Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1451 odpowiedzi w tym temacie

#401 Qper

Qper
  • 195 postów

Napisano 09 października 2012 - 06:18

Dla Ciebie minimum jest bateria a dla innych być może jakość zdjęć.
Dla mnie 5 jest ładna i zdecydowanie zrobiła na mnie wrażenie po wzięciu do ręki....ale ...
swoją przygodę z iphonem zakończyłem kilka miesięcy wcześniej. Przebrała się miarka! Miałem już dosyć zrywania połączeń.
Został mi jeszcze 4s żony, który albo jest poza zasięgiem, albo tnie rozmowy - mieszkamy na granicy 3G/EDGE, no i ta bateria max 2 dni.
Teraz czytając te wszystkie problemy odechciało mi się powrotu i zostaję przy telefonie konkurencji, który nie jest smartfonem ale chociaż wytrzymuje 3-4 tygodnie bez ładowania i to przy 12h rozmów

Te problemy o których piszesz to chyba związane z siecią... Pewnie masz Orange ;)
2 dni na baterii (w zależności co jest robione) to całkiem dobry wynik.

Jeżeli faktycznie mieszkasz w dziwnym miejscu dla sieci i zasięg ci skacze to może wyłącz 3G i zobacz jak będzie.

#402 zajka

zajka
  • 44 postów
  • SkądKatowice

Napisano 09 października 2012 - 07:18

a grzeje się wam? Podczas surfowania w 3g

#403 wojteksid

wojteksid
  • 33 postów

Napisano 09 października 2012 - 08:03

Używam 5 od tygodnie osobiście starcza mi bateria od rana do wieczora. Ostatnio rozmślajac na ten temat doszedłem do wniosku że gdyby ulepszyli baterie i trzymała by 50% czasu dłużej to wielu z nas miało by problem, wieczorem nie trzeba by ładować telefonu jednak nie starczyła by już na cały nastepny, dlatego pewnie celowo trzyma tyle ile trzyma :D

#404 artme

artme
  • 86 postów
  • SkądWarsaw

Napisano 09 października 2012 - 08:23

Piszecie o slabym trzymaniu baterii ale nikt nie pisze ile razy faktycznie ja rozladowal do zera i naladowal ponownie a to ma przelozenie na pozniejsza wydajnosc pracy. Jak kupowalem nowego MBP, to dopiero po chyba czwartym pelnym rozladowaniu i naladowaniu bateria zaczela trzymac porzadnie jak powinna.

#405 pmgc92

pmgc92
  • 65 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 09 października 2012 - 08:25

A ja myślałem , że te baterie nie lubią być tak traktowane :/ ?

#406 zajka

zajka
  • 44 postów
  • SkądKatowice

Napisano 09 października 2012 - 08:37

bo nie lubią

#407 artme

artme
  • 86 postów
  • SkądWarsaw

Napisano 09 października 2012 - 08:53

Nie wiem czy lubia czy nie ale pierwsze ladowania w moim MBP i trzymal kiepsko dopiero po nastepnych coraz dluzej az wreszcie normalnie wiec pisze tylko o tym co mialem. I z tego wnioskuje, ze z iP5 moze byc podobnie, tylko nikt z tych co maja rzekome problemy z bateria nie pisze czy ladowal juz kilka razy i caly czas tak samo czy nie.

#408 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 października 2012 - 08:58

Używam 5 od tygodnie osobiście starcza mi bateria od rana do wieczora.
Ostatnio rozmślajac na ten temat doszedłem do wniosku że gdyby ulepszyli baterie i trzymała by 50% czasu dłużej to wielu z nas miało by problem, wieczorem nie trzeba by ładować telefonu jednak nie starczyła by już na cały nastepny, dlatego pewnie celowo trzyma tyle ile trzyma :D

Nie sądzę, ponieważ większość zapewne i tak ładowała by co wieczór, żeby rano mieć zawsze te 100%. Nigdy nic nie wiadomo, jak następnego dnia będzie się korzystać z telefonu. Ja zawsze ładuje telefon wieczorem, nawet jak mam jeszcze 70-80% baterii czy 20%. Po to właśnie by zaczynać dzień od 100%.

#409 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 09 października 2012 - 10:01

U mnie to samo - nigdy nie patrze na to ile % zostalo bo wieczorem kladac sie spac i tak podlaczam telefon do ladowania. Jeszcze nigdy odkad uzywam telefonow komorkowych (nascie lat) zaden telefon mi sie nie rozladowal w ciagu dnia.. czy trzymaly tydzien czy dobe ;)

#410 photostudio

photostudio
  • 25 postów

Napisano 09 października 2012 - 10:07

bo nie lubią

Dokładnie! Porównywanie tej baterii do baterii w MBP jest totalnie bez sensu.

