iPad Mini - opinie
Napisano 07 listopada 2012 - 23:37

Napisano 08 listopada 2012 - 06:51

Napisano 08 listopada 2012 - 06:59
Pytanie do w艂a艣cicieli czarnego Mini:
Jak sprawuje si臋 obudowa? Podatna na zarysowania jak w czarnym iPhonie5?
P贸ki co nie widz臋 takich problem贸w jak z ip5. Swoj膮 droga czarny jest 艣liczny;-)
Napisano 08 listopada 2012 - 08:21
Napisano 08 listopada 2012 - 08:36

Napisano 08 listopada 2012 - 10:56
Napisano 08 listopada 2012 - 10:59
Takie pytanie z innej beczki, planuj臋 kupi膰 wersje WiFi, ma ona GPS ? czy tylko te z 3g?
Tylko te z 3G maj膮 GPS.
--------
Wczoraj w Pozna艅skim browarze ,,pomaca艂em" miniaka. Ku mojemu zdziwieniu a偶 trzy sta艂y na wystawie (iPhone 5 tylko jeden). Jest to takie ,,nic". Nadal nie widz臋 dla mnie dla miniaka zastosowania.
Pozdrawiam
Napisano 08 listopada 2012 - 11:29
Napisano 08 listopada 2012 - 11:36
Ile jeszcze b臋dziemy czyta膰 te sm臋ty z brakiem zastosowania ? Ka偶dy indywidualnie wie czy mu iPad (czy to mini czy zwyk艂y) potrzebny czy nie...
Wyrazi艂em swoj膮 opinie, bo mam do tego prawo. Od tego jakby nie patrze膰 jest forum (zajrzyj w googlu jak nie wierzysz). Nikt nie nakazuje Ci tego czyta膰. Tw贸j komentarz wykazuj臋 si臋 wi臋kszym brakiem zastosowania, ni偶eli m贸j (pomijaj膮c ju偶 fakt, 偶e wcze艣niej udzieli艂em forumowiczowi odpowied藕).
Pozdrawiam
Napisano 08 listopada 2012 - 11:50
Nadal nie widz臋 dla mnie dla miniaka zastosowania.
Jesli ktos posiada iPada 9.7" to faktycznie iPad Mini nie ma sensu. Natomiast jezeli ktos nie ma w ogole iPad'a, a chce koniecznie miec, przy czym moze go nie stac na "duzego" iPada to wybierze wersje Mini. Bo miec iPad'a 3 na przyklad i iPad'a Mini to troche bez sensu w mojej opinii.
Napisano 08 listopada 2012 - 11:58
Napisano 08 listopada 2012 - 12:01
Napisano 08 listopada 2012 - 12:02
Owszem, mo偶na dyskutowa膰 na temat sprz臋tu itp ale warto艣膰 Twojego postu wynosi 0 (s艂ownie: zero). Mi np. niepotrzebny laptop i nie wchodz臋 w temat o MacBooku Pro i nie j臋cz臋 "eee, nie ma to dla mnie zastosowania".Wyrazi艂em swoj膮 opinie, bo mam do tego prawo. Od tego jakby nie patrze膰 jest forum (zajrzyj w googlu jak nie wierzysz). Nikt nie nakazuje Ci tego czyta膰. Tw贸j komentarz wykazuj臋 si臋 wi臋kszym brakiem zastosowania, ni偶eli m贸j (pomijaj膮c ju偶 fakt, 偶e wcze艣niej udzieli艂em forumowiczowi odpowied藕).
Pozdrawiam
Napisano 08 listopada 2012 - 12:07
Tak samo jak nie ma sensu posiadanie dw贸ch samochod贸w lub dw贸ch komputer贸w...
Samochod to przyklad z innej polki. Mozna miec Ferrari, Lamborghini etc na weekendy albo na tor na przyklad, a mozna miec Forda Mondeo kombii w dieslu na codzien. A iPady maja takie zastosowanie i ten sam system, idac tym tropem mozna miec Forda Mondeo kombii w dieslu na codzien, i Forda Mondeo sedan w benzynie najmocniejsza wersje na weekeny, bo w tygodniu za duzo by spalal. Oczywiscie jezeli ktos jest gadzeciarzem to moze sobie kupic po jednej sztuce z kazdego iSprzetu ale czy jest w tym wiekszy sens? I tym sposobem mam 6 iPodow, ktore leza i sie kurza.
Napisano 08 listopada 2012 - 12:12
Napisano 08 listopada 2012 - 12:15
Sens贸w jest tyle ilu jest ludzi. Wystarczy 偶e kto艣 ma cho膰by 偶on臋 i dzieci to 2 iPady to za ma艂o.
Dlatego ten temat to temat rzeka i nigdy sie nie skonczy, ja nie rozumiem tylko po co ludzie sie pytaja czy jest sens kupowania iPad'a Mini jak ma sie iPad'a 2/3/4. Przeciez nikt za Was nie zdecyduje do czego bedziecie go uzywac i czy w ogole bedziecie go uzywac.
Napisano 08 listopada 2012 - 12:19

Napisano 08 listopada 2012 - 12:21
Klasyczny Ipad oraz wersja Mini balansuj膮 na granicy mobilno艣ci. Mo偶na si臋 spiera膰 czy tablet 10" jest wygodny w u偶yciu poza domem, natomiast 7" na tym polu znajduje si臋 znacznie lepiej. I to jest kluczowa kwestia, kt贸r膮 nale偶y wzi膮膰 pod uwag臋 kupuj膮c dany sprz臋t, albo po prostu zdecydowa膰 si臋 na oba rozwi膮zania i po problemie
Ale kiedys nie bylo iPada Mini, i ludzie mowili ze iPad "normalnych rozmiarow" jest idealny do pracy poza domem, zachwycali sie jego mobilnoscia, cuda wianki, ah oh i ech, a teraz wyszla wersja Mini, to juz wersja 9.7 jest ble i fuu, bo jest za duzy. Wiec gdzie tu sens i logika?
Napisano 08 listopada 2012 - 12:25
Dziwie si臋 偶e Ci臋 to dziwi

Napisano 08 listopada 2012 - 12:28

Napisano 08 listopada 2012 - 12:53
A czemu Ci臋 to zastanawia? Ipad mini to oczywisty post臋p w kierunku wygody u偶ytkowania w warunkach czysto mobilnych. Ewolucja, ot co. Gdy kupowa艂em ipada3 to od razu go skre艣li艂em jako sprz臋t w pe艂ni mobilny ze wzgl臋du na jego wag臋 i rozmiary. W tej kwestii nie by艂o u mnie 偶adnego "amazing". Poniewa偶 mi ipad s艂u偶y w domu to na wersj臋 mini si臋 nie skusz臋, bo i po co? Niech ka偶dy sobie ustali czego potrzebuje i po problemie.Ale kiedys nie bylo iPada Mini, i ludzie mowili ze iPad "normalnych rozmiarow" jest idealny do pracy poza domem, zachwycali sie jego mobilnoscia, cuda wianki, ah oh i ech, a teraz wyszla wersja Mini, to juz wersja 9.7 jest ble i fuu, bo jest za duzy. Wiec gdzie tu sens i logika?
Napisano 08 listopada 2012 - 13:13
A czemu Ci臋 to zastanawia? Ipad to oczywisty post臋p w kierunku wygody u偶ytkowania w warunkach czysto mobilnych. Ewolucja, ot co. Gdy kupowa艂em ipada3 to od razu go skre艣li艂em jako sprz臋t w pe艂ni mobilny ze wzgl臋du na jego wag臋 i rozmiary. W tej kwestii nie by艂o u mnie 偶adnego "amazing". Poniewa偶 mi ipad s艂u偶y w domu to na wersj臋 mini si臋 nie skusz臋, bo i po co? Niech ka偶dy sobie ustali czego potrzebuje i po problemie.
Wiadomo ze kazdy ma prawo kupic to co chce bo to jego pieniadze ale po co teraz ludzie pisza i narzekaja ze klasyczny iPad jest za duzy i niemobilny? Nie bylo Mini to byl mobilny, jest Mini to za wielki zeby go targac ze soba. Absurd goni absurd.
Napisano 08 listopada 2012 - 13:34
Napisano 08 listopada 2012 - 14:00
Napisano 08 listopada 2012 - 14:09
Wiadomo ze kazdy ma prawo kupic to co chce bo to jego pieniadze ale po co teraz ludzie pisza i narzekaja ze klasyczny iPad jest za duzy i niemobilny? Nie bylo Mini to byl mobilny, jest Mini to za wielki zeby go targac ze soba. Absurd goni absurd.
Swieta racja. IPad mini jest bardzo ladny, dobrze wykonany itp. Nie mniej jednak wole "duzego" wlasnie ze wzgledu na rozmiar. Jestem slepy

Znajomy jednak wybral "miniacza" ktory mi takze bardzo przypadl do gustu.
Bylem sceptycznie nastawiony na iPada mini ale zaobserwowalem wsrod swoich znajomych niezwykle zjawisko - iPad mini stal sie bardzo powazna konkurencja dla innych urzadzen tego typu (mam na mysli rozne nexusy, transformery czy jak ich tam zwa). Nie chodzi tutaj tylko o cene, choc nie ukrywam ze dla niektorych wydanie 1,5 tys zlotych po to aby moc rozpoczac przygode ze sprzetem Apple jest niewatpliwie atrakcyjna sprawa. I bardzo dobrze. Jest okazja aby kolejne grono ludzi zaznajomilo sie z bardzo wygodna platforma jaka jest iOS oraz przelamalo stereotypy, ze sprzet Apple jest drogi i tylko dla wybranych.
U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 2
0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych
-
Bing (1)