Lekki OT, ale po części związany z iPhonem 5.
Czy korzystał ktoś z Nano SIM w iPhone 4 czy w jakimś innym telefonie? Oczywiście za użyciem odpowiedniego adaptera. Wszystko działa? Możliwe, że będę musiał przez jakiś czas korzystać z Nano SIM w iP4 i wolę się upewnić, że jest ok.
U mnie nano działa nawet w starym E90 Nokii w PTC, takze potwierdzam.
- - - Połączono posty - - -
Dzis dostałem przesyłkę z Orange, przeniesienie numeru z PTC do PTK. iPhone 5 64GB, black.
Tydzień produkcji 39, fabryka C3, brak jakichkolwiek wad obudowy, spasowania.
Ponieważ skorzystałem z opcji Telesprzedaży 6m -cy rabat 100%, to na razie pozostaje mi patrzyć na telefon, bo Orange dało ciała i nie mam jak skorzystać
-dostałem do niego zwykłą kartę SIM ,haha nawet nie micro.
-na telefonie jest simlock , zamierzam oczywiscie go zdjąć, ale podobno to tego jest potrzebne aktywne konto w Orange - czy to prawda?
-Aktywacja tymczasowego numeru moze potrwac 3-4 dni, zanim kurier zwroci dokumenty do Orange.
Zadzwonilem do ich BOK, pani zasugerowała, bym wysłał cały komplet z telefonem z powrotem jako odstapienie od umowy (przez brak nano sim) i czekał na kolejną przesyłkę z karta i telefonem ( placilem gotowka przy odbiorze, zwrot w ciagu 2 tyg na konto hehe)
Druga opcja to wizyta w salonie formowym i wymiana karty na nano za 25 zl + reklamacja ze zwrotem 25zł.
Ehh cieżkie poczatki w Orange. Zastanawiam sie jak odblokowac telefon, czy wizyta w salonie z telefonem i faktura wystarczy + oplata 77 pln.
Ktos z Was zdejmowal simlocka z iP5?