Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iTunes nie widzi iPhone — iTunes nie wykrywa iPoda & Komputer nie widzi iPoda

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
421 odpowiedzi w tym temacie

#151 szczurx

szczurx
  • 18 postów

Napisano 02 grudnia 2008 - 10:16

szukałem na temat numeru tego błędu, i inne osoby również mają taki problem ;/ coniektórym udało się coś z tym zrobić, jednak do tego potrzebny jest Mac, bo podbon dopieor pod Mackiem im wykrywalo ipoda w trybie disk mode

#152 damiano85

damiano85
  • 4 postów

Napisano 29 grudnia 2008 - 08:49

Xp/Vista nie widzą iPoda Nano 4gen 16GB Witam Mam taki problem, mianowicie dostałem iPoda Nano 4gen 16GB, niestety nie moge nic z nim zrobic, ponieważ Komputer go nie widzi( nie wykrywa jako dysk), jak równiez w iTunes tez sie nie pojawia. Robilem restar i tez nic nie pomógł, Nano po podłączeniu pod USB jedynie sie ładuje. Sprawdzałem juz na trzch kompach i nadal nic, iPod jest sprawny W czym moze tkwic problem, z Nano nie dostałem żadnej płytki , iTunes sciągnąłem, czy sa potrzebne jakieś sterwoniki aby Windows go wykrył? Prosze o pomoc Z góry dziękuje

#153 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 grudnia 2008 - 10:28

nie potrzeba sterowników, nie potrzeba płytki. jeśli się nie pojawia w iTunes, to już problem. Jest to iPod? wiesz, bo dużo jest podróbek na allegro.

#154 damiano85

damiano85
  • 4 postów

Napisano 29 grudnia 2008 - 10:44

... Jest to orginalny iPod, zapewne znalzalem juz przyczyne , jest nia kable USb jest na nim magiczna nalepka z napisem "Charge Only Cable", dzis sprawdze na kabelku od iPhona wiec okaze sie czy to był tylko kabelek

#155 beczkas

beczkas
  • 160 postów
  • SkądWawa

Napisano 29 grudnia 2008 - 10:44

Wprowadź go w disk mode: 1. Reset iPoda (menu+central) 2. Zaraz jak ekran zgaśnie wciśnij select+play. Podłącz i jak nie będzie wykrywać to serwis. Jak Ci wykryje to podłączasz do iTunes i powinien ci już go wykryć. Odtwarzasz go i już powinno być ok

#156 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 grudnia 2008 - 10:56

a skąd masz kabelek 'Charge Only Cable'? bo normalnie to takiego kabelku nie ma?

#157 damiano85

damiano85
  • 4 postów

Napisano 29 grudnia 2008 - 11:12

... Niestety nie orientuje sie, sprzecik dostałem tak jak już wspominalem, najprawdopodbniej iPod jest z "WYSP" natmiast co dziwne ma polskie menu. Dziś sprawdze iPoda na kabelu od iPhona

#158 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 grudnia 2008 - 13:00

każdy iPod ma polskie menu:) i każdy Mac:) nie znam takiego kabelka, o jakim piszesz. Natomiast, może się pojawić taki błąd jak korzystasz z przedłużacza;)

#159 damiano85

damiano85
  • 4 postów

Napisano 29 grudnia 2008 - 14:38

...

Taki kabelek dostałem razem z ładowarka,i zgodnie z tym co jest na nim napisane słuzy tylko do ładowania ale to sprawdze podłączajac iPoda pod inny kabelek, wieczorem dam znac co i jak

---- Dodano 30-12-2008 o godzinie 10:08 ----
i okazało sie iż winny był kabelek, mimo ze ładował bateryjke nie nadawał sie do transmisji danych

#160 ksx4system

ksx4system

:(){ :|:& };:

• 593 postów
  • SkądPolska

Napisano 08 stycznia 2009 - 19:37

iPod nie pozwala się upgrade'ować, a komputer przestał go wykrywać. Od początku. Dopiero dzisiaj dostałem kabelek do iPoda nano 2Gen (zakupionego na aukcji internetowej kilka dni temu)... od razu podłączyłem odtwarzacz do komputera. iTunes (mam 7.0 i zamierzam zaktualizować do 7.3/7.4) powiedział mi, że format pamięci jest windowsowski - przeformatowałem na Mac'owy po czym wgrałem wcześniej przygotowaną liste utworów. Kiedy odłączyłem iPoda od komputera i włączyłem wywalił na ekran informacje że mam go podłączyćdo komputera z iTunes i zrobić restore. Tak też postanowiłem zrobić. Komputer zobaczył iPoda w jakimś ograniczonym trybie - nie podał pojemności, ale znalazł model. Zrobienie restore i/lub aktualizacji nie udało się - iTunes mówił coś o corrupted firmware czy jakoś tak... w tej chwili Mac nie wykrywa iPoda. jak to chińskie gówno (iPoda) naprawić?! help! EDIT: restore z Windows go ożywił. :)

#161 prapra

prapra
  • 4 postów

Napisano 09 stycznia 2009 - 18:29

witam, też poszukuje informacji jak naprawić ten bląd z USB. Mi przestał wpółgrać ze stacką dokującą i wyskakuje mi też ID=0x22FA05. Wcześniej wszystko było OK. Jak poradziles sobie z tym albo masz jakies linki jak to zrobić to napisz. pzdr

#162 Danieul

Danieul
  • 1 postów

Napisano 11 stycznia 2009 - 00:18

Mam pytanie trochę z innej beczki. Kupiłem zewn ładowarkę Hama i po podłączeniu do iPOD nano wyskakuje mi info, ze "Ładowanie przez Firewire nie jest obsługiwane", Czy to jest wina ładowarki czy IPODa?

#163 MK^PwnZ

MK^PwnZ
  • 1 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 14:41

Komputer nie widzi iPoda & iTunes nie widzi iPoda - iTunes nie wykrywa iPoda A więc witam, mam taki problem z ipodem nano 3G 8GB. A więc problem polega na tym że ipod jest wykrywany przez komputer, niestety, nie wykrywa go itunes :< Gdy robię diagnostykę to wszystkie lampki palą się na zielono oprócz jednej "Nie znaleziono Ipod lub Iphone". Podczas podłączenia ipoda do komputera wyświetla się na nim obrazek wtyczki USB i na górze na niebieskim pasku pisze "USB". I jeszcze taki jeden problem ponieważ nie mogę zrestartować ipoda, przytrzymuje menu i select ponad 10sec i nic się nie dzieje :/

#164 seboss2

seboss2
  • 120 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 lutego 2009 - 22:16

iPod Shuffle 2G - Problem ! Komputer ani iTunes nie widzi iPod'a Shuffle

Witam! Niedawno kupiłem na aukcji używanego iPod’a Shuffle (2G) LINK --> ipod 5pln BCM (551441845) - Aukcje internetowe Allegro lecz mam z nim pewien problem. :-(
Otóż iPod nie chce się włączyć (nie świecą się żadne lampki, nic). Nie chce się też ładować gdy podpięty jest ładowarką Jack-USB do komputera, a komputer i iTunes wcale go nie widzą. Jedyną iskierką jest to że podczas ładowania iPod robi się ciepły, lecz i tak nie chce się włączyć.
Czy da się go jakoś naprawić, może ktoś miał podobny problem, czy jednak czeka go tylko serwis :( ?

Pozdrawiam, seboss2 ;)

#165 sunny_01

sunny_01
  • 1 postów

Napisano 18 kwietnia 2009 - 14:00

ja mam ten sam problem, tyle że wyłącznie mój komputer nie wykrywa mojego iPoda, w ogóle się nie ładuje i w iTunes też go nie widać... na komputerze mojego chłopaka wszystko jest ok, używamy tego samego kabelka... wszystko inne, co podłączam do portów USB w moim komputerze działa bez zarzutu, tylko ten iPod... przełączyłam go w tryb DiscMode, ale ponieważ u mnie go nie widać to nie mogę zrobić restartu :( co mogę jeszcze zrobić?

#166 pkobierecki

pkobierecki
  • 1 239 postów

Napisano 18 kwietnia 2009 - 22:21

Może masz stary typ USB, 1.1. Ale nie jestem pewien czy Ipody nie obsługują starszego standardu USB. Ale z tego co mówisz to wydaje mi się, że wina leży po stronie komputera...

#167 kondzzio

kondzzio
  • 11 postów

Napisano 19 kwietnia 2009 - 21:13

Kurde mam ten sam problem. Ipod nano 4G się ładuje,ale nie może go laptop znaleść... A wcześniej wszystko działało... Z laptopem jest wszystko ok, bo synchronizowałem na nim dzisiaj Iphona..

#168 mapet565

mapet565
  • 6 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 kwietnia 2009 - 12:13

Ja dziś miałam tak samo. Podpinam iPoda (4 gen) do ładowania bo mi padł, ładuje się i wszytko ok. Wypinam go, później znowu wpinam i komputer ani iTunes go nie czytał. iPod się 'zaciął' na 'Podłączony',łądowana bateria. Naszczęscie wystraczy zrestetować (środkowy przycisk + menu) i wszytko gra :)

#169 BrunoN

BrunoN
  • 5 postów

Napisano 10 maja 2009 - 13:21

Nie 'widzi' ipoda po podlaczeniu do komputera Witajcie. W dwoch programach (itunes,yamipod) po podlaczeniu ipoda do komputera nie widac iklocka.Co zrobic z tym?

#170 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 maja 2009 - 13:36

Może reset? Menu+select

#171 BrunoN

BrunoN
  • 5 postów

Napisano 10 maja 2009 - 13:41

a dokladniej? naciskam menu+select razem i nic sie nie dzieje ;p mam ipod video 30gb

#172 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 maja 2009 - 14:32

a dokladniej? naciskam menu+select razem i nic sie nie dzieje ;p

mam ipod video 30gb

Trzeba przez klika sekund przytrzymać menu i select ;)

#173 lukasz_Zmc

lukasz_Zmc
  • 279 postów

Napisano 29 czerwca 2009 - 19:12

Nie wykrywa iPoda Nano 1G Otóż mam problem podłączyłem kablem ipoda i nic mi go nie wykrywa pare godzin temu stawiałem system próbowalem różnych wersji iTunes wszystkiego ale nie moge dodam,że kabel jest dobry bo ładuje mi go ale nie wykrywa w windowsie

#174 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 01 lipca 2009 - 14:21

Jak masz mac'a to spróbuj na nim a jak nie to ehhh... Postaw jeszcze raz system i wgraj jakieś stery nie wiem :/

#175 lukasz_Zmc

lukasz_Zmc
  • 279 postów

Napisano 02 lipca 2009 - 13:47

Nie mam maca a system pare dni temu instalowalem

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych