Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 - Pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
1823 replies to this topic

#576 Ubezpieczony

Ubezpieczony
  • 5 posts

Posted 17 October 2012 - 19:00

anko21 - Sim locka sam osobiście zdejmowałem z Orange bo to tylko dodatkowy numer i korzystam z sieci T-mobile. Cena 77 zł a zrobiłem to poprzez kontakt z biurem obsługi, dzwonisz mówisz ze chcesz zdjąć sim locka i za 2 dni około na emalia przychodzi Ci instrukcja. (podpinasz tylko ipka do kompa włączasz itunes i w sumie gotowe)

#577 dominozs

dominozs
  • 30 posts

Posted 17 October 2012 - 20:07

Ja mam nadzieje ze będę zadowolony z iP 5 tak samo jak z iPada 2 i iPoda Touch 4 . Jest to mój pierwszy iPhone i już go lubię :)

#578 anko21

anko21
  • 142 posts
  • SkądPłock,PL

Posted 17 October 2012 - 21:06

anko21 - Sim locka sam osobiście zdejmowałem z Orange bo to tylko dodatkowy numer i korzystam z sieci T-mobile.
Cena 77 zł a zrobiłem to poprzez kontakt z biurem obsługi, dzwonisz mówisz ze chcesz zdjąć sim locka i za 2 dni około na emalia przychodzi Ci instrukcja. (podpinasz tylko ipka do kompa włączasz itunes i w sumie gotowe)

Dzieki wielkie za info. Czyli nie musze jezdzic nawet po Polsce szukajac salonu firmowego :)

#579 grzech987

grzech987
  • 387 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 18 October 2012 - 09:14

Dzieki wielkie za info. Czyli nie musze jezdzic nawet po Polsce szukajac salonu firmowego :)

Musisz do salonu firmowego orange się wybrać.

#580 midar

midar
  • 38 posts

Posted 18 October 2012 - 11:58

Nie musi. Ja ściągnąłem poprzez kontakt telefoniczny z BOA. Musiałem podać tylko konsultantowi nr IMEI. Kwota 77 PLN przyszła na f-rze. Problem jest tylko wtedy jeśli wymieniali nam iPhona w ramach gwarancji (na infolinii mają tylko IMEI telefonu pierwotnie zakupionego/dostarczonego). Wtedy trzeba udać się do salonu firmowego wraz z potrzebnymi papierami.

#581 Ernest05

Ernest05
  • 829 posts
Posted 18 October 2012 - 16:19

Ja dzisiaj się trochę pobawiłem. W porównaniu do 4s jeśli chodzi o szybkość to minimalnie szybciej robi zdjęcia. (o safari nie piszę, bo ip5 był połączony przez wifi, a 4s przez 3g). Tak to jak uruchamiałem ustawienia, notatki, zegar czy odtwarzacz, to szybkość zależała od tego, na który ekran szybciej nacisnąłem. Jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny to oba są ładne, jednak 4s lepiej mi w ręce leży ze względu na wagę, ale pewnie to jest do przyzwyczajenia, tak samo jak i ten dziwnie długi ekran ;)

#582 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 posts
  • SkądTłuszcz

Posted 19 October 2012 - 22:23

Do wszystkiego się człowiek przyzwyczaja. Dla mnie obecnie w 4S ekran jest dziwnie krótki i jest za ciężki. Po prostu przyzwyczaiłem się do 5 :)

#583 skosu

skosu
  • 260 posts
  • SkądKielce, PL

Posted 20 October 2012 - 00:05

Wy macie iPhone 5, mam i ja ;)
A dokładniej model 16GB Black.
Jest wg. mnie duużo ładniejszy od białego, ale o gustach się nie dyskutuje. Generalnie ekran to bajka, szybkość, nawet w porównaniu do 4S, super ! Zdecydowanie 1GB RAM na wieeeelki plus. Aparat cudo, ładniejsze fotki przy sztucznym oświetleniu, kamera z przodu może być, niby HD, ale to jednak tylko do rozmów ;) Na początku wydawał się duży, ale jak teraz biorę do ręki 4S, to iPhone 5 to przy nim modelka ;) Następna kwestia, to bateria. Tutaj znaczna poprawa ! Wrzucam zrzut ekranu przy 1%:
Dołączona grafika

Używany był do 3h rozmów, 2h muzyki (1h w Deezer offline), push mail wyłączony, powiadomienia aktywne. Między czasie sprawdzanie poczty, coś na necie, facebook, mapy, przez pół czasu był na 3G, a reszta WiFi. Jasność ekranu ustawiona na max. Wykonanych ok. 25 zdjęć, w tym 3 z użyciem flash. Telefon odpięty został od gniazdka o godzinie 6:00 rano, wytrzymał aż do ok. 00:46 (Tak, jeszcze nie śpię, studia mnie wykańczają ;)).

Najlepsze jest w tym to, że po pierwszym "pełnym" ładowaniu (tylko 96%, nie wiedzieć czemu) trzymał połowę tego czasu. A drugie i trzecie ładowanie tak jak tutaj. Dla mnie bardzo pozytywnie.

#584 vril13

vril13
  • 17 posts

Posted 20 October 2012 - 09:56

Planuję kupić iPhona 5 na AOS, w listopadzie. Prawdopodobnie białego 32GB. Oby się już trochę przeluźniło i czas oczekiwania był krótszy. Ostatnie wpisy napawają mnie nadzieją co do baterii :) Dam znać jak się spisuje ten "mój" jak już go będę miała w garści, uskutecznię kilka ładowań i trochę potestuję. Oglądałam 5 i 4S w salonie i chociaż bałam się, że piątka będzie za duża, to na żywo wydała mi się smuklejsza, właśnie przez ten wydłużony ekran i mniejszą wagę. Mam małe dłonie, więc i tak obsluguję telefon dwiema rękami, a wiekszy ekran może być praktyczniejszy podczas korzystania z netu, itp. Póki co, po pierwszym "macaniu" zapisuję na plus wygląd i nową wtyczkę (dla posiadających starsze akcesoria szczere kondolencje) ale wejście na słuchawki u dołu telefonu raczej mi się nie spodoba. I jeszcze jedno - dlaczego do szlabana ciężkiego iPhony nie maja "dzyndzla" do zawieszania :evil: Dostaję drgawek na myśl, że mi to cacko wyrżnie krzyżową o glebę.

#585 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 20 October 2012 - 10:13

5 mam czarną praktycznie od premiery, ale jedno co mi się w niej nie podoba to że się tak palcuje, bo kolorystycznie jest piękna:) I przez to zastanawiam się czy nie wymienić na białą. Wcześniej miałem białego 4s. Zastanawiam się czy się tak nie palcuje przód przez folie którą mam? Jak u Was to wygląda?

#586 Ketrab41

Ketrab41
  • 163 posts

Posted 20 October 2012 - 11:06

Ja mam białasa i palców az tak nie widac , jeszcze nie mam na nim zadnej folii i powiem szczerze ze az tak sie nie brudzi , palcuje - wiec luz

#587 vrack2

vrack2
  • 291 posts
  • SkądBirmingham/Nottingham

Posted 20 October 2012 - 11:21

Zostałem właścicielem czarnej piątki niedawno - Apple dostawa zajęła miesiąc i, coś w co nie mogę uwierzyć, do tej pory nie ściągneli pieniędzy za telefon! Nie będę się rozpisywać - telefon się zachowuje i wygląda tak jak się spodziewałem, może trochę lepiej niż na papierze. Jestem zadowolony.

#588 komrat

komrat
  • 77 posts

Posted 20 October 2012 - 20:01

Proszę o wypowiedź użytkowników czarnych iphonów 5. Czy komuś już sie aluminium porysowało i przebija srebny kolor??

#589 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 20 October 2012 - 20:17

Zostałem właścicielem czarnej piątki niedawno - Apple dostawa zajęła miesiąc i, coś w co nie mogę uwierzyć, do tej pory nie ściągneli pieniędzy za telefon! Nie będę się rozpisywać - telefon się zachowuje i wygląda tak jak się spodziewałem, może trochę lepiej niż na papierze. Jestem zadowolony.

Jaja sobie robisz...

#590 kalipawel

kalipawel
  • 5 posts

Posted 20 October 2012 - 22:20

Panowie mam pytanie chcę kupić na stronie apple store 3 sztuki iphone'a 5 16gb lecz wyskakuje mi limit 2 sztuk na klienta i tutaj moje pytanie jak chcę kupić 3 sztuki to muszę składać 2 zamówienia na 1 dwie sztuki a później 1 sztuka czy już w 2 zamówieniu muszę podać inne dane ? Pozdrawiam

#591 Japiotrowski2

Japiotrowski2
  • 30 posts
  • SkądGDAŃSK

Posted 20 October 2012 - 22:22

Jaja sobie robisz...

Aż się wierzyć nie chce

#592 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 posts
  • SkądTłuszcz

Posted 21 October 2012 - 01:01

Proszę o wypowiedź użytkowników czarnych iphonów 5. Czy komuś już sie aluminium porysowało i przebija srebny kolor??

Noszę iPhone'a 5 od początku bez żadnego pokrowca czy folii i nie mam ani jednej ryski. Co do srebrnego koloru to ostatnio zauważyłem coś takiego w rogu, bardzo mało widoczne naprawdę :) Ogólnie na plus, ludzie na początku przesadzali z tym rysowaniem się iPka.

#593 vrack2

vrack2
  • 291 posts
  • SkądBirmingham/Nottingham

Posted 21 October 2012 - 02:05

Jaja sobie robisz...

Udam że wiem o co chodzi...

#594 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 21 October 2012 - 07:27

Mija prawie miesiąc użytkowania czarnej wersji i nie zauważyłem żadnej ryski. Telefonu używam normalnie, bez żadnych zabezpieczeń. Wygląda jak nowy.

#595 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 21 October 2012 - 08:03

To moja 5

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#596 Łukasz Wojciechowski

Łukasz Wojciechowski
  • 133 posts
  • SkądWawa/Ząbki

Posted 21 October 2012 - 09:52

No to pięknie.. U wszystkich tak będzie, kwestia czy szybciej czy pożniej, technologia wykonania taka sama. Dlatego juz wiem, że bialy jest nie tylko ladniejszy ale i trwalszy.

#597 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 21 October 2012 - 09:54

Czarna 5tka w iSpocie miała zero rys, mimo ciągłego obijania o blat (brak doka), macania różnych ludzi... Jak dbasz tak masz wg mnie.

#598 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 21 October 2012 - 10:05

Czarna 5tka w iSpocie miała zero rys, mimo ciągłego obijania o blat (brak doka), macania różnych ludzi... Jak dbasz tak masz wg mnie.

Totalnie się z Tobą nie zgadzam, bo o telefon akurat bardzo dbam. I to co u mnie się stało jest raczej błędem produkcyjnym, konstrukcyjnym iPhone5. Jedyną możliwością w której u mnie mogło się to stać to wsuwanie telefonu do kieszeni spodni.
iPhone-y mam od 1 wersji, miałem każdą po kolei i o każdą dbałem ale w żadnej wersji coś takiego mi się nie przytrafiło.

Będziesz mieć 5 i zobaczymy jak będziesz dbać tylko żebyś się nie zdziwił jak kiedyś zobaczysz takie rzeczy jak ja i będziesz się zastanawiał skąd one się wzięły.

#599 kimon

kimon
  • 32 posts
  • SkądKraków

Posted 21 October 2012 - 10:25

Ja mojego czarnego iphona 5 mam już prawie dwa tygodnie. Używam go normalnie a nie obchodze się z nim jak z jajkiem - zero rys, obudowa wciąż czarna :-)

#600 kusiek

kusiek
  • 832 posts

Posted 21 October 2012 - 10:25

@EMU reklamujesz, czy olewasz temat?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users