Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1451 odpowiedzi w tym temacie

#1026 flaku

flaku
  • 18 postów

Napisano 04 grudnia 2012 - 20:54

Pierwsze moje skojarzenie było z grzechotką :P następne już gorsze bo "telefon jak z bazaru"

#1027 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 grudnia 2012 - 21:00

Przesyłam specjalnie jak wygląda "stukanie" u mnie w telefonie bo dużo ludzi zapewne uważa to za całkowicie normalne:)

I zbliżenie na ryskę też się znalazło, ona sama w sobie mi całkowicie nie przeszkadzała ale jak zacząłem pisać sms'a i chciałem wrócić do wiadomości odebranych usłyszałem ten dźwięk i byłem moooocno zdziwiony

http://youtu.be/pgB3ZHcEEyU

Hoho, zdecydowanie za mocno. U mnie jest takie jakby leciutkie stukanie i trzeba się naprawdę wsłuchać żeby usłyszeć. To co jest u Ciebie, ewidentnie podlega wymianie.

#1028 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 04 grudnia 2012 - 21:13

Przesyłam specjalnie jak wygląda "stukanie" u mnie w telefonie bo dużo ludzi zapewne uważa to za całkowicie normalne:)

I zbliżenie na ryskę też się znalazło, ona sama w sobie mi całkowicie nie przeszkadzała ale jak zacząłem pisać sms'a i chciałem wrócić do wiadomości odebranych usłyszałem ten dźwięk i byłem moooocno zdziwiony

http://youtu.be/pgB3ZHcEEyU

Chłopie, gnaj i wymieniaj na nowy, to nie jest normalne stukanie!

#1029 flaku

flaku
  • 18 postów

Napisano 04 grudnia 2012 - 21:14

Już dawno zgłoszone do apple, czekam na nowego :)

#1030 tomek:P

tomek:P
  • 173 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 04 grudnia 2012 - 23:14

No i stało się. Przyszedł do mnie iPhone 5 32 GB czarny. Oczywiście obudowa podrapana z tyłu masakrycznie.
Mam nadzieję, że Apple uzna reklamację i dostanę nówkę sztukę.
W ogóle strasznie się wkurzyłem, ale z drugiej strony jak się produkuje w takich ilościach to zawsze znajdą się jakieś "perełki".

IMG_1521.jpg

IMG_7893.jpg

#1031 anko21

anko21
  • 142 postów
  • SkądPłock,PL

Napisano 04 grudnia 2012 - 23:20

Też miałem problem z tylną obudową,ale okazał się to klej :P

#1032 tomek:P

tomek:P
  • 173 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 04 grudnia 2012 - 23:23

W moim wypadku na pewno nie. To są wgłębienia. W dodatku próbowałem zmyć to wodą i nic. Zwykłe rysy, w tym kilka głębokich. Ech.

#1033 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 04 grudnia 2012 - 23:32

Witam Dzisiaj przyszedł do mnie iphone 5 64gb czarny. Telefon jest na prawde fajny, lecz mam dwa spostrzeżenia. Telefon ma mikro zadrapanie na lewym boku, na wysokości przycisku home, w punkcie przełamania bocznej obudowy.... Dopiero teraz zobaczyłem, mimo że telefon dostałem o 14. Druga kwestia to przycisk home. Chodzi on dosyć głośno... W ipadzie 3 wciśnięcie home jest niesłyszalne, a w ip 5 słychać kliknięcie... Czy ten home taki jest, czy to wada mojego egzemplarza? Reklamować czy zostawić? Kupione na apple online. Home chodzi minimalnie głośniej niż przycisk blokowania ip

#1034 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 05 grudnia 2012 - 00:18

U mnie power/sleep lata na rożne strony, strasznie denerwuje. Jak myślicie wymienia w regenersis, nie interesuje mnie refub czy nie. Reklamował ktoś, mam telefon z Play.

#1035 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 05 grudnia 2012 - 00:53

Reklamuj u sprzedawcy.

#1036 zbiczek

zbiczek
  • 116 postów

Napisano 05 grudnia 2012 - 07:30

Moj w pierwszym dniu był okazem idealności- ani jednego odprysku, wszystkie przyciski skakały że aż się chciało naciskać i ekran po prostu bomba. Po 2 tygodniach jednak mogę się przyczepić do przycisku włączania- się psuje.

A jaki masz tydzień modelu produkcyjnego? i fabrykę?

- - - Połączono posty - - -

Mam 2 egzemplarze iphone 5 64 gigowe i w jednym Home button wciska się "miękko" a w drugim jest z takim kliknieciem... jak jest u was ?

Kliknięcie co mi się podoba ;)

Nie działa film...

No i stało się. Przyszedł do mnie iPhone 5 32 GB czarny. Oczywiście obudowa podrapana z tyłu masakrycznie.
Mam nadzieję, że Apple uzna reklamację i dostanę nówkę sztukę.
W ogóle strasznie się wkurzyłem, ale z drugiej strony jak się produkuje w takich ilościach to zawsze znajdą się jakieś "perełki".

IMG_1521.jpg

IMG_7893.jpg

Jak tych rysek prawie nie widać a gwarantuję Ci że jak nie będziesz miał folii lub jakiegoś etui szybciej zrobisz fajniejsze ryski :D

Powiedzcie mi czy komuś działa te auto przyciemnianie wyświetlacza? :D Jest na auto ale nie ma żadnej reakcji i tak chyba w każdym :D

#1037 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 grudnia 2012 - 08:20

Powiedzcie mi czy komuś działa te auto przyciemnianie wyświetlacza? :D Jest na auto ale nie ma żadnej reakcji i tak chyba w każdym :D

W iP4 auto przyciemnianie nie działa, w iP5 już tak. Przyciemnia i rozjaśnia w zależności od oświetlenia.

#1038 zbiczek

zbiczek
  • 116 postów

Napisano 05 grudnia 2012 - 08:34

W iP4 auto przyciemnianie nie działa, w iP5 już tak. Przyciemnia i rozjaśnia w zależności od oświetlenia.

A sprawdzałeś? bo ja sprawdzałem w ciemnym się nie rozjaśnia a w jasnym nie ściemnia :) Czyli działa jak w iP4 tak że nie działa :) w 2 moich i kumpla też dupa. Mogą inne osoby sprawdzić czy to działa Wam?

#1039 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 05 grudnia 2012 - 08:59

Mam dokładnie te same dane. iP w doskonałym stanie. Zero problemów ;) Warto trochę poczekać

dokładnie:D szukam i szukam tych wad i jak na złość nic nie mogę znaleźć nawet odprysków nie ma choć obiecałem sobie że jak będą to się z nimi "pogodzę" ale widocznie byliśmy grzeczni że mikołaj za pierwszym razem dał nam dobre iPhone-y a to że musieliśmy sami za nie zapłacić. cóż u mikołaja też kryzys :D

#1040 Hemos.

Hemos.
  • 21 postów

Napisano 05 grudnia 2012 - 09:48

A sprawdzałeś? bo ja sprawdzałem w ciemnym się nie rozjaśnia a w jasnym nie ściemnia :) Czyli działa jak w iP4 tak że nie działa :) w 2 moich i kumpla też dupa. Mogą inne osoby sprawdzić czy to działa Wam?

Musicie skalibrować. Było na forum....

#1041 Sendil

Sendil
  • 140 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 05 grudnia 2012 - 10:05

A jaki masz tydzień modelu produkcyjnego? i fabrykę?

Domyślam się że to gdiześ na numerach na pudełku pisze- mógłbyś wytłumaczyć gdize dokładnie?

#1042 zbiczek

zbiczek
  • 116 postów

Napisano 05 grudnia 2012 - 10:10

Musicie skalibrować. Było na forum....

Przekierujesz mnie do tego wątku jak wiesz gdzie jest?

#1043 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 05 grudnia 2012 - 10:10

Reklamuj u sprzedawcy.

Tylko czy jest szansa ze uznają reklamacje, może ktoś oddawał z tego powodu.

Bardzo to denerwuje, przycisk lata na rożne strony i grzechocze jak rusza sie telefonem.

#1044 zbiczek

zbiczek
  • 116 postów

Napisano 05 grudnia 2012 - 10:13

Domyślam się że to gdiześ na numerach na pudełku pisze- mógłbyś wytłumaczyć gdize dokładnie?

Na pudełku masz S/N lub w telefonie w ustawieniach chyba Twoje urządzenie i tam masz numer seryjny. Wklep go pod tym linkiem Klantenservice: Serienummers i masz info

#1045 Hemos.

Hemos.
  • 21 postów

Napisano 05 grudnia 2012 - 10:46

Przekierujesz mnie do tego wątku jak wiesz gdzie jest?

http://myapple.pl/wi...poprawki-6.html

#1046 Theone

Theone
  • 80 postów

Napisano 05 grudnia 2012 - 11:29

Bardzo to denerwuje, przycisk lata na rożne strony i grzechocze jak rusza sie telefonem.

Ja swojego oddawałem w poniedziałek dziś mamy środę i wciąż czekam. Tylko u mnie było więcej wad poczytaj mój wcześniejszy post. Mam nadzieję, że nie będą robić problemów bo wymiana sprzętu się nam należy gdyż sprzedali nam towar niezgodny z umową. Jak nie wymienią to jedynie zostaje droga sądowa..

#1047 liroyek

liroyek
  • 530 postów
  • Skądslask

Napisano 05 grudnia 2012 - 11:45

wczoraj kupiłem swojego ip5, po prostu rewelacja, mój egzemplarz nie ma otarć, żółtego ekranu itp ale za to zauważyłem ze szybko w prawym górnym rogu nad aparatem jest jakby nie do końca doklejona, jest minimalnie wyżej niż w innych rogach, jak sie ściska to jest ok, pewnie mały chińczyk zapomniał kleju nałożyć w tym rogu :> no nic narazie mi to nie przeszkadza, telefon pozatym jest piękny :) - przesiadłem z sgs3 (wcześniej miałem 3g,3gs,4,sgs2,4s)

#1048 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 05 grudnia 2012 - 11:55

http://myapple.pl/wi...poprawki-6.html

u mnie to nie działa niestety

#1049 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 grudnia 2012 - 13:36

Regenersis robi coś z moim iPhonem. Nadal jest naprawa w centralnym serwisie, ale ostatnia zmiana statusu była dziś :-) Pewnie coś się dzieje. Na tę chwile jednak, telefon nie został jeszcze wymieniony.

#1050 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 05 grudnia 2012 - 14:26

Najpierw zgłoś, że chcesz wymianę na nowy, a najwyżej jak nie uznają to będziesz odstępował od umowy kupna-sprzedaży albo reklamował w serwisie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych