Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3348 odpowiedzi w tym temacie

#2626 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 16 listopada 2012 - 16:54

3 x iP5 z AOS? watpie;)

A jednak. ;) gdybyś śledził wątek od początku to byś wiedział :)

#2627 nivepl

nivepl
  • 179 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 listopada 2012 - 17:03

A jednak. ;) gdybyś śledził wątek od początku to byś wiedział :)

Przyznaje nie czytalem calego. To nie wiem czy gratulowac czy wspolczuc.
Moj po serialu wyprodukowany w 44 tyg (Listopad) w fabryce C3. Nie wiem czemu akurat ja am ten problem z tracking number;(

#2628 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 16 listopada 2012 - 17:09

3 szt. wydaje się być ok, :)cieszę się że to był zakup przez AOS, bezstresowa wymiana w ciagu paru dni. Mój 2 i 3 był i jest z 43 tyg. bez skaz na obudowie, 1 z 39 tyg. obdrapany.

#2629 luki4ever

luki4ever
  • 57 postów

Napisano 16 listopada 2012 - 17:10

ja jak już wcześniej tutaj pisałem zamówiłem w środę na stronie Orange białego iPhone 16GB, przedłużałem umowę. Weryfikację przeszedłem automatycznie w ciągu 2 godzin. Dzisiaj telefon dotarł do mnie. Niestety tak jak ktoś tutaj pisał, nie dostałem karty nano i muszę wieczorem się bujać do salonu wymienić sim. Straszni debile pracują w tej sieci, przecież logiczne jest, że potrzebna mi będzie nowa karta, wielki problem było ją dołączyć do zestawu. Co ciekawe widzę, że sieci przygotowują się na wyjście z oferty "wszystko za free" w umowie mam zawartą informację, że po wygaśnięciu umowy nie będę mógł przedłużyć umowy na tych samych warunkach, są one określone jako promocyjne.

#2630 Mati1135

Mati1135
  • 93 postów

Napisano 16 listopada 2012 - 17:25

Numery w shipment status na początku są takie same dopiero potem się zmieniają, ostatnim razem, w moim przypadku, przesyłka według Apple była wysłana w sobotę ale dopiero w poniedziałek wieczorem numery się zmieniły i mogłem ją śledzić wtedy to właśnie ruszyła w drogę, przypuszczam że one nie są jeszcze fizycznie przekazane tnt albo nie są wprowadzone do systemy, pewnie w poniedziałek będzie już można śledzić. ;)

#2631 xtek

xtek
  • 172 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 listopada 2012 - 17:31

Mam pytanie co do wypelniania adresu dostawy w AOS. Wy też pisaliście nazwe ulicy i numer budynku w osobnych linijkach? Dziwnie to jakos jest, ze numer budynku i mieszkania sa opcjonalne a tylko ulica obowiazkowa i zastanawiam sie czy nie dac numeru budynku zaraz po ulicy.

#2632 kola

kola
  • 66 postów
  • SkądCentrum PL

Napisano 16 listopada 2012 - 17:40

@ luki4ever - dzisiaj odebrałem swoją "5" i karty również nie było w zestawie. Zajrzałem TUTAJ, wziąłem nożyczki i po kilku minutach iPhone już działał. Dodam tylko, że jakąś godzinę po odebraniu przesyłki dostałem telefon od mojego opiekuna, który przeprosił mnie za brak odpowiedniej karty w zestawie i zaproponował, że jeszcze dzisiaj karta zostanie wysłana lub mogę odebrać ją sam w wybranym przez siebie punkcie Orange.

#2633 luki4ever

luki4ever
  • 57 postów

Napisano 16 listopada 2012 - 18:05

@ kola - dzięki za informacje :) Btw. ten biały kolor ma dziwny odcień :D

#2634 nivepl

nivepl
  • 179 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 listopada 2012 - 18:17

Mam pytanie co do wypelniania adresu dostawy w AOS. Wy też pisaliście nazwe ulicy i numer budynku w osobnych linijkach? Dziwnie to jakos jest, ze numer budynku i mieszkania sa opcjonalne a tylko ulica obowiazkowa i zastanawiam sie czy nie dac numeru budynku zaraz po ulicy.

To sie bierze z angielskich i amerykanskich systemow. W Anglii np ulica i nr jest malo wazny w porownaniu z kodem pocztowym ktory jest absolutnym prorytetem w adresie. Podejrzewam ze z JuEsofEj jest podobnie i stad my mieszkancy Europy dziwimy sie czemu taka wazna (dla nas) informacja nie jest obligatoryjna. Oczywiscie nalezy ja wpisac bo mieszkamy w kraju gdzie numer bloku/mieszkania jest wazny w dostawie.

#2635 skowrop

skowrop
  • 62 postów

Napisano 16 listopada 2012 - 18:24

ja jak już wcześniej tutaj pisałem zamówiłem w środę na stronie Orange białego iPhone 16GB, przedłużałem umowę. Weryfikację przeszedłem automatycznie w ciągu 2 godzin. Dzisiaj telefon dotarł do mnie. Niestety tak jak ktoś tutaj pisał, nie dostałem karty nano i muszę wieczorem się bujać do salonu wymienić sim. Straszni debile pracują w tej sieci, przecież logiczne jest, że potrzebna mi będzie nowa karta, wielki problem było ją dołączyć do zestawu.

Co ciekawe widzę, że sieci przygotowują się na wyjście z oferty "wszystko za free" w umowie mam zawartą informację, że po wygaśnięciu umowy nie będę mógł przedłużyć umowy na tych samych warunkach, są one określone jako promocyjne.

Jaki wziąłeś abonament w Orange? podpowiedz proszę, w którym miejscu znajduje się ten punkt.
Wczoraj pisałem, ze z oferty dla indywidualnych w T-Mobile zniknęła taryfa frii, a obecna Rodzina 110 ma zapis o mozliwości powrotu do pakietu sprzed promocji po wygaśnięciu kontraktu.

#2636 luki4ever

luki4ever
  • 57 postów

Napisano 16 listopada 2012 - 18:47

Jaki wziąłeś abonament w Orange? podpowiedz proszę, w którym miejscu znajduje się ten punkt.
Wczoraj pisałem, ze z oferty dla indywidualnych w T-Mobile zniknęła taryfa frii, a obecna Rodzina 110 ma zapis o mozliwości powrotu do pakietu sprzed promocji po wygaśnięciu kontraktu.

paragraf 6

Abonent wybiera Optymalny 450 z Internetem. Przez okres 24 miesięcy Operator przyznaje Abonentowi:
1. Abonent otrzymuje usługę SMS bez końca za 0zł. przez cały okres lojalnościowy. Po okresie lojalnościowym usługa zostanie wyłączona zgodnie z regulaminem promocji.
2. Abonent otrzymuje Rabat o wysokości 5 zł. na abonament. Rabat przyznany jest na cały okres lojalnościowy.
3. Abonent otrzymuje usługę Do wszystkich bez końca za 0 zł. przez cały okres lojalnościowy. Po okresie lojalnościowym usługa zostanie wyłączona zgodnie z regulaminem.

dla mnie jasno przygotowują się na ewentualność gdyby za jakiś czas pozostałe sieci wyszły z ofert "wszystko za free"

ciekawe czy to jest zgodne z prawem żebym po okresie 2 lat nie mógł przedłużyć umowy na tych samych warunkach ?

#2637 skowrop

skowrop
  • 62 postów

Napisano 16 listopada 2012 - 19:26

paragraf 6

Abonent wybiera Optymalny 450 z Internetem. Przez okres 24 miesięcy Operator przyznaje Abonentowi:
1. Abonent otrzymuje usługę SMS bez końca za 0zł. przez cały okres lojalnościowy. Po okresie lojalnościowym usługa zostanie wyłączona zgodnie z regulaminem promocji.
2. Abonent otrzymuje Rabat o wysokości 5 zł. na abonament. Rabat przyznany jest na cały okres lojalnościowy.
3. Abonent otrzymuje usługę Do wszystkich bez końca za 0 zł. przez cały okres lojalnościowy. Po okresie lojalnościowym usługa zostanie wyłączona zgodnie z regulaminem.

dla mnie jasno przygotowują się na ewentualność gdyby za jakiś czas pozostałe sieci wyszły z ofert "wszystko za free"

ciekawe czy to jest zgodne z prawem żebym po okresie 2 lat nie mógł przedłużyć umowy na tych samych warunkach ?

Optymalny 450? nie ma na stronie orange takiego pakietu w ofercie obecnie - sa plany smart

#2638 luki4ever

luki4ever
  • 57 postów

Napisano 16 listopada 2012 - 19:28

Optymalny 450? nie ma na stronie orange takiego pakietu w ofercie obecnie - sa plany smart

tak jak pisałem wcześniej, ja przedłużałem umowę. Tak mam w aneksie.

#2639 skowrop

skowrop
  • 62 postów

Napisano 16 listopada 2012 - 19:59

tak jak pisałem wcześniej, ja przedłużałem umowę. Tak mam w aneksie.

w smart planie multi nie widze takiego zapisu

#2640 unique-

unique-
  • 74 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 16 listopada 2012 - 20:09

Poznaniacy! Dwie, czarne sztuki dostępne w salonie Orange w centrum handlowym Pestka w Poznaniu. Ja dziś przytuliłem jedynego białasa :)

#2641 Veext

Veext
  • 94 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 listopada 2012 - 20:22

Czy to normalne, że po zakupie w AOS kwota na karcie została zablokowana na tydzień i teraz została odblokowana i wróciła na konto?

#2642 anko21

anko21
  • 142 postów
  • SkądPłock,PL

Napisano 16 listopada 2012 - 20:26

Tak

#2643 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 16 listopada 2012 - 20:27

Znowu zabiorą jak wyślą paczkę,z tym że już nie oddadzą:)

#2644 Veext

Veext
  • 94 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 listopada 2012 - 20:40

Dzięki :-) I jeszcze jedno gdzie sprawdzić dane z iPhona takie jak: Production week: ? Factory: ?

#2645 nivepl

nivepl
  • 179 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 listopada 2012 - 21:38

Dzięki :-)

I jeszcze jedno gdzie sprawdzić dane z iPhona takie jak:
Production week: ?
Factory: ?

tu Klantenservice: Serienummers

#2646 psiwentyl

psiwentyl
  • 16 postów

Napisano 16 listopada 2012 - 21:42

dzsiaj z rana dostalem smsa z DPD ze paczka zostala wyslana z centrali w moim miescie i dzisiaj do mnie dotrze. W trakcie dnia 3x wyddzwanialem zeby sie dowiedziec o ktorej kurier moze byc , probowali mnie laczyc, nie odbieral. 21;40 paczki nie dostalem i na pewno nigdy nie skorzystam z uslug DPD a szanowny pan kurier to dostanie wyliczona kwote co do grosza

#2647 Gemini

Gemini
  • 96 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 listopada 2012 - 21:43

Dzięki :-)

I jeszcze jedno gdzie sprawdzić dane z iPhona takie jak:
Production week: ?
Factory: ?

Może to trochę pomoże :) How-to Check iPhone Production Week

#2648 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 16 listopada 2012 - 22:39

a ja mam termin dostawy od 4 do 10 grudnia a 8 grudnia mam zjazd(studia niestacjonarne) jak myślicie wyrobią się przed 8 grudnia?(AOS)

#2649 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 listopada 2012 - 22:50

a ja mam termin dostawy od 4 do 10 grudnia a 8 grudnia mam zjazd(studia niestacjonarne) jak myślicie wyrobią się przed 8 grudnia?(AOS)

Zależy jaka firma, ale w weekend nie dostarczają zazwyczaj. Dostaniesz 4 lub 5 grudnia.

#2650 xtek

xtek
  • 172 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 listopada 2012 - 22:57

W weekend i tak TNT ci iP nie dostarczy, wiec pewnie sie wyrobia przed 8.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych