Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iTunes Match - ale o co chodzi?

• Please log in to reply
81 replies to this topic

#26 FishBB

FishBB
  • 1244 posts
  • SkądPOLAND

Posted 12 December 2012 - 10:14

Ale masz podpiętą kartę jakąś pod konto US? Bo bez karty kredytowej podobno nie można zapłacić za Match z funduszy na koncie.

#27 GIZIU

GIZIU
  • 923 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 December 2012 - 10:26

Ktoś odpowie na moje pytanie ? Nic nie kupiłem w iTunes Store, wszystko mam z CD. Czy cała biblioteka będzie dostępna w iTunes Match ? Czy muzyka się nie tnie na 3G ? Czy pojemność jest ograniczona ?

#28 FishBB

FishBB
  • 1244 posts
  • SkądPOLAND

Posted 12 December 2012 - 10:27

Wszystko co masz na kompie, będzie w Match i nic się nie tnie na 3G. Zależy też od zasięgu.

#29 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 12 December 2012 - 17:24

Ale masz podpiętą kartę jakąś pod konto US? Bo bez karty kredytowej podobno nie można zapłacić za Match z funduszy na koncie.

W US nie miałem.
Fakt, że konto miałem praktycznie od zarania iTunes. Może specjalne traktowanie? Historia zakupów? Po prostu mogłem odpalić Match jak się tylko pojawiło i domyślnie chciało pobrać z funduszy.

#30 FishBB

FishBB
  • 1244 posts
  • SkądPOLAND

Posted 12 December 2012 - 20:25

A mógłby ktoś potwierdzić czy iTunes Match można kupić bez podpinania karty kredytowej?

#31 sheeple

sheeple
  • 204 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 December 2012 - 21:06

Bez karty kredytowej nie kupisz iTunes Match w US. Potwierdzone.

#32 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 15 December 2012 - 11:45

A czy możliwy jest taki myk, że podepnie się kartę, zasubskrybuje Match (płacąc za pierwszy okres z gift cards), a potem odłączyć tę kartę? :D

#33 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 15 December 2012 - 12:29

A masz kartę amerykańską? Bo innej nie podepniesz pod US Store.

#34 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 15 December 2012 - 16:39

Ehh :/. Bez sensu to wszystko skomplikowali, przecież najważniejsze powinno być to, że zapłacę. Nie mam amerykańskiej, szkoda, a już napaliłem się na tę usługę.

#35 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 15 December 2012 - 16:46

Ehh :/. Bez sensu to wszystko skomplikowali, przecież najważniejsze powinno być to, że zapłacę.

A później autorzy praw autorskich do utworów by pozywali Apple, że sprzedają utwory poza US łamiąc licencję.

Nie mam amerykańskiej, szkoda, a już napaliłem się na tę usługę.

To kup normalnie w Polsce.

#36 Maxavelli

Maxavelli
  • 1040 posts

Posted 15 December 2012 - 21:05

Dokladnie. Ja korzystam z jednego sklepu - polskiego, bo mieszkam w Polsce. Kupilem iTunes Match bez zadnych problemow. To nie Apple kombinuje, tylko Ci ktorzy maja po kilka kont zakupowych zamiast jednego...

#37 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 15 December 2012 - 21:22

To nie Apple kombinuje, tylko Ci ktorzy maja po kilka kont zakupowych zamiast jednego...

Mogłeś sobie darować tą nieprzemyślaną uwagę :-P.
Są ludzie, którzy woleli kupować muzykę z zagranicznych sklepów zanim była dostępna dla nas, niż kraść z lokalnych serwerów :-P

#38 kast6

kast6
  • 31 posts

Posted 17 December 2012 - 21:24

iTunes, Downloads Problem Witam, Serdecznie proszę was o pomoc, otóż: W poprzednim sofcie 5... Można było ściągnąć z iTunes Match pojedyńczy utwór i go odłuchać. W obecnym sofcie 6.0.1 trzeba ściągać zały album, nie da się pojedyńczego utworu. Mój problem jest taki, że bedąc w poprzednim sofcie pozostawiłem na IPadzie w aplikacji iTunes w zakładce Download dwa utwóry, których nie ściagnąłem. W międzyczasie zaktualizowałem soft i w tej zakładce zostały mi te dwa utwóry. Nie mogę ich ni jak ściągnąć, a strasznie irytuje mnie "dwójeczka" w czerwonym kółku, która nakazuje je pobrać. niestety, ciągle wyskakuje błąd.... Czy macie jakieś pomysły na ten problem? Podłączałem już iPada do Kompa - nic. Wyłączałem, włączałem Match'a - nic. Nie wiem co robić...

#39 wilas

wilas
  • 1 posts

Posted 18 December 2012 - 17:22

Ja mam problem z samą instalacją iTunes w tym linku są screeny
[url=http://zapytaj.onet.pl/Category/007,021/2,22695752,Dodawanie_odpowiedzi.html]Problem z iTunes Zapytaj.onet.pl - Masz Pytanie? My mamy Odpowiedź![/url]

#40 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 18 December 2012 - 18:34

Zaktualizuj system, jak nie pomoże odinstaluj Microsoft Visual C++ i zainstaluj ponownie.

#41 suchy_

suchy_
  • 74 posts

Posted 25 December 2012 - 12:50

Myślę o zakupie subskrypcji ale mam kilka pytań dotyczących tej usługi. Chciałbym m.in. zwolnić miejsce na iPhonie i muzykę po prostu streamować, nie trzymać jej w telefonie. Czy dobrze rozumiem i jest to możliwe? Bardzo często utworów słucham poprzez losowe odtwarzanie i nie chciałbym niczego zmieniać. Czy po wykupieniu subskrypcji nic się nie zmieni oprócz tego, że zyskam wolne miejsce w iPhonie? Jeśli już zdecyduję się na usługę, to całą bibliotekę z telefonu mogę usunąć?

#42 Maxavelli

Maxavelli
  • 1040 posts

Posted 26 December 2012 - 19:55

Tat, tak i tak.

#43 jackobry

jackobry
  • 11 posts
  • SkądKatowice

Posted 10 January 2013 - 16:41

Wyłączyłem na chwile iTunes Match na iPadzie i na iPhonie i po ponownym włączeniu nie mam już okładek - ani jednej sztuki. Na Macu Mini są wszystkie i każda ręcznie dodana przeze mnie. Wie ktoś o co chodzi?

#44 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 10 January 2013 - 16:50

Poczekaj. Czasem to trochę trwa. Generalnie jednak okładki w iTunes Match słabują.

#45 jackobry

jackobry
  • 11 posts
  • SkądKatowice

Posted 10 January 2013 - 16:54

Dzięki za info. Ile to może trwać? Czekałem z godzinkę i nic. Może trzeba się uzbroić w cierpliwość i poczekać dłużej?

#46 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 10 January 2013 - 19:04

A okładki do swoich płytek wrzucałeś przed czy po uruchomieniu iTunes match? Generalnie Apple skiepściło tutaj, bo teraz iTunes trzyma okładki w innym folderze (zamiast dodawać do tagów). Powoduje to sporo problemów, gdy Twoja muza jest uploadowana. Ja żeby zobaczyć okładki na Apple TV, wycinałem muzę z iTunes Match i po jakimś czasie dodawałem ją znowu. Niestety jeśli chodzi o dodatki różnego rodzaju jak okładki, iTunes match ma problemy.

#47 Goldix

Goldix
  • 153 posts
  • SkądMarki, PL

Posted 10 January 2013 - 19:27

Zagraj jakiś utwór z płyty która nie ma okładki u mnie się same podciągają. W Apple Tv musiałem wyłączyć konto i ponownie się zalogować. Ale niestety nie zawsze się podciągają czasami płyta ma okładkę natomiast utwory już nie wszystkie chociaż jestem pewien, że wysłałem je do Match bo na kompie z którego to robię wszystko wyświetla się normalnie.

#48 wlochatyjoe

wlochatyjoe
  • 114 posts
  • SkądWrocław

Posted 11 January 2013 - 23:21

Czy iTunes Match jest też bezpłatny czy działą tylko po uiszczeniu tych 25 euro rocznie?

#49 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 11 January 2013 - 23:22

Płatny.

#50 jackobry

jackobry
  • 11 posts
  • SkądKatowice

Posted 14 January 2013 - 11:17

Dziękuje wszystkim za porady. Niestety nic nie skutkowało . Kilkukrotnie sprawdzałem ustawienia: włączałem i wyłączałem usługę na wszystkich urządzeniach i nic. Już pogodziłem się, że nie będę miał okładek na iPadzie i iPhonie a tu niespodzianka : po kilku dniach coś mnie pokusiło jeszcze raz wyłączyć i włączyć iTunes Match na iPadzie i okładki wskoczyły w przeciągu kilkunastu sekund. Z moich obserwacji był to jakiś chwilowy problem z usługą po stronie Apple.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users