iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.
Posted 28 September 2012 - 15:20
Posted 28 September 2012 - 15:26
Jeśli ktoś już kupił bez umowy to wydaje mi się, że:
wszystkie salony Play pracują na tym samym systemie, wiec co za tym idzie musi się dać sprzedać takiego iPhone'a wszędzie. Więc jak ktoś powie, że się nie da to mówcie, że znajomy w innym mieście kupił godzinę temu, więc niech nie wciskają ciemnoty tylko szukają w systemie gdzie to zrobić, bo da się na pewno :] Bo to raczej lenistwo niż niewiedza...
Wiesz co, czułem się jak w jakimś urzędzie - ona wie najlepiej i koniec. Tłumaczę jej, a ona mówi, że nie da się i tyle. Wydaje mi się, że oni nie chcą sprzedawać bez umowy, bo dostają procent od sprzedaży / wysokości abonamentu, więc wolą kogoś spławić i zarobić. Swoją drogą, totalnym absurdem jest odmowa sprzedaży w wybranej przez klienta ofercie.
Posted 28 September 2012 - 15:34
Wiesz co, czułem się jak w jakimś urzędzie - ona wie najlepiej i koniec. Tłumaczę jej, a ona mówi, że nie da się i tyle. Wydaje mi się, że oni nie chcą sprzedawać bez umowy, bo dostają procent od sprzedaży / wysokości abonamentu, więc wolą kogoś spławić i zarobić. Swoją drogą, totalnym absurdem jest odmowa sprzedaży w wybranej przez klienta ofercie.
Może to jest tak, że w salonach zarządzanych przez Play Polska da się kupić bez umowy, a we franczyzowych się nie da. Bo na przykład właściciel salonu (franczyzobiorca) wyliczył sobie, że więcej zarobi jak sprzeda na abonament niż bez umowy.
Posted 28 September 2012 - 15:37
W jakim abo? Bo tak patrzę i wszędzie mi wychodzi koło stówy.
Iphone korzystny dla firm - 190netto
tel w necie za 244 a cene w salonie pokazuje 1720
Posted 28 September 2012 - 15:37
Posted 28 September 2012 - 15:42
Posted 28 September 2012 - 15:42
Posted 28 September 2012 - 15:44
przedłużał ktoś już umowe z iphonem 5 w t-mobile? myślicie że ogółem jutro lub w niedziele dostarczą więcej telefonów?
Przedłużałem w salonie w Krakowie.
Posted 28 September 2012 - 15:47
Może to jest tak, że w salonach zarządzanych przez Play Polska da się kupić bez umowy, a we franczyzowych się nie da. Bo na przykład właściciel salonu (franczyzobiorca) wyliczył sobie, że więcej zarobi jak sprzeda na abonament niż bez umowy.
Jasne, ale problem jest w tym, że to jest oficjalny salon Play, wymieniony na stronie rzecznika, jako jeden z punktów, gdzie można kupić takie urządzenie. Cóż, nie będę im na siłę wpychał swoich pieniędzy (;
Posted 28 September 2012 - 15:59
Teoretycznie w ciągu 72h ma być zdjęty, ale prawdopodobnie jeszcze dzisiaj będzie, mail ma przyjść. Póki co muszę jeszcze wyrobić nano-SIM w T-Mobile, rano im system nie działał, pójdę drugi raz za chwilę
Jak tam, przysłali Ci juz maila, ja czekam a zgłoszone ok.13.00 bo Pani rano powiedziała ze najlepiej wieczorem z racji nowej karty i braku jej w systemie jeszcze, ale gość o 13.00 powiedział natomiast że to nie ma nic do rzeczy i chciał tylko nr.imei. Także każdy mówi co innego, ale czekam na tego maila, niby do 24h ma być. Babka natomiast twierdziła że pewnie po weekendzie.
Posted 28 September 2012 - 16:00
Posted 28 September 2012 - 16:12
Posted 28 September 2012 - 16:42
Posted 28 September 2012 - 16:42
Dzisiaj byłem w Salonie Play w Krakowie aby zakupić bez umowy IP5. Nie było z tym najmniejszych problemów, po nocnej premierze zostało jescze sporo telefonów. Zdecydowałem sie jednak na podpisanie nowej umowy , za 4 miechy stara mi wygaśnie.
DO czego zmierzam, jeśli jesteście uczuleni sprawdźcie swoje nowo kupione słuchawki gdyż maja buble. U mnie sa 2 minimalne niedomalowane "kropki" przy łączeniu anten. Ja nie maiłem czasu czekać na wymiane i zostawiłem tak jak jest. Inni także dostali egz. lekko niedomalowane w tych samych miejscach. Jest to naprawde minimalne jednak troszke razi za taka kasę.
Dostępne są/były tylko IP5 16GB Czarne.
Na jakich warunkach przedłuzyłeś umowę?? Jaka cena iphona i jaka wysokosc abonamentu?
Bo mi sie konczy umowa w styczniu to moze i mo sie uda przedluzyc.
Posted 28 September 2012 - 16:45
Gdzie nie zadzwonie do salony Play'a to mówią Mi, że nie sprzedają na wolnym rynku. To jak to jest? Gdzie wy ludzie kupiliście te telefony?...
haha! I tak jesteś niezły, ja wykonałem chyba z 40 telefonów i nikt z Playa nieodebrał. W ZT, Galerii Mokotów, Arkadii - nie sprzedają bez aktywacji. Spróbuj jeszcze na placu Konstytucji - jeżeli mają, to powinni sprzedać. Daj znać jakbyś się czegoś dowiedział :-)
Posted 28 September 2012 - 16:49
Posted 28 September 2012 - 16:52
Posted 28 September 2012 - 16:59
Na jakich warunkach przedłuzyłeś umowę?? Jaka cena iphona i jaka wysokosc abonamentu?
Bo mi sie konczy umowa w styczniu to moze i mo sie uda przedluzyc.
Nie przedłużałem gdyż kontrakt kończy mi sie dopiero w lutym. Podpisałem nową umowe.
Abo 159 zł na 24 miesiące i cena tel: 799 zł
Gdzie nie zadzwonie do salony Play'a to mówią Mi, że nie sprzedają na wolnym rynku. To jak to jest? Gdzie wy ludzie kupiliście te telefony?...
Bez najmniejszych problemów w Salonie firmowym Play w Krakowie sprzedawali bez umowy cena 2920 zł brutto
Dziewczyna nie ukrywała że ma prowizje od sprzedanej umowy a sprzedaż samego telefonu nic jej nie daje, dlatego być mo może sami niechcą IP5 sprzedawać bez kontraktu...
Posted 28 September 2012 - 17:10

Posted 28 September 2012 - 17:15
Dzisiaj byłem w Salonie Play w Krakowie aby zakupić bez umowy IP5
Dostępne są/były tylko IP5 16GB Czarne.
Na krolewskiej? Ktos pisal ze w galerii krakowskiej robili problemy... O ktorej byles? Zostalo jeszcze cokolwiek?

Posted 28 September 2012 - 17:17
Jak tam, przysłali Ci juz maila, ja czekam a zgłoszone ok.13.00 bo Pani rano powiedziała ze najlepiej wieczorem z racji nowej karty i braku jej w systemie jeszcze, ale gość o 13.00 powiedział natomiast że to nie ma nic do rzeczy i chciał tylko nr.imei. Także każdy mówi co innego, ale czekam na tego maila, niby do 24h ma być. Babka natomiast twierdziła że pewnie po weekendzie.
Jeszcze nic nie dostałem, a tak swoją drogą jak wsadzę teraz kartę SIM innej sieci, a sim-lock nadal jest to coś się stanie, czy po prostu nie aktywuje się? W sensie, czy nic się nie zablokuje?

Wymieniłem już SIM na nano-SIM w T-Mobile, tylko jak się okazuje nie we wszystkich salonach chcą to robić, w Złotych Tarasach pytam się czy są, są, już chcę wymieniać, ale babka mi mówi, że tylko jak wezmę u nich abonament nowy z iPhonem 5

Posted 28 September 2012 - 17:29
Posted 28 September 2012 - 17:31
Posted 28 September 2012 - 17:35
Posted 28 September 2012 - 17:51

3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users