce, lekkie na wifi itd, większe na grach. Nie miałem wcześniejszych generacji iPadow, więc nie wiem jak powinno być, ale cieply robi sie tylko z lewej strony. W sumie dramatu nie ma.
Mój galaxy note bardziej się grzeje, a to co się w nim dzieje z wyswietlaczem i jego czarnymi czy szarymi odcieniami powinno być uznawane jako wada fabryczna, to jest dopiero jakość.

#173 lukebor

lukebor
  • 55 postów

Napisano 23 grudnia 2012 - 22:41

Kilka subiektywnych spostrzeżeń po 2 tygodniach używania Ipada: lekko się grzeje (potwierdzam, ze bliżej lewej strony), wi-fi działa idealnie tylko przy znakomitym sygnale - mimo karty typu 'n' w specyfikacji, ekran podswietlony idealnie nie jest (porównuje choćby do mojego Iphona 4)...pozostałe wrażenia? SUPER sprzęt ������ jest tylko jeden problem - już nie kupię wersji16 GB ;-) w IPhone mam jeszcze 6 GB wolnego miejsca, tu zostało 2.4 GB ;-) następny będzie 64 GB ������ Generalnie mocno POLECAM sprzęt.

#174 polson

polson
  • 63 postów

Napisano 24 grudnia 2012 - 10:40

Stanowczo te 32 GB przy atualnych promocjach app store sa niewystarczajace.

#175 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 grudnia 2012 - 10:46

Stanowczo te 32 GB przy atualnych promocjach app store sa niewystarczajace.

To tylko twoja opinia. Każdy ma inne wymagania.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych