Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3348 odpowiedzi w tym temacie

#526 qube-pl

qube-pl
  • 19 postów

Napisano 28 września 2012 - 17:51

Na krolewskiej? Ktos pisal ze w galerii krakowskiej robili problemy... O ktorej byles? Zostalo jeszcze cokolwiek? ;)

Dokładnie tak, na Królewskiej. Żadnych problemów nie było. Wpadłem tam przejazdem około 9.40 i było jeszcze podobno wystarczająco telefonów. Zero kolejek. Jak wspomniałem sam miałem kupić bez umowy ale wyszo inaczej;)

#527 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 28 września 2012 - 17:54

JEST! :)

Kupiłem dzisiaj w salonie Orange w Chorzowie Iphone 5 16gb za 2929zł bez kontraktu :)

Od razu dałem zlecenie ściągnięcia simlocka koszt 77zł. W t-mobile już wymieniłem kartę ale jeszcze jest simlock więc nic nie mogę zrobić....ale ...z zewnątrz iphone wygląda naprawdę super, zero otarć czy uszczerbień...

Super.

A pytałeś jak to jest z simlockiem, bo mi gość z play powiedział że w momencie zdjęcia simlocka tracę gwarancję... ale dziś każdy mówi co innego.

#528 Baerok

Baerok
  • 141 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 28 września 2012 - 17:54

JEST! :)

Kupiłem dzisiaj w salonie Orange w Chorzowie Iphone 5 16gb za 2929zł bez kontraktu :)

Od razu dałem zlecenie ściągnięcia simlocka koszt 77zł. W t-mobile już wymieniłem kartę ale jeszcze jest simlock więc nic nie mogę zrobić....ale ...z zewnątrz iphone wygląda naprawdę super, zero otarć czy uszczerbień...

No to brawo, jednak z tą dostępnością nie jest tak źle jak na początku wyglądało, ja swojego będe miał we wtorek, miał być dzisiaj ale jakaś osoba wykupiła mój zarezerwowany egzemplarz. Ale tym razem obiecali mi, że na 100% mi przypilnują, no cóż zobaczymy.

#529 d112

d112
  • 30 postów

Napisano 28 września 2012 - 17:55

Rozumiem, że jak nie będą mi chcieli sprzedać bez kontraktu, to zawołać kierownika ? Czy oni nie mają obowiązku sprzedać klientowi bez kontraktu ?

#530 minimal-x

minimal-x
  • 149 postów

Napisano 28 września 2012 - 17:58

Super.

A pytałeś jak to jest z simlockiem, bo mi gość z play powiedział że w momencie zdjęcia simlocka tracę gwarancję... ale dziś każdy mówi co innego.

nie traci się gwarancji , simlock ściągany jest przez Apple, podłącza się iphona pod itunes i po simlocku...tylko że narazie muszę czekać, nawet 2 dni

#531 Baerok

Baerok
  • 141 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 28 września 2012 - 18:02

minimal mógłbyś podać miesiąc produkcji z jakiego masz ip5? Na tej stronie wpisujesz numer seryjny i ci pokazuje Klantenservice: Serienummers

#532 Historyk1

Historyk1
  • 8 postów

Napisano 28 września 2012 - 18:18

Na krolewskiej? Ktos pisal ze w galerii krakowskiej robili problemy... O ktorej byles? Zostalo jeszcze cokolwiek? ;)

Tak, ja wspomniałem o problemie w Galerii Krk. Poinformowano nas, że mają 8 szt. i wszystkie są zarezerwowane. Ale gdybym tak chciał kupić z abo to mi sprzedadzą. Natomiast na Królewskiej miłe panie bez problemu sprzedały nam telefon bez kontraktu. Rzecz miała miejsce rano ok. 9.30. Jak jkupowałem było jeszcze 13 sztuk, a za nami jakieś 5 osób.

