iMac Late 2012 - opinie
Napisano 19 lipca 2013 - 08:28
Napisano 19 lipca 2013 - 08:53
I Twój hamak taki właśnie jest?
A używałeś hamaka kiedyś? Sądząc po sygnaturce na pewno jeszcze nie, bo byś ją zmienił razem z sprzętem

Napisano 19 lipca 2013 - 09:22
Najlepszy All in One to HP Z1.
Żaden iMac, absolutnie żaden iMac.
Absolutna zgoda
HP Z1 Workstation – All-in-One dla profesjonalistów
Tu użytkownik decyduje, co chce mieć w środku, a nie korporacja.
Napisano 19 lipca 2013 - 09:24
Najlepszy All in One to HP Z1.
Żaden iMac, absolutnie żaden iMac.
HP Z1 to zdecydowanie najlepszy komputer jeśli chodzi o łatwą wymianę podzespołów. Podoba mi się idea tego komputera ale przeraża mnie powrót do Windowsa.
Jak HP Z1 wypada w porówaniu z najmocniejszym iMac'iem 27" ?
Napisano 19 lipca 2013 - 10:27
HP Z1 to zdecydowanie najlepszy komputer jeśli chodzi o łatwą wymianę podzespołów. Podoba mi się idea tego komputera ale przeraża mnie powrót do Windowsa.
Nie ma się czym przerażać. Strach ma wielkie oczy. Obecnie na stałe przesiadłem się na Windows 8 i powiem, że dawno tak dobrego systemu nie miałem.
Testuję też OSX 10.9 i jak na razie powiem, że tak powinien działać Lion od początku (tak, tak Lion, bo to poprawiony 10.7). Najnowsze "dziecko Apple zapowiada się bardzo dobrze.
Ale jak dla mnie za późno. Zacząłem wprowadzać W8 w studiach, które obsługuję i ludzie są bardzo zadowoleni.
Jak HP Z1 wypada w porówaniu z najmocniejszym iMac'iem 27" ?
[table="width: 500, class: grid, align: center"]
[tr]
[td][/td]
[td]iMac 27[/td]
[td]HP Z1[/td]
[/tr]
[tr]
[td]matryca[/td]
[td]IPS 8bit 16,7 miliona kolorów [/td]
[td]H-IPS 10bit 1,07 miliarda kolorów [/td]
[/tr]
[tr]
[td]dyski[/td]
[td]SSD+HDD brak możliwości dowolnej konfiguracji[/td]
[td]2x2,5" 1x 3,5" w dowolnej konfiguracji, w opcji RAID[/td]
[/tr]
[tr]
[td]procesory[/td]
[td]i5 lub i7[/td]
[td]dowolny: i3, i5, i7, Xeon[/td]
[/tr]
[tr]
[td]karta graficzna[/td]
[td]tylko dedykowane wersje mobilne[/td]
[td]od integry Intela po dektopowe Quadro[/td]
[/tr]
[tr]
[td]pamięci[/td]
[td]tylko Non-ECC[/td]
[td]dowolne[/td]
[/tr]
[tr]
[td]napęd[/td]
[td]brak w standardzie, w opcji DVD na USB[/td]
[td]DVD lub Blu-ray[/td]
[/tr]
[tr]
[td]gwarancja[/td]
[td]1 rok, w opcji można dokupić na 3 lata[/td]
[td]3 lata Dor2Dor[/td]
[/tr]
[/table]
http://www.youtube.com/watch?v=fA1kQzNUCNw
Napisano 19 lipca 2013 - 10:36
Napisano 19 lipca 2013 - 10:53
Ciezko zrobic cos cichszego od iMaca skoro jest bezglosny, chyba tylko na wodzie, ale pompka tez halasujeCichszy, wydajniejszy, z większymi możliwościami.

Napisano 19 lipca 2013 - 11:06
Napisano 19 lipca 2013 - 11:19
HP Z1 to bardzo ciekawe urządzenie, w dodatku wyposażone w dość mocne i łatwe do rozbudowy podzespoły, to trzeba przyznać. Jednak brak OSX w mojej ocenie je dyskwalifikuje. W tej sytuacji iMac jest po prostu najlepszym rozwiązaniem.
Raczej złem koniecznym. Bo inaczej się tego nie da nazwać.
Kto ci broni mieć w HP dowolny system?
Ciezko zrobic cos cichszego od iMaca skoro jest bezglosny, chyba tylko na wodzie, ale pompka tez halasuje
No to widać, że nigdy nie miałeś do czynienia z dobrze zrobionym PC.
Napisano 19 lipca 2013 - 11:41
Mamusie oszukasz, tatusia oszukasz, ale mnie nie oszukasz. Pierwsze kroki na polskiej scenie OC i dobrze zrobionych PC stawialem w 1998 roku. O wyciszaniu, podkrecaniu i wydajnosci podzespolow wiem wiecej niz ty bedziesz wiedzial w calym swoim zyciuNo to widać, że nigdy nie miałeś do czynienia z dobrze zrobionym PC.

Napisano 19 lipca 2013 - 11:47
Mamusie oszukasz, tatusia oszukasz, ale mnie nie oszukasz. Pierwsze kroki na polskiej scenie OC i dobrze zrobionych PC stawialem w 1998 roku. O wyciszaniu, podkrecaniu i wydajnosci podzespolow wiem wiecej niz ty bedziesz wiedzial w calym swoim zyciu
Od tego czasu wiele się zmieniło.
Widać, że masz przeterminowane wiadomości.
Napisano 19 lipca 2013 - 11:49
Widać, że masz przeterminowane wiadomości.
Masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem?
Napisano 19 lipca 2013 - 12:25
W tym mniej wiecej okresie może rok lub dwa pózniej poznalem naszego z Irkiem wspolnego znajomego.
Dlaczego o tym pisze? Bo Twój rok 1998 w porównaniu do doświadczenia Irka wyglada jak przechwalanie się malgo dziecka "mamusiu zrobiłem kupę do nocniczka".
Nie znasz Irka, ale napisze Ci jedno. Ja go znam i osmieszyles się tym rokiem 98.
Biedny jesteś jak widać w doświadczenie.
- - - Połączono posty - - -
Co do bezglosnosci iMac'a. Proponuje dać mu do przeliczenia plik HD w zwykłym iMovie. Nagle cisza przestanie istnieć.
Takie bajki Kucyk o bezglosnosci to wiesz... Mamusie oszukasz, tatusia tez. Mnie nie.
Napisano 19 lipca 2013 - 12:28
Kucyk wybacz, ale śmieszny jesteś. Swoje pierwsze PC stawiałem w zaciszu domowym w 88 roku.
W tym mniej wiecej okresie może rok lub dwa pózniej poznalem naszego z Irkiem wspolnego znajomego.
Dlaczego o tym pisze? Bo Twój rok 1998 w porównaniu do doświadczenia Irka wyglada jak przechwalanie się malgo dziecka "mamusiu zrobiłem kupię do nocniczka".
Nie znasz Irka, ale napisze Ci jedno. Ja go znam i osmieszyles się tym rokiem 98.
Biedny jesteś jak widać w doświadczenie.
Powiem szczerze ze historia o tym jak poznales waszego wspolnego znajomego może rok lub dwa pózniej po tym jak stawiales swoje pierwsze PC w zaciszu domowym w 1998 roku **** mnie obchodzi

Wiem za to, ze tworzycie tutaj kolko wzajemnej adoracji i wydaje wam sie, ze pozjadaliscie wszystkie rozumy, a tak naprawde robicie za forumowych klaunow i od jakiegos czasu juz nikt nie traktuje tego co piszecie powaznie

No bo jak traktowac kogos powaznie kto wyzyguje za pomoca klawiatury takie cos

LOL

Napisano 19 lipca 2013 - 12:47
Napisano 19 lipca 2013 - 12:50
Napisano 19 lipca 2013 - 12:54
Napisano 19 lipca 2013 - 13:05

Napisano 19 lipca 2013 - 13:07
...
Mylisz się wielu ludzi poprawia i "tuninguje" produkty Appla tak że stają się one lepsze
od tych oryginalnych )
A w końcu nudzi im się ciągłe poprawianie "nibydoskonałego" i zaczynają robić swoje. :-D
Napisano 19 lipca 2013 - 13:09
Napisano 19 lipca 2013 - 13:13
A w końcu nudzi im się ciągłe poprawianie "nibydoskonałego" i zaczynają robić swoje. :-D
Robić... Większość to potrafi tylko multibeasta lub unibeasta postawić na gotowym buildzie wg Tonymac, sprzedawać ten shit i udawać wielkich hackerów. Pusty śmiech ogarnia.
Napisano 19 lipca 2013 - 13:13
Napisano 19 lipca 2013 - 13:15
Wszystko fajnie, tylko za chwilę moderator zamknie ten wątek przez te bezsensowne kłótnie. Zajmijmy się rozmowami na temat iMaka 2012, czyli tym o czym jest ten wątek.
Jasne.
Z niecierpliwością czekamy, aż przyjdzie twój kolejny już iMak (który to? bo już straciłem rachubę) i ciekawi jesteśmy, jaki znów defekt będzie miał.
Napisano 19 lipca 2013 - 13:17
To co piszesz świadczy tylko i wyłącznie o tym że jesteś zwykłym hejterem. Nie musisz mi dobrze życzyć, wcale tego nie oczekuję, ale daruj sobie takie opinie. Zostań przy swoim i daj sobie spokój, nikomu nie musisz na siłę udowadniać swoich racji.Jasne.
Z niecierpliwością czekamy, aż przyjdzie twój kolejny już iMak i ciekawi jesteśmy, jaki znów defekt będzie miał.
Napisano 19 lipca 2013 - 13:20
Robić... Większość to potrafi tylko multibeasta lub unibeasta postawić na gotowym buildzie wg Tonymac, sprzedawać ten shit i udawać wielkich hackerów. Pusty śmiech ogarnia.
Od zawsze są ludzie, którzy poprawiają to, co istnieje w swej formie jako "oryginał".
I chyba nie ma w tym nic smiesznego, bo z tego wywodzi się pratkycznie kazda scena tuningowa aut/motocykli, OC PC itd.
Fajnie, ze sa ludzie zmieniający to, co już istnieje w formie "fabrycznej".
Jednemu to odpowiada, innemu nie (np. mnie).
Osobiscie miałem wiele razy propozycje od Irka postawienia nawet na próbe jego Hacka. I? Nie zdecydowałem się, bo brakowałoby mi tej "spojnosci".
Dla innyc nie ma to znaczenia, liczy się, ze dostają często sprzęt wydajniejszy niż oryginał, tak samo trwały, a nawet trwalszy i co ważne - ze swoim ulubionym systemem.
Tyle tylko, ze iMac nie zalicza się do grupy "hackow" i innych, jest to produkt oryginalny, jak widać z wieloma wadami (np. padające dyski FD).
Więc oryginał nie zawsze jest najlepszy. Tylko nie to często jest istotne. Często chodzi o zwykłe "mam Apple" co tez jest fajne.
Hubson Iirek zadał Ci pytanie. Który to już iMac trafił na serwis?
To swiadczy jedynie o tym, że Apple od lat nie radzi sobie ze swoim produktem.
Od lat ilu? Od 2008r każdy model ma poważne wady konstrukcyjne.
To chyba swiadczy o tym, ze nie mamy przed sobą dobrego produktu, a jedynie produkt z oferty Apple, który jest jedynym AIO.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych