Apple.
Jak kto艣 ju偶 wpadnie w sid艂a tej marki to raczej s艂owa z艂ego nie powie , bo jest mu po prostu WSTYD 
(kiepsko tak po prostu stwierdzi膰 ze wyda艂o si臋 na sprz臋t kilka tysi臋cy a on jest po prostu s艂aby - ale jest 艂adny!)
iPhone - jako艣膰 wykonania 3g,3gs to dramat, p臋ka艂y obudowy od samego wk艂adania kabla 艂adowarki
(zero problemu dla mi艂o艣nik贸w Apple - po prostu ten model tak ma) 
MacBook Pro : Nap臋d DVD zdycha艂 po kilku miesi膮cach,karty VGA pali艂y si臋 przy zwyk艂ych aktualizacjach !
( Na forum : YYY no tak, niestety te modele tak maj膮 ) 
Generalnie rzecz ujmuj膮c : HIPOKRYZJA !
艢wi臋ta prawda, sam swoj膮 przygod臋 z mark膮 zacz膮艂em od 3 GSa, trzeba by艂o nauczy膰 si臋 tej nowej ideologii, itunes itd, samo urz膮dzenie spoko, ale faktycznie p臋kaj膮ca obudowa by艂a wielkim problemem-wymieni艂em na gwarancji. Kolejnym moim telefonem by艂 Iphone 4, niesamowity wy艣wietlacz, mocny w 艣rodku-jak na czasy kiedy debiutowa艂, to chyba m贸j najlepszy telefon do tej pory, pojawi艂 si臋 problem z home button ale za 80 z艂 wymieni艂em i po sprawie. Telefon sprzeda艂em, p贸ki jeszcze trzyma艂 cen臋 i oczekiwa艂em na nast臋pc臋 czyli Iphona 5. Po premierze, obejrza艂em telefon na 偶ywo, niewielkie zmiany jak dla mnie, fakt waga i bebechy na plus. Zam贸wi艂em jako na przed艂u偶enie umowy, czekam i czekam i nic. Po 3 tygodniach zrezygnowa艂em, zrazi艂em si臋 do marki i obecnie wybieram Samsunga Galaxy Note 2. Powiecie kolos, ogromna krowa itp, zgadza si臋 jednak偶e w w/w modelu funkcja dzwonienia jest tylko jedn膮 z opcji. dla mnie takie urz膮dzenie s艂u偶y do konsumpcji tre艣ci, a to najlepiej wygl膮da na porz膮dnym du偶ym wy艣wietlaczu, Note 2 ma 5,5 cala tak偶e konkret. Obecnie u偶ywam starej Nokii E50 i uwierzcie mi nic mi si臋 na niej nie chce robi膰, a napisanie nawet zwyk艂ego smsa to ju偶 jest na prawd臋 sztuka.
U偶ywa艂em produkt贸w Apple 3 lata, przesi膮k艂em niejako systemem Ios, kilka st贸wek pop艂yn臋艂o do App store na aplikacje, gry. Pora na przerw臋, mam w planie zakup tabletu, mo偶e Ipada 4 tak偶e marka dla mnie jeszcze istnieje ale ju偶 na pewno nie jest number one. Pozdrawiam