#533 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 postów
  • SkądTłuszcz

Napisano 28 września 2012 - 18:19

A Play nie zdejmuje simlocków za opłatą? Przed chwilą dzwoniłem do iSpot Arkadia zapytać, kiedy będą mieli 32GB wersje, odpowiedzieli, że nie prędko. Ale facet powiedział mi też, że przed momentem dostali 2 iPhone'y od kuriera i że może mi zarezerwować, oczywiście podziękowałem bo za taką cenę to mnie kompletnie nie interesuje. Ale jeśli ktoś chce kupić 16GB za 4k to niech dzwoni do Arkadii i sobie rezerwuje :)

#534 Grasshopper

Grasshopper
  • 4 postów

Napisano 28 września 2012 - 18:43

Czy ktoś wie może, czy w Krk zostały gdzieś jeszcze wolne sztuki?

#535 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 września 2012 - 19:05

Mam możliwość kupna iP5 z PLAY (przedłużenie umowy). Sprzedający twierdzi że telefon nie ma sim-locka. Jest to możliwe ? Ewentualnie jak go zdjąć i czy zdjęcie simlocka powoduje utratę gwarancji ? Z góry dzięki za odpowiedź.

#536 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 28 września 2012 - 19:09

GIZIU- wytrwały jesteś, chyba od rana walczysz.

#537 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 września 2012 - 19:28

Walczę walczę :) Ktoś z Was to testował - Simlock na iPhone z Play – jak się go pozbyć? [UPDATE] | Tako rzecze Rzecznik Play ?

Inny sprzedający twierdzi że simlock można zdjąć tylko z telefonów kupionych w PLAY, jeśli telefon jest kupiony poza PLAY, nie można samodzielnie zdjąć simlocka. Ktoś to potwierdzi ?

#538 Templar

Templar
  • 112 postów
  • SkądWarsaw City

Napisano 28 września 2012 - 19:35

Walczę walczę :) Ktoś z Was to testował - Simlock na iPhone z Play – jak się go pozbyć? [UPDATE] | Tako rzecze Rzecznik Play ?

Inny sprzedający twierdzi że simlock można zdjąć tylko z telefonów kupionych w PLAY, jeśli telefon jest kupiony poza PLAY, nie można samodzielnie zdjąć simlocka. Ktoś to potwierdzi ?

Ten sposób działa na pewno z 4S, ale nie wiem czy też i z 5, 4S już dostępny jest w Play od czerwca i dopiero we wrześniu zaczęli zdejmować, a jeśli by działał ten sposób z 5 to nie widzę sensu w tym dlaczego informują, że simlock jest i rzecznik ciągle unika odpowiedzi na pytanie "Czy da się go zdjąć?".

#539 wojteksid

wojteksid
  • 33 postów

Napisano 28 września 2012 - 19:42

Wiecie kiedy znów bedą w Orange na stronie rano były, potem nie było, potem znów były :D i jak dogadalem się z kumplem ( daje mu 4 a on mi weźmie na przedłużenie 5 tylko znów nie ma ) :( możecie doradzić gdzie najlepiej kupić teraz iPhone 4 w najlepszej cenie. Szukam białej sztuki dla dziewczyny w sumie w aos cena 1650 nie jest tragiczna ale może gdzieś można taniej nowego wyrwać ? W Poznaniu na murawie w T mobile maja jeszcze kilka sztuk 5 jednak ich oferta niestety nie powala i na przedłużenie nie sprzedają. W Orange co muszę mieć żeby mi zdjęli sim locka faktura ? bo jak już zamówie to kurier do kumpla przyniesie i będę musiał zdjąć blokadę..

#540 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 28 września 2012 - 19:44

W Poznaniu na murawie w T mobile maja jeszcze kilka sztuk 5 jednak ich oferta niestety nie powala i na przedłużenie nie sprzedają.

Na przedłużenie w Tmobile można poprzez BOK załatwić. Po niedzieli mają być 32 GB i 64GB.

#541 blaah

blaah
  • 14 postów

Napisano 28 września 2012 - 19:59

GIZIU, a czy pytałeś może o możliwość kupna bez przedłużenia ani nowej aktywacji?

#542 casti

casti
  • 437 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 września 2012 - 20:03

Udało Mi się jeszcze wyrwać tuż przed 20 białą 16nastke na Pańskiej w Orange bez abo :D Jupi! XD

#543 d112

d112
  • 30 postów

Napisano 28 września 2012 - 20:09

Gratulacje, szkoda, że w Bydgoszczy nie ma tak dobrze ;)

#544 Gerard

Gerard
  • 75 postów

Napisano 28 września 2012 - 20:16

Udało Mi się jeszcze wyrwać tuż przed 20 białą 16nastke na Pańskiej w Orange bez abo :D Jupi! XD

Kosmos, dzisiaj o 15.00 powiedzieli mi na pańskiej, że na razie nie ma, bo się skończyły, po 19.00 dostałem maila z potwierdzeniem, że nie ma i trzeba pytać (;

#545 casti

casti
  • 437 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 września 2012 - 20:18

Jak się ze mną dogadasz to po weekendzie możemy spróbować załatwić ci i5.

#546 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 września 2012 - 20:31

GIZIU, a czy pytałeś może o możliwość kupna bez przedłużenia ani nowej aktywacji?

Obdzwoniłem z 40 salonów PLAY/T-Mobile/Orange. W Play i T-Mobile poinformowano mnie że po 1) były ale się zmyły 2) nie sprzedają bez podpisania umowy. W Orange wszystko sprzedane, dowiadywać się.

A ja po 16.00 dzwoniłem na Pańską i powiedzieli że nic nie mają. W sumie to i tak chciałem czarny.

#547 avenger1987

avenger1987
  • 47 postów

Napisano 28 września 2012 - 20:37

Bylem dzis w ispocie galerii krakowskiej na chwile, ale nie bylo piatki na wystawie. A szkoda.

#548 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 września 2012 - 21:13

To był ciężki dzień, ale się udało. Kupiłem swoją "piątkę" w salonie Play. Może to i dobrze bo przynajmniej bez problemu przeniosłem się z karty Play na abonament. Kilka godzin po testach mogę śmiało stwierdzić, iż ten telefon to na pewno nie rewolucja (bo takim i tak miał nie być), a z całą pewnością ewolucja. Kilka poprawek względem 4S. Na plus na pewno zasługuje szybkość działania samego systemu jak i internet. Strony wyświetlają się błyskawicznie, czuć tą różnicę, zwłaszcza, że obok ma się iPhone 4s, który odziedziczyła żona :) Aparat również na plus, choć tu aż takiej dużej różnicy nie widać. Jeśli chodzi o obudowę, to tu widać, że Apple zmieniło najwięcej. Nie zgodzę się z ludźmi, którzy mówią, że jest praktycznie taka sama jak czwórka. Zapewne swoje opinie opierają na zdjęciach i filmikach, które zobaczą w sieci, co jest absolutnie nie miarodajne. Konstrukcja to całkowicie inna bajka, nie dość, że jest dużo cieńsza to jeszcze z całkowicie innego materiału. Niestety i tu powiem z całą stanowczością waga tego telefonu to mega minus. Czuć jakby się miało bazarowego Samsunga w dłoni. Szkło to jednak było mega na plus. To tyle jeśli chodzi o moje pierwsze odczucia. Później napiszę coś więcej, ale to już w stosownym temacie.

#549 casti

casti
  • 437 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 września 2012 - 21:30

Ja po dzisiejszym poranku byłem zniesmaczony premiera i5 w Polsce. Swoją drogą, Pozdrawiam Pana który czekał ze Mną w kolejce pod iSpot'em(Sławne 2 sztuki w cenie 4100zł) i iSpace(staliśmy jako pierwsi i zostaliśmy odesłani z kwitkiem) :P Jednak wieczór całkiem zacny, lecz nie rozumiem postawy Orange czy Play, mówią, że są dostępne, później, że ich nie ma i tak w kółko. Telefon prezentuje się znakomicie. Na razie nie zauważyłem żadnych wad wypisanych w innych tematach. Na temat aparatu się nie wypowiadam, bo folii z tyłu dopóki nie kupię obudowy nie ściągam i zdjęcia są trochę kiepskiej jakości.

#550 dawid1972

dawid1972
  • 316 postów

Napisano 28 września 2012 - 21:47

Ja byłem pierwszy dziś rano w Katowicach na 3 maja i dostałem swój piątkę na przeniesienie numeru z play do T-Mobile Pytałem o zakup na przedłużenie umowy nie dało rady. Nie wiem jak z zakupem bez abo Zreszta mieli trzy sztuki z tego jedna na pokaz jedna sprzedana i jedna moja

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych