Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3348 odpowiedzi w tym temacie

#2926 krasuski

krasuski
  • 53 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 listopada 2012 - 21:00

To dziwne, bo na stronie masz nawet cenę 2999 za 16 GB. A w AOS 2849.

iPhone :: iPhone :: Apple iPhone 5 16GB (czarno-grafitowy) - bez blokady - Apple Cortland Authorised Reseller Premium Reseller iPad iPod iPhone MacBook iMac

- - - Połączono posty - - -

Mógłby ktoś życzliwy rzucić numerem telefonu do telesprzedaży Orange, tylko telesprzedaży a nie sklepu internetowego bo to dwie różne rzeczy, chcę przenieść numer do Orange i mieć 6 miesięcy abo free a to można tylko załatwić przez telesprzedaż. Zostawiałem już im swoje namiary na ich stronie ale bez echa, chyba samemu muszę zadzwonić. Pzdr

tego nr telefonu nie znajdziesz raczej nigdzie....
podeślę Ci na priva nr tel z którego dzwoniono dziś do mnie.

#2927 slaslu

slaslu
  • 13 postów

Napisano 28 listopada 2012 - 21:34

krasuski tez bym prosił o numer. jaki wersje udało Ci sie zamowic?

#2928 krasuski

krasuski
  • 53 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 listopada 2012 - 21:46

krasuski tez bym prosił o numer. jaki wersje udało Ci sie zamowic?

To jest tak:
Dzwonią do Ciebie i proponują Ci przedłużenie umowy.
Proponują Ci rozmaite rozwiązania (telefony, abonamenty, rabaty).
Ty mówisz co chcesz - iPhone 5 - jak mają na stanie to jest ok jak nie to prosisz o kontakt w momencie dostawy iPhone 5.
Ja czekałem 19h. Na początku rozmowy Pani uprzedziła mnie, że ma kilkanaście szt po 2 min słyszę w słuchawce - zostały 3szt.
I tak oto po raz kolejny załapałem się na iPhona 5 16GB Black.
Pozdrawiam

#2929 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 28 listopada 2012 - 22:02

Jak to jest u was z ekranem w ip5 ? jakie macie barwy ? zimne,ciepłe ? ktoś porównywał z 4s,czy w 5 jest bardziej "zasikany" ? U mniej jest chyba bardziej żółto niż w 4s i nie wiem czy to tak ma być czy taki egzemplarz...

#2930 krasuski

krasuski
  • 53 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 listopada 2012 - 22:14

Jak to jest u was z ekranem w ip5 ? jakie macie barwy ? zimne,ciepłe ? ktoś porównywał z 4s,czy w 5 jest bardziej "zasikany" ?
U mniej jest chyba bardziej żółto niż w 4s i nie wiem czy to tak ma być czy taki egzemplarz...

Jak przesiadałem się z 4s to widziałem różnice na + dla 5
teraz już się przyzwyczaiłem i nie mam do czego porównać jeśli chodzi o 4s ale ostatnio bawiłem się 4 i widziałem różnicę oczywiście na + dla 5
jak dla mnie 5 ma bardziej "jaskrawe" kolory

#2931 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 28 listopada 2012 - 22:25

Tak,tak to się zgadza ma bardziej powiedział bym "amoledowe" to wydaje mi się na +,ale chodzi mi o "zasikanie" czy jak kto woli "zażółcenie" ekranu Czy masz zimną barwę ? w sumie nie wiem jak to sprawdzić czy ekran który dostałem w swoim egzemplarz jest ok. Wydaje mi się że powinien być bardziej chłodny...

#2932 krasuski

krasuski
  • 53 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 listopada 2012 - 22:38

Tak,tak to się zgadza ma bardziej powiedział bym "amoledowe" to wydaje mi się na +,ale chodzi mi o "zasikanie" czy jak kto woli "zażółcenie" ekranu

Czy masz zimną barwę ? w sumie nie wiem jak to sprawdzić czy ekran który dostałem w swoim egzemplarz jest ok.
Wydaje mi się że powinien być bardziej chłodny...

jak nikt z Twoich znajomych nie ma 5 to podejdź do jakiegoś salonu i sam porównaj bo tak to nie dowiesz się...

ja mam czyściutki ekran...

#2933 Mati1135

Mati1135
  • 93 postów

Napisano 28 listopada 2012 - 22:43

U mnie jest podobnie zażółcenie i do tego słabe podświetlanie, na maksymalnej jasności jest ciemnej niż na 3GS. To już moja druga piątka, ale w poprzedniej ekran był idealny, obecny jest jeszcze bardziej tragiczny niż ten który otrzymałem za pierwszym razem, rysy na całej obudowie, zażółcenie ekranu i "dławiący" się głośnik przy odtwarzaniu muzyki. Koleja wymiana ma być jutro ale telefon jest z 43 tygodnia czyli starszy od tego co mam teraz.

#2934 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 28 listopada 2012 - 22:49

Nie no u mnie zażółcenia raczej nie ma(ale jest cieplejszy niż 4s),może mi się zdaje...podświetlenie też chyba ok Może ktoś podesłać zdjęcie z pusta kartą safari na maxymalnej jasności bez automatycznej jasności ?

#2935 krasuski

krasuski
  • 53 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 listopada 2012 - 22:58

Dołączona grafika

#2936 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 28 listopada 2012 - 23:23

Dziękuję kolego,jutro na komputerze porównam ze swoją ale wątpie czy taka fotka coś pomoże,najlepiej zewnetrznym aparatem by było,ale nie fatyguj sie,będę musiał porównać w ispocie.

#2937 mattkally

mattkally
  • 564 postów
  • SkądZambrów

Napisano 28 listopada 2012 - 23:56

U mnie jest podobnie zażółcenie i do tego słabe podświetlanie, na maksymalnej jasności jest ciemnej niż na 3GS. To już moja druga piątka, ale w poprzedniej ekran był idealny, obecny jest jeszcze bardziej tragiczny niż ten który otrzymałem za pierwszym razem, rysy na całej obudowie, zażółcenie ekranu i "dławiący" się głośnik przy odtwarzaniu muzyki. Koleja wymiana ma być jutro ale telefon jest z 43 tygodnia czyli starszy od tego co mam teraz.

Wydaje mi się, że koloryzujesz troszeczkę. Wrzuć zdjęcie tych rys na całej obudowie i zażółconego ekranu.

#2938 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 28 listopada 2012 - 23:58

Wydaje mi się, że koloryzujesz troszeczkę. Wrzuć zdjęcie tych rys na całej obudowie i zażółconego ekranu.

Chętnie i ja bym spojrzał na żółty ekran.

#2939 mattkally

mattkally
  • 564 postów
  • SkądZambrów

Napisano 29 listopada 2012 - 05:51

Tak troche z innej paczki teraz. O 4:10 rano dostałem maila o wysyłce mojego telefonu. Czy jest jakaś szansa, że dostanę go w jutro?? W sobotę TNT chyba nie rozwozi paczek. A przez weekend chciałbym się oswoić z urządzeniem. Jeżeli się mylę to proszę o korektę, gdzieś tu w wątku pewnie było ale miejcie litość i nie każcie mi analizować prawie 300 stron :)

#2940 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 29 listopada 2012 - 07:24

Na stronie tnt co jest napisane że kiedy ma być? Rozumiem że nie jesteś z pl?

#2941 mattkally

mattkally
  • 564 postów
  • SkądZambrów

Napisano 29 listopada 2012 - 07:33

Na stronie tnt mowia ze dopiero w poniedzialek. Aktualnie jestem w Polsce

#2942 lukebor

lukebor
  • 55 postów

Napisano 29 listopada 2012 - 08:05

Zadzwoń do TNT. Nie wiem, czy rozwożą w soboty (pewnie nie), ale czasami można odebrać osobiście w siedzibie kuriera w danym mieście. Odbierałem tak kiedyś w sobotę IP4 w siedzibie DHL. Jeśli to będzie możliwe, to podjedziesz i odbierzesz sobie na miejscu.

#2943 Piotre.k

Piotre.k
  • 17 postów

Napisano 29 listopada 2012 - 08:57

Orientuje sie ktos jak jest z dostepnoscia iP 5 16 gb czarny w playu ?

#2944 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 29 listopada 2012 - 10:00

Na stronie tnt mowia ze dopiero w poniedzialek. Aktualnie jestem w Polsce

Moim zdaniem jest szansa że dojdzie.
U mnie wysłano 26.11 o 11 coś i następnego dnia o 11 był,wiec u Ciebie wysłano dziś o 4 rano to jutro o 4 jest w polsce...piątek spokojnie powinien być.
Jeszcze zależy czy jesteś z jakiejś większej miejscowości czy troche od.

#2945 TomRS

TomRS
  • 129 postów

Napisano 29 listopada 2012 - 10:41

Do mnie jedzie UPS-em, wczoraj wysłany z Czech, wg strony UPS o 7,14 wyjechał już z Warszawy i ma do mnie dotrzeć dziś do końca dnia :) Ale się cieszę :)

#2946 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 29 listopada 2012 - 10:54

Do mnie jedzie UPS-em, wczoraj wysłany z Czech, wg strony UPS o 7,14 wyjechał już z Warszawy i ma do mnie dotrzeć dziś do końca dnia :)
Ale się cieszę :)

Emocje jak na grzybobraniu z dziadkiem. Ja pamiętam cieszyłem sie z pierwszego iP 4 lata temu, a później stopniowo ta radość malała, do tego stopnia, że jak zmieniałem z 4 na 4s to było takie "Aha, Siri fajna rzecz na 10 minut" i tyle było radości z nowego iP.

#2947 TomRS

TomRS
  • 129 postów

Napisano 29 listopada 2012 - 11:12

Emocje jak na grzybobraniu z dziadkiem.

Coś w tym rodzaju :) To mój pierwszy Iphone, spodobał mi się IOS na posiadanym od roku Ipad i postanowilem mieć go (system) też w telefonie :)

A tak BTW, to jestem pod wrażeniem sprawności systemu monitorowania w UPS, przed chwilą wskoczyło info, że o 10.50 przesyłka dotarła do Poznania. Wyjazd z W-wy 7,14 przyjazd do Poznania 10,50 - autostrada robi swoje :)

#2948 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 29 listopada 2012 - 11:16

Coś w tym rodzaju :)

Znaczy to nie było obraźliwe to co napisałem o emocjach, tylko to takie fajne patrzeć z boku jak ktoś cieszy się z wydawałoby się zwykłej rzeczy jaką jest telefon. Kiedyś pamiętam cieszyłem się jak w ogóle miałem telefon, pamiętna Nokia 5110, to były czasy dopiero...

#2949 TomRS

TomRS
  • 129 postów

Napisano 29 listopada 2012 - 11:28

Znaczy to nie było obraźliwe to co napisałem o emocjach, tylko to takie fajne patrzeć z boku jak ktoś cieszy się z wydawałoby się zwykłej rzeczy jaką jest telefon. Kiedyś pamiętam cieszyłem się jak w ogóle miałem telefon, pamiętna Nokia 5110, to były czasy dopiero...

Wogóle tego nie odebrałem jako obraźliwe :) Zdaję sobie doskonale sprawę, że osoby patrzące z boku na takie podjaranie, mają niezły ubaw :) No ale kto z nas nie cieszy się z nowych gadżetów :) Kurcze, nie pamiętam nazwy swojego pierwszego tel komórkowego, był bardzo charakterystyczny, bo nie miał antenki sterczącej, i patrząc na niego z boku był "pofalowany". Hmm - mam go chyba w szufladzie jeszcze, muszę sprawdzić. To były czasy, kiedy Orange nazywało się jeszcze Idea i działało tylko w miastach :)

#2950 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 29 listopada 2012 - 11:32

Wogóle tego nie odebrałem jako obraźliwe :) Zdaję sobie doskonale sprawę, że osoby patrzące z boku na takie podjaranie, mają niezły ubaw :) No ale kto z nas nie cieszy się z nowych gadżetów :) Kurcze, nie pamiętam nazwy swojego pierwszego tel komórkowego, był bardzo charakterystyczny, bo nie miał antenki sterczącej, i patrząc na niego z boku był "pofalowany". Hmm - mam go chyba w szufladzie jeszcze, muszę sprawdzić. To były czasy, kiedy Orange nazywało się jeszcze Idea i działało tylko w miastach :)

Też pamiętam czasy Idea POP. Dla równowagi powiem że miałem pierwszego iPada, i we wrześniu kupiłem Th new iPad'a i sie cieszyłem jak głupi, jak różnica była odczuwalna choelernie, ale z iP jakoś tak nie mam :/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych