Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3348 odpowiedzi w tym temacie

#2376 unique-

unique-
  • 74 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 11 listopada 2012 - 11:57

Dostawę na ten konkretny salon czy ogólnie?

#2377 dobryt

dobryt
  • 4 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 13:25

Hej, zarejestrowałem się, żeby przedstawić swoje wrażenia z różowego burdelu. 4-go października zamówiłem iPhone 5 16GB w kolorze białym przez infolinię T-Mobile (przedłużenie umowy). Mam u nich kilka aktywacji firmowych, więc nie jestem prosto z ulicy. Konsultat powiedział, że w tej chwili nie ma telefonów, ale codziennie mają dostawy i obiecał wysyłkę iPhone 5 dla mnie w dniu 9-tym października, miał dzwonić z potwierdzeniem gdy paczka wyjdzie. Chciałem jedynak zrezygnować, bo skoro nie ma telefonów od ręki a i tak muszę czekać to jak się pojawi mogę kupić przez internet ze zniżką 10% abonamentu albo na mieście. Konsultant jednak stwiedził, że u niego będzie szybciej, bo salony mają i tak to samo źródło dostaw (ten sam magazyn) i też muszą czekać. A u niego pewniej, szybciej, bo wpisał mnie na liste itp, a zgłoszenia będą rozpatrywane w kolejności... Efekt tego wszystkiego jest taki, że człowiek ten mnie perfidnie oszukał, prawdopodobnie żeby sobie naliczyć prowizje, bo salon T-Mobile w moim mieście miał jeszcze późno w październiku na magazynie od ręki iPhone'y i to nawet w takiej konfiguracji jaką zamawiałem. W dodatku zależało mi na dostawie w październiku bo potrzebowałem kosztów w firmie... A centrala T-Mobile do tej pory nie zrealizowała mojego zamówienia z powodu braku dostawy. A czekam już ponad 5 tygodni!! Czy ktoś czeka tak długo jak ja na zamówienie z T-Mobile? Oczywiście mógłbym anulować zamówienie na infolinii ale co mi z tego, skoro salon wysprzedał już swój magazyn, telefonu i tak nie miałbym gdzie kupić. Konsultant, który przyjmował moje zamówienie okazał się na tyle niepoważny, że nawet nie oddzwonił do mnie gdy złożyłem taką prosbę na infolinii u innego konsultanta (akurat nie był online, więc nie dało się przełączyć).

#2378 Zologongolo

Zologongolo
  • 50 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 13:30

Dla wszystkich zainteresowanych iP5, wczoraj byłem w salonie Orange, Pl. Konstytucji, W-wa. W poniedziałek bedą mieli dostawe.

Nie wiadomo, w salonach Play nic nie wiedzą, po rozmowie na infolinii też nic nie wiedzą, ba koleś z infolinii stwierdził że jeśli mi zależy na telefonie to nawet 500km pojadę po telefon do innego salonu. Ja już złożyłem papiery żeby zerwać umowę jak tylko się skończy

#2379 anko21

anko21
  • 142 postów
  • SkądPłock,PL

Napisano 11 listopada 2012 - 13:31

jak dla mnie to co robi Apple jest kompletnie nie poważne,a o sytuacji polskich operatorów to już lepiej nie wspominać żeby sobie nie psuć nerwów

#2380 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 13:42

jak dla mnie to co robi Apple jest kompletnie nie poważne,a o sytuacji polskich operatorów to już lepiej nie wspominać żeby sobie nie psuć nerwów

A co takiego niepoważnego robi Apple? Polska to nie centrum świata (chociaż wiem że wielu tak uważa), są również inne kraje w których się sprzedaje iPhone'a. Nawet w Stanach czas oczekiwania to "3-4 weeks".

#2381 kosa666

kosa666
  • 322 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 13:48

A co takiego niepoważnego robi Apple? Polska to nie centrum świata (chociaż wiem że wielu tak uważa), są również inne kraje w których się sprzedaje iPhone'a. Nawet w Stanach czas oczekiwania to "3-4 weeks".

Apple robi ogólnie nie poważnie na całym świecie z iP5. Moim zdaniem powinni przygotować się kilka miesięcy wcześniej budując stoki magazynowe, a jeżeli ich polityka stanowi inaczej to powinni skorzystać ze starego prawa popytu/podaży i w momencie największego ssania rynku tak wywindować ceny, żeby kolejka napalonych frustratów zmniejszyła się do ilości akceptowalnej do łańcucha dostaw. Dopiero wtedy by większość odpuściła, a systematycznie po dostawach dla najzamożniejszych obniżać ceny by biedniejsi zaczęli generować popyt. Tyle.

#2382 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 13:57

Dostawy dla najzamożniejszych? Dobre:D

#2383 Q_ba_d

Q_ba_d
  • 165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 listopada 2012 - 14:15

Mam pytanko kupował może ktoś telefon w Orange poza umowa?? Bo Pytałem w salonie i można takowy kupić w cenie 2999za 16gb i teraz pytanie telefony posiadają simlocka jak pozostałe telefony w Orange??? Warto starać sie o taki zakup czy lepiej poczekać na iSpot czy Cortland??

#2384 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 14:19

@Q_ba_d
skoro są problemy nawet dla klientów firmowych to pewnie z takimi sztukami są jeszcze większe.
Co do iSpot czy Cortland to chyba o wiele lepiej zamówić w sklepie Apple (store.apple.com/pl), taniej i pewniej (łatwiej oddać gdyby się okazało że dana sztuka jest wadliwa)

#2385 kosa666

kosa666
  • 322 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 14:21

Dostawy dla najzamożniejszych? Dobre:D

no tak, bo jakby w pierwszym miesiącu sprzedaży dali cenę o 2tyś zł wyższą, to kolejka znacznie by się zmniejszyła, a NAJZAMOŻNIEJSI by i tak kupili :)

Proponuję poczytać: [url=http://anatomiaekonomii.pl/prawo-popytu-i-podazy.php]Prawo popytu i podaży.[/url] ;)

#2386 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 14:30

no tak, bo jakby w pierwszym miesiącu sprzedaży dali cenę o 2tyś zł wyższą, to kolejka znacznie by się zmniejszyła, a NAJZAMOŻNIEJSI by i tak kupili :)

Najzamożniejsi już dawno mają iPhone'a 5:)

#2387 Q_ba_d

Q_ba_d
  • 165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 listopada 2012 - 14:35

Mammozliwosc załatwienia sobie takiego iPhone z Orange -małe znajomosci w salonie. Tylko zastanawia mnie czy maja simlocka. Bo jeżeli nie to staram sie o sztukę w salonie. A jaki czas obecnie oczekiwania w sklepie Apple bo na stronie nadal widnieje 3-4 tygodnie.

#2388 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 11 listopada 2012 - 14:39

A jaki czas obecnie oczekiwania w sklepie Apple bo na stronie nadal widnieje 3-4 tygodnie.

Skoro widnieje 3-4 tyg. to tyle jest.

#2389 Q_ba_d

Q_ba_d
  • 165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 listopada 2012 - 16:58

Ale nadal nikt nie udzielił mi odp czy iPhone 5 zakupione w Orange posiadają simlocka na ta sieć.

#2390 lukaszenko

lukaszenko
  • 199 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 listopada 2012 - 17:05

Posiadają ale za 77zł możesz go oficjalnie zdjąć. Bylo o tym milion razy na forum

#2391 Q_ba_d

Q_ba_d
  • 165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 listopada 2012 - 17:08

Ok dzięki za informacje

#2392 kemezrp

kemezrp
  • 6 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 17:20

Ja też złożyłem zamówienie w salonie T-Mobile. Pan w salonie zapewniał mnie, że codziennie sprawdza dostępność iPhona........Po 5 tygodniach czekania zamówiłem w Appstore.

#2393 basterall

basterall
  • 39 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 17:34

Ja zamówiłem w orange poprzez sklep internetowy 8 listopada ( czwartek ) czarną wersję 16 GB. Skorzystałem z kuponu rabatowego 30 % mniejszy abonament 159 co daje 110 zł miesięcznie, umowa na 24 miesiące. Telefon : 899 zł. Wysłali w piątek dpd i mam w statusie że będzie jutro u mnie :) Zamówiłem też w ispocie ochronkę i-Luv Twain.

#2394 dyzio1

dyzio1
  • 95 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 18:01

U mnie w AOS zamawiany 16-10 zmienił się status na przygotowanie do wysyłki.

#2395 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 11 listopada 2012 - 18:05

To jest straszne mija 3 miesiąc od premiery telefonu a tu nadal problemy z oczekiwaniem. Źle się dzieje...

#2396 japusz

japusz
  • 361 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 19:02

To jest straszne mija 3 miesiąc od premiery telefonu a tu nadal problemy z oczekiwaniem. Źle się dzieje...

Przecież to jest celowy zabieg Apple.

#2397 skowrop

skowrop
  • 62 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 19:51

Ja zamówiłem w orange poprzez sklep internetowy 8 listopada ( czwartek ) czarną wersję 16 GB. Skorzystałem z kuponu rabatowego 30 % mniejszy abonament 159 co daje 110 zł miesięcznie, umowa na 24 miesiące. Telefon : 899 zł.

Wysłali w piątek dpd i mam w statusie że będzie jutro u mnie :)

Zamówiłem też w ispocie ochronkę i-Luv Twain.

W jaki sposób można pozyskać taki kupon rabatowy na abonament w Orange?

- - - Połączono posty - - -

Dostawę na ten konkretny salon czy ogólnie?

Konkretnie w salonie na Pl. Konstytucji ma byc dostawa.

#2398 AirBlack

AirBlack
  • 7 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 20:08

Ja opiszę moje doświadczenia ostatnio zebrane z poszukiwań iPhone'a 5 u naszych operatorów : T-mobile : iPhonów nie ma i w sumie nie wiadomo kiedy będą(na ten rok coraz mniejsze szanse), Pani konsultantka strasznie poleca SGIII bo cena leci w dół. Chociaż ona dla siebie kupiła iP5 bez żadnego problemu kilka dni temu (przypadek?) Miałem już być ich klientem 8 rok ale wcale im się nie kwapiło aby coś załatwić. Warunki prześmiewcze abonament powyżej 150 zł(abonament 250 mega?!) a dopłata 2000 co jest nieporozumieniem. Więc Tmobile podziękowałem za współpracę. Play : Tu iTelefonów nie ma ale mają być możliwe,że w tym miesiącu. W zeszłym tygodniu "demówki" doszły do mniejszych salonów co zwiastuje dostawę. Póki co wiedzą,że jest szansa na 16GB - o większych ni widu ni słychu. Zależność bywa taka,że jak iPhone pojawia się w orange i tmobile to nie ma ich w play, a jak tam nie ma to pojawiają się w play. Jakieś listy mało dają bo zgłoszenia są z salonów nawet mniejszych miejscowości i tam też trzeba zacząć wysyłać sprzęt. A teraz kilka ciekawostek : #W sieci jak przedłużacie umowę a jesteście klientem indywidualnym nikomu się nie spieszy bo jak wam się skończy umowa to wchodzicie na umowę na czas nieokreślony co jest dla sieci korzystne a wy i tak sobie poczekacie i tak za rachunki zapłacicie więc kto jak kto ale oni stratni nie będą. Warto jest być "przechodzącym" bo im zależy aby dostać kolejnego płatnika. #W Play część konsultantów reaguje z skwaszoną miną na informacje,że szukacie iPhone'a przyczyna tego jest taka,że zdjęcie folii z pudełka przez konsultanta skutkuje tym,że konsultant musi zapłacić za tego iPhone'a (pomimo,że nawet nie wyciągał telefonu z pudełka). Są to wytyczne z"góry". Więc wniosek póki co jest jeden "iPhone'y 5 są jak bakterie - podobno są ich miliony, a ich nie widać ;) "

#2399 basterall

basterall
  • 39 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 20:59

W jaki sposób można pozyskać taki kupon rabatowy na abonament w Orange?

- - - Połączono posty - - -

Konkretnie w salonie na Pl. Konstytucji ma byc dostawa.

Na forum telepolis są choć już teraz trudno je dostać jak Iphone 5 ;)
Promocja z kuponami podobno trwa do 18 listopada.

#2400 Rastabandita

Rastabandita
  • 105 postów
  • SkądGliwice

Napisano 11 listopada 2012 - 21:46

T-mobile :
iPhonów nie ma i w sumie nie wiadomo kiedy będą(na ten rok coraz mniejsze szanse)...."

W piątek rano dostałem wiadomość o tym że T dostało 100 modeli na kraj. Udało mi się jedną czarną 16 zamówić.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych