Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.

• This topic is locked This topic is locked
1451 replies to this topic

#1276 5762492f59

5762492f59
  • 288 posts

Posted 24 December 2012 - 18:59

Wlasnie po tygodniu uzywania wyskoczyly mi w jednej chwili setki bad pixeli... Przy niebieskim tle ekran jest caly w malutkie szare kropki... To moze byc przejsciowe? Co moglo sie stac?

to chyba z Tobą całkiem niedawno rozmawialiśmy o zasadności kupowania telefonu w AOS. Tam mialbyś nowy telefon od reki. Twierdziłeś, że kupując u operatora nie ma żadnego ryzyka. Ciekawy jestem co wywalczysz w Orange. Nie wiem czy to bad pixele bo one z reguly nie pojawiają sie nagle w setkach, pewnie jakas inna wada matrycy.

#1277 truskaweczka89

truskaweczka89
  • 14 posts

Posted 24 December 2012 - 19:29

Nie ze mną, ale fakt, podjąłem ryzyko

#1278 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 24 December 2012 - 19:37

U mnie wypatrzyłem w samym rogu bad pixel, oddam po świętach na ferie zimowe. Jest to wada którą Apple uznaje bez zająknięcia, bez znaczenia 1 czy 3.

#1279 PeGaZ666

PeGaZ666
  • 284 posts
  • SkądLondon, UK

Posted 25 December 2012 - 00:36

No i sobie wykrakalem. Akurat omylkowo przyszla tylko jedna sztuka bialego reszta byly czarne wiec nie mialem w czym wybierac. Pudelko zafoliowane itp. Wersja biala Vodaphone UK - zauwazylem ze w okolicach dock'a aluminium ma pod swiatlo dziwna skaze jakby odbarwienie? Do tego jak pukam od tylu telefon to guzik od powera lata/brzeczy. Ekran nie bubblinguje czyli ok, wibra ok. Jak lewym kciukiem przez przypadek zakrylem lewy gorny rog zniknela siec wifi do zera. Ja wiem ze tego odbarwienia nie bedzie widac na codzien itp moze jestem przewrazliwiony ale cholera no ... ta zabawka jest warta sporo kasy wiec dlaczego? Tu pojawia sie moje pytanie: za 3 tygodnie bede mogl sciagnac z niego permanetnie simlocka za darmo vodaphone uk mi go odblokuje i ... Czy jak pojde do apple store i ze wzgledu na powyzsze usterki wymienia mi na nowke sztuke to tez dostane ja z simlockiem na vodaphone? Bo jesli tak to wymienionej juz sztuki vodaphone nie bedzie miala powiazanej z poprzednim telefonem /klientem i moga powiedziec ze ten telefon od nich nie pochodzi i moga odmowic sciagniecia simlocka - czy mam racje? Doradzcie prosze bo nigdy nic u nich nie wymienialem ani nie mialem do czyniena z serwisem apple. ps. na wszelki wypadek nie wsadzalem sim/nie aktywowalem nawet [ATTACH=CONFIG]12918[/ATTACH]

#1280 kosa6

kosa6
  • 675 posts

Posted 25 December 2012 - 00:54

Pomijając problemy jakościowe (odpryski etc.) żadnego fona jakościowo do iphona w kwestii obudowy nie można porównywać.

Nie no coraz zabawniej się dzieje. Przeczytaj to i powiedz mi gdzie tu jest sens, pierwsza część przeczy drugiej.
Jak zaczniemy pomijać wszystko co ma wpływ na jakość (np. te odpryski w tym przypadku) to oczywiście masz rację, tylko gdzie tu jakaś logika. Tak to możemy wszystko uznać za jakościowo wybitne, pomijając te niewygodne sprawy. Trabant będzie super jakościowo samochodem bo pominiemy silnik, komfort jazdy i inne rzezcy, a zostawimy karoserię nierdzewiejącą - wychodzi na to że Trabant to super jakość.

#1281 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 December 2012 - 09:34

Wczoraj w kieszeni nosilem Iphona z 1 groszem , przypadek oczywiście. Ramka porysowana niestety ,aż strach pomyśleć jakby wyglądał czarny model :)

#1282 Adrian_PL

Adrian_PL
  • 50 posts

Posted 25 December 2012 - 19:33

Witam. Jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość. Chciałem sprawdzić z którego tygodnia mam telefon. Jak wpiszę swój numer imei na tej stronie Klantenservice: Serienummers (Klantenservice: Serienummers) to wyskakuję mi, że to nie jest iphone 5 tylko ipod nano 5 generacji. Telfon jest wzięty z t-mobile. Czy to jest normalne czy raczej nie?? Proszę o pomoc.

#1283 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 December 2012 - 19:48

Nie numer IMEI ! Numer seryjny ! :)

#1284 Adrian_PL

Adrian_PL
  • 50 posts

Posted 25 December 2012 - 19:53

Hehe dziękuję za pomoc. Już wszystko ok.

#1285 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 December 2012 - 20:23

Podaj swoje dane : tydzień,fabrykę

#1286 BartixMayo

BartixMayo
  • 12 posts

Posted 25 December 2012 - 20:28

Witam, też jestem nowy (Dobry Wieczór) i rownież liczę na wyrozumialosc i pomoc. Od kilku dlugich lat jestem uzytkownikiem uzytkownikiem 3GS (t35, '09). (Nie)Stety czas na zmiany - telefon jest w stanie agonalnym. Stoje przed wyborem iP5 a SGS3. iP4(S) nie "podszel" z uwagi na wage i ksztalt obudowy. Jesli mialbym akceptowac 135g jestem juz w stanie przyjac "lopate" SGS3 ale mialbym ksztalt do ktorego jestem przyzwyczajony. Waga iP5 niweluje niedogodnosc ksztaltu obudowy. Fanboyem nie jestem ale 3GS znam na wylot (sam go naprawiam), "srodowiska Apple" nie liczac iPod'a nie mam a pozostale 3 telefony w rodzinie to Android (Samsung, Sony). Tyle przydlugiego wstepu. Przeczytalem caly ten watek czyli 130 stron na ekranie 3,5 cala ;-) Wiem czego sie spodziewac w przypadku decyzji na iP5. Bardzo wszystkim dziekuje. Szukalem podobnego forum i watku dla SGS3 ale porownywalnego nie znalazlem. Czy moglby ktos wskazac wartosciowy watek o dzieciecych problemach SGS3?

#1287 Adrian_PL

Adrian_PL
  • 50 posts

Posted 25 December 2012 - 21:18

Tydzień 48, Fabryka C3, Produkcja Grudzień. Mam takie pytanko czy Wam też przy mocnym potrząsaniu telefonem przy uchu jakby coś latało?? Wydaję mi się, że to raczej nie przysłona od aparatu. Proszę o odpowiedzi. Był taki filmik tam kilka wątków wcześniej ale to tam strasznie głośno coś klikało, a u mnie raczej tak ciszej?? Poza tym problemem wszystko jest mega idealne, żadnych rys czy wad.

#1288 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 December 2012 - 21:22

Iphone 4 i 5 trzyma sie mało komfortowo, w porównaniu do iphone 3G i S cieżko jest sie przestawić ,mydelniczki leżały w dłoni idealnie ;)

- - - Połączono posty - - -

Mam takie pytanko czy Wam też przy mocnym potrząsaniu telefonem przy uchu jakby coś latało?? .

To przycisk POWER.

#1289 Adrian_PL

Adrian_PL
  • 50 posts

Posted 25 December 2012 - 21:25

Ale jak trzymam lekko dociśnięty power to też słychać tak samo??

#1290 luke_banks

luke_banks
  • 62 posts
  • SkądKraków

Posted 25 December 2012 - 23:15

a może to akcelerometr?

#1291 Sunmile

Sunmile
  • 241 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 December 2012 - 23:49

mam żółty ekran iP5 16gb White, nie mam zamiaru z tym żyć i chcę go wymienić, zamawiany telefonicznie w t-mobile na przedłużenie umowy, iść prosto do jakiegoś punktu t-mobile czy załatwiać przez telefon, jak uważacie?

#1292 Adrian_PL

Adrian_PL
  • 50 posts

Posted 26 December 2012 - 00:23

Nie mam pojęcia czy to akcelerometr, ale wolałbym jakby więcej osób miało podobnie. Czy ktoś jeszcze tak ma??

#1293 xtek

xtek
  • 172 posts
  • SkądKraków

Posted 26 December 2012 - 08:30

Czy ktoś jeszcze tak ma??

Ta. Tak samo mialem tez w 4S i teraz w 5. Jakos mnie to nie boli :)

#1294 Radi-83

Radi-83
  • 250 posts

Posted 26 December 2012 - 20:09

Witam, Od tygodnia jestem posiadaczem Iphone 5 i chciałem się podzielić spostrzeżeniami na temat swojego egzemplarza. Tydzień 46, listopad, fabryka C3. Wizualnie nie jest idealny, ale są to rzeczy nie rzucające się bardzo w oczy, mianowicie występuje delikatne otarcie ramki wejścia słuchawkowego(przebija złoty kolor pod spodem) milimetrowy ubytek lakieru przy śrubce oraz małe wyszczerbienie ramki tej tuż za ekranem, zauważyłem to na 3 dzień ponieważ widoczne głównie pod światło. Grzechotanie też u mnie występuje jak się potrząśnie albo postuka z tylu w górnej części obudowy, więc to chyba nic niepokojącego, przynajmniej mi to jakoś nie przeszkadza. Mam luźny power/sleep, reszta przycisków dobrze spasowana. Technicznie jak na razie nie zauważyłem jakiś problemów, poza tym że jak telefon jest uśpiony to gdy go wyciszę nie ma animacji na ekranie ale funkcja działa poprawnie. Gdy jest odblokowany pokazuje normalnie animacje. W załączniku dołączam zdjęcia ekranu i proszę ewentualnie o jakieś uwagi jeśli wg was coś jest nie tak z nim, bo moim zdaniem jest chyba ok. Chodzi mi o ten problem żołtego ekranu i ciepłej tonacji. To by było na tyle jak na razie, dziekuję za uwagę :)

#1295 Sunmile

Sunmile
  • 241 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 December 2012 - 21:11

Żółty to na pewno on nie jest, ale powiedziałbym że przegięty nawet w drugą stronę, zbyt niebieski. Choć może zdjęcie źle oddaje rzeczywistość. Moja 5tka o dziwo sama się "od-żółca", więc to była zapewne kwestia kleju, dzisiaj - 2gi dzień wyświetlacz ma już fajny odcień. Sam się dziwie, że to możliwe

#1296 5762492f59

5762492f59
  • 288 posts

Posted 26 December 2012 - 22:15

też mi się wydaje, że ekran jest wrecz zbyt chłodny ale na każdym ekranie może to wyglądać inaczej. Ja już sam nie wiem czy mój ekran jest "normalny" czy "żołty" w każdym razie jest identyczny jak na iPadzie więc chyba tak być powinno.

#1297 Sunmile

Sunmile
  • 241 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 December 2012 - 23:39

Zaczyna mnie denerwować ten iP, odpryskuje, aktualnie 3 odpryski, zobaczę jak będzie dalej. Wersja biała, ale w świetle i tak są widoczne.

#1298 PatrykApple

PatrykApple
  • 22 posts

Posted 26 December 2012 - 23:42

Zaczyna mnie denerwować ten iP, odpryskuje, aktualnie 3 odpryski, zobaczę jak będzie dalej. Wersja biała, ale w świetle i tak są widoczne.

Z jakiego tygodnia IP?
Po długim czasie pojawiły się odpryski?

#1299 Sunmile

Sunmile
  • 241 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 December 2012 - 00:07

nie wiem jaki tydzien, a odpryski po 2 dniach

#1300 Radi-83

Radi-83
  • 250 posts

Posted 27 December 2012 - 00:26

Do Sunmile

Zażółcenie u Ciebie było na całym wyświetlaczu czy w jakiejś konkretnej jego części ? Przeszło od normalnego używania, czy robiłeś jakieś specjalne triki ? :) A jak to jest u was z tą animacją wyciszenia, pokazuje się czy nie ? Soft miałem fabrycznie 6.0.1

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users