I dobrze, że nie masz przekonania bo to nie jest warunek niezbędny. Wystarczy znać lokalizacje obu plików i wskazać je w programie.
Najlepszy poradnik poniżej.
[url=http://www.iclarified.com/25156/how-to-rerestore-your-iphone-from-ios-5x-to-ios-5x-windows]iClarified - iPhone - How to Re-Restore Your iPhone From iOS 5.x to iOS 5.x (Windows)[/url]
Hej. Procedurę z podanego poradnika przerobiłem ze dwa-trzy razy, jeszcze zanim tu napisałem. U mnie ta procedura przebiega nieco inaczej - po wskazaniu wybranego IPSW redsn0w nie wysyła telefonu w recovery mode, tylko każe przejść w Pwnd DFU, i dalej limera1 i takie tam cuda. Ale dotąd nie było rezultatu...
... a mimo to teraz jakoś się udało. Tzn przeszedł dalej, i doszedł do szczęśliwego końca. Nie jestem pewny co dokładnie pomogło. Hipotezy (tzn: odstępstwa od poprzednich pró

1. Tutorial mówi, że wszystko (redsnow, ipsw i inne) ma być w katalogu Pwnage na pulpicie. Dotąd tego nie robiłem - miałem to rozrzucone po podkatalogach, trzymając się zasady, że skoro znam lokalizację i wskazuję właściwe pliki - to powinno być OK. Tym razem wszystko było tak, jak tutorial kazał.
2. Ussałem jeszcze raz IPSW przez snowbreeze. Mało prawdopodobne, żeby to było przyczyną, bo ze starego IPSW już kiedyś robiłem restora i chodził bez pudła (jak jeszcze można było zrobić normalnie przez itunes;)
3. Nie wskazałem SHSH lokalnego, tylko tym razem, chyba dla draki, wybrałem opcję REMOTE.
I przeszło. Ale nie chciałbym tego przerabiać jeszcze raz, bo nerwów sobie naszarpałem niewąsko. Za to jak ten telefon teraz śmiga! Bez porównania ;-)
Dziękuję pięknie!
Uszanowania
yahoo