Wlasnie dell ma przeslodzone i cukierkowo nienaturalnie w iMacu sa twarze naturalne skora żólta itd a w della rozowawe i nie idzie tego za chiny ustawic ,nie sluchaj jakiegos fotografa tylko odpal della i iMaca obok siebie i porownaj
Faktem jest ze nie moge della skalibrowac ,papier przyjmie wszystko mln kolorow czy tysiace tego na zywo nie widac ,co do matryc rzeczywiscie ta za szklem iMaca wyglada korzystniej na bialym tle nie widac "mrowienia" jak na matowej matrycy della
[ATTACH=CONFIG]12983[/ATTACH]
wlasnie dell z żółtawej firany zrobil bialą i z żółtej skory zrobil rozową,na zywo jest tak jak na iMacu 
jeszcze jedno ,szyba na iMaku jest w kolorze brązowym ? poprawcie mnie jesli się myle
dzięki Wesoł tak tez zrobie sprzedam dell'a
Tego nie musisz mi mowic mialem juz 3 wymiany w iMacu ,ale chcialem sie zorientowac czy monitor applowski ACD tez jest skazony tą wadą (plamy)
- - - Połączono posty - - -
To jest konkretna odpowiedz
dla mnie osobiscie ta antyreflexyjna matryca jest nie komfortowa poprostu z 1m widac ziarno dlatego wole "gladki" chociaz w dzien odbijajacy szklany ekran iMaca
Nio i zoonk :roll: czyli jednak jest w ATD ten pie........ kurz
Po tych wpisach widać, że po prostu uzależniłeś swoje oko od kolorystyki tych matryc.
Skoro nie chcesz wyrzucać masy kasy na wadliwe konstrukcje Apple, kup Achieva Shimian. Jest na tej samej matrycy glosy, ale kosztuje nieco ponad tysiąc złotych z wysyłką.