Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

iPad Mini - opinie

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
862 odpowiedzi w tym temacie

#176 Laz

Laz
  • 799 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 07 listopada 2012 - 23:37

Ja 艂apczywie czekam na wersj臋 z LTE i chwytam czym si臋 da :)

#177 Bazagazeal

Bazagazeal
  • 144 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w, PL

Napisano 08 listopada 2012 - 06:51

Ja natomiast nie wiem czy bra膰 czy czeka膰 na iPada mini 2, bo nie wiadomo czy wprowadz膮 Retin臋. Po pierwszym spotkaniu z mini w iSpocie jestem bardzo mile zaskoczony, ale nie mia艂em sporo czasu, 偶eby si臋 nim pobawi膰 - zrobi臋 to dopiero w sobot臋, bo w Krakowie s膮 urodziny iSpota i b臋dzie 10% taniej i iPad do wygrania w jakim艣 konkursie. Je艣li si臋 przekonam to bior臋 bez zastanowienia bia艂ego 16/32GB (czarny lepiej wygl膮da ale zapewne b臋dzie wida膰 艣lady palc贸w na tylnej obudowie czego nie lubi臋 :)). Wersja z 3G mnie nie interesuje, bo b臋d臋 udost臋pnia艂 sie膰 z iPhone'a w podr贸偶y, a w domu mam wifi. :)

#178 EMU

EMU
  • 2聽372 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dCupertino ;-)

Napisano 08 listopada 2012 - 06:59

Pytanie do w艂a艣cicieli czarnego Mini:
Jak sprawuje si臋 obudowa? Podatna na zarysowania jak w czarnym iPhonie5?

P贸ki co nie widz臋 takich problem贸w jak z ip5. Swoj膮 droga czarny jest 艣liczny;-)

#179 GIZIU

GIZIU
  • 923 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 08 listopada 2012 - 08:21

Te 10% w iSpotach b臋dzie tylko na Maci niestety.

#180 Bazagazeal

Bazagazeal
  • 144 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w, PL

Napisano 08 listopada 2012 - 08:36

A wiecie na czym polega konkurs z iPadem czy dopiero w sobot臋 w sklepie b臋dzie mo偶na si臋 dowiedzie膰? :)

#181 bzyku_flashi

bzyku_flashi
  • 88 post贸w

Napisano 08 listopada 2012 - 10:56

Takie pytanie z innej beczki, planuj臋 kupi膰 wersje WiFi, ma ona GPS ? czy tylko te z 3g?

#182 Michasss8

Michasss8
  • 1聽515 post贸w
  • Sk膮dLeszno

Napisano 08 listopada 2012 - 10:59

Takie pytanie z innej beczki, planuj臋 kupi膰 wersje WiFi, ma ona GPS ? czy tylko te z 3g?

Tylko te z 3G maj膮 GPS.

--------

Wczoraj w Pozna艅skim browarze ,,pomaca艂em" miniaka. Ku mojemu zdziwieniu a偶 trzy sta艂y na wystawie (iPhone 5 tylko jeden). Jest to takie ,,nic". Nadal nie widz臋 dla mnie dla miniaka zastosowania.

Pozdrawiam

#183 GIZIU

GIZIU
  • 923 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 08 listopada 2012 - 11:29

Ile jeszcze b臋dziemy czyta膰 te sm臋ty z brakiem zastosowania ? Ka偶dy indywidualnie wie czy mu iPad (czy to mini czy zwyk艂y) potrzebny czy nie...

#184 Michasss8

Michasss8
  • 1聽515 post贸w
  • Sk膮dLeszno

Napisano 08 listopada 2012 - 11:36

Ile jeszcze b臋dziemy czyta膰 te sm臋ty z brakiem zastosowania ? Ka偶dy indywidualnie wie czy mu iPad (czy to mini czy zwyk艂y) potrzebny czy nie...

Wyrazi艂em swoj膮 opinie, bo mam do tego prawo. Od tego jakby nie patrze膰 jest forum (zajrzyj w googlu jak nie wierzysz). Nikt nie nakazuje Ci tego czyta膰. Tw贸j komentarz wykazuj臋 si臋 wi臋kszym brakiem zastosowania, ni偶eli m贸j (pomijaj膮c ju偶 fakt, 偶e wcze艣niej udzieli艂em forumowiczowi odpowied藕).

Pozdrawiam

#185 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1聽436 post贸w
  • Sk膮dWarsaw, Poland

Napisano 08 listopada 2012 - 11:50

Nadal nie widz臋 dla mnie dla miniaka zastosowania.

Jesli ktos posiada iPada 9.7" to faktycznie iPad Mini nie ma sensu. Natomiast jezeli ktos nie ma w ogole iPad'a, a chce koniecznie miec, przy czym moze go nie stac na "duzego" iPada to wybierze wersje Mini. Bo miec iPad'a 3 na przyklad i iPad'a Mini to troche bez sensu w mojej opinii.

#186 528eae9968

528eae9968
  • 7聽222 post贸w
  • P艂e膰:

Napisano 08 listopada 2012 - 11:58

Tak samo jak nie ma sensu posiadanie dw贸ch samochod贸w lub dw贸ch komputer贸w...

#187 brajtszwanc

brajtszwanc
  • 113 post贸w

Napisano 08 listopada 2012 - 12:01

S膮 tacy posiadacze kt贸rzy maj膮 obie wersje bo lubuj膮 si臋 w gad偶etach i maj膮 do tego prawo. Gdybym nie mia艂 偶adnego Ipada i teraz mia艂bym kupi膰 to by艂by spory dylemat. O plusach i minusach mini napisano ju偶 wszystko, ci臋偶ko por贸wna膰 obie wersje, bo ka偶dy u偶ytkownik potrzebuje czego innego. Wsp贸lny mianownik to prostota u偶ytkowania tablet贸w Apple i to jest chyba w tym wszystkim najwa偶niejsze.

#188 GIZIU

GIZIU
  • 923 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 08 listopada 2012 - 12:02

Wyrazi艂em swoj膮 opinie, bo mam do tego prawo. Od tego jakby nie patrze膰 jest forum (zajrzyj w googlu jak nie wierzysz). Nikt nie nakazuje Ci tego czyta膰. Tw贸j komentarz wykazuj臋 si臋 wi臋kszym brakiem zastosowania, ni偶eli m贸j (pomijaj膮c ju偶 fakt, 偶e wcze艣niej udzieli艂em forumowiczowi odpowied藕).

Pozdrawiam

Owszem, mo偶na dyskutowa膰 na temat sprz臋tu itp ale warto艣膰 Twojego postu wynosi 0 (s艂ownie: zero). Mi np. niepotrzebny laptop i nie wchodz臋 w temat o MacBooku Pro i nie j臋cz臋 "eee, nie ma to dla mnie zastosowania".

#189 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1聽436 post贸w
  • Sk膮dWarsaw, Poland

Napisano 08 listopada 2012 - 12:07

Tak samo jak nie ma sensu posiadanie dw贸ch samochod贸w lub dw贸ch komputer贸w...

Samochod to przyklad z innej polki. Mozna miec Ferrari, Lamborghini etc na weekendy albo na tor na przyklad, a mozna miec Forda Mondeo kombii w dieslu na codzien. A iPady maja takie zastosowanie i ten sam system, idac tym tropem mozna miec Forda Mondeo kombii w dieslu na codzien, i Forda Mondeo sedan w benzynie najmocniejsza wersje na weekeny, bo w tygodniu za duzo by spalal. Oczywiscie jezeli ktos jest gadzeciarzem to moze sobie kupic po jednej sztuce z kazdego iSprzetu ale czy jest w tym wiekszy sens? I tym sposobem mam 6 iPodow, ktore leza i sie kurza.

#190 528eae9968

528eae9968
  • 7聽222 post贸w
  • P艂e膰:

Napisano 08 listopada 2012 - 12:12

Sens贸w jest tyle ilu jest ludzi. Wystarczy 偶e kto艣 ma cho膰by 偶on臋 i dzieci to 2 iPady to za ma艂o.

#191 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1聽436 post贸w
  • Sk膮dWarsaw, Poland

Napisano 08 listopada 2012 - 12:15

Sens贸w jest tyle ilu jest ludzi. Wystarczy 偶e kto艣 ma cho膰by 偶on臋 i dzieci to 2 iPady to za ma艂o.

Dlatego ten temat to temat rzeka i nigdy sie nie skonczy, ja nie rozumiem tylko po co ludzie sie pytaja czy jest sens kupowania iPad'a Mini jak ma sie iPad'a 2/3/4. Przeciez nikt za Was nie zdecyduje do czego bedziecie go uzywac i czy w ogole bedziecie go uzywac.

#192 brajtszwanc

brajtszwanc
  • 113 post贸w

Napisano 08 listopada 2012 - 12:19

Klasyczny Ipad oraz wersja Mini balansuj膮 na granicy mobilno艣ci. Mo偶na si臋 spiera膰 czy tablet 10" jest wygodny w u偶yciu poza domem, natomiast 7" na tym polu znajduje si臋 znacznie lepiej. I to jest kluczowa kwestia, kt贸r膮 nale偶y wzi膮膰 pod uwag臋 kupuj膮c dany sprz臋t, albo po prostu zdecydowa膰 si臋 na oba rozwi膮zania i po problemie ;)

#193 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1聽436 post贸w
  • Sk膮dWarsaw, Poland

Napisano 08 listopada 2012 - 12:21

Klasyczny Ipad oraz wersja Mini balansuj膮 na granicy mobilno艣ci. Mo偶na si臋 spiera膰 czy tablet 10" jest wygodny w u偶yciu poza domem, natomiast 7" na tym polu znajduje si臋 znacznie lepiej. I to jest kluczowa kwestia, kt贸r膮 nale偶y wzi膮膰 pod uwag臋 kupuj膮c dany sprz臋t, albo po prostu zdecydowa膰 si臋 na oba rozwi膮zania i po problemie ;)

Ale kiedys nie bylo iPada Mini, i ludzie mowili ze iPad "normalnych rozmiarow" jest idealny do pracy poza domem, zachwycali sie jego mobilnoscia, cuda wianki, ah oh i ech, a teraz wyszla wersja Mini, to juz wersja 9.7 jest ble i fuu, bo jest za duzy. Wiec gdzie tu sens i logika?

#194 528eae9968

528eae9968
  • 7聽222 post贸w
  • P艂e膰:

Napisano 08 listopada 2012 - 12:25

Przecie偶 tak jest po ka偶dej premierze nowego produktu Apple 偶e poprzednia generacja robi si臋 "ble i fuu, bo" a dwie generacje wstecz to ju偶 ca艂kiem "ble i fuu, bo" x2.
Dziwie si臋 偶e Ci臋 to dziwi :D
Do艂膮czona grafika

#195 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1聽436 post贸w
  • Sk膮dWarsaw, Poland

Napisano 08 listopada 2012 - 12:28

Znaczy mnie to nie dziwi, tylko ludzie sami sobie zaprzeczaja w tym co pisza :sad: A ja bym wlasnie chcial takiego iPad'a Minini :D

#196 brajtszwanc

brajtszwanc
  • 113 post贸w

Napisano 08 listopada 2012 - 12:53

Ale kiedys nie bylo iPada Mini, i ludzie mowili ze iPad "normalnych rozmiarow" jest idealny do pracy poza domem, zachwycali sie jego mobilnoscia, cuda wianki, ah oh i ech, a teraz wyszla wersja Mini, to juz wersja 9.7 jest ble i fuu, bo jest za duzy. Wiec gdzie tu sens i logika?

A czemu Ci臋 to zastanawia? Ipad mini to oczywisty post臋p w kierunku wygody u偶ytkowania w warunkach czysto mobilnych. Ewolucja, ot co. Gdy kupowa艂em ipada3 to od razu go skre艣li艂em jako sprz臋t w pe艂ni mobilny ze wzgl臋du na jego wag臋 i rozmiary. W tej kwestii nie by艂o u mnie 偶adnego "amazing". Poniewa偶 mi ipad s艂u偶y w domu to na wersj臋 mini si臋 nie skusz臋, bo i po co? Niech ka偶dy sobie ustali czego potrzebuje i po problemie.

#197 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1聽436 post贸w
  • Sk膮dWarsaw, Poland

Napisano 08 listopada 2012 - 13:13

A czemu Ci臋 to zastanawia? Ipad to oczywisty post臋p w kierunku wygody u偶ytkowania w warunkach czysto mobilnych. Ewolucja, ot co. Gdy kupowa艂em ipada3 to od razu go skre艣li艂em jako sprz臋t w pe艂ni mobilny ze wzgl臋du na jego wag臋 i rozmiary. W tej kwestii nie by艂o u mnie 偶adnego "amazing". Poniewa偶 mi ipad s艂u偶y w domu to na wersj臋 mini si臋 nie skusz臋, bo i po co? Niech ka偶dy sobie ustali czego potrzebuje i po problemie.

Wiadomo ze kazdy ma prawo kupic to co chce bo to jego pieniadze ale po co teraz ludzie pisza i narzekaja ze klasyczny iPad jest za duzy i niemobilny? Nie bylo Mini to byl mobilny, jest Mini to za wielki zeby go targac ze soba. Absurd goni absurd.

#198 528eae9968

528eae9968
  • 7聽222 post贸w
  • P艂e膰:

Napisano 08 listopada 2012 - 13:34

Bo dla mnie jest dlatego kiedy艣 szybko sprzeda艂em iPada 1 i ju偶 nigdy nie wr贸ci艂em a偶 pojawi艂 si臋 iPad Mini.

#199 grzes_l

grzes_l
  • 3聽397 post贸w
  • Sk膮dGdynia

Napisano 08 listopada 2012 - 14:00

Musz臋 powiedzie膰 偶e u mnie iPad mini wprowadzi艂 zgryz do艣膰 powa偶ny. Mam jedynk臋, niestety jest powoli zmonopolizowana przez moj膮 c贸reczk臋 (g艂ownie do grania, rysowania i ogl膮dania film贸w i zdj臋膰). Dla mnie iPad to g艂贸wnie ksi膮偶ki w podr贸偶y, internet tam偶e (albo w kiblu ;-) ) i aplikacje do RSS z najciekawszych feed贸w. Tak jak my艣la艂em 偶e jedynka mi starczy, ewentualnie dokupi臋 kindla, tak mini wprowadzi艂 zawahanie... Rozmiar do czytania ok, rozdzielczo艣膰 przyzwoita i wszystkie funkcje iPada... Tylko czy chc臋 tyle wyda膰? Do tego zakup innego gad偶etu (jak Kindle) to jednak dodatkowy ekosystem i ba艂agan w domu. Cho膰 chcia艂bym mie膰 podobny ekran w iPadzie... Fajny ten mini.

#200 radzion

radzion

master of disaster

• 1聽193 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dGliwice

Napisano 08 listopada 2012 - 14:09

Wiadomo ze kazdy ma prawo kupic to co chce bo to jego pieniadze ale po co teraz ludzie pisza i narzekaja ze klasyczny iPad jest za duzy i niemobilny? Nie bylo Mini to byl mobilny, jest Mini to za wielki zeby go targac ze soba. Absurd goni absurd.

Swieta racja. IPad mini jest bardzo ladny, dobrze wykonany itp. Nie mniej jednak wole "duzego" wlasnie ze wzgledu na rozmiar. Jestem slepy ;) a z urzadzen elektronicznych z roznymi wyswietlaczami mam na codzien do czynienia bardzo czesto. Moznaby powiedziec zbyt czesto. Ot, taka praca. Dla mnie wiec, slepego kreta, wielkosc ma wieksze znaczenie niz mobilnosc. Oczywiscie troche sobie zazartowalem, jednak wole wiekszy ekran i w wiekszej rozdzielczosci.
Znajomy jednak wybral "miniacza" ktory mi takze bardzo przypadl do gustu.
Bylem sceptycznie nastawiony na iPada mini ale zaobserwowalem wsrod swoich znajomych niezwykle zjawisko - iPad mini stal sie bardzo powazna konkurencja dla innych urzadzen tego typu (mam na mysli rozne nexusy, transformery czy jak ich tam zwa). Nie chodzi tutaj tylko o cene, choc nie ukrywam ze dla niektorych wydanie 1,5 tys zlotych po to aby moc rozpoczac przygode ze sprzetem Apple jest niewatpliwie atrakcyjna sprawa. I bardzo dobrze. Jest okazja aby kolejne grono ludzi zaznajomilo sie z bardzo wygodna platforma jaka jest iOS oraz przelamalo stereotypy, ze sprzet Apple jest drogi i tylko dla wybranych.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 2

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych

Bing (1)