A co do Twojego pytania zajka na temat nagrzewania się Iphone'a podczas surfowania w 3G to zauważyłem, że robi się wtedy nieco ciepły.
Mi natomiast strasznie się nagrzał podczas giercowania w N.O.V.A. 3 :-D Swoją drogą polecam gierkę, bo jest świetna! Oststanio była zniżka i można było ją kupić za cenę około jednego euro (przy oprawie i rozmachu jak w produkcjach na PS 3). Jedyna wada podczas gry to dwa paski po bokach, ale pewnie szykuje się aktualizacja pod retine z nowego modelu.

#411 piotresce

piotresce
  • 1 568 postów
Napisano 09 października 2012 - 10:47

Dokładnie! Porównywanie tej baterii do baterii w MBP jest totalnie bez sensu.

A co do Twojego pytania zajka na temat nagrzewania się Iphone'a podczas surfowania w 3G to zauważyłem, że robi się wtedy nieco ciepły.
Mi natomiast strasznie się nagrzał podczas giercowania w N.O.V.A. 3 :-D Swoją drogą polecam gierkę, bo jest świetna! Oststanio była zniżka i można było ją kupić za cenę około jednego euro (przy oprawie i rozmachu jak w produkcjach na PS 3). Jedyna wada podczas gry to dwa paski po bokach, ale pewnie szykuje się aktualizacja pod retine z nowego modelu.

Póki nie jest dostosowana do 5 nie widzę sensu gry w nią...

#412 photostudio

photostudio
  • 25 postów

Napisano 09 października 2012 - 11:21

Póki nie jest dostosowana do 5 nie widzę sensu gry w nią...

Racja, pobrałem ją w sumie z myślą gry na 4s. Na piątce przy okazji sprawdzałem tylko różnicę jeśli chodzi o kolorki względem wyświetlacza ze starszego modelu oraz porównywałem dźwięk na nowych słuchawkach względem 4s podczas gdy inni domownicy już dawno spali. :-D
Według recenzji z gsmarena.com nowe dziecko apple odtwarza dźwięk nieco gorzej niż 4s (dla mnie jakość jest bardzo podobna na tych samych słuchawkach). Natomiast same słuchawki earpods to zmiana jak najbardziej na plus.

#413 dzikipl

dzikipl
  • 533 postów

Napisano 10 października 2012 - 09:34

Moim "sztandarowym numerem" było pokazywanie znajomym zdjęć z 4s i nie najgorszego kompaktu Nikona i zabawa w "znajdź różnicę"... Powiem więcej, filmy 4s robi LEPSZE, niż lustrzanka d90 (która ma strasznie prymitywną kompresję wideo). 4s i 5 miażdżą totalnie aparat w SGS III. Jednak co do flary, to w 5 jest znacznie większa, niż w 4s, sprawdzałem w sklepie i to kilka razy.

Entuzjazm przeważył.
- D90 to najgorzej filmująca lustrzanka, 4S, SGS3, 5 dostaną w filmach ogromny łomot od normalnie filmującej lustrzanki.
- mimo kilku porównań jedyną miazgę jaką 4S faktycznie robi to na własnych fotkach gdy jest ciemniej, jak chcesz przyszpanować znajomym to porównaj jeszcze fotki z lumii 920

4s - http://imageshack.us...0/zdjeciefx.jpg
sgsIII - http://imageshack.us...21002162448.jpg

tak na szybko w pracy porównane.....

Nie mamy w pracy 5-tki, i chyba szybko nie będzie. Nokia pozamiatała na dzień dzisiejszy aparaty w telefonach.
Zastanawia mnie tylko co faktycznie się dzieje w srawie purple halo, to że zrobili krok wstecz w stosunku do 4S to widać, ale te flary nie wyglądają jak odbicia od soczewek z kiepskimi powłokami.

#414 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 10 października 2012 - 10:29

Miałem kupić czarnego, ale jak czytam o problemach z nim związane to chyba wezmę białego.

#415 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 10 października 2012 - 10:54

Mam czarnego od pierwszego dnia dostepnosci w Polsce - zero sladow, zero rys.

#416 zajka

zajka
  • 44 postów
  • SkądKatowice

Napisano 10 października 2012 - 11:08

Tak Czacha, tylko tak się składa, że ty jesteś w czepku urodzony i ciebie nigdy nie dotyczą żadne problemy, nawet masowe:)) żarty żartami ale przyznać muszę, że ja również brałem z plusa i nie było żadych rys oprócz ledwo widocznego jakby przetarcia na tyle, ale w sumie to mogę powiedzieć, że nie było śladów. Wczoraj zawitałem do serwisu i zasugerowali żebym poczekał troszkę na update bo prawdopodobnie problem baterii dotyczy 5s a nie mojego egzemplarza, nie sprawdzali go nawet. Cóż, poczekam jeszcze trochę, gwarancja jest więc póki co pozostaje przemieszczanie się z ładowarką:)

#417 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 10 października 2012 - 13:10

Eee, problem z 5D3 nie sa masowe, chyba masą nazywasz 3-4 userow na forum :mrgreen:

#418 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 10 października 2012 - 15:16

No i biały zamówiony. Wolałbym czarnego, ale nie mam zamiaru bawić się w odsyłanie. Mam złe wspomnienia związane z 4S (dopiero za piątym razem był dobry).

#419 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 października 2012 - 18:06

Te problemy o których piszesz to chyba związane z siecią... Pewnie masz Orange ;)
2 dni na baterii (w zależności co jest robione) to całkiem dobry wynik.

Jeżeli faktycznie mieszkasz w dziwnym miejscu dla sieci i zasięg ci skacze to może wyłącz 3G i zobacz jak będzie.

T-Mobile :)

Entuzjazm przeważył.
- D90 to najgorzej filmująca lustrzanka, 4S, SGS3, 5 dostaną w filmach ogromny łomot od normalnie filmującej lustrzanki.
- mimo kilku porównań jedyną miazgę jaką 4S faktycznie robi to na własnych fotkach gdy jest ciemniej, jak chcesz przyszpanować znajomym to porównaj jeszcze fotki z lumii 920

4s - http://imageshack.us...0/zdjeciefx.jpg
sgsIII - http://imageshack.us...21002162448.jpg

tak na szybko w pracy porównane.....

Nie mamy w pracy 5-tki, i chyba szybko nie będzie. Nokia pozamiatała na dzień dzisiejszy aparaty w telefonach.
Zastanawia mnie tylko co faktycznie się dzieje w srawie purple halo, to że zrobili krok wstecz w stosunku do 4S to widać, ale te flary nie wyglądają jak odbicia od soczewek z kiepskimi powłokami.

Nie wiem kompletnie co miały nam dać te 2 zdjęcia? Że co? Że balans bieli jest inny i iPhone zażółcił zdjęcie?

#420 dzikipl

dzikipl
  • 533 postów

Napisano 11 października 2012 - 12:30

Nie wiem kompletnie co miały nam dać te 2 zdjęcia? Że co? Że balans bieli jest inny i iPhone zażółcił zdjęcie?

Miała być masakra SGS'a, nie widać, za to różnica w detalach przy tym samym ISO dość znaczna. Ale to tylko dla tych którzy nie walczą z dysonansem pozakupowym...

Ipad 3 z tego co pamiętam ma aparat z 4s. Niestety nie radzi sobie pod światło, nie trzeba nawet światła w kadrze, wysypuje się na kontrastowych scenach, kontrast leci dramatycznie.

Zgadnijcie który to ipad :/
http://imageshack.us...141/zdjecie.JPG
http://imageshack.us...21011142621.jpg

#421 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 11 października 2012 - 14:24

dzikipl, wystarczy kliknąć na ekranie w drzewo (AutoFocus) i będziesz miał zdjęcie jak na SGS

#422 dzikipl

dzikipl
  • 533 postów

Napisano 11 października 2012 - 15:10

dzikipl, wystarczy kliknąć na ekranie w drzewo (AutoFocus) i będziesz miał zdjęcie jak na SGS

Tylko że AF był ustawiony na drzewo.

Tu nie chodzi a ostrość a o brak kontrastu na linii drzew.
Jeśli wg użytkowników 4S radzii sobie lepiej od 5-tki pod światło to znaczy że jest to wpadka.

#423 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 października 2012 - 18:54

Tylko że AF był ustawiony na drzewo.

Tu nie chodzi a ostrość a o brak kontrastu na linii drzew.
Jeśli wg użytkowników 4S radzii sobie lepiej od 5-tki pod światło to znaczy że jest to wpadka.

Może HDR by pomogło?

#424 loco667

loco667
  • 5 postów

Napisano 11 października 2012 - 20:16

Mam problem z IP5 T-mobile. Gdy telefon zgubi zasięg, np. w garażu podziemym, to potem często go nie odzyskuje. Jakieś rady? Wymieniaćć na inny?

#425 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 października 2012 - 21:53

Bardzo dziwne. Mam ip5 w T i garaz i jest ok.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych