Posted 22 October 2012 - 11:24
Kupiłem iPhona 4 dawno jakoś za raz po jego premierze, byłem z niego bardzo zadowolony, dużo aplikacji, świetny wyświetlacz,aparat oraz odtwarzacz muzyczny. Wtedy mówiłem że nie wyobrażam sobie aby telefon mógł być jeszcze lepszy.
Jakieś pół roku później wyszedł iPhone 4S dla mnie to żadnej różnicy nie było, bynajmniej ja sam żałowałem sobie kupić bo nie widziałem w tym sensu. Stwiedziłem że poczekam aż wyjdzie iPhone 5. Jednak los chciał że przyszło mi kupić Samsunga Galaxy S3 który generalnie mi się podobał wizualnie. Duży wyświetlacz,cieniutki, żywe kolory,lekki. Co prawda z początku podobał mi się Android jednak z czasem można było dopatrzeć pewne nie dociągniecia jak np. Niektóre aplikacje nie były dostosowane do rozdzielczości. W Google Play jest dużo rzeczy do ściągniecia jednak wiele się znich nie nadaje albo nie działa.
Jakiś miesiąc po moim zakupie zobaczyłem zdjęcie prototypu iPhona 5 z początku jakiegoś szału na mnie nie zrobił, nie wiele większy wyświetlacz, trochę zmieniony wygląd oraz zmienione wejście do ładowania telefonu oraz inne miejsce umieszczenia wejścia na słuchawki.
Jednak jak zobaczyłem nowe dzieło Apple na żywo, to się w nim zakochałem. Jest leciutki, wygląda bardzo zgrabnie, robi super zdjęcia, do tego działa mega,mega szybko,wyświetlacz bardzo czysto pokazuje to co jest na wyświetlaczu, widać że wszystko współgra ze sobą świetnie. Sprawdziłem mapy na które było tyle skarg i moim zdaniem są całkiem wporządku ale nie powiem na ich temat nic więcej bo jeszcze ich w praktyce nie testowałem. Kamera z przodu jest o wiele lepsza niż ta w poprzednim iPhone który miałem czyli iPhone 4. Tryb panoramy działa obłędnie, korzystałem z tego w Samsungu Galaxy S3 i jednak nie robiło to takiego wrażenia jak na iP5. Od razu wiedziałem że muszę go mieć i tego samego dnia kupiłem iPhona w sklepie Apple.
Teraz przyszło mi tylko czekać aż będę jednym ze szczęśliwych posiadaczy nowego iPhona. Mam nadzieję że nie dostane go z jakimiś wadami o których można przeczytać, jednak mogę dodać że gdy kupiłem Samsunga Galaxy S3 to też miał wade, w salonie powiedzieli że to rozmagnetyzowany wyświetlacz. Więc to się czasem zdaża każdej firmie. Na zakończenie chciał bym dodać że jeśli planował ktoś zakup Samsunga Galaxy S3 a wcześniej miał iPhona to niech się lepiej zastanowi ze dwa razy. Bo Apple ma w sobie coś takiego do czego się człowiek przywiązuje.