Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak zrobic downgrade/upgrade/re-restore do ios 5.1.1

• Zamknięty Temat jest zamknięty
470 odpowiedzi w tym temacie

#426 lukasz07

lukasz07
  • 6 postów

Napisano 02 stycznia 2013 - 22:14

Tym sposobem robiłem już wcześniej, tak jak jest w tutorialu, ale nie działało Ale teraz w tym programie zrobiłem tak: Extras -> Even More -> DFU IPSW i telefon się włączył :D Dzięki chłopaki za pomoc ;)

#427 szuszesz

szuszesz
  • 31 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 19:27

Witam, dołączę się z zapytaniem: Zakupiłem Iphona 3gs miał versje softu 4.3.3 zrobiłem jailbreaka i cydia wykryła mi SHSH tylko do 4.1 i 6.0.1 Mam możliwość żeby go odnowić go z wersją 5.1.1? skoro nie mam tych akurat shsh ale niższe są...? mogę zdobyć shsh czy nie możliwe to?? Próbowałem z niego również ściągnąć simlock ale też nie mogę próbowałem dwoma sposobami i z żadnym nie poszło, ma ktoś jakiś pewny tutorial? DZIĘKI Z GÓRY simlocka próbowałem ściągnąć za pomocą SAM`a i ultrasnow z cydii....żaden z nich nie zadziałał

#428 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 19:31

Witam, dołączę się z zapytaniem:
Zakupiłem Iphona 3gs miał versje softu 4.3.3 zrobiłem jailbreaka i cydia wykryła mi SHSH tylko do 4.1 i 6.0.1

Mam możliwość żeby go odnowić go z wersją 5.1.1? skoro nie mam tych akurat shsh ale niższe są...? mogę zdobyć shsh czy nie możliwe to??

Próbowałem z niego również ściągnąć simlock ale też nie mogę próbowałem dwoma sposobami i z żadnym nie poszło, ma ktoś jakiś pewny tutorial?

DZIĘKI Z GÓRY

simlocka próbowałem ściągnąć za pomocą SAM`a i ultrasnow z cydii....żaden z nich nie zadziałał

Skoro nie masz SHSH do 5.1.1 to już ich nie będziesz miał co do simlocka polecam :
http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html

#429 szuszesz

szuszesz
  • 31 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 19:33

co do simlocka polecam :
http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html

Byłem tam i co mi tam ma pomóc?

Pisałem, że próbowałem dwoma sposobami lecz nie wyszło...

#430 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 19:36

Byłem tam i co mi tam ma pomóc?

Pisałem, że próbowałem dwoma sposobami lecz nie wyszło...

SAM nie działa od - czasu.
Jeżeli nie działa Ultrasnow tzn że nie obsługuję Twojego BB. Wszystko masz tam wyjaśnione , wystarczy że okażesz trochę chęci i przeczytasz wszystko ze zrozumieniem.

#431 szuszesz

szuszesz
  • 31 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 19:38

Wgrałem BB od ipada to co jest w tym opisie chyba to było: 06.15.00 Nie działało i tak w sensie no nie chwytał zasięgu...

#432 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 19:42

Wgrałem BB od ipada to co jest w tym opisie chyba to było: 06.15.00
Nie działało i tak w sensie no nie chwytał zasięgu...

A zainstalowałeś Ultrasnow fixer do 6.0.1 ?

#433 szuszesz

szuszesz
  • 31 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 19:53

A zainstalowałeś Ultrasnow fixer do 6.0.1 ?

Wcześniej nie wgrałem myślałem, że to pod ios 6...
Lecz teraz wgrałem wszystko zainstalowało i nadal nie działa
Wyłączyłem i włączyłem też nie działa...

#434 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 20:00

Wcześniej nie wgrałem myślałem, że to pod ios 6...
Lecz teraz wgrałem wszystko zainstalowało i nadal nie działa
Wyłączyłem i włączyłem też nie działa...

Odinstaluj wszystko (Ultrasnow i Fixer) potem zainstaluj najpierw fixer a potem Ultrasnow.
Nie jestem pewny ale chyba fixer musi być instalowany jako pierwszy.

#435 szuszesz

szuszesz
  • 31 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 20:10

Dwa razy próbowałem teraz i nic z nową SIM jak i z sim pod którą jest simlock z nową nic się nie dzieje - instaluje i ciągle pokazuje "LOCKED SIM" Gdy instalowałem te dwa od nowa z sim na która jest simlock wydaję się ok, ale jednak nie działa... Gdy odinstalowałem pojawił się ten problem z jedną kreską zasięgu - zainstalowałem fixa i nic - zainstalowałem potem untrasn0w to zasięg się poprawił i działa na karcie pod którą jest sim lock, ale gdy kartę zmieniam na inną pokazuje "LOCKED SIM"

#436 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 20:14

Locked SIM tzn że musisz podać kod PIN.

#437 szuszesz

szuszesz
  • 31 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 20:24

hyhy no fakt zapomniałem, że na tej karcie jest pin i nie pomyślałem o tym, ale...
Odblokowałem kartę i myślałem, że będzie ok...pokazała od razu się jedna kreska zasięgu lecz teraz "no service"

- - - Połączono posty - - -

Zadziałał w końcu...

Gdy miałem kartę innej sieci odinstalowałem tylko fixer'a zrestartowałem był zainstalowany ultrasn0w i po restartcie zainstalowałem fixer'a od nowa i złapał zasięg i jest ok...

sorki za problem :) i dzięki za pomoc

#438 Ropuh

Ropuh
  • 35 postów

Napisano 07 stycznia 2013 - 18:41

Mam shsh z 5.1.1. W telefonie (iPhone 4) 6.0.1. Niby wszystko według poradnika jest Ok. ale jak przed wgraniem zrobionego firmwaru daję Pwnd DFU to pokazuje mi Exploit failed. Jakies uwagi co robię źle? EDIT: w końcu jak udało mi sie przez to przejśc to Itunes melduje 3194 na customie

#439 dudus8

dudus8
  • 116 postów

Napisano 09 stycznia 2013 - 11:56

Witam! Trochę lipa z tym downgrade do 5.1.1. Mam iphone 4 i zaktualizował mi się przez Itunes do 6.01. Niestety nie jestem zadowolony z tego softu i chciałem wgrać 5.1.1 ale bez SHSH niestety nie dam rady......:(

#440 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 09 stycznia 2013 - 17:22

chciałem wgrać 5.1.1 ale bez SHSH niestety nie dam rady......:(

Serio ?

#441 deafhead

deafhead
  • 27 postów
  • SkądBojanowo, PL

Napisano 09 stycznia 2013 - 21:29

Duży problem. Witam! Mam ogromny problem. Uprzedzam, że przeszukałem cały wątek i odpowiedzi na moje pytanie nie znalazłem, bo próbowałem wszystkiego co radziliście wcześniej.. Sprawa wygląda tak: iPhone 4 z iOS 6.0.1, BB 4.12.02 - simlock AT&T zdjęty na stałe, bo robiłem normalnie upgrade z 5.1.1 na 6.0 i nie wrócił. Mam pliki SHSH do 5.1.1 i próbowałem zastosować się do poradnika, jednak iTunes wywala błędy typu 1600, 1602 etc. Zmieniałem kable, porty usb etc. - zero zmian. Soft oczywiście przerobiony najnowszym redsn0w z użyciem 5.1.1 i odpowiedniego dla niego SHSH. Jakieś rady? Później znalazłem możliwość JB 6.0.1 przy użyciu softu od 6.0. No i wszystko pięknie, DFU poszło, JB ruszył, na iP widać "Installing bundles", następnie "Rebooting" czy coś w ten deseń, pasek bardzo szybko dochodzi do końca, po czym telefon normalnie się restartuje i odpala bez JB, albo nie odpala wcale. Redsn0w przy Just Boot wywala coś w stylu "Missing Keys.plist for iP4, ECID XXXXXXXXXXXX i build xxxxios6.0.1. Dodatkowo nie działa Safari, Mail i Kalendarz. Ma ktoś jakikolwiek pomysł? Bo ja szukam od tygodnia rozwiązania..

#442 ajfon4

ajfon4
  • 11 postów

Napisano 09 stycznia 2013 - 23:16

deafhead a próbowałeś na innym kompie? Ja miałem u siebie ostatnio to samo. Ten sam IP ten sam BB i ten sam iOS + JB i skończyła mi się bateria. Jako iż IB ten jest typu TETHERED po każdym restarcie trzeba robić JUST BOOT za pomocą redsn0w ale poszedł mi dopiero na innym lapku. Na moim wyskakiwały problemy z USB itp. Nie działała połowa ikon w iPhonie włącznie z menu ustawień. Po udanej operacji JUST BOOT wszystko wróciło do normy.

PS. Rozumiem że zaznaczasz przed JUST BOOT właściwy soft tzn. iOS 6.0?

#443 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 10 stycznia 2013 - 17:42

Na przyszłość: iClarified - iPhone - How to Re-Restore Your iPhone From iOS 5.x to iOS 5.x (Windows)
Teraz wybierz w Select IPSW soft 6.0 i wykonaj Just boot.

#444 deafhead

deafhead
  • 27 postów
  • SkądBojanowo, PL

Napisano 10 stycznia 2013 - 18:56

ippawel - dzięki wielkie! Udało się odpalić za pierwszym razem po wprowadzeniu w DFU oczywiście. Wszystko działa jak należy. Czyli to jest coś a'la semi tethered. Bo można bez Just Boot też odpalić, ale bez Cydii. Coś podobnego było przy 5.1 tethered z tego co pamiętam.

ajfon4 - oczywiście, że wybierałem 6.0. Na tyle ogarniam angielski, że rozumiem poradniki. Ale dzięki za chęci przy pomocy ;)

Pozdrawiam!

#445 Talia

Talia
  • 7 postów

Napisano 11 stycznia 2013 - 23:09

Wiecie może czy iphon 4 na sofcie 5.1.1 (chcę zrobić downgrade z 6.0.1) będzie działał w najnowszej wersji itunes ? Jeżeli nie to w jakiej będzie . Nigdzie nie mogę znaleźć odp na te pytania . Z góry dziękuje.

#446 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 11 stycznia 2013 - 23:42

Będzie.

#447 Talia

Talia
  • 7 postów

Napisano 12 stycznia 2013 - 15:35

Czy jest wgl możliwe obniżenie ios 6.0.1 do 5.1.1 bez posiadania pilków shsh ? Na iphone (4) nigdy nie był instalowany jailreak więc cydia nie zapisała tych plików. I dostałam ten tel już z wgraną wersją ios 6 więc nie miałam możliwości ich zapisania w 5.1.1 .

#448 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 12 stycznia 2013 - 15:41

Jeśli wszędzie jest napisane, że nie ma możliwości to...

#449 jurgeen

jurgeen
  • 21 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 13 stycznia 2013 - 23:39

Witam! Mam iPhone'a 4S 5.0.1 aktualnie z JB. Chciałbym zrobić restore z czystym softem. Wziąłem się najpierw za zgrywanie SHSH blobs za pomocą tinyumbrella. Z cydii pobrała mi shsh blobs na 5.0.1, 5.0.1b, 5.1.1 i 6.0.1. Wziąłem się więc za zrobienie restore przy pomocy redsn0w 0.9.15b3. W redsn0w robię extras --> even more --> restore --> wybieram ipsw 5.0.1 (coś tam się robi, potem telefon wchodzi w tryb recovery), następnie potwierdzam możliwość aktualizacji basebandu i po chwili wywala mi taki błąd:

Dołączona grafika

Gdzie znaleźć rozwiązanie tego problemu? Czy zostaje mi jedynie aktualizacja do iOS6?

#450 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 14 stycznia 2013 - 00:13

Nie aktualizowałeś czasem tego telefonu przez OTA, czyli bezpośrednio z urządzenia. Jeśli tak, to ten sposób nie zadziała.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych