Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3348 odpowiedzi w tym temacie

#2651 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 16 listopada 2012 - 22:58

wiem że w weekend nie dostarczają dlatego boje się że dostane dopiero 10 grudnia, ale dzięki za pocieszenie :D

#2652 quba

quba
  • 30 postów
  • SkądŁódź, PL

Napisano 16 listopada 2012 - 23:13

W Łodzi w salonie T-Mobile w Manufakturze mają kilka sztuk - tzn. mieli zaraz przed zamknięciem, więc od rana jeszcze powinny być. Wszystkie pojemności :)

#2653 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 17 listopada 2012 - 01:22

w smart planie multi nie widze takiego zapisu

Optymalny 450 to jest abo dla firm.

#2654 wulkan

wulkan
  • 35 postów

Napisano 17 listopada 2012 - 09:45

W Łodzi w salonie T-Mobile w Manufakturze mają kilka sztuk - tzn. mieli zaraz przed zamknięciem, więc od rana jeszcze powinny być. Wszystkie pojemności :)

Quba:!: Jesteś super gość:!: Bardzo dziękuję za informację:!:
Byłbyś jeszcze bardziej super, gdybyś dał cynk odnośnie sieci Orange (bo mój znajomy mógłby wziąć tam iPhone'a 5 64GB na abonament, a później mi go odsprzedać) :wink:
A jak nie, to liczę, że wreszcie ktoś się do mnie odezwie z Łodzi (ktoś, kto np. kupił iPhone'a w T-Mobile'u), bo w dziale ogłoszeń zamieściłem ofertę odnośnie zakupu właśnie wersji 64GB: http://myapple.pl/ku...r-obojetny.html

#2655 WildLight

WildLight
  • 76 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 listopada 2012 - 11:04

Po przemyśleniu anulowałem swoje zamówienie w AOS - udało mi się dostać w Dreźnie :) czy ktoś ma pod ręką link do sprawdzenia tygodnia produkcji? Bo wiem, że był w tym wątku już dwa razy podawany, ale coś nie udało mi się odszukać ;/

- - - Updated - - -

Ok link już mam :D 44 tydzień :)

#2656 nivepl

nivepl
  • 179 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 listopada 2012 - 11:05

Przyznaje nie czytalem calego. To nie wiem czy gratulowac czy wspolczuc.
Moj po serialu wyprodukowany w 44 tyg (Listopad) w fabryce C3. Nie wiem czemu akurat ja am ten problem z tracking number;(

Ok, wszystko sie wyjasnilo. Dzis zajrzalem na status ktory ulegl zmianie. Pojwil sie nowy tracking number ktory dziala;) A data dostarczenia zostala zmieniona z 20 na 19 listopad;). Wiec nie nalezy panikowac jak pierwszy numer nie dziala tylko czekac na jego zaktualizowanie;)
Teraz tylko ze zgroza w oczach wypatrywac odpryskow, rys, wylanego swiatla, kurzu pod obudowa.... cos przegapilem?;)

#2657 Syberii

Syberii
  • 50 postów

Napisano 17 listopada 2012 - 11:43

A długo trzeba czekać na zaksięgowanie przez nich przelewy? Ponieważ kupiłem we czwartek i od razu przelałem pieniądze (godzina 22:00) i teraz długo będę musiał czekać na zaksięgowanie?

#2658 kemezrp

kemezrp
  • 6 postów

Napisano 17 listopada 2012 - 13:25

U mnie w PKO BP trwało to 48h.

#2659 czasfa

czasfa
  • 18 postów
  • SkądPłock

Napisano 17 listopada 2012 - 13:28

A długo trzeba czekać na zaksięgowanie przez nich przelewy? Ponieważ kupiłem we czwartek i od razu przelałem pieniądze (godzina 22:00) i teraz długo będę musiał czekać na zaksięgowanie?

U mnei to trwało ok 5-6 dni, ale był weekend w tym czasie. Płaciłem z ING

#2660 Syberii

Syberii
  • 50 postów

Napisano 17 listopada 2012 - 13:48

No właśnie ja też z ING

#2661 zwavell

zwavell
  • 4 postów

Napisano 17 listopada 2012 - 13:50

hej. Ktoś może zamawiał ip5 przez stron orange.pl. Ile twa weryfikacja???? Zamówiłem w czwartek. Dzwoniłem na infolinie i dalej weryfikacja i dostałem też maila że kurier przyjedzie podpisać umowę o przeniesienie, bezsensu skoro jeszcze nie zweryfikowane.

#2662 luki4ever

luki4ever
  • 57 postów

Napisano 17 listopada 2012 - 14:16

hej. Ktoś może zamawiał ip5 przez stron orange.pl. Ile twa weryfikacja???? Zamówiłem w czwartek. Dzwoniłem na infolinie i dalej weryfikacja i dostałem też maila że kurier przyjedzie podpisać umowę o przeniesienie, bezsensu skoro jeszcze nie zweryfikowane.

ja zamawiałem w środę rano, wczoraj odebrałem iPhone. Weryfikacja trwała 2 godziny. Dostaniesz smsa i e-maila z numerem nadania.

#2663 zwavell

zwavell
  • 4 postów

Napisano 17 listopada 2012 - 14:32

luki4ever przenosiłeś numer czy przedłużałeś??

#2664 anko21

anko21
  • 142 postów
  • SkądPłock,PL

Napisano 17 listopada 2012 - 15:01

ja zamawiałem w środę wieczorem ze strony orange.pl,dostałem meil że moje zamówienie jest zakwalifikowane jako nowe,wczoraj dostałem meil żebym wysłał dokumenty na dokumenty.esklep@orange.com "- dowód osobisty (obie strony),

- dokument dodatkowy, który został wybrany podczas składania zamówienia.

Na dokumenty oczekujemy do 3 dni, po upłynięciu tego terminu zamówienie zostanie anulowane. "
Też mieliście coś takiego?Przechodziłem z karty na abonament. Dzisiaj weekend więc pewnie coś ruszy dopiero w przyszłym tygodniu?

#2665 tawanna

tawanna
  • 14 postów

Napisano 17 listopada 2012 - 20:53

dzsiaj z rana dostalem smsa z DPD ze paczka zostala wyslana z centrali w moim miescie i dzisiaj do mnie dotrze. W trakcie dnia 3x wyddzwanialem zeby sie dowiedziec o ktorej kurier moze byc , probowali mnie laczyc, nie odbieral. 21;40 paczki nie dostalem i na pewno nigdy nie skorzystam z uslug DPD a szanowny pan kurier to dostanie wyliczona kwote co do grosza

Nie przejmuj się..jak dostaniesz paczkę to na pudelku bedzie informacja o tym że możesz ocenić kuriera wysyłajac darmowego smsa więc możesz się odwdzięczyć kurierowi..mój akurat zachował się w porzadku bo po odebraniu dokumentów jak już do mnie jechał z telefonem to zazwonił już rano że ma dla mnie przesyłkę i odebrałem ja chwile później w umówionym miejscu..ale co kurier to inny obyczaj..

#2666 slaslu

slaslu
  • 13 postów

Napisano 17 listopada 2012 - 20:58

ma ktoś jakieś informacje kiedy beda telefony w telesprzedaży orange? albo udało się komuś ostatnio kupić przez telesprzedaż białą 16gb?

#2667 strefagti

strefagti
  • 124 postów
  • SkądMannschaft Krosno

Napisano 17 listopada 2012 - 21:06

Ma ktoś pojęcie czy w sieci Plus są iPhone'y 5 dostępne? Kończy mi się umowa w styczniu i konsultantka w tamtym tygodniu miała mi sprawdzić za jaką cenę mi zaoferuję i zero kontaktu jak na razie.

#2668 tomi676

tomi676
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 listopada 2012 - 21:37

Dziś w końcu odebrałem swój egzemplarz biała 16ka w Bonarce w Krakowie czekałem od 28-września! Karta nano dana na miejscu i aktywowana w idealnym stanie zadnej ryski, oczywiście iPhone nie karta nano :P

#2669 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 listopada 2012 - 12:15

Dziś w końcu odebrałem swój egzemplarz biała 16ka w Bonarce w Krakowie czekałem od 28-września! Karta nano dana na miejscu i aktywowana w idealnym stanie zadnej ryski, oczywiście iPhone nie karta nano :P

A byłeś na tej ich śmiesznej liście rezerwowej czy z buta wszedłeś i dostałeś?
Też czekam już dosyć długo i nie są łaskawi się odezwać a dodzwonić do nich się nie da...

#2670 luki4ever

luki4ever
  • 57 postów

Napisano 18 listopada 2012 - 12:21

luki4ever przenosiłeś numer czy przedłużałeś??

przedłużałem umowę. W ogóle podczas kontaktu z BOK i wczoraj podczas wizyty w iSpot wszyscy gratulują mi zdobycia iPhone 5 :smile: Trochę to śmieszne :wink:

Po jednym dniu zabawy mogę tylko stwierdzić, że sprzęt robi wrażenie, ale widać też gorszą jakość wykonania w stosunku do Iphone 4. Mam wrażenie, że jakby spadł mi na beton tak jak to zrobił kilka razy iP4 to wiele by z niego nie zostało.

#2671 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 listopada 2012 - 12:23

jakby ktoś chciał to na stronie orange są dostępne 32gb

#2672 mattkally

mattkally
  • 564 postów
  • SkądZambrów

Napisano 18 listopada 2012 - 12:25

Po jednym dniu zabawy mogę tylko stwierdzić, że sprzęt robi wrażenie, ale widać też gorszą jakość wykonania w stosunku do Iphone 4. Mam wrażenie, że jakby spadł mi na beton tak jak to zrobił kilka razy iP4 to wiele by z niego nie zostało.

Ja natomiast mam wrażenie, że piątka jest lepiej wykonana. Obudowa unibody bardziej mi odpowiada. "Zwarta i gotowa" :)

#2673 luki4ever

luki4ever
  • 57 postów

Napisano 18 listopada 2012 - 12:34

widzisz, a wystarczyło zaglądać na stronę Orange :) W drugim dniu polowań zamówiłem i dostałem po kolejnych dwóch dniach :P Ja po jednym telefonie do Bonarki i stylu w jakim mnie potraktowała tam Pani nigdy w życiu u nich bym nie kupił telefonu, robiła łaskę, że w ogóle ze mną rozmawia "Panie my mamy listę 30 osób... dostajemy po 1 egzemplarzu tygodniowo" Nawet nie chce jej się podczas rozmowy sprawdzić stanu w magazynie tylko od razu odpowiada "nie ma"

- - - Połączono posty - - -

Ja natomiast mam wrażenie, że piątka jest lepiej wykonana. Obudowa unibody bardziej mi odpowiada. "Zwarta i gotowa" :)

sam telefon bardzo mi się podoba, mam tylko wrażenie, że jest bardziej delikatny. Zobaczymy podczas użytkowania :) No i nie żałuję, że zamówiłem białą wersję.... czarne telefony mi się już znudziły :) Bateria nie powala, ale czytałem tutaj na forum, że optymalna wydajność osiągana jest po kilku cyklach ładowania.

Dla osób poszukujących telefonu w Orange polecam ich sklep internetowy... i nie dajcie się nabrać na funkcję powiadamiania email jak produkt się pojawi, ta funkcja nie działa. Trzeba kilka razy w ciągu dnia zaglądać na stronę, najlepiej między 9-14

- - - Połączono posty - - -

Potwierdzam, na stronie Orange są teraz czarne 32GB :)

#2674 wera921

wera921
  • 1 postów

Napisano 18 listopada 2012 - 12:38

Ja zamawaiałam na stronie orange w czwartek, przenoszę numer i jeszcze mam status zamówienia: nowe... Czy ktoś wie ile to może trwać w przypadku przenoszenia numeru?

#2675 tomi676

tomi676
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 listopada 2012 - 12:40

byłem na liscie we wszystkich salonach w Krakowie czyli Bonarka, Galeria Krakowska i salon na ul. Królewskiej (PLAY ZONE) i wczoraj zadzwonli około godziny 17:00 z Bonarki że jest dla mnie telefon (jak odbierałem to zapytałem ile dostali, ponoć AŻ 30 sztuk :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych