Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Please log in to reply
3348 replies to this topic

#501 abeso

abeso
  • 30 posts

Posted 28 September 2012 - 15:20

Nie wiecie, czemu w ofercie Orange nie ma iP5 32GB? Taka właśnie wersja mnie interesuje, a po wyborze taryfy są tylko wersje 64 i 16. Pominąłem jakieś info na ten temat czy najzwyczajniejszy błąd na stronie?

#502 Gerard

Gerard
  • 75 posts

Posted 28 September 2012 - 15:26

Jeśli ktoś już kupił bez umowy to wydaje mi się, że:
wszystkie salony Play pracują na tym samym systemie, wiec co za tym idzie musi się dać sprzedać takiego iPhone'a wszędzie. Więc jak ktoś powie, że się nie da to mówcie, że znajomy w innym mieście kupił godzinę temu, więc niech nie wciskają ciemnoty tylko szukają w systemie gdzie to zrobić, bo da się na pewno :] Bo to raczej lenistwo niż niewiedza...

Wiesz co, czułem się jak w jakimś urzędzie - ona wie najlepiej i koniec. Tłumaczę jej, a ona mówi, że nie da się i tyle. Wydaje mi się, że oni nie chcą sprzedawać bez umowy, bo dostają procent od sprzedaży / wysokości abonamentu, więc wolą kogoś spławić i zarobić. Swoją drogą, totalnym absurdem jest odmowa sprzedaży w wybranej przez klienta ofercie.

#503 stroner30

stroner30
  • 747 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 28 September 2012 - 15:34

Wiesz co, czułem się jak w jakimś urzędzie - ona wie najlepiej i koniec. Tłumaczę jej, a ona mówi, że nie da się i tyle. Wydaje mi się, że oni nie chcą sprzedawać bez umowy, bo dostają procent od sprzedaży / wysokości abonamentu, więc wolą kogoś spławić i zarobić. Swoją drogą, totalnym absurdem jest odmowa sprzedaży w wybranej przez klienta ofercie.

Może to jest tak, że w salonach zarządzanych przez Play Polska da się kupić bez umowy, a we franczyzowych się nie da. Bo na przykład właściciel salonu (franczyzobiorca) wyliczył sobie, że więcej zarobi jak sprzeda na abonament niż bez umowy.

#504 Patrycja78

Patrycja78
  • 95 posts
  • SkądWrocław

Posted 28 September 2012 - 15:37

W jakim abo? Bo tak patrzę i wszędzie mi wychodzi koło stówy.

Iphone korzystny dla firm - 190netto
tel w necie za 244 a cene w salonie pokazuje 1720

#505 GIZIU

GIZIU
  • 923 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 September 2012 - 15:37

Fuck, dzwonię po wszystkich salonach i nigdzie nie ma. W której sieci jest iP5 bez abonamentu i bez sim-lock ? W T-Mobile i Plus ?

#506 oliverasek

oliverasek
  • 92 posts

Posted 28 September 2012 - 15:42

przedłużał ktoś już umowe z iphonem 5 w t-mobile? myślicie że ogółem jutro lub w niedziele dostarczą więcej telefonów?

#507 okmujm

okmujm
  • 154 posts

Posted 28 September 2012 - 15:42

Ja zamówiłem sobie telefon z przedłużenia umowy w T-Mobile. iPhone 32 GB, z abo 79 zł, za 2400 Abonament i tak muszę mieć, a oferta wydaje mi się nie najgorsza. W momencie gdy zamawiałem sobie w punkcie umowę (przyjdzie kurierem) to w magazynie centralnym były 3 szt. 32 GB. Były też tylko czarne, białe były w wersji 16 i 64, ale 16 to za mało pamięci, a 64 to za dużo i za drogo.

#508 Faghil

Faghil
  • 26 posts

Posted 28 September 2012 - 15:44

przedłużał ktoś już umowe z iphonem 5 w t-mobile? myślicie że ogółem jutro lub w niedziele dostarczą więcej telefonów?

Przedłużałem w salonie w Krakowie.

#509 Gerard

Gerard
  • 75 posts

Posted 28 September 2012 - 15:47

Może to jest tak, że w salonach zarządzanych przez Play Polska da się kupić bez umowy, a we franczyzowych się nie da. Bo na przykład właściciel salonu (franczyzobiorca) wyliczył sobie, że więcej zarobi jak sprzeda na abonament niż bez umowy.

Jasne, ale problem jest w tym, że to jest oficjalny salon Play, wymieniony na stronie rzecznika, jako jeden z punktów, gdzie można kupić takie urządzenie. Cóż, nie będę im na siłę wpychał swoich pieniędzy (;

#510 vandal

vandal
  • 89 posts

Posted 28 September 2012 - 15:59

Teoretycznie w ciągu 72h ma być zdjęty, ale prawdopodobnie jeszcze dzisiaj będzie, mail ma przyjść. Póki co muszę jeszcze wyrobić nano-SIM w T-Mobile, rano im system nie działał, pójdę drugi raz za chwilę :P

Jak tam, przysłali Ci juz maila, ja czekam a zgłoszone ok.13.00 bo Pani rano powiedziała ze najlepiej wieczorem z racji nowej karty i braku jej w systemie jeszcze, ale gość o 13.00 powiedział natomiast że to nie ma nic do rzeczy i chciał tylko nr.imei. Także każdy mówi co innego, ale czekam na tego maila, niby do 24h ma być. Babka natomiast twierdziła że pewnie po weekendzie.

#511 Ketrab41

Ketrab41
  • 163 posts

Posted 28 September 2012 - 16:00

Też przedłużyłem ale w poniedziałek dostanę potwierdzenie czy bedzie dostepny Biały <3

#512 qube-pl

qube-pl
  • 19 posts

Posted 28 September 2012 - 16:12

Dzisiaj byłem w Salonie Play w Krakowie aby zakupić bez umowy IP5. Nie było z tym najmniejszych problemów, po nocnej premierze zostało jescze sporo telefonów. Zdecydowałem sie jednak na podpisanie nowej umowy , za 4 miechy stara mi wygaśnie. DO czego zmierzam, jeśli jesteście uczuleni sprawdźcie swoje nowo kupione słuchawki gdyż maja buble. U mnie sa 2 minimalne niedomalowane "kropki" przy łączeniu anten. Ja nie maiłem czasu czekać na wymiane i zostawiłem tak jak jest. Inni także dostali egz. lekko niedomalowane w tych samych miejscach. Jest to naprawde minimalne jednak troszke razi za taka kasę. Dostępne są/były tylko IP5 16GB Czarne.

#513 casti

casti
  • 437 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 September 2012 - 16:42

Gdzie nie zadzwonie do salony Play'a to mówią Mi, że nie sprzedają na wolnym rynku. To jak to jest? Gdzie wy ludzie kupiliście te telefony?...

#514 wierciu

wierciu
  • 254 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 September 2012 - 16:42

Dzisiaj byłem w Salonie Play w Krakowie aby zakupić bez umowy IP5. Nie było z tym najmniejszych problemów, po nocnej premierze zostało jescze sporo telefonów. Zdecydowałem sie jednak na podpisanie nowej umowy , za 4 miechy stara mi wygaśnie.

DO czego zmierzam, jeśli jesteście uczuleni sprawdźcie swoje nowo kupione słuchawki gdyż maja buble. U mnie sa 2 minimalne niedomalowane "kropki" przy łączeniu anten. Ja nie maiłem czasu czekać na wymiane i zostawiłem tak jak jest. Inni także dostali egz. lekko niedomalowane w tych samych miejscach. Jest to naprawde minimalne jednak troszke razi za taka kasę.

Dostępne są/były tylko IP5 16GB Czarne.

Na jakich warunkach przedłuzyłeś umowę?? Jaka cena iphona i jaka wysokosc abonamentu?
Bo mi sie konczy umowa w styczniu to moze i mo sie uda przedluzyc.

#515 Gerard

Gerard
  • 75 posts

Posted 28 September 2012 - 16:45

Gdzie nie zadzwonie do salony Play'a to mówią Mi, że nie sprzedają na wolnym rynku. To jak to jest? Gdzie wy ludzie kupiliście te telefony?...

haha! I tak jesteś niezły, ja wykonałem chyba z 40 telefonów i nikt z Playa nieodebrał. W ZT, Galerii Mokotów, Arkadii - nie sprzedają bez aktywacji. Spróbuj jeszcze na placu Konstytucji - jeżeli mają, to powinni sprzedać. Daj znać jakbyś się czegoś dowiedział :-)

#516 casti

casti
  • 437 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 September 2012 - 16:49

Bo nie dzwoni się na te komórkowe ;p Nigdy nie odbierają ;p

#517 Gecko

Gecko
  • 151 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 September 2012 - 16:52

W Playu bez abonamentu tylko 16ki można dostac?

#518 qube-pl

qube-pl
  • 19 posts

Posted 28 September 2012 - 16:59

Na jakich warunkach przedłuzyłeś umowę?? Jaka cena iphona i jaka wysokosc abonamentu?
Bo mi sie konczy umowa w styczniu to moze i mo sie uda przedluzyc.

Nie przedłużałem gdyż kontrakt kończy mi sie dopiero w lutym. Podpisałem nową umowe.

Abo 159 zł na 24 miesiące i cena tel: 799 zł

Bez najmniejszych problemów w Salonie firmowym Play w Krakowie sprzedawali bez umowy cena 2920 zł brutto

Dziewczyna nie ukrywała że ma prowizje od sprzedanej umowy a sprzedaż samego telefonu nic jej nie daje, dlatego być mo może sami niechcą IP5 sprzedawać bez kontraktu...

#519 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 28 September 2012 - 17:10

Info iSpotu na FB w kwestii premiery nowego iPhone'a mówi:' iPhone 5 już jest w Polsce. Można go obejrzeć i przetestować u Nas', przynajmniej uczciwie nie zachęcają do zakupu za taką cenę u nich :)

#520 xtek

xtek
  • 172 posts
  • SkądKraków

Posted 28 September 2012 - 17:15

Dzisiaj byłem w Salonie Play w Krakowie aby zakupić bez umowy IP5

Dostępne są/były tylko IP5 16GB Czarne.

Na krolewskiej? Ktos pisal ze w galerii krakowskiej robili problemy... O ktorej byles? Zostalo jeszcze cokolwiek? ;)

#521 Templar

Templar
  • 112 posts
  • SkądWarsaw City

Posted 28 September 2012 - 17:17

Jak tam, przysłali Ci juz maila, ja czekam a zgłoszone ok.13.00 bo Pani rano powiedziała ze najlepiej wieczorem z racji nowej karty i braku jej w systemie jeszcze, ale gość o 13.00 powiedział natomiast że to nie ma nic do rzeczy i chciał tylko nr.imei. Także każdy mówi co innego, ale czekam na tego maila, niby do 24h ma być. Babka natomiast twierdziła że pewnie po weekendzie.

Jeszcze nic nie dostałem, a tak swoją drogą jak wsadzę teraz kartę SIM innej sieci, a sim-lock nadal jest to coś się stanie, czy po prostu nie aktywuje się? W sensie, czy nic się nie zablokuje? :D

Wymieniłem już SIM na nano-SIM w T-Mobile, tylko jak się okazuje nie we wszystkich salonach chcą to robić, w Złotych Tarasach pytam się czy są, są, już chcę wymieniać, ale babka mi mówi, że tylko jak wezmę u nich abonament nowy z iPhonem 5 :o Trochę ich opierdzieliłem, bo mają karty, ale mi nie dadzą, jak nie wezmę telefonu u nich, no chyba jaja sobie robią, poszedłem później na Plac Bankowy, tam w 2 minuty wymienili bez żadnych problemów :)

#522 d112

d112
  • 30 posts

Posted 28 September 2012 - 17:29

Myślicie, że jutro też będą dostawy do salonów ? Może Play w nowych miastach ? Czy kurier nie jeździ w sobotę ?

#523 casti

casti
  • 437 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 September 2012 - 17:31

Jutro na 100% będzie dostawa do iSpot'u to pewnie też do takich salonów będzie.

#524 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 28 September 2012 - 17:35

Wykupują gdzie indziej by u siebie za 4 tysie postawić :-D

#525 minimal-x

minimal-x
  • 149 posts

Posted 28 September 2012 - 17:51

JEST! :) Kupiłem dzisiaj w salonie Orange w Chorzowie Iphone 5 16gb za 2929zł bez kontraktu :) Od razu dałem zlecenie ściągnięcia simlocka koszt 77zł. W t-mobile już wymieniłem kartę ale jeszcze jest simlock więc nic nie mogę zrobić....ale ...z zewnątrz iphone wygląda naprawdę super, zero otarć czy uszczerbień...

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users