Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 - Pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
1823 replies to this topic

#376 Bazz

Bazz
  • 11 posts

Posted 05 October 2012 - 17:56

Nano sima od ręki dostałem w punkcie Tmobile.

---------- Wpis dodano o 17:35 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:35 ----------

U mnie w punktach nie było, w jednym nawet miła Pani starała się mnie przekonać, że się mylę i napewno chodzi o mikro :) W każdym razie teraz już mikro siedzi w IP.

#377 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 posts

Posted 05 October 2012 - 17:59

U mnie w trakcie dnia jak mam go w kieszeni to zaczyna się strasznie nagrzewać i bateria leci na łeb na szyje. W 4 dni zjadło mi całe 2,0 GB transferu, chociaż nic nie pobierałem.

#378 maxuel

maxuel
  • 29 posts

Posted 05 October 2012 - 18:07

U mnie w punktach nie było, w jednym nawet miła Pani starała się mnie przekonać, że się mylę i napewno chodzi o mikro :) W każdym razie teraz już mikro siedzi w IP.

Też się z tym kilkakrotnie spotkałem. W Łodzi w żadnym punkcie Plusa nie mają nano sim i nie wiedzą kiedy będą :(

#379 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 05 October 2012 - 18:39

W 4 dni zjadło mi całe 2,0 GB transferu, chociaż nic nie pobierałem.

Kamera być może monitoruje Ciebie w trybie wstecznym LOL

---------- Wpis dodano o 19:39 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:07 ----------

Co do wrażeń jeszcze. U mnie w porównaniu z 4S odnoszę wrażenie, że przycisk Home jest inny. Wchodzi głębiej z wyraźnym klikiem.

#380 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 October 2012 - 18:52

Kamera być może monitoruje Ciebie w trybie wstecznym LOL

---------- Wpis dodano o 19:39 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:07 ----------

Co do wrażeń jeszcze. U mnie w porównaniu z 4S odnoszę wrażenie, że przycisk Home jest inny. Wchodzi głębiej z wyraźnym klikiem.

także to zauważyłem. może nie będzie trzeszczał jak w 4 i 4S:)

#381 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 05 October 2012 - 20:13

No i mamy potwierdzenie co do Home.
Next-Generation iPhone Part Leaks Begin with Home Buttons - Mac Rumors

---------- Wpis dodano o 21:13 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:59 ----------

Przy próbie wejścia w zakładkę zakupione w AppStore mieli i mieli i wywala mnie do ekranu głównego. Problem z iOS 6?

#382 gyc78

gyc78
  • 98 posts

Posted 05 October 2012 - 20:40

także to zauważyłem. może nie będzie trzeszczał jak w 4 i 4S:)

Hm.. Skrzypi imo z powodu kurzu, drobin które się dostają w szczelinę pomiędzy kółkiem. Jeśli w ip5 jest jeszcze większy skok i wpada głębiej to nie wiem czy problemu również nie będzie..?
Dla mnie idealnie działa ten w iPad 3 - dosyć ciężko ale a minimalnym zagłębieniem. Miałem nadzieję że będzie podobnie ale widzę, że piszecie co innego.

#383 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 05 October 2012 - 20:45

Jeśli w ip5 jest jeszcze większy skok i wpada głębiej to nie wiem czy problemu również nie będzie..?
Dla mnie idealnie działa ten w iPad 3 - dosyć ciężko ale a minimalnym zagłębieniem.

Dokładnie masz rację. Ten z iP5 wobec tego z iPada 3 zagłębia się bardziej. Ale mi jeszcze nigdy nie skrzypiał w żadnym iP.

#384 Shalatar PL

Shalatar PL
  • 67 posts
  • SkądOśw

Posted 05 October 2012 - 21:16

Właśnie dostałem swoją sztukę z orange :D. Czarny 32gb. Pierwsze wrażenia są niesamowite! Przesiadłem z ipod touch 2g i skok jest po prostu niemożliwy. Wiedziałem że jest zabójczo szybki, ale ustawienia otwierają się odrazu, bez ładowania. Nie spodziewałem się takich drobnostek a tak wielkich różnic zarazem. Kabel lightning bardzo solidny i malusienki, mozna go pomylic z mini jackiem jak jest wpiety. Co do obudowy, super wykonana i wbrew temu co się spodziewałem, dość ciężka jak dla mnie (ale nie miałem ani iP4 ani 4s nigdy, w ogóle to moj pierwszy iPhone). Purple halo nie zauważyłem jakoś, chyba ludzie cały dzien próbują żeby to się pojawiło bo ja na kilku lampach próbowałem 10minut i nic.

#385 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 October 2012 - 21:32

No dokladnie mi sie raz udalo zrobic purple halo. Achievment collected;) Przesiadka z ipod2. To jak przesiadka z 386 na i7 2600k:)

#386 Shalatar PL

Shalatar PL
  • 67 posts
  • SkądOśw

Posted 05 October 2012 - 21:46

najlepsze jest to że jak teraz biorę ipoda na chwilę do ręki (coś czasem zgrać lub zsynchronizować) to wydaje mi się strasznie krótki i nieporęczny :D

#387 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 October 2012 - 22:03

Dobra:) wyciagam z szafki swojego toucha1gen. Robie test porównawczy;)

#388 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 posts
  • SkądTłuszcz

Posted 06 October 2012 - 00:00

Mi bateria trzyma dobrze, spokojnie starcza na minimum 4 godziny grania i siedzenia w necie. Tylko jedno pytanie: Czy Wy też czujecie, jak iP 5 się nagrzewa?

#389 bjabrzyk

bjabrzyk
  • 544 posts

Posted 06 October 2012 - 00:06

Ja czuję. Dużo bardziej niż 4. Strach pomyśleć jak nagrzewa się przy LTE. ;)

#390 Shalatar PL

Shalatar PL
  • 67 posts
  • SkądOśw

Posted 06 October 2012 - 07:12

No mój też jest ciepły na bokach dość, ale tył zimniutki.

#391 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2209 posts
  • SkądBiałystok

Posted 06 October 2012 - 07:18

Ale co, boicie sie ze sie poparzycie? To logiczne ze aluminium przewodzi cieplo.

#392 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 06 October 2012 - 08:12

U mnie jest ciepły głównie jak mam słaby zasięg 3G. Przy wyłączonym 3G telefon jest zimny.

#393 d3n13d

d3n13d
  • 42 posts
  • SkądGdańsk

Posted 06 October 2012 - 08:39

Ja od środy mam ip5. Na zdjęciach wygląda zdecydowanie gorzej niż w rzeczywistości. Zdecydowałem się na 16GB czarny. Dla mnie większy wyświetlacz na plus, wygodniej piszę się sms czy mail w poziomie. Waga i grubość rewelacja, jak wyjąłem go pierwszy raz z pudełka to byłem przekonany że to atrapa... Kolejnym plusem są earpods! w końcu coś czego można używać.Przy przesiadce z 4 widać zdecydowany wzrost prędkości przy safarari, mail czy nawet smsach. Generalnie jestem mega zadwolony.

#394 Shalatar PL

Shalatar PL
  • 67 posts
  • SkądOśw

Posted 06 October 2012 - 11:06

Ja po niecałym dniu użytkowania mam tylko jedną uwagę: jest cichy na słuchawkach. Mam a-jays four i na ipodzie touch 2g naprawdę na poziomie głośności 1 wystarczyło mi do słuchania w domu a kreska 2 lub 3 to wystarczająco na autobus lub miasto. Teraz, na tych samych słuchawkach, w iPhonie 5 jest o wiele ciszej. Może nie dla wszystkich to wada (przecież wystarczy pogłośnić) ale mnie trochę zdziwiło.

#395 gtatarkin

gtatarkin
  • 401 posts

Posted 06 October 2012 - 14:08

Kolejnym plusem są earpods! w końcu coś czego można używać.

Nope! Walcem mnie przejedźcie a się nie zgodzę!

#396 bjabrzyk

bjabrzyk
  • 544 posts

Posted 06 October 2012 - 19:25

Słuchawki są duuużo lepsze niż te dodawane wcześniej. Powiem nawet, że najlepsze ze wszystkich dodawanych standardowo do odtwarzaczy czy telefonów. Lepsze od sennheiser mx400 (nie wiem czy to jeszcze produkują ;) dodawanych kiedyś do iRiverów. Ale nie dorównują nawet creative ep630. ;) Choć są bardzo wygodne i nawet nadają się do posłuchania czegoś, czego nie można było powiedzieć o starszych modelach.

#397 Kuba5555

Kuba5555
  • 4 posts

Posted 06 October 2012 - 19:45

[CIACH]

Pomijając już, że post nie na temat to jeszcze: [url]http://myapple.pl/iphone-ipod-touch-143/announcement-b-font-color-red-w-tym-dziale-nie-zadajemy-pytan-zasady-font-b.html[/url]

A bo bym zapomniał:

Na forum zabronione jest sztuczne podbijanie tematu nic niewnoszącymi postami. Jest to traktowane jako spam i karane ostrzeżeniem. Posty podbijające usunąłem, następnym razem ukarzę ostrzeżeniem. OleYek

#398 gtatarkin

gtatarkin
  • 401 posts

Posted 06 October 2012 - 19:46

Ale nie dorównują nawet creative ep630. ;)

Czyli śmiesznym słuchaweczkom kosztującym jakieś 7PLN przy zamówieniu hurtowym :) Ok, ok w detalu kosztują 50PLN.

nawet nadają się do posłuchania czegoś, czego nie można było powiedzieć o starszych modelach.

Te "starsze" grają jak odpustowe pierdziawki za 2PLN ze straganu.

Zadowolony byłbym ze średniej jakości, coś w tym stylu:
https://audiomagic.p...force-ne7m.html

Żadnych zawodowych Sennheiserów, Brainwavzów czy Westonów nie wymagam tylko niech grają jak typowe kanałówki w przedziale cenowym 150-250PLN.

#399 bjabrzyk

bjabrzyk
  • 544 posts

Posted 06 October 2012 - 19:54

@gtatarkin Co do ep630, dlatego napisałem "nawet" ;) Wiadomo, że tak na prawdę bardzo mało odbiorców potrzebuje słuchawek grających na bardzo dobrym poziomie. Ci którzy tego wymagają i tak zmienią to co dostają w standardzie. Iphone to nie sprzęt audiofilski ale multimedialny/internetowy. Po prostu... telefon ;)

#400 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 October 2012 - 21:47

Dzisiaj pojechałem do Złotych Tarasów i oczywiście przy okazji zahaczyłem o iSpota. Czekałem 10 minut, podczas gdy 3-4 osoby przede mną bawiły się nowym produktem Apple, ale było warto ;). Pobawiłem się troche piątką i faktycznie jest MEGA szybki, MEGA lekki i piękny :D Tylko tyle do powiedzenia. Teraz tylko liczyć na to, że dostanę go pod choinkę ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users