Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1451 odpowiedzi w tym temacie

#426 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 postów

Napisano 11 października 2012 - 22:28

Przez pierwsze kilka dni użytkowania pobierał mi kosmiczne ilości danych, potem to się unormowało. Dzisiaj sprawdzam szczegółowy rachunek, a tu kwota 12 500 zł!!! Na szczęście wszystko w ramach pakietu.... :D

#427 Dusiek

Dusiek
  • 541 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 października 2012 - 22:34

Co tam 12 500. To jest wynik :)

#428 Qper

Qper
  • 195 postów

Napisano 12 października 2012 - 09:43

1) Panowie, jaki jest realny czas czekania na wysyłkę a Apple Store? Zawsze podają wydłużony czas a przychodzi dużo wcześniej. 2) Czy warto zamówić już czy poczekać do listopada - czy taki odstęp czasowy zapewni już lepszą jakość wykonania... Mam złe doświadczenia z zakupem 4S po premierze bo wymieniałem go 5 razy i w końcu zwróciłem Mało jest opinii realnie o wadach w tym wątku, bardziej jest dyskusja o niedopracowanym sofcie co na samym początku jest chyba już standardem.

#429 Dusiek

Dusiek
  • 541 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 października 2012 - 09:53

Jeśli chodzi o czas oczekiwania to ciężko stwierdzić jednoznacznie. Niby podają zawyżony czas, żeby zmniejszyć prawdopodobieństwo opóźnień ale z 2 strony Foxconn strajkuje więc może być i tak, że czas się wydłuży. Egzemplarze z późniejszego okresu produkcji powinny być lepsze jeśli sam proces ulegnie modyfikacji (a takie sygnały są - wydłużenie procesu i dodatkowa kontrola jakości) istnieje jednak też prawdopodobieństwo, że zmiany które mają poprawiać jakość przynoszą ze sobą niespodziewane i nieprzewidziane wcześniej komplikacje. Nigdy nie masz pewności co znajdziesz w przesyłce póki jej nie otworzysz ale zaletą takiego rozwiązania jest to, że możesz go bezkarnie wymienić jeśli cokolwiek będzie nie tak. Jak kupisz w iSpocie "z półki" to możesz pooglądać go od razu ale 1. iSpoty nie mają iP5 :) a i cena jest zaporowa, żeby nikomu przypadkiem nie przyszlo do gowy brać telefon u nich. 2. Możesz go rozpakować dopiero jak za niego zapłacisz a w razie np. porysowanej obudowy wymiana nie jest taka oczywista. Ja osobiście jak kupowałem iPada uzyskałem wcześniej zapewnienie, że jak coś będzie nie tak to otwieramy następne pudełko i tak do skutku. Niestety nie każdy iSpot zgadza się na takie rozwiązanie.

#430 Blowy

Blowy
  • 72 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 października 2012 - 10:08

1) Panowie, jaki jest realny czas czekania na wysyłkę a Apple Store?

Zawsze podają wydłużony czas a przychodzi dużo wcześniej.

2) Czy warto zamówić już czy poczekać do listopada - czy taki odstęp czasowy zapewni już lepszą jakość wykonania...

Mam złe doświadczenia z zakupem 4S po premierze bo wymieniałem go 5 razy i w końcu zwróciłem

Mało jest opinii realnie o wadach w tym wątku, bardziej jest dyskusja o niedopracowanym sofcie co na samym początku jest chyba już standardem.

Chyba lepiej zamówić teraz w AOS i spokojnie czekać w kolejce te 3-4 tygodnie. Obstawiam, że do końca roku będzie problem z dostępnością.

#431 Qper

Qper
  • 195 postów

Napisano 12 października 2012 - 10:43

Też tak właśnie myślę - święta idą...

