Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1823 odpowiedzi w tym temacie

#51 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 29 września 2012 - 08:34

Powiem krótko o słuchawkach, które są dodawane w komplecie. Niestety trochę się zawiodłem. Miałem nadzieje, że w tej kwestii Apple dużo poprawi w tej kwestii. Dźwięk nie jest bardzo głośny, jest czysty wyraźny, ale brakuje niestety basów, które preferuje. Osobiście będę używał tych słuchawek, z których do tej pory korzystałem, Zestaw słuchawkowy Apple In-Ear Headphones
grają o wiele lepiej.

#52 djkicak

djkicak
  • 36 postów
  • SkądRadzionków, PL

Napisano 29 września 2012 - 08:36

Za to napewno są lepsze niż te standardowo dodawane w wszystkich iphonach do tej pory :)

#53 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 29 września 2012 - 08:39

Za to napewno są lepsze niż te standardowo dodawane w wszystkich iphonach do tej pory :)

To na pewno, tych co dodawali w komplecie nigdy nie używałem dłużej, to tragedia była. Szkoda, że Apple w swoim topowym urządzeniu nie dodaje lepszych słuchawek.

#54 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 29 września 2012 - 08:49

Czy mogę prosić aby Ci co mają zarówno 4S jak i 5 zrobili kilka fotek pod światło. Chodzi mi o ten efekt flar, który ma być związany z kolorem szafiru w obiektywie.

#55 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 29 września 2012 - 09:01

Wiecie może, czy już w iSpotach mają iP5 wystawione do pomacania? Czy wszystkie sprzedali?

Jest w arkadi i złotych trasach.

#56 edyp

edyp
  • 121 postów
  • SkądDE / PL

Napisano 29 września 2012 - 09:16

W BlueCity można "pomacać" w iSpot czarnego a w salonie Play białego.

#57 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 29 września 2012 - 09:20

Takie jeszcze jedno spostrzeżenie - Safari w iPhone 5 smiga szybciej niz Safari na MacBooku Pro i5 2.4GHz z 8GB RAMu i dyskiem SSD ;)

@Vandal, nie wiem dlaczego tyle czasu. To efekt jakichs tam procedur. Po prostu sprzedali mi karte Nano-SIM ktorej nie maja w systemie i dodanie jej do systemu tyle zajmuje.

Zaczynam rozumieć Twój zachwyt nad Orange...

#58 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 29 września 2012 - 09:24

Zaczynam rozumieć Twój zachwyt nad Orange...

Z pewnoscia i tak jest lepiej i taniej niz w Play :mrgreen: Kolega kupil wczoraj w Play, tez ma jeszcze nie aktywowana karte.

#59 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 29 września 2012 - 09:27

To co? Zaklad kto pierwszy?

#60 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 29 września 2012 - 09:28

Czacha, Ty soś bierzesz? palisz? boś poleciał, że hoho :)

Niektorzy zachwycaja sie Volkswagenami i Skodami.. ci to dopiero maja fantazje :mrgreen:

Nie dość, że kompletnie inne odczucia mam,
to do tego mocno przekolorowałeś wg mnie te zmiany na plus. Wg mnie jest średnio, a nawet słabo.

No widzisz, cale szczescie nie musisz zgadzac sie z moimi odczuciami. Najwidoczniej moje pouczie estetyki jest na innym poziomie niz Twoje dlatego to co widzimy i dotykamy odbieramy zupelnie inaczej - nie ma w tym nic zlego ;)

#61 vandal

vandal
  • 89 postów

Napisano 29 września 2012 - 09:56

Ja zgoła mam kompletnie inne wrażenia, za długi, za lekki, wyślizguje się z dłoni

Bez przesady, tutaj akurat z niczym się nie zgadzam. Ani nie jest za długi, ani za lekki, za cienki też nie jest. Jest taki jak powinien być, zgadzam się jedynie z tym że szkło w iP4 wyglądało lepiej. Oczywiście także się nikomu nie narzucam a jest to tylko moje prywatne zdanie.
Safari faktycznie śmiga jak błyskawica. Cała reszta bez zarzutu, no nie ma do czego się przyczepić, oczywiście jakby można było wchodzić do pokoju a tel. sam by się zaczął ładować to była by rewolucja, ale cóż jest jak jest i na chwile obecną nie narzekam.
Generalnie jak jest kasa ja tel. bardzo polecam, nie widze alternatywy dla siebie, a czy zamiana z 4s ma sens? Dla gadżeciarza jak najbardziej, dla przeciętego użytkownika nie.

Co do zasięgu to nie rozumiem dlaczego stara nokia, lg, samsung po 50zł maja idealny zasięg gdzieś na zadupiu iP już nie, a nawet potrafi zgubić całkowicie. Nie wiem jak iP5 bo jeszcze nie byłem w trasie, ale pewnie podobnie. W mieście jest full, ale nie o to chodzi.

#62 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 29 września 2012 - 11:03

Co do zasięgu to nie rozumiem dlaczego stara nokia, lg, samsung po 50zł maja idealny zasięg gdzieś na zadupiu iP już nie, a nawet potrafi zgubić całkowicie. Nie wiem jak iP5 bo jeszcze nie byłem w trasie, ale pewnie podobnie. W mieście jest full, ale nie o to chodzi.

Bo te telefony nie obsluguja 3G. Wylacz 3G w telefonie i tez bedziesz mial czesciej wszystkie kreski .. a i bateria bedzie dluzej trzymala ;)

---------- Wpis dodano o 11:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:11 ----------

Nie zwrocilem wczesniej na to uwagi - zdjecia wyswietlane na iPhone 5 sa mniejsze niz te na iPhone 4. Ma to miejsce gdy zdjecie pionowe ogladamy w pionie, a poziome w poziomie. Zmieniajac proporcje ekranu a nie zmieniajac proporcji matrycy sprawili ze widzimy je mniejsze. Juz chyba wiem co bedzie nowoscia w iP 5S ... zdjecia w trybie 16x9 :mrgreen: Chociaz tutaj mogli by to zalatwic programowo ...

---------- Wpis dodano o 12:03 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:57 ----------

Ale dalem sie nabrac - wcale nie sa mniejsze ... to iPhone 4 automatycznie powieksza je aby wypelnic nimi ekran tym samym ucinajac fragment zdjecia. Kiedy "uszczypnie sie" fotke na iP4 ta ulegnie delikatnemu zmniejszeniu i dopiero teraz pokazuje caly kadr... tej samej wielkosci co na iP5 ;)

#63 qube-pl

qube-pl
  • 19 postów

Napisano 29 września 2012 - 11:18

Dla mnie osobiście IP5 jest godnym następcą IP4S jednak..... wczoraj go kupiłem swoją sztukę w Play i dzisiaj polececiał na wymiane. Wspomniałem w innym wątku iż telefon rozpakowałem w salonie play i miał dwa minimalne ubytki lakieru na antenie. Machnałem wówczas ręką. Spieszyło mi sie i pojechałem. W domu wieczorem zacząłem sie nim bawić i okazało sie że coś lata w środku! Szybka wizyta u znajomych i okazało sie że w ich sztukach nic takiego nie występuje. Tak więc dzisiaj wycieczka do salonu. Niestety tel był aktywowany i "wyszedł z salonu". W takim wypadku musi zostać wysłany do cetrali i zostanie odesłany nowy. Generalnie tel. świetny jeśłi chodzi o założenia, bdb leży w dłoni, jego smukłość i waga również robi wrażenie. Niestety przez buble które sam odczułem na własnej skórze, stwierdzam że dla każego producenta wypuszczenie fabrycznie tel. z taką ilością fizycznych uszkodzeń to porażka, a w szczególności jak to jest Apple. Do 2 tygodni mam dostać nową sztukę, kórą jak bede odbierał oglądne z kazej możliwej strony. Chyba będe musiał wziaść ze sobą termos z kawą.:mrgreen:

#64 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 29 września 2012 - 11:21

Latanie w srodku moze byc czujnikiem polozenia. U mnie tez go slychac, co prawda przy pukaniu w telefon a nie przy machaniu.

#65 minimal-x

minimal-x
  • 149 postów

Napisano 29 września 2012 - 11:36

mnie też przy uderzaniu coś brzęczy...

#66 qube-pl

qube-pl
  • 19 postów

Napisano 29 września 2012 - 11:39

Latanie w srodku moze byc czujnikiem polozenia. U mnie tez go slychac, co prawda przy pukaniu w telefon a nie przy machaniu.

To było pierwsze o czym pomyślałem, jednak napewno to nie jest normalne , w IP4S tego nie miałem ,inne IP5 nie wykazywały takiego objawu.

#67 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 29 września 2012 - 11:47

To pewnie czujnik, tylko byl bardziej czuly niz pozostale :mrgreen: Pomyslnej naprawy gwarancyjnej ;)

#68 tomaczo

tomaczo
  • 80 postów

Napisano 29 września 2012 - 11:51

Jasne, że czujnik wystarczy popukać w górną część telefonu i go słychać :-D Ja ze swojej sztuki jestem zadowolony, system śmiga jak zły. Kupiony z abo w Krakowie na Królewskiej; jakichkolwiek ubytków na obudowie brak.

#69 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 postów
  • SkądTłuszcz

Napisano 29 września 2012 - 11:55

Ja mam pytanie do posiadaczy białej wersji. Czy aluminium jest takiego samego koloru jak aluminium MacBook'ów Pro?

#70 qube-pl

qube-pl
  • 19 postów

Napisano 29 września 2012 - 12:01

Żadna naprawa nie wchodzi w grę, tylko wymiana na nowy-zafoliowany :) Panowie poruszajcie swoim tel. w prawo oraz lewo, albo jakbyście go do ucha energicznie przykładali...cisza czy go słychać?;p Może wróce po mój tel, olewając te lekkie niedomalowania... ale kurde miałem po za moim 3 szt i tam nic nie było słychać... Niechce mi sie czekać tyle czasu... Dajcie znać, prośba wielka..

#71 tomaczo

tomaczo
  • 80 postów

Napisano 29 września 2012 - 12:04

Cisza. Słychać go tylko jak się puknie.

#72 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 29 września 2012 - 12:05

Masz racje, zapewne nie beda go naprawiac - tak tylko napisalem ;) U mnie nic nie lata, ten czujnik jedynie slychac gdy puknac w telefon. Ale tak mialem we wszystkich iPhone'ach.

#73 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 29 września 2012 - 12:10

Żadna naprawa nie wchodzi w grę, tylko wymiana na nowy-zafoliowany :)

Dostaniesz Refuba, dlatego lepiej w AOS kupować. Wtedy dostajesz nowy aparat w zafoliowanym kartoniku.

#74 minimal-x

minimal-x
  • 149 postów

Napisano 29 września 2012 - 12:12

To samo u mnie....słychać go tylko jak się puknie w górną cześć obudowy, przy energicznym ruchu do ucha nic nie słychać

#75 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 29 września 2012 - 12:13

To samo u mnie....słychać go tylko jak się puknie w górną cześć obudowy, przy energicznym ruchu do ucha nic nie słychać

To normalne, też tak mam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych