Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 - Pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
1823 replies to this topic

#551 skosu

skosu
  • 260 posts
  • SkądKielce, PL

Posted 12 October 2012 - 18:51

Nie wyraziłem swoją opinię, czytaj ze zrozumieniem.

To wyraziłeś, czy nie wyraziłeś ?

Poza tym, wymyślasz z tym nudnych telefonem, zawsze możesz zmienić na coś konkurencyjnego. Nikt Cię nie trzyma przy Apple :)

#552 robgrab

robgrab
  • 1384 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 October 2012 - 18:55

Wyraziłem tylko swoją opinie. iOS według mnie potrzebuje czegoś, ale nie wiem czego.
@dusiek chodziło mi o iOS nie wygład :) bo iP 5 jest bardzo ładny

Mam ostatnio podobne odczucia(i nawet czasem myślę o windows). To przez iOS 6, za bardzo niedopracowany i mało wnoszący, a do tego ta niespójność stylów i kolorów(dialer, belka górna, o appstore nie wspominam bo co to za pomysł przeglądania w poziomie na wąskim ekranie iphone. Kolejny temat to czasem wywalająca się klawiatura, zaczyna się o braku polskich znaków pod częścią klawiszy i brakiem tła pod dodatkowymi znakami, tam gdzie działają. Potem już tylko czekam, aż się wywali imessage. Mam to na ip4s, moje dziewczyna również na ip4. Żeby nie była, jb nie używam). Pamiętam, że ios5b4 był bardziej dopracowany od 6gm. Ale dam jeszcze im szanse, czekam na 6.01/6.1.

#553 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 12 October 2012 - 20:04

Największy minus dla mnie: jest nudny, nie wiem może spodziewałem się czegoś więcej, ale tutaj nic mnie nie powaliło (pomijając aparat) .

iOS nie ma być ciekawy. Ma być STABILNY i łatwy w obsłudze.

#554 sheep.

sheep.
  • 559 posts
  • SkądŁódź

Posted 12 October 2012 - 20:10

Dokładnie teraz tylko poczekać na JB i bd idealne. Głównie mi brakuje SBsettings na 6.0 dlatego do puki nie bd JB nie upgrad'uje

#555 Svanar

Svanar
  • 34 posts

Posted 12 October 2012 - 20:41

To wyraziłeś, czy nie wyraziłeś ?

Poza tym, wymyślasz z tym nudnych telefonem, zawsze możesz zmienić na coś konkurencyjnego. Nikt Cię nie trzyma przy Apple :)

Po pierwsze to wydałem już trochę pieniędzy na App Store, a po drugie u mnie niemniej ważnym czynnikiem jest wygląd a ten w Apple zawsze jest bardzo ładny.

Jedno drugiemu nie przeszkadza. Ale skończmy już tutaj ten off-topic :)
Ja tylko wyraziłem swoje zdanie, mimo wszystko mi się podoba nowy iPhone 5. Myślę że w przyszłych wersjach oprogramowania część rzeczy zostanie dopracowana.

Pozdrawiam

#556 Dusiek

Dusiek
  • 541 posts
  • SkądWrocław

Posted 12 October 2012 - 21:06

(...) o appstore nie wspominam bo co to za pomysł przeglądania w poziomie na wąskim ekranie iphone.

Kolega to chyba w nowym AppStore był tylko chwile. Bo po chwili można się połapać, że przeglądanie w poziomie jest tylko po to żeby wybrać , które aplikacje chcemy przeglądać. Po tapnięciu pokaż wszystkie przy darmowych lub płatnych przeglądanie jest już w pionie co przy wydłużonym ekranie pasuje idealnie.

#557 nrdragon

nrdragon
  • 23 posts

Posted 12 October 2012 - 22:03

mnie osobiście irytują aplikacje bo większość z nich jest po prostu nieprzystosowana do większego ekranu, i wygląda to niezbyt ciekawie;/ ale mam nadzieję że deweloperzy szybko to naprawią ;)

#558 piotresce

piotresce
  • 1568 posts
Posted 12 October 2012 - 23:01

iPhone5 już bije Galaxy3 pod wzgędem czasu poświęconegow ruchu internetowym

[url=http://9to5mac.com/2012/10/12/iphone-5-beats-galaxy-s-iii-in-web-traffic-already-despite-negative-maps-app-press/]iPhone 5 beats Galaxy S III in Web traffic already despite negative Maps app press | 9to5Mac[/url]

#559 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 13 October 2012 - 06:23

iPhone5 już bije Galaxy3 pod wzgędem czasu poświęconegow ruchu internetowym

iPhone 5 beats Galaxy S III in Web traffic already despite negative Maps app press | 9to5Mac

Czemu mnie to nie dziwi :)

#560 Ubezpieczony

Ubezpieczony
  • 5 posts

Posted 13 October 2012 - 07:40

Witam Śledzę temat już jakiś kawałek czasu, chciałem sie głównie dowiedzieć co sądzicie o nowym IP5. Miałem poprzedni model 4s co prawda długo się nim nie nacieszyłem bo kupiłem go w kwietniu i postanowiłem kupić 5. Miał być biały 16 gb, ale w moim mieście obdzwoniłem każdy salon i żeby go dostać to naprawde wyczyn. W końcu udało mi się wczoraj zdobyć Czarnego 32 gigowego Ipka. (może majac złota cierpliwość pewnie byłby i biały.. ale chciałem już go mieć) Co do samego "smerfona" pierwsze wrażenie po wyjęciu z pudełka to to że jest naprawdę cienki i lekki, jak już ktoś wspominał prawie jak atrapa. Dla mnie to same plusy, chodz może czasem sięgnie się w okolice kieszeni w celu sprawdzenia czy wgl tam jest xD Słuchawki wyglądają fajnie inaczej, nowatorsko, jak przetestuje je trochę opisze coś więcej, i na temat baterii i samego smartfona podsumowując jak narazie amazing. Aha i ja nie widzę u mnie żadnego problemu z odpryskami czarnej farby czy wyświetlacza, połączenia na boku obudowy te wstawki też są idealne.

#561 Ketrab41

Ketrab41
  • 163 posts

Posted 14 October 2012 - 09:20

Witam od piatku jestem posiadaczem iPhone'a 5 32gb white. Moje wrażenia : Pierwsze co rzuciło mi się w "oczy" to jego waga , na moje ten telefon jest az za lekki. Większy ekran na plus. Jeśli chodzi o "bebechy" to iPhone 5 działa bardzo szybko ale w 4s tez wszystko działało znakomicie. Nie jestem melomanem wiec słuchawki też zaliczam pozytywnie. hmm co jeszcze Telefon wygląda świetnie , zachował swój styl z poprzednich modeli . Jeśli chodzi o kolor to w moim przypadku tylko biały no cóż jest po prostu śliczny - elegancki a zarazem młodzieżowy. Podsumowując jestem zadowolony ze zmieniłem 4s na 5 ale niestety nie ma tego wow. Gdy biorę iPka do ręki to nie czuję jakby w moim ręku leżała 5 tylko odnowiona wersja 4s.

#562 Zeeck

Zeeck
  • 16 posts

Posted 14 October 2012 - 10:15

Ja jak kolega wyżej także mam swojego Iphona 5 od piątku. Na czarnego 32GB Iphona przesiadlem sie z Galaxy S2, która już swoje wyslużył. Pierwsze wrażenie jakie mialem jak go wlączylem w domu ? CHOLERA tu sie nic nie zacina nawet na sekunde. Smartfon jest strasznie szybki. Safari otwiera strone zaraz po kliknięciu, zdjęcia można spamować cały czas a i tak nic się nie zatnie ani nie zamuli na sekunde. Zdjęcia robi bardzo ładne wiadomo to jest telefon a nie lustrzanka ale ja lubie patrykac zdjecia telefonem wiec sie bardzo z tego powodu sie ciesze. Moj egzemplarz byl na szczescie wolny od jakichkolwiek wad pokroju odpryskow po bokach lub problemem z ekranem, nie widze rowniez zadnego problemu z wifi smiga bardzo szybko. Nowe sluchawki graja o dwa nieba lepiej niz poprzednie a przy okazji sa wygodniejsze.

Dołączona grafika

mnie cieszy ten wynik baterii poniewaz telefon byl uzywany dosc intensywnie w ta sobote a dal rade. w zwykly szary dzien nie patrze w telefon 6 godzin przez co telefon bedzie jeszcze dluzej trzymal baterie.

Jak pobawie sie nim jakiś czas to jeszcze coś napisze. Pozdrawiam

#563 Liberty

Liberty
  • 804 posts
  • Skądjesteś mała ?

Posted 14 October 2012 - 21:04

Dla mnie zdecydowanie za lekki. Nie czuć już tego telefonu tak jak iPhone 4 / 4S. Dla mnie iP 5 to nic jak przedłużony, lżejszy iPhone z nową wtyczką. Jak dla mnie byłego fana Apple Galaxy S III lepszy :)

#564 Ozmin

Ozmin
  • 18 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 October 2012 - 21:29

Ja mam całkiem inne odczucia od większości ale pewnie dlatego, że się przesiadłem z 3G. iPhone w zeszłym tygodniu przyszedł w nienaruszonym stanie. Jeśli chodzi o niepokojące rzeczy to dzisiaj dwa razy wystąpiło smużenie ekranu trwające 1-2 sekundy w określonej sytuacji - Pojawienie się klawiatury aby wpisać hasło przed ściągnięciem app z AppStore. Próbowałem wymusić to zjawisko ale bezskutecznie. Jeśli chodzi o żywotność to nie ma tragedii.

Dołączona grafika

#565 Konrado

Konrado

• 1844 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 15 October 2012 - 09:53

Ile razy będziecie wklejać te wielkie screeny z bateriami?! Nikogo to nie obchodzi… A jeśli już, to czy tak trudno wykadrować zdjęcie na samych paskach z baterią?

#566 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 15 October 2012 - 10:17

A jeśli już, to czy tak trudno wykadrować zdjęcie na samych paskach z baterią?

No nie, bo pasek z baterią to połowa potrzebnych informacji, druga połowa znajduje się na dole screenshota, czyli czasy użycia. Poza tym są to użyteczne informacje, bo dają obraz tego ile średnio działa iP5 na baterii a chyba od tego jest ten wątek.

#567 Konrado

Konrado

• 1844 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 15 October 2012 - 10:26

chyba od tego jest ten wątek.

Chyba nie do końca, bo nie nosi tytułu "czasy działania baterii w iP5", a "pierwsze wrażenia". Informacje o baterii raczej pierwszymi wrażeniami nie są. Prawda?

Poza tym jest to raczej subiektywna informacja, bo każdy uzyska inne wyniki w zależności od tego co przez ten czas w użyciu robił.

#568 GIZIU

GIZIU
  • 923 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 October 2012 - 10:30

Mnie osobiście zupełnie nie interesuje ile komu trzyma bateria. O iP5 już zostało powiedziane praktycznie wszystko i większość "recenzji" to nic więcej jak chęć pochwalenia się że "ja już mam".

#569 vinci

vinci
  • 2693 posts
  • SkądPoznań

Posted 15 October 2012 - 13:49

Rozmawiałem dzisiaj z AOS. 1. Czas dostawy na pewno nie będzie dłuższy niż jest podana druga data dostawy w zamówieniu. 2. Pieniądze z karty wezmą gdy zmieni się status na "przygotowywanie do wysyłki" ;) Oj... miałem to napisać w innym wątku. Sorry! :rolleyes:

#570 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 15 October 2012 - 14:38

No nie, bo pasek z baterią to połowa potrzebnych informacji, druga połowa znajduje się na dole screenshota, czyli czasy użycia. Poza tym są to użyteczne informacje, bo dają obraz tego ile średnio działa iP5 na baterii a chyba od tego jest ten wątek.

Ale zmniejszyć można bo takie wielkie obrazy tylko przeszkadzają.

Proszę ;-)
Dołączona grafika
Tylko 30% a przeczytać też się da.

#571 minimal-x

minimal-x
  • 149 posts

Posted 15 October 2012 - 16:32

Ile razy będziecie wklejać te wielkie screeny z bateriami?! Nikogo to nie obchodzi…

A jeśli już, to czy tak trudno wykadrować zdjęcie na samych paskach z baterią?

Mnie to obchodzi...pierwsze wrażenia to pierwsze wrażenia i tyczą się wszystkiego co jest związane z nowym iphonem 5

#572 Ubezpieczony

Ubezpieczony
  • 5 posts

Posted 15 October 2012 - 20:35

Chciałem się podzielić moimi kolejnymi wrażeniami odnośnie IP5.
1.słuchawki - grają fajnie lepiej niż poprzednie ale to chyba efekt tego że otwór głośnika jest skierowany ku przewodowi słuchowemu, (oraz jeśli kogoś to interesuje, dają mniej rozgłosu na zewnątrz, np. nie będzie tak słychać tego co słuchamy na przystanku autobusowym)
2. Procesor - działa fajnie i szybko ale od poprzednika 4S ciężko cokolwiek zauważyć, chyba ze przeglądarkę Safari i ładowanie stron.
3. Bateria - jak pierwszy raz usłyszałem ze nowy większy i lepszy ipek ma mieć tą samą baterie to zwątpiłem, ale jest nieźle napewno nie gorzej niż 4S.
Do baterii dołączam screen Dołączona grafika

To na tyle, będę miał jeszcze jakieś info z mojej strony to się podzielę, może odnośnie aparatu i IOS 6 oraz map.

#573 sbaton

sbaton
  • 187 posts

Posted 17 October 2012 - 15:51

Wy macie tez wrazenie ze iphone 5 na sluchawkach gra ciszej niz poprzednik?

#574 anko21

anko21
  • 142 posts
  • SkądPłock,PL

Posted 17 October 2012 - 18:07

Witam. Chcialbym sie dowiedziec jaka orange pobiera oplate za zdjecie simlocka na iphonie 5. Chce wziac abonament dla narzeczonej w orange a sam jestem w play. Pani w orange w Plocku powiedziala mi ze nie wie jaka jest cena tej uslugi i ze jedyne miejsce gdzie orange sciaga simlocki to Warszawa w jakims salonie firmowym. Troche mnie to zdziwilo. Moglby sie wypowiedziec ktos na ten temat ? Dzieki i pozdrawiam

#575 Laz

Laz
  • 799 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 October 2012 - 18:35

Wy macie tez wrazenie ze iphone 5 na sluchawkach gra ciszej niz poprzednik?

Nie. Przynajmniej ja.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users