Apple.
Jak ktoś już wpadnie w sidła tej marki to raczej słowa złego nie powie , bo jest mu po prostu WSTYD 
(kiepsko tak po prostu stwierdzić ze wydało się na sprzęt kilka tysięcy a on jest po prostu słaby - ale jest ładny!)
iPhone - jakość wykonania 3g,3gs to dramat, pękały obudowy od samego wkładania kabla ładowarki
(zero problemu dla miłośników Apple - po prostu ten model tak ma) 
MacBook Pro : Napęd DVD zdychał po kilku miesiącach,karty VGA paliły się przy zwykłych aktualizacjach !
( Na forum : YYY no tak, niestety te modele tak mają ) 
Generalnie rzecz ujmując : HIPOKRYZJA !
Święta prawda, sam swoją przygodę z marką zacząłem od 3 GSa, trzeba było nauczyć się tej nowej ideologii, itunes itd, samo urządzenie spoko, ale faktycznie pękająca obudowa była wielkim problemem-wymieniłem na gwarancji. Kolejnym moim telefonem był Iphone 4, niesamowity wyświetlacz, mocny w środku-jak na czasy kiedy debiutował, to chyba mój najlepszy telefon do tej pory, pojawił się problem z home button ale za 80 zł wymieniłem i po sprawie. Telefon sprzedałem, póki jeszcze trzymał cenę i oczekiwałem na następcę czyli Iphona 5. Po premierze, obejrzałem telefon na żywo, niewielkie zmiany jak dla mnie, fakt waga i bebechy na plus. Zamówiłem jako na przedłużenie umowy, czekam i czekam i nic. Po 3 tygodniach zrezygnowałem, zraziłem się do marki i obecnie wybieram Samsunga Galaxy Note 2. Powiecie kolos, ogromna krowa itp, zgadza się jednakże w w/w modelu funkcja dzwonienia jest tylko jedną z opcji. dla mnie takie urządzenie służy do konsumpcji treści, a to najlepiej wygląda na porządnym dużym wyświetlaczu, Note 2 ma 5,5 cala także konkret. Obecnie używam starej Nokii E50 i uwierzcie mi nic mi się na niej nie chce robić, a napisanie nawet zwykłego smsa to już jest na prawdę sztuka.
Używałem produktów Apple 3 lata, przesiąkłem niejako systemem Ios, kilka stówek popłynęło do App store na aplikacje, gry. Pora na przerwę, mam w planie zakup tabletu, może Ipada 4 także marka dla mnie jeszcze istnieje ale już na pewno nie jest number one. Pozdrawiam