#432 artme

artme
  • 86 postów
  • SkądWarsaw

Napisano 12 października 2012 - 14:37

A po swietach taniej i lepiej :-)

#433 Qper

Qper
  • 195 postów

Napisano 12 października 2012 - 17:15

A po swietach taniej i lepiej :-)

Taniej? Apple nie przecenia telefonów w Apple Store do momentu pojawienia się nowego modelu.
Chyba, że masz na myśli rynek wtórny - ale tak ryzykować nie będę :). wolę mieć te 14 dni na zwrot i normalną fakturę VAT

Jedynie martwię się tą jakością... ale zawsze mogę oddać

#434 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 października 2012 - 17:27

Taniej? Apple nie przecenia telefonów w Apple Store do momentu pojawienia się nowego modelu.
Chyba, że masz na myśli rynek wtórny - ale tak ryzykować nie będę :). wolę mieć te 14 dni na zwrot i normalną fakturę VAT

Jedynie martwię się tą jakością... ale zawsze mogę oddać

Jak na razie tylko z czarnymi są problemy z względu na odpryski. W poza tym raczej z nowym iP nie ma problemów.

#435 przemek.warszawa

przemek.warszawa
  • 20 postów

Napisano 12 października 2012 - 21:00

iPhone 5 w iTunes Cześć, Po pierwsze się przywitam jako nowy user (który po długiej przerwie z produktami appla wraca do używania:) Pytanie do osób mających iPhone 5 - czy w iTunes w opisie konta, przy uwierzytelnionych urządzeniach też macie swojego iPhona opisanego jako 4S a nie iPhone 5? Bo u mnie niestety taki mały problem/bug... Zgłaszałem to do supportu jako dodatkowy problem - pierwszy był większy ale związany tylko z iTunes i przemiła Pani napisała ze to wykracza poza jej kompetencje, a próba założenia drugiego case'a związanego z ip5 i itunes kończy się prośbą o kontakt telefoniczny na który w piątek wieczorem nie mam już siły:)

#436 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 14 października 2012 - 07:25

W piątek miałem możliwość dłużej pobawić się czarną piątką. Z racji że była piękna pogoda i ostre słońce postanowiłem sprawdzić efekt purple halo. Zrobiłem około 100 zdjęć. Pod słońce w centrum kadru, na brzegach, bez słońca i niestety nie udało mi się osiągnąć tego efektu :(. Blik się pojawił na kilku zdjęciach ale w kolorze zielonym

#437 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 14 października 2012 - 07:30

W piątek miałem możliwość dłużej pobawić się czarną piątką. Z racji że była piękna pogoda i ostre słońce postanowiłem sprawdzić efekt purple halo. Zrobiłem około 100 zdjęć. Pod słońce w centrum kadru, na brzegach, bez słońca i niestety nie udało mi się osiągnąć tego efektu :(. Blik się pojawił na kilku zdjęciach ale w kolorze zielonym

Purple halo pojawia się głównie przy sztucznym świetle.

#438 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 14 października 2012 - 08:14

Purple halo w naturalnym świetle
Instagram

#439 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 14 października 2012 - 08:20

Purple halo w naturalnym świetle
Instagram

Mi się jeszcze nie udało przy naturalnym świetle uświadczyć purple halo. :(

#440 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 14 października 2012 - 08:41

Przykro mi :-)

#441 rEvis

rEvis
  • 708 postów
  • SkądŁomianki

Napisano 14 października 2012 - 09:54

Wszystkie te problemy są marginalne przy fakcie, że największym problemem iPhone'a 5 jest jego brak u polskich operatorów.

#442 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 14 października 2012 - 11:30

Wszystkie te problemy są marginalne przy fakcie, że największym problemem iPhone'a 5 jest jego brak u polskich operatorów.

Dokładnie. Większa dostawa w T ma być dopiero po 23 :/

#443 gresh

gresh
  • 255 postów

Napisano 14 października 2012 - 12:05

Czy ktoś ma może problemy z prędkością przesyłanych danych przez 3G w sieci T-Mobile. W iphone 5 na początku miałem normalną prędkość ( wcześniej osiąganą przez iphone 4s ). Po uruchomieniu Poczty Extra w T-Mobile mam wyniki rzędu 50 kb/s upload/download ? Czy ktoś się z takim problemem spotkał? Pozdrawiam

#444 xymek

xymek
  • 3 postów

Napisano 14 października 2012 - 13:37

Ja mam bardzo dziwny problem, aplikacja iTunes na mojej 5tce przestała pokazywać zawartość. Czego bym nie wybrał, czy to muzyka, czy filmy, czy też spróbował coś wyszukać, aplikacja niczego nie pokazuje...tylko puste ekrany. Próbowałem wyłączyć/włączyć telefon, resetować aplikację....nic nie pomaga...reszta programów i tel. działają prawidłowo. Miał ktoś z Was może podobny problem?

#445 Kubiszta

Kubiszta
  • 1 postów

Napisano 15 października 2012 - 13:06

Witam! Mój problem z iphonem 5 jest również związany z app store. Mianowicie po otrzymaniu telefonu połączyłem się przez wi-fi i sciągnąłem dla próby darmową aplikację. Dzisiaj postanowiłem poszukać innych aplikacji , niestety po wybraniu aplikacji do ściągania pliki nie laduja sie na moj telefon a w menu obok ikony danego programu cały czas widnieje napis"czekam...". Czym to może być spowodowane ? Dodam, że przeglądarka działa prawidłowo więc to nie problem z połączeniem z wi-fi. Z góry dziękuje za odpowiedź

#446 barneius

barneius
  • 220 postów

Napisano 15 października 2012 - 22:26

No to ja też dodam swoje trzy groszę w temacie baterii. Zacznę od tego, że w mojej piątce wydaje się być nieco słabsza od tej w dwuletniej czwórce. Zauważyłem jednak, że po kilku naładowaniach jej żywotność wzrosła. Poza tym ewidentnie na zużycie baterii ma wpływ miejsce, w którym przebywam. Ostatnio przez weekend mieszkałem w chacie wysoko w górach i procenty spadały dwa razy szybciej niż zwykle. Specjalnie nie zwracałem na to uwagi ale zapewne im gorszy sygnał, tym szybciej spada poziom naładowania. No i zapewne słabe są miejsca na styku 3G / EDGE. Wydaję mi się też, że naładowanie szybciej spada podczas podróży samochodem, co byłoby logiczne przy poprzednich założeniach. Ja tam jestem przekonany, że w temacie żywotności baterii sporo mają do zrobienia softowo... Purple halo - tak, udało mi się to uchwycić ale i tak kiedy chcę zrobić porządną fotke sięgam po aparat - aparat. Mi to nie przeszkadza - trzeba zwracać uwagę na właściwe kadrowanie i tyle. No i na koniec napiszę, że mój czarny iPhone5 nie miał od nowości i wciąż nie ma żadnych rys ani wgnieceń :) To naprawdę świetny telofon, choć nad baterią powinni popracować i jak najszybcie wydać nowy iOS z poprawkami.

#447 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 16 października 2012 - 15:07

no i stało się, nie mam pojęcia jak ale są...

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

dodam że nie jest to jakoś super mocno widoczne.... ale jest i denerwuje

a tu jeszcze "purple halo" lustrzanką sony alfa 57;-) więc nie tylko iphone5

Dołączona grafika

#448 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 16 października 2012 - 15:40

no i stało się, nie mam pojęcia jak ale są...
...
dodam że nie jest to jakoś super mocno widoczne.... ale jest i denerwuje

Zamaluj czarnym pisakiem to przestanie cię denerwować ;)

#449 przemek.warszawa

przemek.warszawa
  • 20 postów

Napisano 16 października 2012 - 15:44

No i pierwszy poważny problem... No i stało się, znalazłem problem.. Kamera, fiolet.. Ale nie to, co wszyscy myślicie... Tak wyglądają często moje zdjęcia:[ATTACH=CONFIG]11939[/ATTACH] No i teraz pytanie, czy to kamera takie numery robi czy aplikacja kamery? Problem wystąpił tylko wtedy, gdy jakiś czas szedłem z telefonem w kieszeni i po wyciągnięciu od razu zrobiłem zdjęcie. Próbowałem to dzisiaj odtworzyć, ale już nie wyszło. W każdym razie wczoraj kilka razy tak na spacerze miałem.... Ktoś wie jak orange załatwia sprawę z wadami? Długo trwa wymiana sprzętu na nowy? :evil:

#450 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 16 października 2012 - 15:46

Mają 14 dni na rozpatrzenie reklamacji.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych