Jak widać nieskuteczna, bo nawet autoryzowanym serwisom przysparza problemów.
Nie tyle nieskuteczna ile fatalna i chybiona. Jobs nie we wszystkim był tak genialnym geniuszem.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 17 July 2013 - 13:06
Jak widać nieskuteczna, bo nawet autoryzowanym serwisom przysparza problemów.
Posted 17 July 2013 - 13:07
Iro, zmartwię Cię, ale chyba Twoja siła przebicia podupadła, bo jakoś programu wymiany matryc jak nie było, tak nie ma. Może zacznij prowadzić bloga po angielsku?
Posted 17 July 2013 - 13:10
Idiotą jest raczej ten, co wymyślił klejoną matrycę!
Reszta musi się mierzyć z tymi idiotyzmami.
A wszystko po to, żeby utrudniać życie użytkownikom.
Posted 18 July 2013 - 09:05
Posted 18 July 2013 - 09:55
Dobra, raz się żyje a pracować na czymś trzeba... :cool:
[ATTACH=CONFIG]16068[/ATTACH]
Posted 18 July 2013 - 10:18
Wiem że zdzierstwo, ale w tym wypadku warto zainwestować, mam dość wożenia komputera po serwisach z powodu wywalonego HDD. RAM wziąłem standardowo, mam swoje 32GB. Muszę sprzedać na własną rękę, chociaż z tą wymianą coś im się nie pali, w 3 dni miał do mnie kurier zadzwonić i nic. Dziś tam dzwonię i chyba muszę się zdenerwować trochę.SSD od Apple to trochę zdzierstwo, tak samo RAM.
Apple zwróciło Ci pieniądze za poprzedniego Maca czy musisz na własną rękę sprzedawać ?
Posted 18 July 2013 - 11:07
Dobra, raz się żyje a pracować na czymś trzeba... :cool:
[ATTACH=CONFIG]16068[/ATTACH]
Posted 18 July 2013 - 12:38
A dlaczego iSpot a nie AOS? W iSpot czekasz aż dojedzie do ich magazynu itp. itd, a tu wysyłają Ci bezpośrednio z fabryki.
dostawa 24-26 ... A ja swojego zamówiłem 13 i jeszcze nikt do mnie nie dzwonił
(iMac 21,5 FD, zamówiony w iSpot).
Ciekawe ile jeszcze sobie poczekam ;D
Posted 18 July 2013 - 13:00
Posted 18 July 2013 - 13:01
Posted 18 July 2013 - 13:04
Posted 18 July 2013 - 13:14
Posted 18 July 2013 - 13:23
Nie przesadzałbym tak z tą "kasiorą". Po prostu potrzebuję taki komputer do pracy, biorę na firmę więc zawsze wychodzi taniej bo jest sporo odliczeń. Firmy mają sporo udogodnień przy takich zakupach. Zastanawiałem się nad Pro ale ta najnowsza wersja do mnie nie przemawia, poza tym nie lubię plątaniny kabli itp. iMac jest dla mnie po prostu idealny. Mam tylko nadzieję że mój pech się skończy, bo ile to może trwać. Jeżeli kolejny się schrzani (odpukać), to wtedy już naprawdę podziękuję i pomyślę nad Pro.Widzisz, Iro? Ludziom padają komputery jak muchy a oni uparcie kupują tego iMac'a... Jaki to musi być dobry komputer.
A swoją drogą, Hubson, widzę, że masz kasiorę. Dlaczego nie kupisz Mac'a Pro?
Posted 18 July 2013 - 13:31
No nie wiem, osobiscie rozbieralem tego iMaca i nie ma w tym nic idiotycznego ani skompikowanego jak to jest zrobione, chyba, ze ktos odkleja ekran za pomoca srubokreta, a przykleja na gume do rzucia. Tylko serwisant z Cortlandu moze sie na tym wylozyc.Idiotą jest raczej ten, co wymyślił klejoną matrycę!
Reszta musi się mierzyć z tymi idiotyzmami.
A wszystko po to, żeby utrudniać życie użytkownikom.
Posted 18 July 2013 - 13:45
Widzisz, Iro? Ludziom padają komputery jak muchy a oni uparcie kupują tego iMac'a...
Posted 18 July 2013 - 14:24
Mają swój rozum. Dostają to czego chcą.
Posted 18 July 2013 - 15:52
Dlaczego w cytacie wyciąłeś drugą część zdania? Najistotniejszą. iMac to bardzo dobry komputer.
Posted 18 July 2013 - 16:01
Bo się z tym nie zgadzam.
Miałem, to wiem.
Jak byś dostał coś lepszego, też byś pisał jak ja.
Mogę napisać, że iMak to bardzo ładny komputer i nic po za tym.
Posted 18 July 2013 - 18:33
A ja nie miałem i nie mam, więc nie wiem. Prawda?
Co do wyglądu... a mnie się nie podoba, ale de gustibus non dispotandum est.
Posted 18 July 2013 - 18:55
Widocznie nie miałeś nic lepszego od tego iMaka. A ja tak.
Posted 18 July 2013 - 18:58
Posted 18 July 2013 - 20:54
To zależy, w jakim sensie "lepszego"..
Posted 18 July 2013 - 21:03
Posted 18 July 2013 - 22:11
Posted 18 July 2013 - 23:01
Cichszy, wydajniejszy, z większymi możliwościami.
Jeżeli chodzi o to co Iro przytoczył- czyli komputer cichy, wydajniejszy, z większymi możliwościami, zawsze będzie jakiś lepszy PC w tym zakresie.
Jednak z mac-ami wiąże się wiele innych rzeczy- system, design (rzecz dla wielu bardzo istotna), integracja z resztą sprzętu Apple, popularność w niektórych kręgach (np w środowisku graficznym- posiadanie PC to spore utrudnienie ze względu np na fonty, czy sposób formatowania dysków przenośnych) i jeszcze kilka innych rzeczy. Po zsumowaniu wielu aspektów, dla niektórych komputer od Apple okazuje się najlepszym wyjściem, np dla mnie
mam nadzieje, że MacPro pokaże jednak, że trudno będzie pokonać Mac-a pod względem wydajności
Także ja nie wiem kogo oni tam zatrudniają, skoro zwykły student europeistyki robi to lepiej.
0 members, 1 guests, 0 anonymous users