Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1451 odpowiedzi w tym temacie

#501 Solos

Solos
  • 227 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 25 października 2012 - 13:32

Może to wina połączenia infrastruktury T-Mobile i Orange :/

#502 martulex

martulex
  • 5 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 26 października 2012 - 09:14

Mój pierwszy post na forum, szkoda tylko, iż w takim a nie innym temacie. Telefon - IP 5 32GB Black - nabyłam w piątek w sklepie internetowym Orange w ramach przedłużenia umowy. Paczkę otrzymałam we wtorek, tak więc stosunkowo szybko. Miałam także szczęście, gdyż po dokładniejszych oględzinach nie dostrzegłam żadnych zarysowań. Aktywacja samej karty zabrała wraz z rozmową z konsultantem około 6 minut. Można zatem rzec, że wszystko poszło sprawnie i bezboleśnie. Problem natomiast wyniknął po dwóch dniach użytkowania. Mianowicie, zawirowania z siecią komórkową i mam tu na myśli zwykłe EDGE. Już trzeci raz na przestrzeni dwóch dni złapałam się na tym, że brak mi dźwięku powiadomienia o nowej poczcie czy innej wiadomości. Jak się okazuje symbol E, który winien trwać nieporuszony rozpływa się w niebyt. Dopiero, gdy wyłączę i ponownie włączę sieć komórkową tak wszystko wraca do normy. Nigdy nie miałam tego typu problemów. Sytuacja o tyle zastanawiające, że mój poprzedni IP4 w ów miejscach nie miał podobnych bolączek. Teraz nie wiem, czy wina leży po stronie telefonu czy też nano-sim. Spotkał się ktoś z podobnym przypadkiem?

#503 Qper

Qper
  • 195 postów

Napisano 26 października 2012 - 09:18

Widocznie albo coś jest z softem - poczekaj na aktualizację albo z ustawieniami operatora - też trzeba poczekać na ich aktualizację. Wątpię, żeby była to karta ale jak masz możliwość to spróbuj ją włożyć do innego telefonu - użyj adaptera lub jakiejś nokii gdzie wkłada się kartę od góry i przycisk metalową blaszką.

#504 zavader

zavader
  • 298 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 26 października 2012 - 09:49

U mnie niestety dramatyczna jest bateria - nie wiem czy to kwestia softu, czy samego telefonu (robiłem resety, odtwarzałem z nowego oprogramowani i bez zmian). Telefon od 9 rano do 13:00 potrafi się rozładować do poziomu 20% baterii, co powoduje, że muszę cały czas mieć przy sobie ładowarkę. Przy intensywnym używaniu (mail / tel / sms / internet) czasami schodzi jakieś 1% / 10 minut, co daje w sumie 2-3 godziny pracy. DRA-MAT!

#505 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 26 października 2012 - 13:50

U mnie niestety dramatyczna jest bateria - nie wiem czy to kwestia softu, czy samego telefonu (robiłem resety, odtwarzałem z nowego oprogramowani i bez zmian).

Telefon od 9 rano do 13:00 potrafi się rozładować do poziomu 20% baterii, co powoduje, że muszę cały czas mieć przy sobie ładowarkę.
Przy intensywnym używaniu (mail / tel / sms / internet) czasami schodzi jakieś 1% / 10 minut, co daje w sumie 2-3 godziny pracy.

DRA-MAT!

Pewnie problem z zasięgiem, generalnie w sieciach 3G działa połowę tego co w 4G LTE.

#506 wulkan

wulkan
  • 35 postów

Napisano 27 października 2012 - 14:03

Dajcie proszę znać, jak tylko pojawią się w sklepie internetowym Orange lub T-Mobile, bądź w stacjonarnych sklepach (najlepiej
w Łodzi) iPhone'y 5 w wersji 64GB;-)

Z góry Wielkie Dzięki:!:

Dmxzor-> Jeśli podobają Ci się słuchawki A-Jays Four, to jeszcze dłuuuuga droga przed Tobą;-)

#507 wisnia87r

wisnia87r
  • 7 postów

Napisano 29 października 2012 - 11:03

U mnie same problemy z iphone 5. Kupiłem dwa i tak 1. Pierwsza sztuka dział około tygodnia po czym karta sim do wymiany nie da się wykonywać połączeń ( odbierać i sms-ować można ). Zrobiłem restore wyczyściłem wszystkie ustawienia itd. nic nie pomogło. Wymieniłem kartę jak ręką odjoł po tygodniu ta sama akcja. 2. Druga sztuka notoryczny bład połączeń zrywanie rozmowy pomaga przejście z trybu smolotowego na normalny działa wtedy poprawnie kilka godzin i znowu to samo. Zarysowany jeszcze w pudełku. Nie trzyma ustawiń sieci wi-fi. w appatore nie moge wejść do charts bo wywala błąd appstore. 3. Trzeci case IPad trzeciej generacji od wgrania iOS 6 notorycznie zamula aplikacje same się zamykają a appstore się przycina. Plamy na matrycy Dodam że urządzenia nigdy nie były jelibrakowane obchodzę się z nimi jak z jajkiem. I powiem szczerze apple schodzi na psy kupowałem zawsze ich urządzenia na premierze bo byłem pewien świetnej jakości teraz to już nie to samo daje im jeszcze rok na poprawę jak nie to po prostu zagłosuje portfelem.

#508 wulkan

wulkan
  • 35 postów

Napisano 29 października 2012 - 11:08

Ciekaw jestem, czy z listopadowej dostawy 5-tki też będą porysowane i z ubytkami lakieru...:?::roll:

#509 artme

artme
  • 86 postów
  • SkądWarsaw

Napisano 29 października 2012 - 14:16

Co do rys itp., to mysle, ze zwroca wieksza uwage na kontrole jakosci choc z drugiej strony swieta ida wiec i tak wszystko zejdzie z magazynow... :-/ Zas problemy ze zrywaniem i laczeniem z apple store wydaje mi sie, ze wynikaja z nowego systemu a nie hardłeru ;-)

#510 Blowy

Blowy
  • 72 postów
  • SkądŁódź

Napisano 29 października 2012 - 22:32

Powiedzcie mi czy czujnik światła nie działa jednak przez wadę w sofcie ? Wydawało mi się, że przy pierwszym uruchomieniu działał ale teraz nie widzę różnicy w jasności w zależności od zaciemnienia w pomieszczeniu, czyli coś jest nie tak. I nie wiem czy to wina sprzętu czy softu i przy okazji to właśnie może mieć wpływ na baterię jak ekran cały czas świeci tak samo bez zmiany natężenia.

#511 BlackJack

BlackJack
  • 147 postów

Napisano 30 października 2012 - 03:05

Mam problem z usuwaniem poszczególnych pozycji z listy połączeń. Nie usuwa, tylko się aplikacja zawiesza po próbie usunięcia albo usunie, wyłączy się aplikacja telefon (a nie sam aparat) a po powtórnym kliknięciu w ikonę "tel" nadal tam jest to połączenie. Dotyczy to próby skasowania pojedynczych połączeń jak i całej listy. Wcześniej miałem 3GS z FW 4.3.3 z JB i wgraną app z Cydii "Call delete" bo nie było w tamtym FW tej funkcji. Po zakupie iP5 przywróciłem z archiwum kontakty, SMS, notatki itp Czy to, że miałem ta aplikacje z Cydii może mieć wpływ na niemożność edycji listy połączeń...? Kolega ma tez iP5 ale to jego pierwszy iPhone więc skonfigurował jako nowy i wszystko mu chodzi - kasuje bez problemu... Thx z góry za pomoc...

#512 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 30 października 2012 - 08:00

Ogólnie mówiąc, przywróciłeś kopię zapasową a wcześniej miałeś telefon z JB? Jak tak to odpowiedź jest prosta - wgranie czystej kopii; ewentualnie możesz użyć programu iBackupBot for iTunes i wyciągnąć z kopii zapasowej same SMSy, historię połączeń, kontakty...

#513 BlackJack

BlackJack
  • 147 postów

Napisano 30 października 2012 - 13:37

Oj, to nie wiedziałem, że to tak działa. Myślałem, że wszystko co z JB ginie tym bardziej, że soft był na 3GS 4.3.3 a tutaj 6.0. A gdybym wczesniej odinstalował dodatkiz Cydii w tym ten Call Delete to nie byłoby problemów z przywróceniem kopii przez iTunes i natywna możliwość edycji listy połączeń w 6.0 by działała?

#514 kolcz1991

kolcz1991
  • 30 postów

Napisano 30 października 2012 - 14:53

Mam mały problem z 3G w iphone 5. Mianowicie gdy mam włączone dane bez 3G zasięg jest ok lecz gdy uruchomię 3G spada automatycznie 2 kreski niżej i co dziwne gdy mam 3g telefon nie ładuje stron, poczty praktycznie nie da się używać już lepiej jest na edge ale i tak nie jest jak było na ip 4 albo jak u kolegi na sgs 2. Czy wam też spada/restartuje się zasięg po włączeniu suwaka 3G? Sim od orange.

#515 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 30 października 2012 - 15:33

Zasięg EDGE zawsze będzie lepszy niż 3G (chyba że w obu przypadkach będzie zerowy/maksymalny), dlatego "kreseczki" spadają A jeśli chodzi o włączenie 3G to przez chwilę może w ogóle nie działać zanim się załączy, ale rozumiem, że tu przez cały czas jest powolny transfer?

#516 kolcz1991

kolcz1991
  • 30 postów

Napisano 30 października 2012 - 15:35

Przesuwam suwak od 3g zasięg się restartuje i powraca ale transferu po 3g nie ma.... na edge strasznie powoli... Pytanie czy to wina ip5 czy orange czy karty nano sim...

#517 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 30 października 2012 - 17:30

Ja obstawiam Orange.

#518 martulex

martulex
  • 5 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 30 października 2012 - 18:06

Widocznie albo coś jest z softem - poczekaj na aktualizację albo z ustawieniami operatora - też trzeba poczekać na ich aktualizację.
Wątpię, żeby była to karta ale jak masz możliwość to spróbuj ją włożyć do innego telefonu - użyj adaptera lub jakiejś nokii gdzie wkłada się kartę od góry i przycisk metalową blaszką.

Dziękuję za sugestię, na całe szczęście sytuacja już się ustabilizowała. Nie miałam wprawdzie możliwości przetestować karty w innym telefonie toteż wyjęłam i ponownie ją włożyłam. Problem całkowicie zniknął i mam nadzieję, że więcej się nie pojawi.

Przesuwam suwak od 3g zasięg się restartuje i powraca ale transferu po 3g nie ma.... na edge strasznie powoli...
Pytanie czy to wina ip5 czy orange czy karty nano sim...

Również niestety obstawiam sieć Orange. Z zasięgiem 3G zawsze był problem i to nawet w większych miastach, więc absolutnie nie jest to wina telefonu czy też samej karty.

#519 kolcz1991

kolcz1991
  • 30 postów

Napisano 30 października 2012 - 18:43

A czy u was też występuje to restartowanie zasięgu sieci gdy ruszycie suwakiem od 3g? Bo u mnie spada do 1 kreski albo do 0 i wtedy jak by od nowa się łączył z siecią. I łapie tak około 3-4 kresek na 3g włączonym, zaś gdy wyłączę i będzie tylko edge to zasięg jest full.

#520 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 30 października 2012 - 18:57

A czy u was też występuje to restartowanie zasięgu sieci gdy ruszycie suwakiem od 3g? Bo u mnie spada do 1 kreski albo do 0 i wtedy jak by od nowa się łączył z siecią. I łapie tak około 3-4 kresek na 3g włączonym, zaś gdy wyłączę i będzie tylko edge to zasięg jest full.

Ja mam tak samo często na 4s.

#521 martulex

martulex
  • 5 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 30 października 2012 - 19:34

Podobna sytuacja ma miejsce u mnie. Bez różnicy czy posiada się 4, 4s czy też 5. Tak jak wspominałam, wady nie należy doszukiwać się w telefonie tudzież karcie. Możesz zatem spać spokojnie, gdyż spora rzesza osób boryka się z tym samym uciążliwym problemem.

#522 hisin

hisin
  • 162 postów

Napisano 30 października 2012 - 21:28

Witam! Czy ktoś z was ma ten problem, przyciskając lekko w lewym górnym rogu słychać lekki pstryk, tak jak by szybka minimalnie się zapadała(chociaż gołym okiem tego nie widać). W innych krańcach telefonu wszystko jest twardo spasowane. (Model chyba nie ma znaczenia ale jest to biały 16 gb) ps.jak myślicie warto jest dzwonić na infolinie, czynsą szanse wymiany czy jest to zbyt błachy problem :)?

#523 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 października 2012 - 21:35

Witam! Czy ktoś z was ma ten problem, przyciskając lekko w lewym górnym rogu słychać lekki pstryk, tak jak by szybka minimalnie się zapadała(chociaż gołym okiem tego nie widać). W innych krańcach telefonu wszystko jest twardo spasowane. (Model chyba nie ma znaczenia ale jest to biały 16 gb) ps.jak myślicie warto jest dzwonić na infolinie, czynsą szanse wymiany czy jest to zbyt błachy problem :)?

U mnie nic nie pstryka. Wszystko idealnie spasowane (biały 32GB).

#524 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 października 2012 - 23:35

Ja mam takie coś w lewym dolnym rogu :) Mi jakoś nie chce się wymieniać iPhona, zresztą nie wiem czy mógłbym.

#525 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 31 października 2012 - 12:00

Jak u Was sprawa z ekranem wygląda? U mnie mam wrażenie, że góra od strony kamery i głośnika ma lekko żółty odcień w odniesieniu do reszty ekranu (tak jak w iPad 3). Nie wiem czy bawić się znowu w wymiany, czy przeczekać... W iPadach podobno to ustępowało, a poza tym żadnych obić czy odprysków nie ma ta sztuka.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych