Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1823 odpowiedzi w tym temacie

#326 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 października 2012 - 16:54

Czasem się zastanawiam po co szukać obsesyjnie wady :) halo sralo. zaczyna się to samo jak było przy Zasik-gate itp :)

#327 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 04 października 2012 - 17:02

Czasem się zastanawiam po co szukać obsesyjnie wady

Bez przesady.

#328 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 04 października 2012 - 17:36

Bez przesady.

I tego sie trzymajmy, ze juz wiecej nie bedziesz przesadzal ;)

#329 Zeeck

Zeeck
  • 16 postów

Napisano 04 października 2012 - 19:53

Jak na AOS trzeba teraz czekac 3-4 tygodnie to to juz będzie drugi rzut ?

#330 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 października 2012 - 20:02

Jak na AOS trzeba teraz czekac 3-4 tygodnie to to juz będzie drugi rzut ?

Chyba nie ten temat.

#331 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 04 października 2012 - 20:40

~~@ APPLE IPHONE 5 16GB BLACK CZARNY GWAR. FV23% (2650005486) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. z innej beczki sklep u mnie w Krakowie cena hmm.. sami zobaczcie , i nawet ktoś zakpił , nie rozumiem jednego czemu ceny są tak wysokie jak telefon miał kosztować 2900 zł prawie ?

Bo to jeden z najdroższych sklepów w Krakowie. Co prawda, zawsze szybko mają najnowsze modele, ale ceny jedne z wyższych, jeśli nie najwyższe. Zawsze nowe modele znajdowałem o kilkaset złotych taniej u konkurencji.

#332 wulkan

wulkan
  • 35 postów

Napisano 04 października 2012 - 21:09

Bo to jeden z najdroższych sklepów w Krakowie. Co prawda, zawsze szybko mają najnowsze modele, ale ceny jedne z wyższych, jeśli nie najwyższe. Zawsze nowe modele znajdowałem o kilkaset złotych taniej u konkurencji.

Podobnież towar wart jest tyle, ile ktoś chce za niego dać:wink:

#333 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 05 października 2012 - 10:39

No to Panowie mam i ja. Z Tmobile, czarny 64 GB. Żadnych skaz nie ma i nie mam zastrzeżeń na tym etapie.

#334 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 05 października 2012 - 10:45

Gratulacje, nareszcie koniec pytan o przebarwienia na zdjeciach :mrgreen:

#335 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 05 października 2012 - 10:52

Czacha pierwsze co, zapaliłem w biurze lampy na suficie i nie widzę halo i niech tak będzie.

#336 robart76

robart76
  • 177 postów

Napisano 05 października 2012 - 11:14

Czacha pierwsze co, zapaliłem w biurze lampy na suficie i nie widzę halo i niech tak będzie.

Wcześniej czy później zobaczysz! Ja też przez pierwszy tydzień nie widziałem, a wczoraj robiąc zdjęcia obiektu podświetlonego od tyłu pojawiły się piękne fioletowe przebarwienia. Sprawdzone na dwóch iPhone'ach. Po prostu potrzebne jest specyficzna kombinacja światła i obiektu.

#337 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 października 2012 - 11:15

No to Panowie mam i ja. Z Tmobile, czarny 64 GB. Żadnych skaz nie ma i nie mam zastrzeżeń na tym etapie.

i jest pięknie:)

#338 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 05 października 2012 - 11:27

Ja na Twoim miejscu czułbym się nieswojo :D Po tylu felernych iPadach trafiłeś na dobrego iPhone za pierwszym razem - to może skutkować szokiem.

#339 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 05 października 2012 - 11:33

i jest pięknie:)

I jest git, można spać spokojnie. Mnie tylko ten ekran denerwuje, jak parówa...;)

Kupiłem wersje 64GB na Allegro, jutro powinna być. 32GB trochę jednak mało było.

#340 Dusiek

Dusiek
  • 541 postów
  • SkądWrocław

Napisano 05 października 2012 - 11:34

Wcześniej czy później zobaczysz! Ja też przez pierwszy tydzień nie widziałem, a wczoraj robiąc zdjęcia obiektu podświetlonego od tyłu pojawiły się piękne fioletowe przebarwienia. Sprawdzone na dwóch iPhone'ach. Po prostu potrzebne jest specyficzna kombinacja światła i obiektu.

Jak się bardzo postarasz to z całą pewnością znajdziesz warunki, w których obnażysz wady najlepszych nawet obiektywów do topowych lustrzanek. Oczekiwanie perfekcji po optyce wielkości paznokcia małego palca jest - delikatnie mówiąc - nieporozumieniem i świadczy o kompletnym ignoranctwie w kwestiach foto.
Sam widzisz, że fioletowe halo nie powstaje ot tak sobie tylko w specyficznych warunkach.
Proponuje rozpocząć proces wielokrotnej wymiany telefonu. Obnażymy następną aferę globalnego zasięgu. Myślę, że masz szanse na wynik znacznie lepszy od kolegów od zasików i przebarwień...

#341 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 05 października 2012 - 11:34

Ja na Twoim miejscu czułbym się nieswojo :D Po tylu felernych iPadach trafiłeś na dobrego iPhone za pierwszym razem - to może skutkować szokiem.

Taak idę w totka zagrać ;) Nexusa za 1 x też trafiłem dobrego.

#342 robart76

robart76
  • 177 postów

Napisano 05 października 2012 - 12:16

Jak się bardzo postarasz to z całą pewnością znajdziesz warunki, w których obnażysz wady najlepszych nawet obiektywów do topowych lustrzanek. Oczekiwanie perfekcji po optyce wielkości paznokcia małego palca jest - delikatnie mówiąc - nieporozumieniem i świadczy o kompletnym ignoranctwie w kwestiach foto.
Sam widzisz, że fioletowe halo nie powstaje ot tak sobie tylko w specyficznych warunkach.
Proponuje rozpocząć proces wielokrotnej wymiany telefonu. Obnażymy następną aferę globalnego zasięgu. Myślę, że masz szanse na wynik znacznie lepszy od kolegów od zasików i przebarwień...

Ani nie jest to afera globalnego zasięgu, ani nie oczekuję perfekcji po optyce iPhone'a, ani nie zamierzam wymieniać telefonu z tego powodu.
Stwierdzam tylko, że problem istnieje przy specyficznej kombinacji światła i fotografowanego obiektu.
Inną sprawą jest kontrola jakości Apple. Nie zdarzyło mi się ostatnio kupić ich produktu, który byłby naprawdę dobry (tak mój iPad miał zażółcone pół ekranu, tak mój MacBook retina skrzypi, tak odchodzi farba z mojego iPhone'a), ale nie zmienia to faktu, że używam tych produktów, bo poza tymi, właściwie kosmetycznymi problemami, są dla mnie po prostu wygodne w użyciu.
Nie ma co się zaperzać i stwierdzać, że problem nie istnieje. To tylko produkty a nie religia.

#343 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 października 2012 - 12:20

Tylko produkt....... Ale jeżeli apple wypuszcza tylko 1 model na rok to fajnie by było, gdyby był bez wad. A od 4 jakoś im to ciężko idzie. Wcześniej też były problemy z plastikiem.

#344 robart76

robart76
  • 177 postów

Napisano 05 października 2012 - 12:22

Tylko produkt, ale jeżeli apple wypuszcza tylko 1 model na rok to fajnie by było, gdyby był bez wad. A od 4 jakoś im to ciężko idzie. Wcześniej też były problemu z plastikiem.

Nie ma dzisiaj na rynku żadnego produktu, który byłby wolny od wad. To jest chyba fizycznie niewykonalne.

#345 Łukasz Wojciechowski

Łukasz Wojciechowski
  • 133 postów
  • SkądWawa/Ząbki

Napisano 05 października 2012 - 12:22

jak mozna porównywać lampy "w biurze" do słońca..

#346 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 05 października 2012 - 12:27

jak mozna porównywać lampy "w biurze" do słońca..

Były publikowane zdjęcia gdzie wokół lamp na syficie było halo.

#347 speedy-X5

speedy-X5
  • 47 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 05 października 2012 - 12:43

Właśnie bawię się moją nową IP5 od godziny. Pierwsze wrażenie ??Wygląda jak kinol Pinokia.... nie podoba mi się. Chyba jednak sprzedam jak ktoś chętny z okolic 3city....

#348 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 05 października 2012 - 12:45

Pinokio miał innego...

#349 speedy-X5

speedy-X5
  • 47 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 05 października 2012 - 12:49

Postanowiłem, sprzedaję !! Poczekam na IP6

#350 crisco