Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Mini - opinie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
862 odpowiedzi w tym temacie

#651 mr-hammond

mr-hammond
  • 479 postów

Napisano 30 grudnia 2012 - 14:44

Do wygodnego ogladania netu i filmow polecam wiekszego. Maly to trosze taki turystyczny wynalazek.

#652 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 grudnia 2012 - 15:19

Ja mialem iPada 3, teraz mam Mini i juz wiem, ze do duzego iPada nie wroce. Mini jest genialny gabarytowo i sprzetowo. Nawet najnowsze tytuly gier chodza tak samo plynnie jak na iPhonie 5.

#653 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 grudnia 2012 - 16:49

Kup 4, nie zniszcz i sprzedaj za miesiac. Kup lekko używanego mini:) Będzisz wszystko wiedział:) Twa różne tablety. Mam takie szczęście, że w domu mamy oba modele i oba są używane równolegle, jednak poza dom bierzemy tylko mini. W mini przeszkadzają mi małe guziki. Programy są pisane pod 9,7 cala. Czasem ciężko trafić w jakąś ikonke np na FB. Jakbym miał taki problem jak Ty to nawet dziś sam nie wiedziałbym co wybrać...

#654 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 30 grudnia 2012 - 16:57

Mam w domu Mini bez Retiny oraz dużego iPada z Retiną. Gdybym mógł mieć tylko jednego zdecydowałbym się na Mini, dla mnie mobilność jest ważniejsza niż Retina, jednak nie ma się co oszukiwać, kolorowe czasopisma, strony internetowe, książki, aplikacje lepiej się prezentują na dużym wyświetlaczu z wyższą rozdzielczością.

#655 machiavellimind

machiavellimind
  • 19 postów

Napisano 30 grudnia 2012 - 19:29

Dzięki za opinie:) Jak zamawialiście swoje sprzęty? na apple store czy bezpośrednio w ispot? Wyczytałem parę niepochlebnych opinii odnośnie ispot w momencie zwrotu wadliwego sprzętu-np. klient kupił,rozpakował,był pękniety,natychmiast odniósł - nie chcieli mu wymienić tylko wysyłać do serwisu. Podobno gdyby zamówił na store od razu dostałby nowy. Co od ceny akurat mój Ispot w Poznaniu ma te same co store.

#656 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 31 grudnia 2012 - 10:34

Zamawiam zawsze na AOS zeby takich problemow uniknac.

#657 bzyku_flashi

bzyku_flashi
  • 88 postów

Napisano 31 grudnia 2012 - 11:03

Jest jakiś sposób by sprawdzić czy działa czujnik światła ? Ewentualnie miał ktoś z nim problemy w iPadzie mini ?

#658 mikson

mikson
  • 290 postów

Napisano 05 stycznia 2013 - 11:38

Został zamknięty wątek o odchodzeniu farby czarnej , ogólnie nie odchodzi ale na frezowanych krawędziach jest bardzo łatwo zetrzeć np obrączką, dodatkowo jest problem z kurzem środku na ekranie osobiście mam irytującego paprocha, moim zdaniem jest to wada i powinni wymienić na nową sztukę, czy tak robią?

#659 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 05 stycznia 2013 - 22:26

Dzisiaj bawilem sie iPad mini, iPad 3, nexus 7 i Asusem tf, wziąłem te tablety na chwile do ręki, ale słabo od razu wypadły przy ipadach. Pózniej porównywalem sprzęty Apple i jednak mini zrobił lepsze wrażenie ze względu na rozmiary i wagę. Ekran mi nie przeszkadzał jeśli chodzi o piksele, tylko martwi mnie fakt ze ma hw z 4s co przy tej rozdzielczości może sie nie sprawdzić w bardziej wamagajacych grach.

#660 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 05 stycznia 2013 - 22:53

osobiście mam irytującego paprocha, moim zdaniem jest to wada i powinni wymienić na nową sztukę, czy tak robią?

Tak, podlega wymianie na ''nową'' sztukę.

#661 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 09 stycznia 2013 - 19:34

Dodam coś od siebie. Mini wersja czarna 64 GB Cellular zamówiony w AOS. Pierwsza sztuka miała sporo kurzu pod ekranem, było to widoczne na jasnym tle. Po kilku godzinach wyszedł hot pixel i to zdecydowało o zwrocie. W tym miejscu niespodzianka, następna sztuka wysłana w dniu zgłoszenia doszła następnego dnia tj. wczoraj (z Pragi). Ten egz. jest ok, dobrze złożony (może mały luz przy power), ekran bez kurzu, jednolity. Mam nadzieję, że nie wyskoczy hot, bo chciałbym iPada zatrzymać. Wole małego iPada bardziej od iPada 4 z uwagi na rozmiary, mogę go objąć jedną ręką (tak jak poprzednio Nexusa 7) i konsumuję treści sprawniej niż na większym modelu. Słowem, sprzedaję iPada 4. Jedyny minus, brak Retiny (ja to widzę), ale na tym etapie jest to rekompensowane pozostałymi +. Wiadomo, że komu podoba się mini ten kupi następną wersję z Retiną, pewno ja także tak zrobię.

#662 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 09 stycznia 2013 - 20:02

Dodam coś od siebie. Byłem posiadaczem iPad-a Mini w wersji black przez jakieś 2 tygodnie. Tablet bardzo fajny i zgrabny ale ma kilka mankamentów ja podatna na zarysowania ramka obudowy czy kiepskiej jakości ekran względem Retiny. Czcionki są zauważalnie gorszej jakości. Sam osobiście wybieram model Retina i zdania nie zmienię puki Mini nie dostanie Retiny i mocniejszych podzespołów.

#663 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 09 stycznia 2013 - 20:19

Ja wsadziłem w Puro Crystal Cover + folia Zagg + oryginalny Smart Cover = powinno być ok.

#664 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 09 stycznia 2013 - 20:24

Ja wsadziłem w Puro Crystal Cover + folia Zagg + oryginalny Smart Cover = powinno być ok.

Ja po ciemku nie trafiłem z kabelkiem, zdarty lakier z ramki. Na szczęście odsprzedałem bez większych kłopotów.

Zostaje w Retiną, nie wykluczam że na zawsze bo duży ekran ma wiele plusów.

#665 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 09 stycznia 2013 - 20:29

Ja po ciemku nie trafiłem z kabelkiem

Czyli trzeba w dziurkę trafić idealnie :):) życie :)

#666 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 stycznia 2013 - 20:38

Czyli trzeba w dziurkę trafić idealnie :):) życie :)

Ja trafiam idealnie, posiadam taki zestaw ochronny jak Ty (inna folia) i na razie stan idealny.

#667 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 09 stycznia 2013 - 20:43

Ja trafiam idealnie,

Myślałem że dopisek 99 to rocznik ale chyba się myliłem :)

Ja nie lubię pokrowca do iPad-a jedynie Smart Cover.

#668 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 stycznia 2013 - 20:48

Myślałem że dopisek 99 to rocznik ale chyba się myliłem :)

Ja nie lubię pokrowca do iPad-a jedynie Smart Cover.

Hoho, chciałbym znowu miec tyle lat, hehe :)

Wracając do tematu, to plecki praktycznie niewidoczne i niewyczuwalne. Jako takich pokrowców również nie lubię. Miałem do jedynki Apple Case i średnio mi się to rozwiązanie podobało...

#669 mikson

mikson
  • 290 postów

Napisano 11 stycznia 2013 - 12:06

uważam że wyświetlacz mini ma wystarczającą rozdzielczość i po to używa się automatycznego powiększenia kolumny aby nie czytać i tracić wzroku na 1mm fonty które są oczywiście czytelniejsze na retinie ,,, kolorystyka lekko ocieplona jest plusem vs retina dosyć chłodna, uważam że nie ma sensu wprowadzać retiny do mini, bardziej,, co do podzespołów to bez przesady A5 jest wystarczająco szybki i gry chodzą bez problemu. powinni się zastanowić nad "wadą konstrukcyjną" czyli przestrzeni pomiędzy ekranem a panelem dotykowym bo ja już oddałem z kurzem do serwisu,, to jest wada! oraz faktycznie minimalnie rysują się krawędzie

#670 Dharotar

Dharotar
  • 1 postów

Napisano 11 stycznia 2013 - 16:02

Witam serdecznie, swojego Ipada mini zakupiłem tydzień, wcześniej nie miałem styczności z produktami firmy Apple. Miałem zamiar wybrać tablet z androidem, byłby to prawdopodobnie Nexus. Zdanie zmieniłem pod wpływem znajomego z pracy, który namówił mnie na obejrzenie produktów firmy z Cupertino. Długo zastanawiałem się jedynie nad wyborem pomiędzy Ipad'e 3 a Ipadem mini. Zdecydowałem się ostatecznie na mini, przeważyła cena i lekkość mini. Mniejszy ekran nie przeszkadza mi, co do braku retiny, to porównując w markecie dużego ipada z mini, osobiście nie widziałem aż tak dużej różnicy. To co mi natomiast przeszkadzało to waga Ipada 3/4, dla mnie był zdecydowanie za ciężki, po kilkunastu minutach bolały mnie ręce. Generalnie podsumowując z zakupu mini jestem bardzo zadowolony. Mam natomiast pytanie do użytkowników "dużych" Ipadów, nurtuje mnie kwestia wyglądu gier typu "hidden objects", na ipadzie mini wyglądają one ok, dopóki nie staram się zoomować ekranu, wtedy robi się lekka pikseloza. Jestem ciekaw jak wygląda to na poprzednich Ipadach ? Z tego co pamiętam grając na PC nie dało się w ogóle przybliżać widoku, więc być może to ma tak działać również na Ipadach. Pozdrawiam

#671 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 11 stycznia 2013 - 18:37

Mniejszy ekran nie przeszkadza mi, co do braku retiny, to porównując w markecie dużego ipada z mini, osobiście nie widziałem aż tak dużej różnicy

Różnice wychwycą Ci co mają już doświadczenie z różnymi tabletami (gadżetami) i typami wyświetlaczy. Najważniejsze, że jesteś zadowolony.

#672 Fanboy

Fanboy
  • 17 postów
  • SkądGdynia

Napisano 11 stycznia 2013 - 19:22

Dla mnie to jakaś porażka.[ATTACH=CONFIG]13180[/ATTACH] Chyba naprawdę powinni dodawać papier ścierny oraz instrukcje jak sobie zatrzeć paluchy.

#673 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 12 stycznia 2013 - 10:26

Wczoraj kupiłem iPada Mini z LTE i jestem zadowolony, o wiele fajniejszy i wygodniejszy od normalnego iPada (miałem 3 generacji). Fakt, ekran nie jest tak rewelacyjny ale nie jest aż tak tragiczny. Będzie z Retiną to kupię a obecnego sprzedam.

#674 dj.cicho

dj.cicho
  • 574 postów

Napisano 12 stycznia 2013 - 18:14

A wiecie może jak wyglądają komiksy? Ma ktoś z Was porównanie iPada mini z dużym iPadem? Nie chodzi mi o retinę, raczej o rozmiar ekranu; da się czytać?

#675 kuterq

kuterq
  • 588 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 13 stycznia 2013 - 22:29

da się czytać, jak dla mnie idealnie ;) a wersja cellular naprawdę robi robotę, bateria mi starcza na cały dzień (10h) na uczelni ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych

Bing (1)