Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3348 odpowiedzi w tym temacie

#2951 mattkally

mattkally
  • 564 postów
  • SkądZambrów

Napisano 29 listopada 2012 - 17:02

Sprawdziłem i mój iPhone jest z 47 tygodnia (Listopad). W miarę nowy :)

#2952 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 29 listopada 2012 - 17:36

szczerze mówiąc to nie wiedziałem gdzie o tym napisać więc napisze tutaj otóż płaciłem za iphona kartą płatniczą(do konta ale nie kredytową) mam konto w mbanku iPhone już mi wysłali i przez cały okres zamówienia miałem owe 3299 na koncie ale zablokowane w sensie stan konta różnił się od jego salda dzisiaj z nadzieją że te pieniądze już mi zabrali a tu niespodzianka odblokowali mi całe 3299 ja nie mam nic przeciwko:D ale żebym potem nie miał przez to problemów......

#2953 rafsta

rafsta
  • 176 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 listopada 2012 - 17:41

iPhone 5 32GB, zakup z AOS, dopiero trzecia sztuka jest do zaakceptowania, pierwszy (44tydzień) miał odbarwienia przy łączeniu anten, drugi (również 44 tydzień) obicie na rancie a trzeci (43tydz) obudowę ma do zaakceptowania, natomiast odkryłem dosyć luźne przyciski głośności, wyciszenia i wł/wył, czego nie było w poprzednich egzemplarzach. Jestem mega wkurzony na tą sytuację, sam już nie wiem czy to olać czy wymieniać aż do skutku...

#2954 mattkally

mattkally
  • 564 postów
  • SkądZambrów

Napisano 29 listopada 2012 - 17:42

szczerze mówiąc to nie wiedziałem gdzie o tym napisać więc napisze tutaj otóż płaciłem za iphona kartą płatniczą(do konta ale nie kredytową) mam konto w mbanku iPhone już mi wysłali i przez cały okres zamówienia miałem owe 3299 na koncie ale zablokowane w sensie stan konta różnił się od jego salda dzisiaj z nadzieją że te pieniądze już mi zabrali a tu niespodzianka odblokowali mi całe 3299 ja nie mam nic przeciwko:D ale żebym potem nie miał przez to problemów......

To teraz szybko wypłać pieniądze zanim zabierze Ci kasę z konta ;)

jk. Spokojnie, wezmą swoje pieniądze :)

#2955 slaslu

slaslu
  • 13 postów

Napisano 29 listopada 2012 - 18:05

udało sie komuś w przeciągu ostatniego zamowić iphone 16gb białego przez telesprzedaż orange?

#2956 krasuski

krasuski
  • 53 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 listopada 2012 - 18:49

udało sie komuś w przeciągu ostatniego zamowić iphone 16gb białego przez telesprzedaż orange?

Ja miałem wczoraj do wyboru - biały lub czarny... i dziś dostałem smsa, że zamówienie przyjęto do realizacji...
Jutro pewnie kurier zapuka do mych drzwi.
Wybrałem black sztuk 2 i szukam chętnych na te iP5/16gb

#2957 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 29 listopada 2012 - 18:58

To teraz szybko wypłać pieniądze zanim zabierze Ci kasę z konta ;)

jk. Spokojnie, wezmą swoje pieniądze :)

też o tym myślałem potem bym im powiedział że Mikołaja było :D:D

#2958 karol.mufc

karol.mufc
  • 77 postów

Napisano 29 listopada 2012 - 19:15

Ja zamówiłem we wtorek, konsultant powiedział że mają 30 sztuk iphoneów 5 16gb. Ale zamówienie jednak anulowałem.

Sorry za ponowne pytanie, bo pamiętam, że takie już były ale:
1) Czy ktoś wie ile mniej więcej trzeba czekać na telefon z T-mobile?
2) Czy w razie gdyby coś było nie tak z telefonem to dostane refurba czy nowy zestaw?

Dzięki!

#2959 slaslu

slaslu
  • 13 postów

Napisano 29 listopada 2012 - 19:40

Ja zamówiłem we wtorek, konsultant powiedział że mają 30 sztuk iphoneów 5 16gb. Ale zamówienie jednak anulowałem.

Sorry za ponowne pytanie, bo pamiętam, że takie już były ale:
1) Czy ktoś wie ile mniej więcej trzeba czekać na telefon z T-mobile?
2) Czy w razie gdyby coś było nie tak z telefonem to dostane refurba czy nowy zestaw?

Dzięki!

ale zaproponowano Tobie wersje białą ? bo mi tez proponowano 16gb ale ponoc bylo 30szt czarnych, białych zero

#2960 Syberii

Syberii
  • 50 postów

Napisano 29 listopada 2012 - 19:55

Dlaczego nie mogę sprawdzić statusu przesyłki na stronie TNT? Wpisuję "Numer przesyłki w firmie kurierskiej" i pokazuje się "nie znaleziono", już tak cały dzień. Zaznaczyłem tam gdzie się wpisuje ten nr. "Uwagi klienta", ale to też nic nie daje... Więc jak sprawdzić?

#2961 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 29 listopada 2012 - 19:58

Paczka jeszcze nie została rzeczywiście nadana. Pewnie masz taki sam tracking number (na stronie apple) jak Our delivery number. Gdy będą inne wtedy będziesz mógł śledzić.

#2962 bartoszk

bartoszk
  • 7 postów

Napisano 29 listopada 2012 - 20:21

Dzisiaj odebrałem iP5 64gb, 43 tydzień, fabryka C3. Ani jednej najmniejszej ryski, zero problemów, zadnego luznego przycisku sleep, zadnych przebarwien ekranu. Dotarł dokładnie po 22 godzinach od przejęcia przez TNT

#2963 minister23

minister23
  • 73 postów

Napisano 29 listopada 2012 - 20:36

Dzisiaj odebrałem iP5 64gb,
43 tydzień, fabryka C3.
Ani jednej najmniejszej ryski, zero problemów, zadnego luznego przycisku sleep, zadnych przebarwien ekranu.
Dotarł dokładnie po 22 godzinach od przejęcia przez TNT

Ja wczoraj dostałem swoją czarną 16

Tez stan jest idealny, brak jakiś problemów

ale, chyba odeślę go i kupie sobie 4S - jak dla mnie, to niezbyt pewnie leży w dłoni i trochę za długi ten wyświetlacz, nie mam małej dłoni ale sprawia mi problem operowanie po całym ekranie bez przekładania telefonu w dłoni. trochę minię to drażni, ale zobaczymy co będzie po weekendzie ...

pozdrawiam

#2964 Sup3rmark3t

Sup3rmark3t
  • 9 postów

Napisano 29 listopada 2012 - 23:11

Ja dzisiaj odesłałem swojego iPhone'a 5 White z T-Mobile z powodu ryski na ramce i szczelinki między ramką a ekranem. Konsultant mi powiedział że nie jest tak źle z dostępnością jak było jakiś czas temu więc jestem nastawiony pozytywnie. Co do ekranu to jak dzisiaj wziąłem 4 do ręki to ten ekran wydał mi się taki jakiś przykurczawy ;) Co do koloru to miałem (pewnie jak każdy) wątpliwości, ale teraz mogę w 100% polecić białą wersję- dla mnie wygląda bosko i ani przez sekundę nie pomyślałem o czarnej wersji!

#2965 mattkally

mattkally
  • 564 postów
  • SkądZambrów

Napisano 29 listopada 2012 - 23:19

Załapałem jakieś opóźnienie -_- 29 Nov 2012 22:35:25 Prague Delay. Recovery Action Underway 29 Nov 2012 20:29:54 Prague Shipment In Transit. 29 Nov 2012 20:16:59 Prague Shipment Received At Origin Depot. Jak myślicie dojdzie do jutra czy nie ??

#2966 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 29 listopada 2012 - 23:25

Ja dzisiaj odesłałem swojego iPhone'a 5 White z T-Mobile z powodu ryski na ramce i szczelinki między ramką a ekranem. Konsultant mi powiedział że nie jest tak źle z dostępnością jak było jakiś czas temu więc jestem nastawiony pozytywnie.
Co do ekranu to jak dzisiaj wziąłem 4 do ręki to ten ekran wydał mi się taki jakiś przykurczawy ;)
Co do koloru to miałem (pewnie jak każdy) wątpliwości, ale teraz mogę w 100% polecić białą wersję- dla mnie wygląda bosko i ani przez sekundę nie pomyślałem o czarnej wersji!

RASISTA! :D A tak na poważnie odpuśćmy sobie już dyskusje na temat kolorów, bo oba są ładne, a kto jaki bierze to kwestia gustu ;]

#2967 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 30 listopada 2012 - 00:31

Załapałem jakieś opóźnienie -_-

29 Nov 2012 22:35:25 Prague Delay. Recovery Action Underway
29 Nov 2012 20:29:54 Prague Shipment In Transit.
29 Nov 2012 20:16:59 Prague Shipment Received At Origin Depot.

Jak myślicie dojdzie do jutra czy nie ??

Ja mam identycznie a według TNT przewidywana dostawa na jutro. Chociaż dla mnie może i przyjść w poniedziałek tym bardziej że pierwotnie dostawa miała być na 7 grudnia. A tak przy okazji dlaczego kiedy chcę wydrukować fakturę (zamawiałem jako gość) po wpisaniu wszystkich danych powraca na główną stronę zamówienia? Chciałem sprawdzić z którego tygodnia jest mój egzemplarz. Też mieliście podobną sytuację czy może czegoś nie wiem :)?

#2968 mattkally

mattkally
  • 564 postów
  • SkądZambrów

Napisano 30 listopada 2012 - 01:24

Ja mam identycznie a według TNT przewidywana dostawa na jutro. Chociaż dla mnie może i przyjść w poniedziałek tym bardziej że pierwotnie dostawa miała być na 7 grudnia. A tak przy okazji dlaczego kiedy chcę wydrukować fakturę (zamawiałem jako gość) po wpisaniu wszystkich danych powraca na główną stronę zamówienia? Chciałem sprawdzić z którego tygodnia jest mój egzemplarz. Też mieliście podobną sytuację czy może czegoś nie wiem :)?

Ja mam dostawę na TNT na 3.12, ale żyłem w nadziei, że otrzymam go jutro (czyli już dzisiaj). :) Ktoś jednak przysnął i telefon otrzymam po weekendzie.

#2969 cancelx

cancelx
  • 3 postów

Napisano 30 listopada 2012 - 04:15

Załapałem jakieś opóźnienie -_-

29 Nov 2012 22:35:25 Prague Delay. Recovery Action Underway
29 Nov 2012 20:29:54 Prague Shipment In Transit.
29 Nov 2012 20:16:59 Prague Shipment Received At Origin Depot.

Jak myślicie dojdzie do jutra czy nie ??

Mam tak samo, na początku dostawa była na 7.12, teraz jak śledzę ze strony AOS/TNT to mam, że 30.11. Może da radę, nie będę narzekał :D

#2970 Adrian Klekotko

Adrian Klekotko
  • 3 postów
  • SkądKnurów, Poland

Napisano 30 listopada 2012 - 07:24

Mój idzie UPS, i też miałem mieć 7 mego, ale wczoraj dostałem smsa że nie później niż 3go, a fakt jest taki iż dostanę go dzisiaj :)

#2971 dyrooo

dyrooo
  • 21 postów

Napisano 30 listopada 2012 - 07:44

Potwierdzam,że dostępność nowych iphonów w sieci Tmobile jest zdecydowanie większa. Wczoraj sam stałem się posiadaczem nowej idealnej białej 16. Bez zapisów, listy kolejkowej i innych historii.

#2972 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 30 listopada 2012 - 08:32

ja też dzisiaj (30.11 stane się posiadaczem czarnego iPhona 5 32gb a czy szczęśliwym czy pechowym(ze względu na wady) to się okaże

#2973 luki4ever

luki4ever
  • 57 postów

Napisano 30 listopada 2012 - 10:37

odradzam kupna iPhone 5 w sieci Orange. Kupiłem iP5 4 listopada, od kilku dni w lewej części wyświetlacza coś zaczęło się rozklejać i przy każdym naciśnięciu np pisaniu trzeszczy. Zadzwoniłem na infolinię sklepu Orange, tam dowiedziałem się, że to nie ich sprawa, że mam iść do salonu firmowego. Zanim wybrałem się do salonu firmowego zadzwoniłem tam i zapytałem jak wygląda procedura reklamacji, na to Pani powiedziała, że na telefon będę czekał 14 dni w tym czasie mimo, że telefon jest na firmę nie dostanę telefonu zastępczego bo oni mają telefony tylko dla klientów którzy kupili telefon u nich w salonie WTF ?!! :confused:

Do tej pory miałem iP 3 i 4, ale po kupnie tego badziewia poczekam na rozwój systemu Win w Nokii i podziękuję Apple za współpracę. Ponadto już wiem, że to jest moja ostatnia przygoda z tą chorą siecią :evil: teraz przez 2 lata będę spłacał w ratach pie... ną używkę bo z tego co ludzie tutaj piszą nie dostanę swojego telefonu tylko czyjś odświeżony.

#2974 bohen25

bohen25
  • 127 postów
  • SkądToruń

Napisano 30 listopada 2012 - 11:00

Nie wiń Orange tylko Apple, to oni zaniżyli standardy i takie g.... jak ip5 niedorobione wypuścili.

#2975 mattkally

mattkally
  • 564 postów
  • SkądZambrów

Napisano 30 listopada 2012 - 11:12

Nie wiń Orange tylko Apple, to oni zaniżyli standardy i takie g.... jak ip5 niedorobione wypuścili.

Apple ma w tym udział, ale to Orange zachowuje się nieprofesjonalnie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych