Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Please log in to reply
3348 replies to this topic

#2326 Mati1135

Mati1135
  • 93 posts

Posted 08 November 2012 - 17:56

W zamówieniu adres był domowy o 13:10 próbowali dostarczyć ale ja byłem na zajęciach więc dzwonili niestety w trakcie testu więc oddzwoniłem po 30 minutach podałem adres uczelni kurier powiedział że wpisze sobie w mapę i jak będzie w pobliżu jeszcze raz zawdzwoni po ok. 50 minutach byli już z paczką na miejscu. Jak będziesz w pracy i nikogo nie zastaną to będą dzwonić i jakoś się dogadacie ale uważam, że powinni dzwonić wcześniej wtedy nie byłoby niepotrzebnego zamieszania.

#2327 mattkally

mattkally
  • 564 posts
  • SkądZambrów

Posted 08 November 2012 - 20:34

Czy brak dostępu do zamówienia w Apple Store, może mieć coś do czynienia z problemami w produkcji iPhone'a 5 ?? Wymyśliłem taką teorię spiskową przed chwilą i chcę ją potwierdzić lub znegować :)

#2328 Thomas Percy

Thomas Percy
  • 252 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 November 2012 - 20:47

Czy oferta od operatora iPhone 5 64GB 1800 zeta plus 100 abonamentu na 2 lata za 1000 min i 2GB netu jest Waszym zdaniem dobra, czy szukać dalej?

#2329 ROPumpkin10

ROPumpkin10
  • 12 posts

Posted 08 November 2012 - 22:09

Czy brak dostępu do zamówienia w Apple Store, może mieć coś do czynienia z problemami w produkcji iPhone'a 5 ?? Wymyśliłem taką teorię spiskową przed chwilą i chcę ją potwierdzić lub znegować :)

Ja mam dostep do statusu zamowienia (jezeli o to chodzilo), wiec to raczej nie ma nic wspolnego z problemami w produkcji ;). Choc szczerze mowiac, tez zaczynam sie obawiac czy z powodu tych problemow przesylka nie opozni sie.

#2330 jabuka

jabuka
  • 155 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 November 2012 - 22:12

wreszcie dostałem swojego iphone 5:)

#2331 trudny81

trudny81
  • 20 posts

Posted 08 November 2012 - 22:19

Czy oferta od operatora iPhone 5 64GB 1800 zeta plus 100 abonamentu na 2 lata za 1000 min i 2GB netu jest Waszym zdaniem dobra, czy szukać dalej?

A jaki operator daje takie warunki? I czy to jest przedłużenie czy nowa umowa?

#2332 psiwentyl

psiwentyl
  • 16 posts

Posted 08 November 2012 - 22:21

Witam , chcialbym sie dowiedziec czy ktos z forumowiczom w ostatnim czasie dajmy 2 tyg zamawial telefon ze strony orange.pl i dostal go. Widze ze telefony sie pojawiaja na stronie a w centrum orange poinformowano mnie ze owszedm pojawiaja sie ale tylko dla nowych klientow a nie dla przedluzajacych umowe i w centrali ich nie maja, ale na stronie orange.pl juz tak. Pozniej poinformowano mnie ze czas okczeiwaniu po zlozeniu zamowienia przez internet wynosi do 3 dni roboczych. Jesli jest tak jak mowia powinno mi sie udac anulowac zlecenie i zatwierdzic je w momencie pojawienia sie telefonow. Wydaje mi sie ze tak po prostu ebdzie szybciej. Czy ktos tak zamawial i udalo sie to bez problemu? Pozdrawiam i z gory dziekuje

#2333 Vette

Vette
  • 8 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 November 2012 - 22:27

Wie ktoś może jak jest z dostępnością piątki w PLAY? Ma ktoś z was iphone z tej sieci? Jakieś opinie? BTW właśnie teraz na orange jest czarna 5 32 GB

#2334 psiwentyl

psiwentyl
  • 16 posts

Posted 08 November 2012 - 22:46

Poczekam az ktos sie wypowie czy zamawial ostatnio z orange.pl i w ogole otrzymal telefon. Powiedzieli ze niby 3 dni max, ale zaraz sie oakze ze telefonow dalej nie ma a ja juz pewnie po przedluzeniu przez strone nie bede mogl zlecic anulowania

- - - Połączono posty - - -

Wie ktoś może jak jest z dostępnością piątki w PLAY? Ma ktoś z was iphone z tej sieci? Jakieś opinie?

BTW właśnie teraz na orange jest czarna 5 32 GB

ktos chyba ostatnio napisal ze w plauy do konca roku ma byc lipa, ale ciezko mi w to wierzyc

#2335 Vette

Vette
  • 8 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 November 2012 - 23:00

Z tego co widać z tymi ajfonami jest trochę jak z losowaniem biletów na Euro... :P Na stronie orange ostatnio dostępne były biała i czarna 32GB które po chwili ktoś zwinął.

#2336 mattkally

mattkally
  • 564 posts
  • SkądZambrów

Posted 08 November 2012 - 23:17

Sądzicie, że przez te przygody w fabryce Apple'a, zamówienia z AOS się opóźnią ?? Zaczynam mieć wątpliwości, czy iPhone 5 dojdzie do świąt :)

#2337 molek_pionki

molek_pionki
  • 14 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 November 2012 - 01:42

Wlasnie nie wiem, bo zamowiłem w 16 pazdziernku a jeszcze nie zmienil sie status. Powinnam dostać iPhone 5 w 12-16 listopadzie

#2338 Shalatar PL

Shalatar PL
  • 67 posts
  • SkądOśw

Posted 09 November 2012 - 08:33

Ja zamawiałem w orange.pl czarnego 32gb. Doszedł w 3 dni (od zamówienia). Telefon miałem równy tydzien po polskiej premierze.

#2339 Celako

Celako
  • 48 posts
  • SkądKoziegłowy, Poznań, Poland, Poland

Posted 09 November 2012 - 09:04

Wlasnie nie wiem, bo zamowiłem w 16 pazdziernku a jeszcze nie zmienil sie status. Powinnam dostać iPhone 5 w 12-16 listopadzie

Nie jesteś sam w oczekiwaniu w zamówieniu z dnia 16.10.2012. Też mam wciąż przetwarzanie pozycji.

#2340 rafsta

rafsta
  • 176 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 November 2012 - 09:13

Polowałem na orange.pl na 4S'a 16GB. Anulowano mi parę razy zamówienie, okazuje się, że wpada rzeczywiście po parę sztuk, ze zwrotów lub anulowanych zamówień. Więc nawet jeżeli przejdziesz cały etap zamówienia online, to i tak nie masz pewności że otrzymasz telefon. Dopiero mając mailowe potwierdzenie, ze przekazano Twoje zamówienie do weryfikacji (finansowej) możesz się spodziewać przesyłki i to w ciągu paru dni - po prostu sprzedają przez internet jeżeli rzeczywiście maja dany model na stanie, gotowy do wysyłki. To duży plus. Minusem natomiast jest to, że po odrzuceniu zamówienia, kolejne możesz złożyć dopiero po 72 godzinach - blokowany jest PESEL, takie zabezpieczenie przeciwko nadużyciom, wiadomo - zamawiasz przez internet.

#2341 vinci

vinci
  • 2693 posts
  • SkądPoznań

Posted 09 November 2012 - 12:11

Jeżeli ktoś planuje kupić iPhona prywatnie w najniższym abonamencie to radzę dokładnie przeliczyć czy bardziej nie opłaca się wziąć tel za 1zł i sprzedać a iP kupić w AOS. Może nie jest to odkrycie roku ale po co wiązać się na 24 miesiące ze złymi warunkami? ;) PS iPhone z wymiany przyszedł wczoraj, mega pozytywne odczucia jeżeli chodzi o przebieg wymiany. Nowy iPhone jest z 43 tygodnia, po szybkim przeglądzie wydaję się być OK :D

#2342 tomit

tomit
  • 140 posts
  • SkądCzęstochowa / Kraków

Posted 09 November 2012 - 12:49

Widzę że większość oczekujących poluje na telefon albo z Orange, albo z AOS. Ja podzielę się swoim doświadczeniem z T-Mobile. 26.10 przez telefon przedłużyłem 2 umowy firmowe. Pan po drugiej stronie usilnie namawiał mnie na 4s przekonując, że na magazynie mają te słuchawki we wszelkich wariantach pojemnościowych i kolorystycznych. Jako że byłem uparty na 5, postraszył mnie, że nie ma pojęcia kiedy mogą do mnie dotrzeć, twierdził że może to trwać miesiąc, albo nawet dopiero w przyszłym roku. Nie zraziłem się i czekałem. Jakie było moje zaskoczenie kiedy 30.10 dostałem sms-a, że wersja 16gb została do mnie wysłana (biała) - po 4 dniach od załatwienia przedłużenia umowy. Dzisiaj natomiast kolejna dobra informacja, właśnie dostałem sms-a że wersja 32gb (biała) została wysłana dla drugiej umowy. Czyli od 26 października na jeden telefon czekałem 4 dni (+2 dni dla firmy kurierskiej zanim do mnie zapukali), na drugi 14 dni (faktycznie kurier dostarczy go pewnie w poniedziałek albo wtorek). Poprzedni telefon (biała 16) był z 42 tygodnia produkcji, wszystko pięknie się prezentuje, obejrzałem bardzo dokładnie. Ciekawe w jakim stanie przyjdzie moja biała 32. I jeszcze małe pytanie w związku z tym - czy jeśli zobaczę jakąś skazę na telefonie która będzie się nadawała do reklamacji, to najlepiej od razu nie przyjmować telefonu od kuriera, bądź kazać mu spisać notatkę, czy brać telefon i reklamować bezpośrednio u Apple? Telefony kupione u operatora również podlegają tego typu wymianie?

#2343 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 09 November 2012 - 12:58

26.10 przez telefon przedłużyłem 2 umowy firmowe. Pan po drugiej stronie usilnie namawiał mnie na 4s przekonując, że na magazynie mają te słuchawki we wszelkich wariantach pojemnościowych i kolorystycznych. Jako że byłem uparty na 5, postraszył mnie, że nie ma pojęcia kiedy mogą do mnie dotrzeć, twierdził że może to trwać miesiąc, albo nawet dopiero w przyszłym roku. Nie zraziłem się i czekałem. Jakie było moje zaskoczenie kiedy 30.10 dostałem sms-a, że wersja 16gb została do mnie wysłana (biała) - po 4 dniach od załatwienia przedłużenia umowy. Dzisiaj natomiast kolejna dobra informacja, właśnie dostałem sms-a że wersja 32gb (biała) została wysłana dla drugiej umowy. Czyli od 26 października na jeden telefon czekałem 4 dni (+2 dni dla firmy kurierskiej zanim do mnie zapukali), na drugi 14 dni (faktycznie kurier dostarczy go pewnie w poniedziałek albo wtorek).
Poprzedni telefon (biała 16) był z 42 tygodnia produkcji, wszystko pięknie się prezentuje, obejrzałem bardzo dokładnie. Ciekawe w jakim stanie przyjdzie moja biała 32.

Operatorom zależy na tym by wciskać ludziom stare złomy. Tak niestety jest i to nie tylko z iPhone'ami. Mój znajomy z pracy miał podobną historię. Przedłużał umowę i chciał Samsunga galaxy Ace 2, konsultantka go zapewniła, że niestety nie będą mieli tego telefonu w przeciągu najbliższych 2 miesięcy i żeby wziął Samsunga Galaxy Ace, no cóż zgodził się. Po kilku dniach zobaczył ofertę w tej sieci, że mają już Ace 2.
Niestety znajomy nie był tak rozważny jak Ty :)
Brawo za dążenie do swego.

#2344 stolik

stolik
  • 396 posts
  • SkądKatowice, Poland, Poland

Posted 09 November 2012 - 18:04

niby w iSpotach i Cortlandach mają być dostępne najwcześniej w połowie listopada... czy wiecie coś wiecej na ten temat ? dla kogo ? jaka kasa za iP zależnie od wersji, itp ?

#2345 goluda

goluda
  • 1 posts

Posted 09 November 2012 - 18:42

Widzę że większość oczekujących poluje na telefon albo z Orange, albo z AOS. Ja podzielę się swoim doświadczeniem z T-Mobile.
26.10 przez telefon przedłużyłem 2 umowy firmowe. Pan po drugiej stronie usilnie namawiał mnie na 4s przekonując, że na magazynie mają te słuchawki we wszelkich wariantach pojemnościowych i kolorystycznych. Jako że byłem uparty na 5, postraszył mnie, że nie ma pojęcia kiedy mogą do mnie dotrzeć, twierdził że może to trwać miesiąc, albo nawet dopiero w przyszłym roku. Nie zraziłem się i czekałem. Jakie było moje zaskoczenie kiedy 30.10 dostałem sms-a, że wersja 16gb została do mnie wysłana (biała) - po 4 dniach od załatwienia przedłużenia umowy. Dzisiaj natomiast kolejna dobra informacja, właśnie dostałem sms-a że wersja 32gb (biała) została wysłana dla drugiej umowy. Czyli od 26 października na jeden telefon czekałem 4 dni (+2 dni dla firmy kurierskiej zanim do mnie zapukali), na drugi 14 dni (faktycznie kurier dostarczy go pewnie w poniedziałek albo wtorek).
Poprzedni telefon (biała 16) był z 42 tygodnia produkcji, wszystko pięknie się prezentuje, obejrzałem bardzo dokładnie. Ciekawe w jakim stanie przyjdzie moja biała 32.

I jeszcze małe pytanie w związku z tym - czy jeśli zobaczę jakąś skazę na telefonie która będzie się nadawała do reklamacji, to najlepiej od razu nie przyjmować telefonu od kuriera, bądź kazać mu spisać notatkę, czy brać telefon i reklamować bezpośrednio u Apple? Telefony kupione u operatora również podlegają tego typu wymianie?

Nie wiem czy miałeś farta czy to ja mam pecha, ja na czarnego 32GB czekam już chyba 4 tydzień, nawet nie pamiętam już dokładnie kiedy go zamówiłem i nic się nie dzieje. Cały czas cisza a na stronie status wysyłka w trakcie przygotowania.

#2346 maxer

maxer
  • 2 posts

Posted 09 November 2012 - 19:28

A ja jestem pelny szczęścia właśnie przed chwilą zmienił się status na Wysłane przy moim czarnym IP5 z dostawą max na 13-11 :-)))))

#2347 gggka

gggka
  • 39 posts

Posted 09 November 2012 - 19:33

t-mobile leci w kulki ja zamówiłem w dniu premiery polskiej. do tej pory nie mam iphone5. dolnośląskie

#2348 bartoszk

bartoszk
  • 7 posts

Posted 09 November 2012 - 19:34

Na którejś ze stron tego wątku wyczytałem że kupując iP5 na apple.pl, (na firmę) otrzymujemy fakturę z irlandzkim VATem i najpierw trzeba ubiegać sie o zwrot ichniejszego VATu a nastepnie splacic nasz(?!). Natomiast na stronie wyczytałem: ''Zakupy w sklepie Apple Store będą opodatkowane według stawki obowiązującej w Twoim kraju (tj. kraju nabywcy). W sklepie Apple Store nie można dokonywać zakupów kwalifikujących się jako dostawa wewnątrzwspólnotowa'' Czy mógłby mi ktoś (kto kupował tel na fakturę) wyjaśnić jak to sie u nich odbywa? Czy potrzebny jest ten europejski NIP zeby bylo łatwiej? Czy coś sie zmieniło na naszą korzyść może?

#2349 maxer

maxer
  • 2 posts

Posted 09 November 2012 - 23:09

Ja kupiłem na IP5 na firmę i wszystko jest ok VAT 23%

#2350 stroner30

stroner30
  • 747 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 09 November 2012 - 23:15

W Irlandii też jest 23% więc sprawdź dokładnie który masz podatek ;-) Przynajmniej na początku był Irlandzki, ale może coś zmienili.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users