Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 vs Nokia Lumia 920

• Please log in to reply
958 replies to this topic

#851 sancruz3

sancruz3
  • 2436 posts

Posted 03 November 2013 - 00:03

Zalezy jak bardzo zasyfimy telefon bo w wersji jakiej ja uzywam sprzetu to nic nie muli :) A poki co pozostane jeszcz przez rok przy swoim iP5s :)

#852 Jorga

Jorga
  • 148 posts
  • SkądGrodzisk Mazowiecki, PL

Posted 04 November 2013 - 12:08

O przepraszam, ale L920 tej też dobrze wykonana po mimo swojego wirku na rynku. Odnośnie tego, co miał by wnieść WP8.1 to chodziło mi o ukończenie tego systemu..

#853 szad

szad
  • 431 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 04 November 2013 - 12:14

ciekawi mnie właśnie co konkretnie chciałbyś nowego zobaczyć w nowej wersji windows phone. czego konkretnie ci brakuje.

#854 sancruz3

sancruz3
  • 2436 posts

Posted 04 November 2013 - 12:23

ciekawi mnie właśnie co konkretnie chciałbyś nowego zobaczyć w nowej wersji windows phone. czego konkretnie ci brakuje.

Moze kolega chce, zeby za niego odwala cala prace jaka ma do zrobienia w pracy :) no ta funkcja byla by na wage zlota. Ale kazda kolejna funkcja jaka jest dodana to juz tylko zbedny bajer... Chyba ze kogos jara, u mnie juz minely dni zachwytu jak u dziecka.

Podoba sie to kupuje, w 99% przypadkach smartphony maja te same funcke a to ze nie bede mial jakies ktora jest zbeda nie bede zmienial na lepszy model, zeby sie pochwalic potem swiatu...

Chyba jedyne co moze wniesc to stabilnosc prawde mowiac i to chyba najistotniejsze oraz wykorzystanie w 100% hardwere w urzadzeniu przez OS.
No chyba, ze ktos potrzebuje kolejnych zbednych pierdol, ktore potem tylko spowalniaja to wszystko... To good luck

over...

#855 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 04 November 2013 - 14:11

Choćby podstawowych funkcji jak np. rozdzielenie dzwonków powiadomień od muzyki, asystent głosowy jak Google Now (Siri u nas jest bezużyteczna) czy ogólnej dbałości o estetykę systemu, bo póki co większość kupy się nie trzyma (w sms czy historii połączeń za dużo miejsca zajmuje nazwa aplikacji).

#856 Jorga

Jorga
  • 148 posts

Posted 04 November 2013 - 14:55

Dokładnie chodziło mi o to, co mój przedmówca napisał. Nie zależy mi na kupie bajerów, których i tak nie będę używał albo odpalę to raz czy dwa. Chodzi mi o ukończenie systemu w stu procentach...

#857 parmenides

parmenides
  • 960 posts

Posted 04 November 2013 - 15:26

Teść kupił sobie Nokię 910 i podłączą ją do kompa z win 7. Chce to zrobić, żeby przekopiować dane z karty pamięci 2gb na nową 16gb. Jego komp nie widzi Nokii jako dysku. Nosz kurna - trzeba coś doinstalowywać, logować się gdzieś? W końcu wyciągneliśmy kartę, zagraliśmy ją na biurko, skopiowalismy zawartoś na nową kartę i wsadziliśmy do telefonu. Zadziałało, ale zrobił się syf z datami zdjęć. Słowem - druciarstwo straszne ten Windows i Nokia.

#858 MC_

MC_
  • 6937 posts

Posted 04 November 2013 - 15:32

Ja nie miałem problemu z L520, 920 i Ascent W1

#859 Jorga

Jorga
  • 148 posts

Posted 04 November 2013 - 15:42

Ja też póki co nie mam żadnego problemu z Lumią 920, ale chciałbym by ten system był w końcu w stu procentach dopracowany...

#860 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 04 November 2013 - 15:53

Teść kupił sobie Nokię 910 i podłączą ją do kompa z win 7. Chce to zrobić, żeby przekopiować dane z karty pamięci 2gb na nową 16gb. Jego komp nie widzi Nokii jako dysku. Nosz kurna - trzeba coś doinstalowywać, logować się gdzieś? W końcu wyciągneliśmy kartę, zagraliśmy ją na biurko, skopiowalismy zawartoś na nową kartę i wsadziliśmy do telefonu. Zadziałało, ale zrobił się syf z datami zdjęć.
Słowem - druciarstwo straszne ten Windows i Nokia.

Bo L910 potrzebuje programu Zune do skopiowania zawartości, tak samo jak iPhone. Dopiero kolejne modele Lumii nie wymagają tego i system widzi tel. jako dysk przenośny.
Najlepiej narzekać na coś o czym człowiek nie wie, a wystarczyło do instrukcji zajrzeć.

#861 parmenides

parmenides
  • 960 posts

Posted 04 November 2013 - 15:58

Molimo, też cię kocham. Wytłumaczysz ten bałagan w datach zdjęć?

#862 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 04 November 2013 - 16:33

Nie wytłumaczę bo nigdy nie miałem bałaganu w zdjęciach.

#863 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 05 November 2013 - 01:16

Teść kupił sobie Nokię 910 i podłączą ją do kompa z win 7. Chce to zrobić, żeby przekopiować dane z karty pamięci 2gb na nową 16gb. Jego komp nie widzi Nokii jako dysku. Nosz kurna - trzeba coś doinstalowywać, logować się gdzieś? W końcu wyciągneliśmy kartę, zagraliśmy ją na biurko, skopiowalismy zawartoś na nową kartę i wsadziliśmy do telefonu. Zadziałało, ale zrobił się syf z datami zdjęć.

Prościej byłoby użyć program do synchronizacji albo SkyDrive.

#864 sancruz3

sancruz3
  • 2436 posts

Posted 05 November 2013 - 07:22

Ostatnio na firmie pobrali nowe telefony byli tacy co wzieli jakies nokie dual sim i sie zaczelo kuku bo sie okazalo ze zaden program z Noki nie dziala z tym telefonem i koniec kropka :) a kontakty zgralem cudem ze starego telefonu przy pomocy synchronizacji telefonow, gdyby nie stara nokia e50 to mozna zapomniec o skopiowaniu kontaktow jakich kolwiek ponac jeszcze byl jaksi system przez outlooka ale tam tez ludzie mieli problemy.

Ja juz jakos wraz ze sprzedaza Nokia E52 ktora sie rypala na poczekaniu jesli chodzi o glosniki, mikrofony i pekajaca obudowe. Na tym telefonie zakonczylem eipzody z ta firma.

Tak samo jak wyszla 610 i dostalem ja do synchronizacji o zgrozo jakies durne zune trzeba bylo instalowac... Nokia na punkcie roznego rodzaju softu ma chyba swira zeby pisac i robic cos innego pod kazdy telefon...e

#865 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 05 November 2013 - 07:38

Na początku przepraszam za drobny offtopic ;) Przy okazji dyskusji- wytłumaczcie mi moi drodzy jedną rzecz... Mój kolega dostał z firmy Nokię 820/920 (którąś z nich) z Windows Phone. Zanim dostał- leżały te telefony u informatyków przez tydzień. Zwrócił się do mnie z zapytaniem czy telefon/firma go przypadkiem nie szpiegują gdzie bywa etc, bo... no właśnie... Ma wyłączone wi-fi, ma wyłączoną transmisję danych, pozycjonowanie (sam osobiście wyłączałem w opcjach), a maile przychodzą, internet w przeglądarce też działa... Sam osobiście powyłączałem wszystkie te opcje, po czym wysłałem mu maia. Doszedł za sekundę. NIE ma w telefonie żadnego innego oprogramowania firmowego etc. Telefon wygląda i zachowuje się jakby miał goły system. Cuda ?

#866 MC_

MC_
  • 6937 posts

Posted 05 November 2013 - 07:41

No raczej tak. Widocznie coś zostało zainstalowane, tylko nie mam pojęcia co.

#867 sancruz3

sancruz3
  • 2436 posts

Posted 05 November 2013 - 09:52

Moze jakas nakladka albo typowy program szpiegujacy, ahh ta inwigilacja... Jakas firma duza, znan gdzie sa dane poufne itp? Dzisiaj mnie juz nic nie zdziwi bo jakby mogli to w prywatnych autach montowali by swoj gps i podsluchy nawet co niektore firmy... A zrobcie mu hard reseta jak nie powiem na YT znajdziecie albo na necie jak nie to moze da sie wgrac soft od nowa.

#868 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 05 November 2013 - 10:08

To duża firma, która handluje nawozami do uprawy roślin. Znajomy jest przedstawicielem regionalnym i jego praca polega na jeżdżeniu, rozmawianiu z klientami etc. Jak pisałem - powyłączałem wszysciutko co się da, a maile i internet nadal działają. Tak samo może być z lokalizacją, która może być na bieżąco wysyłana do firmy, nie mówiąc o mailach i innych. Kumpel boi się zrobić tą słuchawką prywatnego zdjęcia, bo cholera wie ... To są jakieś jaja.

#869 Jorga

Jorga
  • 148 posts

Posted 05 November 2013 - 11:42

Poleciłbym wgranie od nowa softu [ o ile może sam prywatnie tak majstrować przy telefonie ] i problem powinien zniknąć bo raczej wątpię, by chciało im się rozbierać cały telefon by zamontować nadajnik GPS. Chociaż wtedy sam nadajnik nie spowodowałby włączonego internetu [ chyba, że nie jestem na bieżąco z postępem technologii szpiegowskiej ].

#870 Clevland

Clevland
  • 416 posts

Posted 05 November 2013 - 14:44

Na początku przepraszam za drobny offtopic ;)
Przy okazji dyskusji- wytłumaczcie mi moi drodzy jedną rzecz... Mój kolega dostał z firmy Nokię 820/920 (którąś z nich) z Windows Phone. Zanim dostał- leżały te telefony u informatyków przez tydzień. Zwrócił się do mnie z zapytaniem czy telefon/firma go przypadkiem nie szpiegują gdzie bywa etc, bo... no właśnie...
Ma wyłączone wi-fi, ma wyłączoną transmisję danych, pozycjonowanie (sam osobiście wyłączałem w opcjach), a maile przychodzą, internet w przeglądarce też działa... Sam osobiście powyłączałem wszystkie te opcje, po czym wysłałem mu maia. Doszedł za sekundę. NIE ma w telefonie żadnego innego oprogramowania firmowego etc. Telefon wygląda i zachowuje się jakby miał goły system. Cuda ?

Niech kilka razy wyłączy ten telefon przy uruchomionych aplikacjach, a potem niech zaniesie do serwisu, z informacją że tel się wiesza.
No chyba że do serwisu oddaje go firma.

#871 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 06 November 2013 - 07:13

Ech, nie zdążyłem mu podsunąć tych paru pomysłów. Kolega sam załatwił sprawę. Telefon mu "wypad"ł i się rozbił. On zaś włożył kartę w jakiś swój stary. Drastycznie, ale skutecznie.

#872 Jorga

Jorga
  • 148 posts

Posted 06 November 2013 - 11:26

Lepsze to, niż ciągła inwigilacja...

#873 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 13 November 2013 - 16:15

Aplikacja bankowa ING już pojawiła się w WS jeśli to kogoś interesuje. :)

#874 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 15 November 2013 - 02:09

Vine i Asphalt 8 też. Instagrama jak nie było tak nie ma.

#875 wieslawo

wieslawo
  • 3698 posts
  • SkądL-no/P-ń

Posted 15 November 2013 - 07:17

Zamiast instagrama jest 6tag. Instagram będzie bardzo niebawem. Możliwe że pojawi się w okolicach premiery Lumii 1320. Był zapowiedziany razem z Vine i Flickboardem.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users