iPhone 4s czy iPhone 5 co kupić?
Posted 15 February 2013 - 22:23
Posted 15 February 2013 - 22:31
Posted 16 February 2013 - 00:07
Kupując telefon na 2-3 lata to tylko iP5 , mocniejszy przez co starczy na dłużej
To, że mocniejszy to jedno, ból jest z tym, że przez zmianę proporcji ekranu, nie tak długo 90% aplikacji będzie tylko w proporcjach 16x9, sam port 30-pinowy będzie problemem przy przyszłych zakupach np. iPad'a czy pozostałych jabłkowych bzdurek - te dwie pierdółki sprawiają, że w przeciągu roku, czy dwóch starszy ajfon będzie wymagać więcej kabli, gimnastyki z akcesoriami, aplikacjami i poniekąd straci na tym, co w ajfonie najfajniejsze, czyli "przeźroczystość" hardware'u.
To było dosyć cwane posunięcie apple, chamskie dla użytkownika, ale bądź co bądź szczwane - jeśli mam w planie kupno nowego iPad'a - dajmy na to mini, wybieram iPhone 5 ze względu na sam kabel, bo dwa kable to sporo więcej zachodu i 2x większe koszty, podobnie sprawa się ma z ekranem - teraz jest okej, ale jak za rok wyjdzie nowy soft, który magicznie "odetnie" stare proporcje, nasz ajfon straci na użyteczności.
Sam stoję przed wyborem 4S 32/64 a 5 16 za podobne pieniądze i wybieram piątkę, żeby nie mieć problemu przez następne dwa lata.
- - - Połączono posty - - -
Kupując 3,5" mam pewność, że to telefon który przeszedł do legendy, dziecko Jobs'a.
Kupując 4S bierzesz maszynkę którą po roku będziesz chciał wymieniać na 5S i przy okazji stracisz troszkę pieniążków :-)
Posted 16 February 2013 - 00:22
Posted 16 February 2013 - 00:32
To, że mocniejszy to jedno, ból jest z tym, że przez zmianę proporcji ekranu, nie tak długo 90% aplikacji będzie tylko w proporcjach 16x9, sam port 30-pinowy będzie problemem przy przyszłych zakupach np. iPad'a czy pozostałych jabłkowych bzdurek - te dwie pierdółki sprawiają, że w przeciągu roku, czy dwóch starszy ajfon będzie wymagać więcej kabli, gimnastyki z akcesoriami, aplikacjami i poniekąd straci na tym, co w ajfonie najfajniejsze, czyli "przeźroczystość" hardware'u.
To było dosyć cwane posunięcie apple, chamskie dla użytkownika, ale bądź co bądź szczwane - jeśli mam w planie kupno nowego iPad'a - dajmy na to mini, wybieram iPhone 5 ze względu na sam kabel, bo dwa kable to sporo więcej zachodu i 2x większe koszty, podobnie sprawa się ma z ekranem - teraz jest okej, ale jak za rok wyjdzie nowy soft, który magicznie "odetnie" stare proporcje, nasz ajfon straci na użyteczności.
Sam stoję przed wyborem 4S 32/64 a 5 16 za podobne pieniądze i wybieram piątkę, żeby nie mieć problemu przez następne dwa lata.
- - - Połączono posty - - -
Kupując 4S bierzesz maszynkę którą po roku będziesz chciał wymieniać na 5S i przy okazji stracisz troszkę pieniążków :-)
Moim zdaniem Apple nie odejdzie tak szybko od tych 3.5 cali . Sam iPhone 4S dostanie akutalizacje do iOS 7 , więc trochę jeszcze pociągnie

Twoja teoria jest intrygująca , ale nie zgodzę się z tobą . Zobacz na innych producentów (Samsung , LG , HTC) . Jeżeli wypuszczana jest jakaś aplikacja to działa ona na wszystkich telefonach z Androidem . Tak samo jest z iOS. Chyba 2G i 3G nie są już wspierane pod względem aplikacji , następny w kolejce jest 3Gs , potem 4 i dopiero 4S . Czyli jakieś kilka ładnych lat

Posted 16 February 2013 - 07:11
Posted 16 February 2013 - 09:00

Posted 16 February 2013 - 10:02
Posted 16 February 2013 - 10:41

Posted 16 February 2013 - 10:47
Posted 16 February 2013 - 13:00
Posted 16 February 2013 - 14:20
Posted 16 February 2013 - 17:49
Zatem po co chronisz ten ekran przed rysami tak zawzięcie skoro nigdy na niego nie popatrzysz, tylko przez folię?Nic nie widac ze jest folia (dobrze naklejona) a mimo to chroni bardzo przed rysami,wymieniam co miesiac na nowa i zawsze jest idealny ekran,czemu tak sadzisz ze nie ma nic gorszego jak folia ?
Posted 16 February 2013 - 18:04

Posted 16 February 2013 - 18:06

Na imię mam Waldek i mam już swoje lata, z wykształcenia informatyk i co tu dużo pisać lubię wszelkie nowinki z zakresu komputerów i co za tym idzie smarfonów.
Mój pierwszy telefon to Centertel, lata 90-te, cegła za 5tyś złotych, to na dzisiejsze czasy około 20tyś złotych – dużo pieniędzy.
Później było wiele różnych telefonów z reguły nowinki (każdy ma swojego mola, co go mola).
Przedostatni był iPhone 3GS, żałuję, że go sprzedałem, na korzyść poniższego.
W lecie ubiegłego roku zakupiłem niepotrzebnie Samsung galaxy s2, szybko okazało się, że jest po prostu za duży.
W zimie mamy gdzie schować, ale latem katastrofa, za każdym razem zabierać saszetkę, bo biorę telefon.
Szybko sprzedałem ze sporą stratą.
W poniedziałek będzie wysłany iPhone 5, kupiony na Allegro za 2519zł, za foliowany – nowy - kolor czarny, miałem do wyboru biały, ale już tak postanowiłem.
Niepokoją mnie posty, że jest podatny na krawędziach na wytarcia, odpryski lakieru, może będzie dobrze, z zasady dbam o każdy sprzęt.
Z zainteresowaniem przeczytałem niektóre opinie o tym telefonie, życie pokaże !
Pragnąłby, aby choć ten telefon zagościł u mnie, chociaż 1 rok, a może 2 i był z niego zadowolony.
Telefon służy mi do rozmów, odbierania maili i przeglądanie stron internetowych i paru innych opcji.
Mam sporą wiedzę o bardzo wielu wersjach telefonów i będę chyba po tygodniu miał swoje zdanie o tym produkcie.
Mam abonament w Orange i zawsze chcę aby miał telefon i wybierał pakiet.
Szablony do przycięcia karty SIM do nano SIM, już ściągnięte z Internetu.
PS.
Około dwa tygodnie temu znajomy dał mi do obejrzenia Samsung galaxy s3 – wziąłem do ręki i nawet go nie chciałem włączyć.
Stwierdziłem, że mniejszego się pozbyłem, bo za duży a to, co to jest – tablet to ja mam w domu i tak rzadko z niego korzystam.
Dużo czasu spędzam przy komputerze – programowanie stron internetowych.
NIENAWIDZĘ WSZELKIEJ MAŚCI GIER – nawet patrzeć nie mogę jak ktoś marnuje czas.
Posted 16 February 2013 - 18:07

Posted 16 February 2013 - 20:04
Mogę zrozumieć to, że ich nienawidzisz. Ja sam znam rzeczy, których nienawidze. Ale nazywanie marnowaniem czasu czegoś tylko dlatego, że się tego nie lubi czy tam może ma jakieś uprzedzenia jest co najmniej nienormalne i nie zaszkodziłoby darowanie sobie informowania o tym na forum.NIENAWIDZĘ WSZELKIEJ MAŚCI GIER – nawet patrzeć nie mogę jak ktoś marnuje czas
Posted 17 February 2013 - 02:59

Posted 17 February 2013 - 09:32

Posted 17 February 2013 - 09:33

Posted 17 February 2013 - 09:37
Posted 19 February 2013 - 19:41
Posted 03 March 2013 - 17:00

Posted 03 March 2013 - 17:22

Posted 11 March 2013 - 18:01

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users