Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3348 odpowiedzi w tym temacie

#2751 AirBlack

AirBlack
  • 7 postów

Napisano 22 listopada 2012 - 01:08

Dziś odebrałem iPhone'a 16gb czarnego w play (Poznań). Nie był zamawiany, po prostu zadzwoniłem rano do playzone, przemiła pani powiedziała,że będzie na mnie czekał jak dojadę. Stan techniczny (jeszcze nie miałem okazji włączyć) wydaje się ok - zero śladów uszkodzeń lakieru/powłoki. Jedna rada : jeżeli mieszkacie w mniejszej miejscowości i ktokolwiek w play mówi,że iPhone'ów nie ma, często jest to bujda. Po prostu autoryzację ma jakieś 8 lub 10 salonów w Polsce a oni o tym nie powiedzą,bo prowizja pójdzie na czyjeś konto. Wchodzimy na stronę play i dzwonimy do salonów z autoryzacją (jedyna słuszna metoda) Dowiadywałem się we Wrocławiu - tam jakieś listy kolejkowe porobili i jak bym chciał to Pan zapisze mnie i dostanę za 3-4 tygodnie, w Poznaniu jeśli tylko mają to od razu wyprzedają. Zwykle kwestia szczęścia.

#2752 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 22 listopada 2012 - 08:23

Panowie, a nie przyszlo Wam do glowy ze owe dwa tygodnie dotyczą nowych zamówień? Wy zamawiając zaakceptowaliście stan zgodnie z którym czekacie na telefon około miesiąca, więc absolutnie nie rozumiem wylewanych tutaj żalów.

No dobrze może i dotycza,ale ja zamawialem jak bylo 2-3 weeks,a 24 dni to nie jest ani 2 tygodnie ani 3.Chyba ze
mamy inne kalendarze

#2753 benedetti

benedetti
  • 459 postów

Napisano 22 listopada 2012 - 10:00

I wynika z tego, że system jak najbardziej poprawnie wylicza czas dostarczenia telefonu, bo zawsze podaje najodleglejszy termin + 3dni na dostawę. W tym wypadku 3 tyg + 3 dni.

#2754 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 22 listopada 2012 - 10:13

ja nie wiem czy owe 2 tygodnie dotyczą tylko nowych zamówień ja zamówiłem 14.11 i początkowo miałem termin dostawy 4-10 grudnia teraz już nie ma żadnych widełek jest tylko data 5 grudnia i teraz moje pytanie 7 grudnia muszę wyjechać czy owy 5 grudnia to data dostawy razem z wysyłką i dotarciem vtelefonu do mnie czy do 5 grudnia muszę dodać 3 dni na dostawę?

#2755 SeNuke

SeNuke
  • 769 postów

Napisano 22 listopada 2012 - 15:22

Heh! Wreszcie! :D Doczekałem sie !! Moje zamówienie przyjeło status "Przygotowanie do wysyłki" :cool: Jak wyślą to dam znać jaka data dostawy :)

#2756 kdʘ

kdʘ
  • 257 postów
  • SkądJarosław

Napisano 22 listopada 2012 - 16:10

Telefon mogę wymienić do 4 grudnia tylko obawiam się, że będę znów długo czekał na wymianę w AOS.

Wymiana trwa kilka dni. Tydzień to już jest max. ;)

#2757 greg sd

greg sd
  • 169 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 22 listopada 2012 - 16:26

W końcu podjąłem decyzje aby nie czekać na mojego fioletowego operatora, aż uda mu się sprowadzić iphone 5. Zamówiłem w apple i ku mojemu zdziwieniu mają być u mnie najpóźniej 11 grudnia :D

#2758 SeNuke

SeNuke
  • 769 postów

Napisano 22 listopada 2012 - 16:40

ok. No to wysłali :D. Dostawa niby wyznaczona na jutro :) Zobaczymy

#2759 Łukasz CIN

Łukasz CIN
  • 190 postów
  • SkądKruszwica

Napisano 22 listopada 2012 - 16:50

Mój właśnie dotarł. Jest piękny i naprawdę wykonanie to mistrzostwo Świata. Nie widziałem wcześniej żadnej 5 i jestem pod mega wrażeniem. Na początku myślałem, że ma rysę na krawędzi ale okazało się ze to resztki kleju i udało się to zdrapać paznokciem. Niepokoi mnie tylko jakiś luz w środku w okolicy przycisku Power, po potknięciu palecam w jego okolice czuć i słuchać, że coś tam się rusza tak samo słuchać to przy odkładaniu telefonu, nie wiem czy to normalne czy ma się zacząć martwić i wymieniać?

#2760 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 22 listopada 2012 - 17:11

Mój właśnie dotarł. Jest piękny i naprawdę wykonanie to mistrzostwo Świata. Nie widziałem wcześniej żadnej 5 i jestem pod mega wrażeniem.
Na początku myślałem, że ma rysę na krawędzi ale okazało się ze to resztki kleju i udało się to zdrapać paznokciem. Niepokoi mnie tylko jakiś luz w środku w okolicy przycisku Power, po potknięciu palecam w jego okolice czuć i słuchać, że coś tam się rusza tak samo słuchać to przy odkładaniu telefonu, nie wiem czy to normalne czy ma się zacząć martwić i wymieniać?

Gratuluje;-) nie fiksuj się, bo będzie Cię wszystko denerwować i będziesz mieć wrażenie że masz wadliwego iPhone-a ;-)

#2761 qubuss

qubuss
  • 518 postów
  • SkądKońskie, PL

Napisano 22 listopada 2012 - 17:46

No dobrze może i dotycza,ale ja zamawialem jak bylo 2-3 weeks,a 24 dni to nie jest ani 2 tygodnie ani 3.Chyba ze
mamy inne kalendarze

A to nie jest czasem 3 tygodnie robocze?, bez sobót i niedziel, świąt itp?.

#2762 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 22 listopada 2012 - 17:50

Tego nie wiem

#2763 xtek

xtek
  • 172 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 listopada 2012 - 18:25

Mnie sie wlasnie zmienil status na przygotowywanie do wysylki. Zamawiany 30.10, dostawa 26 Nov, 2012 - 30 Nov, 2012.

#2764 Sup3rmark3t

Sup3rmark3t
  • 9 postów

Napisano 22 listopada 2012 - 22:29

Chciałbym się z Wami podzielić moimi "przygodami" w związku z kupnem iPhone'a 5 w sieci T-Mobile. Zamówiłem iPhone'a 32 GB White w T-Mobile 16 października. Niestety po 2 tygodniach bez żadnego powiadomienia, zamówienie zostało anulowane przez system T-Mobile. Zadzwoniłem do konsultanta i dowiedziałem się, że jeśli wprowadzone zamówienie nie zostanie zrealizowane w ciągu ok 2 tyg to jest wycofywane z systemu, a tak się oczywiście stało bo iPhone'a nie było na magazynie. Musiałem więc na nowo złożyć zamówienie. Tym razem konsultant był bardziej odpowiedzialny niż poprzedni i po ok 2 tyg od złożenia drugiego zamówienia zadzwonił do mnie i zapytał się czy dalej czekamy. Dzisiaj tj 22.11 zadzwonił do mnie konsultant z dobrą wiadomością, że ok wtorku mogę się spodziewać przesyłki. Mam jeszcze nadzieję że wszystko będzie ok z telefonem ;)

#2765 Łukasz CIN

Łukasz CIN
  • 190 postów
  • SkądKruszwica

Napisano 22 listopada 2012 - 23:04

Jeszcze jedno, mój odebrany dziś iPhone jest z 43 tygodnia, więc jakiś stary jest jak tu ostatnio wszyscy piszecie, że są z 44 tygodnia, ale na szczęście jest bez skaz (póki co żadnej nie zauważyłem Jakie macie wersje oprogramowania? U mnie jest 6.0

#2766 porter_1983

porter_1983
  • 364 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 22 listopada 2012 - 23:11

Panowie ku zaskoczeniu przyszedł dziś SMS z nr przesyłki i białyego IPhone z T-mobile przywiózł kurier DHL, oczekiwanie mniej wiecej półtorej miesiąca :-))

#2767 mattkally

mattkally
  • 564 postów
  • SkądZambrów

Napisano 22 listopada 2012 - 23:29

Jakie macie wersje oprogramowania? U mnie jest 6.0

Oh really? iPhone 5 jest sprzedawany tylko z iOS 6.

#2768 benedetti

benedetti
  • 459 postów

Napisano 22 listopada 2012 - 23:33

Jest jeszcze opcja z 6.0.1.

#2769 mattkally

mattkally
  • 564 postów
  • SkądZambrów

Napisano 22 listopada 2012 - 23:47

Jest jeszcze opcja z 6.0.1.

Oops. Pominąłem ten fakt. Wprowadzę więc poprawkę. iPhone 5 jest sprzedawany poczynając od 6.0 po kolejne aktualizacje systemu.

#2770 Łukasz CIN

Łukasz CIN
  • 190 postów
  • SkądKruszwica

Napisano 23 listopada 2012 - 07:39

Oh really? iPhone 5 jest sprzedawany tylko z iOS 6.

Ciekawe, bo od jakiegoś czasu jest już 6.0.1 i może ktoś już dostał z taką wersją.
Czasami warto pomyśleć nim się coś napisze :-)

#2771 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 09:01

Pytanie do osób którzy oddawali telefony od operatorów z wiązku z ryskami,odpryskami. Jak oni do tego podchodzą,wymieniają bez problemu?

#2772 xtek

xtek
  • 172 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 listopada 2012 - 09:35

Kiedy mozna pobrac fakture w AOS? Mam juz status wyslano, a po kliknieciu w "drukuj fakture" wyskakuje "Nie możemy zmienić Twojego zamówienia, jeśli Twoje produkty są gotowe do wysyłki lub zostały już wysłane. Aby zmienić domyślny adres wysyłki, przejdź do swojego konta."

- - - Połączono posty - - -

I mam dosc nietypowy problem...

W szczegolach zamowienia na stronie AOS mam:

Nazwa firmy
Ulica
Numer domu
Nazwa budynku (tak na wszelki wypadek podalem)

A w mailu potwierdzajacym od Apple mam:

Nazwa firmy
Ulica
Nazwa budynku

Czyli brakuje numeru budynku. O co chodzi? U was tez tak bylo?

#2773 xtek

xtek
  • 172 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 listopada 2012 - 11:13

Faktura juz jest, moj iP5 jest z C3 z 43 tygodnia. Czarna 32GB. Dalej pozostaje kwestia tego adresu...

#2774 Hargin

Hargin
  • 4 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 11:43

Nie wiem, czy już ktoś tego wcześniej nie pisał... ale. może się przyda. Ustaliłem jak zwiększyć szansę na szybsze otrzymanie IP5 w T-Mobile. 1. Problemem są małe dostawy IP 5 do T-Mobile. Pojawiają się one w systemie ok. 17.00 i na pniu są rozbierane przez doradców. 2. Doradcy, którym składamy zamówienie pracują na zmiany i często, gdy danego dnia pojawią się telefony na stanie - mają wolne, 3. Złożone zamówienia wymagają stałego monitorowania stanu magazynowego. Po 3 tygodniach przepychania się z T-Mobile z zamówieniem telefonu, doszedłem do powyższych wniosków. Stąd: - zadzwoniłem ok. godz. 15.30 na infolinię i złożyłem (chyba już 3 zlecenie u 4 z kolei konsultanta) - poinformował mnie, że jak tylko będą to wysyła (oczywiście wszyscy poprzedni mówili to samo, ale ja już wiedziałem, że telefony pojawiają się w systemie ok. 17.00). - jako, że doradca nadal był w pracy i rozmawialiśmy stosunkowo nie dawno, to po pojawieniu się aparatów od razu zablokował dla mnie jeden (a następnie wysłał). Dodam tylko, że żaden z poprzednich doradców do dziś nie zadzwonił - co oznacza, że sprawą rządzi się pewna mechanika ich działania, a nie deklarowana dbałość o klienta. Cała operację przeprowadziłem w środę (może też dostępność się zwiększyła). Jeśli ktoś oczekuje na dostawę, a zamówienie składał wcześniej, to może spróbować powyższej metody. Pozdrawiam i życzę powodzenia :)

#2775 DevilsMU

DevilsMU
  • 33 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 12:48

Moj termin dostawy wyznaczony jest na 05.12. Dzis zmienil sie status na powszechnie znany "przygotowanie do wysylki". Wydaje sie, ze jezeli tak jest to jeszcze w listopadzie go dostane. Druga kwestia to taka, ze te dwa tyg dostawy moga obejmowac rowniez tych, ktorzy zamawiali jeszcze gdy termin wynosil 2-3 tyg. Moj zamawiany byl 13.11

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych