Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3348 odpowiedzi w tym temacie

#551 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 postów

Napisano 28 września 2012 - 21:47

Ja mam rezerwacje w salonie Orange w Szczecinie i w poniedziałek mój 64GB będzie :) Dzisiaj na miejscu mogłem dostać tylko 16GB. W T-Mobile mieli trzy sztuki w tym jedno demo na całe województwo. Ta premiera to jakiś śmiech na sali.

#552 hisin

hisin
  • 162 postów

Napisano 28 września 2012 - 21:50

Czy przewidywana wysyłka w Apple Online Store 3-4 tygodnie może zostać przyśpieszona?

#553 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 postów

Napisano 28 września 2012 - 21:52

@UP Raczej nie, ale cuda się zdarzają :)

#554 konio124

konio124
  • 670 postów

Napisano 28 września 2012 - 21:53

Niestety , nic się nie zmieniło , nadal pokazuje 3-4 tygodnie.

#555 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 28 września 2012 - 21:54

Pocieszajace ;)

#556 Baerok

Baerok
  • 141 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 28 września 2012 - 22:07

Niestety , nic się nie zmieniło , nadal pokazuje 3-4 tygodnie.

I tak jeszcze będzie przez ok. miesiąc

#557 minimal-x

minimal-x
  • 149 postów

Napisano 28 września 2012 - 22:11

minimal mógłbyś podać miesiąc produkcji z jakiego masz ip5? Na tej stronie wpisujesz numer seryjny i ci pokazuje Klantenservice: Serienummers

Name: iPhone 5
ModelCode: iphone_5
Group1: iPhone
Group2:
Generation: 7
Machine Model: iPhone5,1
Model introduced: 2012
Production year: 2012
Production week: 36 (September)
CPU speed: 1.3GHz
Family name: Become a pro user to see this information. (sorry)
Screen size: 4 inch
Screen resolution: 1136x640 pixels
Colour: Black
Capacity: 16GB
Factory: C3 (China)
External link: Technical specifications by apple-history.com
External link: Repair guide by iFixit
Uitbreidingen: Uitbreidingsmogelijkheden van dit apparaat

#558 casti

casti
  • 437 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 września 2012 - 22:14

Również mam week: 36. Dokładnie to samo co minimal

#559 minimal-x

minimal-x
  • 149 postów

Napisano 28 września 2012 - 22:17

Mnie jeszcze Orange nie sciągnął simlocka....:( Koledzy którzy braliście swoje ipki w orange , simlocki już Wam poleciały ? U mnie cały czas jest napisane że nie właściwa karta....

#560 casti

casti
  • 437 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 września 2012 - 22:19

Niestety, licz raczej na poniedziałek. Też muszę czekać. Pamiętam, jak z 4s ściągałem, to ze 2-3 dni robocze czekałem.

#561 vandal

vandal
  • 89 postów

Napisano 28 września 2012 - 22:24

Na razie nie zauważyłem żadnych wad wypisanych w innych tematach. Na temat aparatu się nie wypowiadam, bo folii z tyłu dopóki nie kupię obudowy nie ściągam i zdjęcia są trochę kiepskiej jakości.

Ja kupiłem folie po 10zł szt. na przód i żadnej róznicy do tych po 80zł o czym pisałem już gdzieś, zwyczajne wyrzucanie kasy w błoto bazując na klientach którzy myślą ze skoro stać ich na drogi tel. to i na folie.
Na tył zakładać folie ( nie mówie o fabrycznej bo ta oczywiście juz jest) to profanacja. Ja nalepiłem z przodu, a tył zostawiłem jaki fabryka dała bo folia na tył wygląda tandetnie z uwagi na matową powierzchnie.

#562 Jolaos

Jolaos
  • 1 036 postów

Napisano 28 września 2012 - 22:25

Ja kupiłem folie po 10zł szt. na przód i żadnej róznicy do tych po 80zł o czym pisałem już gdzieś, zwyczajne wyrzucanie kasy w błoto bazując na klientach którzy myślą ze skoro stać ich na drogi tel. to i na folie.
Na tył zakładać folie ( nie mówie o fabrycznej bo ta oczywiście juz jest) to profanacja. Ja nalepiłem z przodu, a tył zostawiłem jaki fabryka dała bo folia na tył wygląda tandetnie z uwagi na matową powierzchnie.

JA kupiłem na allegro folię za pare złotych na przód i tył i ponosiłem ją 1 godzinę. Potem wyrzuciłem do śmieci. Syf.

#563 Templar

Templar
  • 112 postów
  • SkądWarsaw City

Napisano 28 września 2012 - 22:26

No u mnie nadal nieściągnięty, karta T-Mobile cały czas włożona, nawet pokazuje się zasięg w postaci kresek, no ale aktywacja nie chce się przeprowadzić, każe wsadzić kartę SIM innego operatora :P

#564 minimal-x

minimal-x
  • 149 postów

Napisano 28 września 2012 - 22:26

Niestety, licz raczej na poniedziałek. Też muszę czekać.

Pamiętam, jak z 4s ściągałem, to ze 2-3 dni robocze czekałem.

mam nadzieje że jutro już odblokują :) inaczej pogryzę iphona :mad:

#565 vandal

vandal
  • 89 postów

Napisano 28 września 2012 - 22:32

Jeszcze nic nie dostałem, a tak swoją drogą jak wsadzę teraz kartę SIM innej sieci, a sim-lock nadal jest to coś się stanie, czy po prostu nie aktywuje się? W sensie, czy nic się nie zablokuje? :D
Wymieniłem już SIM na nano-SIM w T-Mobile, tylko jak się okazuje nie we wszystkich salonach chcą to robić, w Złotych Tarasach pytam się czy są, są, już chcę wymieniać, ale babka mi mówi, że tylko jak wezmę u nich abonament nowy z iPhonem 5 :o Trochę ich opierdzieliłem, bo mają karty, ale mi nie dadzą, jak nie wezmę telefonu u nich, no chyba jaja sobie robią, poszedłem później na Plac Bankowy, tam w 2 minuty wymienili bez żadnych problemów :)

Ja już dostałem maila z informacją jak odblokować tel, ale włożylem karte PLAYA i zadziałała.
Karte przyciąłem sam, a nawet dwie. Zwyczajnie nożyczkami na oko, bazując na nano ORANGE. Nożyczkami 1min. roboty. Wszystko działa idealnie.

---------- Wpis dodano o 23:32 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:28 ----------

JA kupiłem na allegro folię za pare złotych na przód i tył i ponosiłem ją 1 godzinę. Potem wyrzuciłem do śmieci. Syf.

No widzisz a ja miałem juz foli za przynajmniej kilkaset zł, do iP4 kupiłem nawet za 180zł zestaw. Śmiechu warte bo i tak sie rysują wszystkie.
Może trafileś faktycznie na jakiś bubel, ale tych po 25zł z MediaM. miałem z 5szt. i żadnej róznicy. Teraz kupiłem Blustara chyba 3szt. i jest idealnie, nic się nie odkleja, a jak sie zniszczy nalepie następną i dalej będzie jak nowa. Ale niech każdy robi jak chce. Dla mnie to naciąganie. Chyba że faktycznie mowa o jakimś ruskim bublu za 3zł.

#566 minimal-x

minimal-x
  • 149 postów

Napisano 28 września 2012 - 22:46

Potwierdzam. Miałem zwykłą dużą kartę z Orange....nożyczki w dłoń i po 3 min miałem kartę nanosim z orange :) Wsadziłem do ipka i działa :)

#567 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 postów

Napisano 28 września 2012 - 22:58

Niestety, licz raczej na poniedziałek. Też muszę czekać.

Pamiętam, jak z 4s ściągałem, to ze 2-3 dni robocze czekałem.

Może trochę głupie pytanie, ale czemu chcecie ściągać sim-locka? Czy jak kupię w Orange na nową umowę w Pon to też będę musiał go ściągać?

#568 minimal-x

minimal-x
  • 149 postów

Napisano 28 września 2012 - 23:01

Kupiłem w Orange ,a potrzebuje w T-mobile ....proste :)

#569 Templar

Templar
  • 112 postów
  • SkądWarsaw City

Napisano 28 września 2012 - 23:05

Może trochę głupie pytanie, ale czemu chcecie ściągać sim-locka? Czy jak kupię w Orange na nową umowę w Pon to też będę musiał go ściągać?

Bo kupiłem sam telefon, bez umowy i nie mam od Orange żadnej karty, także żeby korzystać ze swojej w T-Mobile to musiałem ściągnąć :P

#570 casti

casti
  • 437 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 września 2012 - 23:08

A czy Ja gdzieś napisałem, że chce kupić folie na tył? Nie... Chce kupić obudowe. Z przodu mam folie Puro, taka sama jaka miałem w i4s i bardzo sobie ją cenię.

#571 Templar

Templar
  • 112 postów
  • SkądWarsaw City

Napisano 28 września 2012 - 23:16

Ja to kupuję sobie tylko woreczek, chyba ten wybiorę:

Black Soft Velvet Pouch Case Cover Sleeve fits the Apple iPhone 5 Handset | eBay

żadnej folii, czy obudowy, nigdy nie lubiłem tego typu rzeczy, do 3GSa też miałem taki woreczek i jedyne ryski to mam z tyłu obudowy przy złączu dock od wkładania kabla, czasem po ciemku się przejechało przez przypadek po obudowie :P

#572 vandal

vandal
  • 89 postów

Napisano 28 września 2012 - 23:37

A czy Ja gdzieś napisałem, że chce kupić folie na tył? Nie... Chce kupić obudowe. Z przodu mam folie Puro, taka sama jaka miałem w i4s i bardzo sobie ją cenię.

Nie, jedynie lużno dodaje uwagę że nie oszczędzimy pleców juz foliami jak to miało miejsce w iP4 bo tutaj w iP5 występuje mat, a naklejanie na to foli bedzie wyglądać słabo, wiec zostaje obudowa lub worek, ja jednak zostaje przy fabrycznym dizajnie i będę płakał jak zobacze ryse.

---------- Wpis dodano o 00:37 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:35 ----------

Ja to kupuję sobie tylko woreczek,

A jak ktoś dzwoni to wyciągasz worek z kieszeni a potem z niego tel.? Chciałbym to zobaczyć :)

#573 Templar

Templar
  • 112 postów
  • SkądWarsaw City

Napisano 28 września 2012 - 23:43

A jak ktoś dzwoni to wyciągasz worek z kieszeni a potem z niego tel.? Chciałbym to zobaczyć :)

A co w tym dziwnego, przecież to sekundę zajmuje wysunięcie z woreczka, nie wspominając już o tym, że i tak prawie zawsze rozmawiam przez zestaw słuchawkowy :P

#574 vandal

vandal
  • 89 postów

Napisano 28 września 2012 - 23:56

Chyba że tak, pytam bo dawno nie widziałem żeby ktoś tel. wyciągal z worka :)

#575 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 28 września 2012 - 23:57

Ja mam etui wsuwkę zawsze, zawsze wysuwam by sprawdzić kto dzwoni - normalka... za to jak mi spadł na kafelki to nie ma śladu... wsuwka ładnie zamortyzowała wszystko...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych