Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Please log in to reply
3348 replies to this topic

#2876 anko21

anko21
  • 142 posts
  • SkądPłock,PL

Posted 28 November 2012 - 00:50

jak reklamowałem 4s w Play to dostałem nowy telefon,natomiast po przeczytaniu kilku tematów o polityce Orange daja Refurby

#2877 mattkally

mattkally
  • 564 posts
  • SkądZambrów

Posted 28 November 2012 - 06:01

Mój iPhone 5 już jest przygotowywany do wysyłki... Co jeśli pojawią się jakieś defekty po 14 dniach (czyli tych, w czasie których można bez problemu oddać), wtedy mi na gwarancji wymieniają na nowy czy jak? Bo martwi mnie to, że dałem tyle kasy, a po czasie ukażą się defekty...

Mówisz tu o defektach typu porysowana obramówka, czy defekt techniczny urządzenia ?? Za defekty wizualne po 2tyg nikt nie wymieni Ci telefonu, bo bedzie to Twoja wina. Hipotetycznie telefon po wyjęciu z pudełka jest idealny, a powstałe defekty w wyglądzie urządzenia zwala się na Ciebie :) Inaczej jest jednak w przypadku gdy np. po tym okresie 14 dni pojawi się nagle wada wyświetlacza (hot pixele itp), problem aparatu bądź jakiś inny przypadek. Nie wiem jak to jest z wymianą na NOWY, ale napewno spróbują Ci go naprawić w ramach gwarancji, a jeżeli naprawa będzie niemożliwa to dostaniesz Refurbished.

#2878 Bazagazeal

Bazagazeal
  • 144 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 28 November 2012 - 06:07

Luźny power button to chyba normalna rzecz, sam się z luźnym jeszcze nie spotkałem w żadnym iSpocie, czy u znajomych. No i sam mi się rusza w moim 4S. Trochę jest to w sumie denerwujące, no ale cóż.

#2879 KamilSTI

KamilSTI
  • 65 posts
  • SkądPiła

Posted 28 November 2012 - 09:08

Wczoraj odebrałem czwartego iPhone 5 Black z reklamacji AOS i każdy ma problem z ramką... jak nie odprysk farby to rysa ;/ O nie... ja im tego nie popszucze ... będą wymieniać do skutku....

#2880 _Artek_

_Artek_
  • 1048 posts

Posted 28 November 2012 - 09:15

Ja chce swojego(dobrego) czarnego iPhona 5 !!!:D wczoraj od południa jest status przygotowywanie do wysyłki......

#2881 anko21

anko21
  • 142 posts
  • SkądPłock,PL

Posted 28 November 2012 - 09:50

Jakbym mial sam problem z ramka ( ktory mam ) i problem z luznymi przyciskami ( ktore mam ) to bym przezyl,ale ta szczelina miedzy ramka a wyswietlaczem mnie dobila. Niby trzeba bardzo wytezyc wzrok zeby zobaczyc no ale jest

#2882 KamilSTI

KamilSTI
  • 65 posts
  • SkądPiła

Posted 28 November 2012 - 11:18

PS. pamięta ktoś adres do stronki żeby sprawdzić w którym okresie wyprodukowano danego iPhone5 ? No szukam w google i nie mogę znaleść ;/

#2883 Mati1135

Mati1135
  • 93 posts

Posted 28 November 2012 - 11:27

Właśnie też szukałem ;)
Klantenservice: Serienummers

#2884 KamilSTI

KamilSTI
  • 65 posts
  • SkądPiła

Posted 28 November 2012 - 11:47

Właśnie też szukałem ;)
Klantenservice: Serienummers

Dzięki ;)))

mój czwarty ajfon jest z :
Production week: 46 (November)

i wszystkie mają problem z ramką .... tyle czasu po aferze a oni ciągle takie coś wypuszczają w świat ?!

Dołączona grafika

czy tylko ja mam takiego pecha ? :(

#2885 anko21

anko21
  • 142 posts
  • SkądPłock,PL

Posted 28 November 2012 - 11:54

Dzięki ;)))

mój czwarty ajfon jest z :
Production week: 46 (November)

i wszystkie mają problem z ramką .... tyle czasu po aferze a oni ciągle takie coś wypuszczają w świat ?!

Dołączona grafika

czy tylko ja mam takiego pecha ? :(

Nie nie tylko ty. Ja mam dwa odbicia na ramce i inne problemy o ktorych wyzej napisalem

#2886 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1436 posts
  • SkądWarsaw, Poland

Posted 28 November 2012 - 11:55

A było trzeba zostać przy 4s to by nie było problemów :D

#2887 TomRS

TomRS
  • 129 posts

Posted 28 November 2012 - 11:57

Witka ja zamawiałem 13 listopada w AOS, dziś został wysłany, termin dostarczenia na 30. Fakturę też już dziś mogłem wydrukować, sledzenie przesyłki też działa. Sprawdziłem sobie numer seryjny - w pozycji machine model jest wpisane iPhone5,1 - też tak macie ?

#2888 KamilSTI

KamilSTI
  • 65 posts
  • SkądPiła

Posted 28 November 2012 - 12:06

Witka

ja zamawiałem 13 listopada w AOS, dziś został wysłany, termin dostarczenia na 30. Fakturę też już dziś mogłem wydrukować, sledzenie przesyłki też działa. Sprawdziłem sobie numer seryjny - w pozycji machine model jest wpisane iPhone5,1 - też tak macie ?

TAK ;)

- - - Połączono posty - - -

Nie nie tylko ty. Ja mam dwa odbicia na ramce i inne problemy o ktorych wyzej napisalem

Ale też reklamowałeś tyle razy co ja ? :( ciekawi mnie kiedy się na mnie obraża....

#2889 anko21

anko21
  • 142 posts
  • SkądPłock,PL

Posted 28 November 2012 - 12:20

Nie,domyslam sie ze kupiles w AOS natomiast ja w Orange... Dzisiaj tam pojade i zobaczymy. A tak przy okazji zapytam ile czasu dziala niezgodnosc towaru z umowa ? 6 miesiecy ? Druga sprawa ze zdjalem simlocka przez BOK Orange i jezeli wymienia na nowy telefon to znowu bede musial placic 77 zl ?

#2890 MC_

MC_
  • 6937 posts

Posted 28 November 2012 - 12:32

Niezgodność z umową = 2 lata, ale przez pierwsze 6 miesięcy istnieje domniemanie, że wada istniała w chwili wydania towaru.

#2891 Sup3rmark3t

Sup3rmark3t
  • 9 posts

Posted 28 November 2012 - 12:54

Rozmawiałem z konsultantem z Tmobile i powiedział ze mam 10 dni na rezygnację z umowy. Chyba tak zrobię bo będę miał pewność że dostanę pózniej nowy telefon ( bo oczywiście będę zakładał nową sprawę o przedłużenie umowy ). Znów pewnie będę czekał miesiąc ale myśle że za półtorej roku będę sobie wdzięczny za cierpliwość :)

#2892 marek1234itd

marek1234itd
  • 19 posts

Posted 28 November 2012 - 12:54

Dzisiaj w ispocie oglądałem czarną piątkę. Krawędzie były porysowane do tego stopnia, że wyglądało to jakby tak został zaprojektowany. Obice krawędzie po całym obwodzie równomiernie zdarte ^^ Aż zapomniałem spytać jak u nich z dostępnością i ceną :/ Najdziwniejsze jest to, że i tak, pomimo łatwości zarysowania, zamówię sobie czarną wersję. :P

#2893 DevilsMU

DevilsMU
  • 33 posts

Posted 28 November 2012 - 14:33

Witam. Co moze byc przyczyna, iz telefon nie wibruje w zadnym trybie ?

#2894 qubuss

qubuss
  • 518 posts
  • SkądKońskie, PL

Posted 28 November 2012 - 14:38

Mam nadzieje że moja "biała" 5 będzie ok, termin dostawy 7 grudnia, piękny prezent od mikołaja ;D. Oby tylko w perfekcyjnym stanie.

#2895 MLuk

MLuk
  • 266 posts
  • SkądLivingston

Posted 28 November 2012 - 14:51

Jak się czyta ten wątek to można się nabawic strachu. Mój ma być 5.12 rownież biały.

#2896 anko21

anko21
  • 142 posts
  • SkądPłock,PL

Posted 28 November 2012 - 15:01

Jak to jest z gwarancja refurba ? Moj telefon ma 8dni i jezeli wymienia mi go to jak dalej z gwarancja ?

#2897 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1436 posts
  • SkądWarsaw, Poland

Posted 28 November 2012 - 15:02

Jak się czyta ten wątek to można się nabawic strachu. Mój ma być 5.12 rownież biały.

No bo niektórzy to już na prawdę przesadzają, nie dostali jeszcze telefonu a już wiedza, że będą odpryski na ramce, że będzie luźny power button, że home button będzie o 1 stopien przechylony w lewo, że to i tamto i jeszcze owamto. A jak już dostaną telefon to siedzą z lupą w ręku i szukają oprysku wielkości 0.01 milimetra. Ludzie sami się nakręcają i szukają na siłe jakiś uszkodzeń i innych szitów.

#2898 qubuss

qubuss
  • 518 posts
  • SkądKońskie, PL

Posted 28 November 2012 - 15:13

No bo niektórzy to już na prawdę przesadzają, nie dostali jeszcze telefonu a już wiedza, że będą odpryski na ramce, że będzie luźny power button, że home button będzie o 1 stopien przechylony w lewo, że to i tamto i jeszcze owamto. A jak już dostaną telefon to siedzą z lupą w ręku i szukają oprysku wielkości 0.01 milimetra. Ludzie sami się nakręcają i szukają na siłe jakiś uszkodzeń i innych szitów.

Słuchaj, za ten telefon wydajesz 3K albo i ponad, więc ma być idealny, nie obchodzi mnie czy Apple wymieni mi go 1000 razy i ich akcje przez to będą warte 100$ albo iPhone 5 przyniesie im straty i kwartał zakończą na " - ".
Ma być taki jak ja chce, a nie taki jak im się uda wyprodukować.

#2899 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1436 posts
  • SkądWarsaw, Poland

Posted 28 November 2012 - 15:19

Słuchaj, za ten telefon wydajesz 3K albo i ponad, więc ma być idealny, nie obchodzi mnie czy Apple wymieni mi go 1000 razy i ich akcje przez to będą warte 100$ albo iPhone 5 przyniesie im straty i kwartał zakończą na " - ".
Ma być taki jak ja chce, a nie taki jak im się uda wyprodukować.

Słucham... I nie unoś się tak bo nie ma po co. Tylko po co na darmo gadać i przeżywać jak się nie dostało jeszcze telefonu? Bez sensu...

#2900 qubuss

qubuss
  • 518 posts
  • SkądKońskie, PL

Posted 28 November 2012 - 15:28

Ja spokojnie czekam, przyjdzie obejrze będę się zastanawiał co zrobić jak będzie wada, a nakręcenie się jest bez sensu, ale niektórzy lubią mieć plan obmyślony z góry, może to jest jakieś rozwiązanie.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users