Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1451 odpowiedzi w tym temacie

#1226 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 postów

Napisano 16 grudnia 2012 - 16:34

U mnie wystąpiły fioletowe plamy na matrycy :(
iPhone 5 64GB Czarny kupiony w Orange 1.10.2012. Czy można go wymienić na gwarancji? Jeżeli tak to gdzie się zgłosić?
Od razu zaznaczam, że nie jest to plama z zewnątrz, gdyż wielokrotnie czyściłem obiektyw.

Oto zdjęcie:

[ATTACH=CONFIG]12747[/ATTACH]

Można się z tym na gwarancji zgłośić? Jeżeli tak, to gdzie?

#1227 tolian

tolian
  • 1 postów

Napisano 16 grudnia 2012 - 16:36

Przesyłam specjalnie jak wygląda "stukanie" u mnie w telefonie bo dużo ludzi zapewne uważa to za całkowicie normalne:)

I zbliżenie na ryskę też się znalazło, ona sama w sobie mi całkowicie nie przeszkadzała ale jak zacząłem pisać sms'a i chciałem wrócić do wiadomości odebranych usłyszałem ten dźwięk i byłem moooocno zdziwiony

http://youtu.be/pgB3ZHcEEyU

Na sto procent żle zamocowana i luźna bateria znam taki przypadek u znajomego ten sam dźwięk reklamuj i nie oglądaj się na nic !!

#1228 pontonix

pontonix
  • 196 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 grudnia 2012 - 02:49

To może ja wrzucę screenshota, przedstawiającego działanie baterii (pierwsze ładowanie od 0 do 100%). Zaznaczam, że WiFi cały czas włączone - 20 minut gadania i smsowania, 20 minut internet 3G, reszta to - gry, appstore (pobieranie aplikacji), youtube. Wygląda chyba dobrze jak sądzicie? Mam nadzieje że z każdym ładowaniem będzie lepiej. [ATTACH=CONFIG]12823[/ATTACH]

#1229 michszy

michszy
  • 31 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 06:46

U mnie mija 8 dzień korzystania z czarnego Iphona. Dla wszystkich malkontentów odradzających kupno telefonu u operatora. Telefon zakupiony w play, jak był bez wad tak jest, brak obić, bad pixeli, bateria trzyma się na swoim miejscu i uważam, że trzyma dłużej niż w 4s ;)

#1230 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 grudnia 2012 - 08:03

U mnie mija 8 dzień korzystania z czarnego Iphona. Dla wszystkich malkontentów odradzających kupno telefonu u operatora. Telefon zakupiony w play, jak był bez wad tak jest, brak obić, bad pixeli, bateria trzyma się na swoim miejscu i uważam, że trzyma dłużej niż w 4s ;)

Ciekawe jak bys szybko zmienil zdanie jak by cos z nim bylo nie tak i chcial wymienic hehehhee

#1231 zbiczek

zbiczek
  • 116 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 10:59

To może ja wrzucę screenshota, przedstawiającego działanie baterii (pierwsze ładowanie od 0 do 100%). Zaznaczam, że WiFi cały czas włączone - 20 minut gadania i smsowania, 20 minut internet 3G, reszta to - gry, appstore (pobieranie aplikacji), youtube. Wygląda chyba dobrze jak sądzicie? Mam nadzieje że z każdym ładowaniem będzie lepiej.

[ATTACH=CONFIG]12823[/ATTACH]

Norma tez mi trzyma 2 max 3 dni a z uzywaniem na wifi 3G 1d 40 h

#1232 sidious2007

sidious2007
  • 1 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 11:21

problem z wyświetlaniem zdjęć na iphone 5 Zdjęcia robione w pozycji pionowej i poziomej są po wyświetleniu przycięte.Można oczywiście skadrować,by wyświetlały się na całym ekranie,lecz wtedy tracimy sporo na jakości , bo to tylko powiększenie zdjęcia....Opcji ustawienia nie ma,by a automatu wyświetlało się na całym ekranie.W serwisie,T mobile,Apple itd.nikt nie zna odpowiedzi na banalne pytanie....nawet nie wiedzą,że tak jest, czy tak ma być,czy coś można z tym zrobić......Proszę o pomoc kogoś,kto ma iphona 5 jak to jest u Niego. Problem niby banalny,ale max. irytujący!!!A u Was?Proszę o pomoc i ew. radę....tylko bez ... wyrzuć go do kosza:-)Pozdrawiam.

#1233 michszy

michszy
  • 31 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 20:52

Ciekawe jak bys szybko zmienil zdanie jak by cos z nim bylo nie tak i chcial wymienic hehehhee

ciekawe, że przed kupnem mam możliwość sprawdzenia telefonu...hehehe

#1234 Sami_1

Sami_1
  • 80 postów

Napisano 18 grudnia 2012 - 23:26

Witam, Zakupiłem iPhona 5. Wcześniej miałem 4S. W pracy (poza miastem) miałem słaby zasięg i to tylko przy oknie. Teraz nie mam go wcale. Wkładając kartę do 4S'a znowu jest. Czy w nowym modelu jest jakiś z tym problem? Można jakoś z tym zadziałać czy raczej kiepska sprawa...

#1235 Sendil

Sendil
  • 140 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 19 grudnia 2012 - 07:51

Sami_1 przycinałeś kartę, czy wymieniłeś u operatora? Jeśli sam kombinowałeś co do jej rozmiarów, najprawdopodobniej to jest problemem.

#1236 Qper

Qper
  • 195 postów

Napisano 19 grudnia 2012 - 08:17

Nie do końca się zgodzę. Przy zakupie w salonie zawsze mamy prawo sprawdzić egzemplarz który jest nam sprzedawany- jeżeli będzie posiadał jakieś wady- powinien zostać wymieniony ;)
Ale przyznam że nie do końca jestem pewien czy sytuacja jest tak samo prosta przy zakupie przez internet.

Nie jest tak jak piszesz. W salonie operatora jak kupujesz to masz zapakowany i do momentu zakupu nie pozwolą ci odpakować. Jak już zapłacisz to potem się bujaj. Jeżeli znajdziesz wadę to wysyłają do serwisu i jest wymiana na nowy. Salon nie ma możliwości wymiany. Takie zasady.

Przez internet w sklepie Apple sytuacja z wymianami jest bajecznie prosta - korzystałem więc wiem :)

#1237 MC_

MC_
  • 6 942 postów

Napisano 19 grudnia 2012 - 08:24

Zasady są takie, że sprzedawca odpowiada za sprzedany towar. Oczywiście salony do serwisu odsyłają, bo tak dla nich łatwiej - mają klienta z głowy.

#1238 Sami_1

Sami_1
  • 80 postów

Napisano 19 grudnia 2012 - 09:32

Sami_1 przycinałeś kartę, czy wymieniłeś u operatora? Jeśli sam kombinowałeś co do jej rozmiarów, najprawdopodobniej to jest problemem.

Wcześniejszą kartę miałem przyciętą (jak przesiadałem się z 3G na 4S). Teraz wymieniłem w salonie na nową Nano. Nie wymyślili jeszcze jakiegoś urządzenia w stylu wzmacnianie sygnału GSM ? Coś w stylu wystawiamy coś za okno a na parapecie w środku już jest zasięg ? :))

#1239 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 grudnia 2012 - 09:50

A próbowałeś wyłączać 3G, żeby ewentualnie telefon nie lawirował pomiędzy 3G, a edge ?

#1240 flaku

flaku
  • 18 postów

Napisano 19 grudnia 2012 - 10:57

Wcześniejszą kartę miałem przyciętą (jak przesiadałem się z 3G na 4S). Teraz wymieniłem w salonie na nową Nano. Nie wymyślili jeszcze jakiegoś urządzenia w stylu wzmacnianie sygnału GSM ? Coś w stylu wystawiamy coś za okno a na parapecie w środku już jest zasięg ? :))

Oczywiście że są takie urządzenia:[url=http://allegro.pl/fv-komplet-wzmacniacz-repeater-zasiegu-gsm-2-anten-i2858242089.html]FV KOMPLET WZMACNIACZ REPEATER ZASIĘGU GSM 2 ANTEN (2858242089) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

#1241 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 postów

Napisano 20 grudnia 2012 - 17:01

Mój załapał jakąś wadę aparatu i dziś mi wymienili na nowy :D :D

#1242 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 grudnia 2012 - 18:49

A w mojej 5 po ostatniej aktualizacji zawieszają sie wiadomosci (SMS). Ktoś mi przysyla wiadomość a ja nie mogę odpisać,klawiatura nie reaguje na dotyk. Jestem wtedy zmuszony do zrobienia resetu 'wiadomości' i wtedy już działa ... Dziś tez zauważyłem ze telefon wyświetlał mi 3G , kiedy mam to wyłączone. Nie mogłem nawiązać żadnego połączenia.

#1243 qbicz

qbicz
  • 6 postów

Napisano 22 grudnia 2012 - 08:47

Witam, W tym tygodniu stałem się szczęśliwym posiadaczem iPhone 5. Po właczeniu go zauważyłem że ma problemy z wyszukiwaniem sieci wifi. W bliskiej odległości od routera zasieg jest, jednak wystarczy odejsc od niego jakies 2 metry i zasięg całkowicie znika, podczas gdy iPad caly czas trzyma maksymalny zasięg. Sprawdzalem iPhona już na kilku routerach i w każdym przypadku jest tak samo. Czy mam oddawać telefon do serwisu? Do kiedy muszę oddać telefon do serwisu? Kupilem go w środę (19.12) i będe mógł go oddać dopiero 3 stycznia, czyli minie już więcej niż 2 tygodnie, czy to nie jest problem? Prosze o odpowiedz.

#1244 unique-

unique-
  • 74 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 22 grudnia 2012 - 09:12

Ściągnij sobie najświeższą aktualizację 6.0.2.

#1245 qbicz

qbicz
  • 6 postów

Napisano 22 grudnia 2012 - 09:31

Ściągnięta jest najnowsza wersja oprogramowania 6.0.2. Te problemy występuja właśnie na tej wersji, na poprzedniej nie wiem jak było ponieważ odrazu po pierwszym uruchomieniu zrobiłem aktualizację.

#1246 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 grudnia 2012 - 09:54

Ja właśnie mam 6.0.2 i są te "cyrki"

#1247 mateuszns1

mateuszns1
  • 138 postów
  • SkądNowy Sącz/Kraków

Napisano 22 grudnia 2012 - 10:31

Ja mam 6.0.2 i wszystko jest ok. Na starszym sofcie 6.0.1 tez wszystko ok było.

#1248 panic

panic
  • 360 postów

Napisano 22 grudnia 2012 - 10:33

Ja od kilku dni jestem posiadaczem czarnej piątki i jedynym problemem jest WiFi. Mianowicie jeśli chwycę telefon od dołu, automatycznie traci jedną kreskę, jeśli chwycę dwoma rękoma - zdarza się, że traci 2 kreski. Coś na styl problemu z zasięgiem w 4. ;-) Jeśli chodzi o wygląd - perfekcyjna. Żadnych odprysków, ubytków ani problemów z softem.

#1249 qbicz

qbicz
  • 6 postów

Napisano 22 grudnia 2012 - 11:25

Powiedzcie mi czy nie będzie w tym przypadku (nie działajace wifi) problemów z oddaniem telefonu do serwisu. Rozmawialem z pracownikiem iSpotu i mówił że usterke trzeba zgłosić do 2 tygodni po jej rozpoznaniu. Ja niestety będę mial możliwość oddania po zświętach, czyli minie dłużej niż 2 tygodnie. Jak to będzie wyglądać? Czy ktoś jeszcze mial taki problem z zasięgiem wifi?

#1250 sonicgt

sonicgt
  • 1 321 postów

Napisano 22 grudnia 2012 - 12:03

Nie ma możliwości sprawdzenie kiedy ta usterka powstała, więc powiesz przy oddaniu na gwarancję że nie działa np. od dwóch dni.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych