Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1451 odpowiedzi w tym temacie

#376 xtek

xtek
  • 172 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 października 2012 - 08:16

Wiesz Czacha, ja słyszałem tak się składa, tylko w 4s tego nie było.

Bylo. Polecam lekture calego tego tematu:

Apple Publicly Responds to Complaints of Purple Lens Flare on iPhone 5 Photos - MacRumors Forums

#377 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 08 października 2012 - 08:17

Tzn jak sie je naciśnie to lekko wchodzą do obudowy ?

Nic takiego nie powinno mieć miejsca. Jeśli trafiłeś na taką sztukę to jak najszybciej reklamuj.

#378 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 08 października 2012 - 08:27

Czacha - wiadomo, ze jak siedzi sie latami na CB, to nie o takich wadach szkiel czy body za wielkie pieniadze sie slyszalo :mrgreen: jednak to, co pokazal kolega z samochodu jest tragedią :evil: Ja rozumiem flary czy poswiaty, ktore czasem specjalnie sie dodaje i nadaja takiego jakby... zycia zdjeciu, ale to zwyczajnie wypalona fioletowa plama, ktora zdjecie zniszczyla :!:

Mnie 4'ka przyzwyczaila do takich rzeczy jak ta fota w samochodzie. Najwidoczniej zrobili krok w tyl wzgledem 4s ;)

#379 zajka

zajka
  • 44 postów
  • SkądKatowice

Napisano 08 października 2012 - 08:45

Buma=BMW:) Wracając do tematu-ja się tam trzymam tego co mówiłem-kupiłem telefon/smartfon i mnie bardziej przeraża kwestia baterii.Jako osoba zaznajomiona z fotografią-mnie tak flara aż bardzo nie dziwi. Bateria-owszem.

#380 ridee

ridee
  • 160 postów

Napisano 08 października 2012 - 14:07

Zajka, Poczytałem Twoje posty . potestowałem swój telefon i z kilkudniowych obserwacji mojego tel wynika, że: - najbardziej żre baterie, gdy sygnał jest niestabilny - w pracy gdzie mam full zasięg trzyma idealnie - net i FB - tu niestety nie ważne co i jak, żre baterię , czy na wi-fi, czy na 3G w tempie kosmicznym , ok 25-30% /h i nie wierzę, że innym nie. Liczę na poprawki przy nowym sofcie, bo faktycznie z baterią dali ciała na całej linii i nie ukrywam, że jestem tym ,delikatnie mówiąc , żażenowany - kiedyś mojego IP4 katowałem niemiłosiernie i nie martwiłem się o stan baterii , bo wiedziałęm, że wytrzyma do wieczora. Teraz niestety rozsądniej używam tel i nei ukrywam, że to ograniczenie mi mocno przeszkadza. To jak na razie jedyna wada i obiekcja co do nowego tel . Wszystkie inne wypisywane tu przez was - Panowie... przeciez to śmiech ! Tel robi fajne zdjęcia jak na tel i basta ! To nie lustrzanka, ani zaawansowany kompakt Nikona, to aparat w tel, któy robi naprawdę BARDZO PRZYZWOITE zdjęcia. mapy apple ? - dali ciała , ale nei musicie z nich korzystać (już je poprawiają) - jest cała masa innych apek. TO TYLKO TELEFON - remember this TYLKO TELEFON (z beznadziejną baterią :) i za to powinno się ich piętnować i podnosić krzyk )

#381 andmisz

andmisz
  • 77 postów

Napisano 08 października 2012 - 14:16

Tel robi fajne zdjęcia jak na tel i basta ! To nie lustrzanka, ani zaawansowany kompakt Nikona, to aparat w tel, któy robi naprawdę BARDZO PRZYZWOITE zdjęcia.

Moim "sztandarowym numerem" było pokazywanie znajomym zdjęć z 4s i nie najgorszego kompaktu Nikona i zabawa w "znajdź różnicę"... Powiem więcej, filmy 4s robi LEPSZE, niż lustrzanka d90 (która ma strasznie prymitywną kompresję wideo). 4s i 5 miażdżą totalnie aparat w SGS III. Jednak co do flary, to w 5 jest znacznie większa, niż w 4s, sprawdzałem w sklepie i to kilka razy.

#382 zajka

zajka
  • 44 postów
  • SkądKatowice

Napisano 08 października 2012 - 14:17

tak, ALE... są tu osoby, które na baterię nie narzekają jak np. Czacha, więc pytanie-model czy egzemplarz? ja dziś raczej nie zdążyłem i chyba nie zdążę podjechać do serwisu.

#383 artme

artme
  • 86 postów
  • SkądWarsaw

Napisano 08 października 2012 - 16:56

Mam w takim razie pytanie - do kiedy czekac na poprawki? Bateria, zdjecia/poswiata, luzy w przednim szkle, odpryski, drgania ekranu itp. etc.... Co poprawia i kiedy - jakie prognozy/odczucia? 8-)

#384 stupidoo

stupidoo
  • 166 postów

Napisano 08 października 2012 - 16:59

Do kiedy? Co to za pytanie. Aż wyjdą. Pewnie za miesiąc coś się pojawi, co wtedy poprawią nie wiadomo, może to na co czekasz dopiero za rok. Nie ma żadnych prognoz.

#385 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 października 2012 - 17:25

Zajka,

Poczytałem Twoje posty . potestowałem swój telefon i z kilkudniowych obserwacji mojego tel wynika, że:
- najbardziej żre baterie, gdy sygnał jest niestabilny - w pracy gdzie mam full zasięg trzyma idealnie
- net i FB - tu niestety nie ważne co i jak, żre baterię , czy na wi-fi, czy na 3G w tempie kosmicznym , ok 25-30% /h i nie wierzę, że innym nie.

Liczę na poprawki przy nowym sofcie, bo faktycznie z baterią dali ciała na całej linii i nie ukrywam, że jestem tym ,delikatnie mówiąc , żażenowany -
kiedyś mojego IP4 katowałem niemiłosiernie i nie martwiłem się o stan baterii , bo wiedziałęm, że wytrzyma do wieczora. Teraz niestety rozsądniej używam tel i nei ukrywam, że to ograniczenie mi mocno przeszkadza.

To jak na razie jedyna wada i obiekcja co do nowego tel .

Wszystkie inne wypisywane tu przez was - Panowie... przeciez to śmiech !

Tel robi fajne zdjęcia jak na tel i basta ! To nie lustrzanka, ani zaawansowany kompakt Nikona, to aparat w tel, któy robi naprawdę BARDZO PRZYZWOITE zdjęcia.

mapy apple ? - dali ciała , ale nei musicie z nich korzystać (już je poprawiają) - jest cała masa innych apek.

TO TYLKO TELEFON - remember this TYLKO TELEFON (z beznadziejną baterią :) i za to powinno się ich piętnować i podnosić krzyk )

Hehehe no właśnie to TYLKO telefon więc i Ty przestań marudzić! Noś ze sobą ładowarkę - zawsze znajdziesz gdzieś gniazdo 220V - i okazuje się że 5 nie posiada żadnych wad

Co do samego telefonu.
Egzemplarz który oglądałem w zaprzyjaźnionym salonie T , po wyjęciu z pudełka posiadał wgnieciony lewy aluminiowy rant ramki i róg wyświetlacza. Była to wersja demo, być może dlatego. Zrobiłem test rysowania się tylnej obudowy w kieszeni z kluczami. Efekt normalne ślady obtarć bez schodzącej farby, ale wypolerować się już nie dało.

#386 artme

artme
  • 86 postów
  • SkądWarsaw

Napisano 08 października 2012 - 18:48

Noooo - to co piszesz, to pocieszajace... na 100% :roll:

#387 ridee

ridee
  • 160 postów

Napisano 08 października 2012 - 20:21

Wojtasio - no bez przesady. Absolutnym minimum jest dla mnie tel, który wytrzymuje od rana do wieczora, tym bardziej, że nie siedzę za biurkiem. To wszak jego podstawowa funkcja!

#388 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 08 października 2012 - 20:27

tak, ALE... są tu osoby, które na baterię nie narzekają jak np. Czacha, więc pytanie-model czy egzemplarz? ja dziś raczej nie zdążyłem i chyba nie zdążę podjechać do serwisu.

Mysle ze wydajnosci baterii nie da sie okreslic obiektywnie, bo kazdy z nas uzywa telefonu inaczej. Mozna na pewno zrobic testy tabelkowe, ale one nijak maja sie do zycia. U mnie bateria trzyma lepiej niz w iPhone 4, ale trzeba brac pod uwage ze moj iPhone 4 mial juz ponad 2 lata .. ;)

#389 SavvaS

SavvaS
  • 277 postów
  • SkądOlsztyn, Poland

Napisano 08 października 2012 - 20:31

Co do baterii.Ja katuje swoja 5tke caly dzien (FB,GG,Skype,Safari)+ rozmowy.Rano wychodze z domu 100% baterii.Wracam to mam okolo 20%. Mysle ze powinna byc lepsza bateria- ewentualnie niech cos w sofcie pogrzebia.Co do pochlaniania energi- zgodze sie z przedmowca okolo 20%/h przy necie(FB,SAfari i inne).

#390 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 08 października 2012 - 20:35

Ja osobiście używam w pracy iPhone 5 dość intensywnie i jak rano wychodzę do roboty mam 100%, wieczorem około 20:00 mam 30%, moim zdaniem lepiej to wygląda na pewno niż w iPhone 4s. Ogólnie i tak ładuję telefon codziennie w nocy, więc dla mnie problemu nie ma.

#391 ridee

ridee
  • 160 postów

Napisano 08 października 2012 - 21:14

Chłopaki a mam prośbę. Sprawdzcie jak na 3G zjada wam baterie jak korzystacie z netu i jak z FB. Procentowo. Mi zjada około 1% na 2-3 min , a wam? Ciekawi mnie to bardzo.

#392 zajka

zajka
  • 44 postów
  • SkądKatowice

Napisano 08 października 2012 - 21:17

Dla mnie zużycie 80% od rana do wieczora przy czynnościach, o których piszecie jest jak najbardziej ok dla smartfona. Ale widzę, że u mnie jednak bateria leci prawdopodobnie szybciej. W sumie to muszę ładować go w ciągu dnia. Czy wam się telefon nagrzewa?

---------- Wpis dodano o 22:17 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:16 ----------

Chłopaki a mam prośbę. Sprawdzcie jak na 3G zjada wam baterie jak korzystacie z netu i jak z FB.
Procentowo.

Mi zjada około 1% na 2-3 min , a wam?
Ciekawi mnie to bardzo.

U mnie to samo!

#393 SavvaS

SavvaS
  • 277 postów
  • SkądOlsztyn, Poland

Napisano 08 października 2012 - 21:17

Chłopaki a mam prośbę. Sprawdzcie jak na 3G zjada wam baterie jak korzystacie z netu i jak z FB.
Procentowo.

Mi zjada około 1% na 2-3 min , a wam?
Ciekawi mnie to bardzo.

Mam to samo.

#394 ridee

ridee
  • 160 postów

Napisano 08 października 2012 - 21:28

Czyli widzę, że to standard. Teraz testuje i potwierdza się to co mówię - 1% to ok 3min surfowania na 3G w zależności od tego jak często wchodzę na rożne strony. To właśnie jest dla mnie głównym problemem w 5 - w materiałach pisali o działaniu o ile pamietam przez 8h??? A tu przy dobrych wiatrach starcza na Max 4h :/ to jest właśnie dla mne najwieksza wada telefonu i basta. Flara ok, tez mi się zdarzyła, ale zdjęcia robię głownie w dzień więc nie ma problemu, a poza tym dla mnie przeskok jakościowy z 4 jest kosmiczny wiecej jestem zadowolony. Mam tez trochę żal do ekipy z myapple - minęło tyle czasu, a fachowego testu wciąż brak :(

#395 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 października 2012 - 21:30

Bo test ukaże się w ciągu "3-4 tygodni". ;)))

#396 Otiss

Otiss
  • 7 postów

Napisano 08 października 2012 - 21:42

Jeśli chodzi o kłopoty z ekranem w iphone 5 [url=http://www.youtube.com/watch?v=7w4sXMq8sjA&sns=em]Problem z iphone 5 - YouTube[/url]
W serwisie powiedziano mi ze jest to wina oprogramowania kłopoty mają zniknąć . Paski na klawiaturze już mi sie nie pojawiają teraz wzamian tego mam problemy z pobraniem aplikacji gdy pyta o hasło wyskakuje brak połączenia z iTunes ...

#397 ridee

ridee
  • 160 postów

Napisano 08 października 2012 - 21:49

No i zobaczcie - iPhone 5 battery issues? Your cellular signal could be the problem - IPHONETOUCH.BLORGE

Albo
Apple Introduces iPhone 5: ‘An absolute jewel’ - IPHONETOUCH.BLORGE

Zajka nie tylko Ty, ja czy inni mamy problem. Lekkie zachwianie zasięgu i od razu bateria leci.

#398 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 postów

Napisano 08 października 2012 - 22:21

U mnie w domu strasznie baterie "zżera", bo jestem na granicy EDGE-3G. A jak tylko wyłączyłem 3D (3G oczywiście ;)) to na dwa i pół dnia starczyło bateria. Oczywiście jak potrzebowałem neta to włączałem 3G.

#399 sivienki

sivienki
  • 207 postów

Napisano 08 października 2012 - 22:40

U mnie tez okolo 1% na 3 minuty na 3g. Ale ja mam jeszcze inny problem. Dzisiaj zauważyłem, że w prawym dolnym rogu mam taką malutką (1x0,5 mm) ciemniejszą plamkę tzw ciało obce (foreign material About LCD display pixel anomalies for Apple products released in 2010 and later). jak sądzicie, czy jeśli zgłoszę się z tym do apple store to wymienią mi go od ręki? Dodam, że mieszkam w UK. Miał juz może ktoś do czynienia z apple w uk?

#400 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 października 2012 - 05:31

Wojtasio - no bez przesady.

Absolutnym minimum jest dla mnie tel, który wytrzymuje od rana do wieczora, tym bardziej, że nie siedzę za biurkiem. To wszak jego podstawowa funkcja!

Dla Ciebie minimum jest bateria a dla innych być może jakość zdjęć.
Dla mnie 5 jest ładna i zdecydowanie zrobiła na mnie wrażenie po wzięciu do ręki....ale ...
swoją przygodę z iphonem zakończyłem kilka miesięcy wcześniej. Przebrała się miarka! Miałem już dosyć zrywania połączeń.
Został mi jeszcze 4s żony, który albo jest poza zasięgiem, albo tnie rozmowy - mieszkamy na granicy 3G/EDGE, no i ta bateria max 2 dni.
Teraz czytając te wszystkie problemy odechciało mi się powrotu i zostaję przy telefonie konkurencji, który nie jest smartfonem ale chociaż wytrzymuje 3-4 tygodnie bez ładowania i to przy 12h rozmów

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych