Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iTunes Match - ale o co chodzi?

• Please log in to reply
81 replies to this topic

#1 Gregory2

Gregory2
  • 506 posts
  • SkądPruszcz Gdański, PL

Posted 20 September 2012 - 19:43

Hej, Mógłby mi ktoś "łopatologicznie" wytłumaczyć, o co właściwie chodzi w tym całym iTunes Match? No bo czytałem o tym naprawdę dużo, ale w dalszym ciągu jakoś nie ogarniam :) Z óry dzięki za pomoc w mojej banalnej prośbie.

#2 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 20 September 2012 - 19:47

Czego nie ogarniasz? Czytałeś http://www.apple.com...s/itunes-match/ ?

#3 Misi06

Misi06
  • 202 posts

Posted 22 September 2012 - 14:10

Itunes match - problem ze ściągnięciem utworów Witam, od samego początku mam problem z Itunes Match. Zgrałem całą muzykę do chmury. Gdy przeglądam piosenki na iphonie i chcę ściągnąć jakiś album to czasami ściąga się on bez problemów, lecz w większości wypadków zamiast ściągania wszystkie te "kółeczka" stoją w miejscu przez co nic się nie ściąga. Czy ktoś potrafi rozwiązać ten problem? Włączenie i wyłączenie usługi nic nie daje.

#4 wierciu

wierciu
  • 254 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 September 2012 - 20:52

A ściągasz na wifi czy na 3g??

#5 foreveratari

foreveratari
  • 20 posts
  • SkądBełchatów

Posted 04 October 2012 - 08:31

IOS 6 popsuł iTunes match Itunes match nie działa dobrze w wersji na IOS 6 - mozna pobrać muzykę z chmury, ale tylko całe albumy, nie można pojedynczych piosenek, ale co gorsza - i to jest najlepszy numer - nie ma już opcji kasowania utworów z poziomu iphone za pomocą gestu przesunięcia w prawo - nie można w ogóle kasować!!!! Jak zapełni się telefon trzeba wyłączać itunes match i włączać ponownie, czekając na aktualizację listy piosenek. oczywiscie wtedy znikają wszystkie ściągnięte utwory. Dziwię się, że nikt o tym nie pisze, to bubel większy niż nowe mapy. Apple pozbawiło iTunes match funkcjonalności, zmuszając do uzywania streamu, chociaż nie wszedzie jest zasięg internetu, poza tym ile wytrzyma bateria w porównaniu do odtwarzania muzyki z pamięci telefonu? Tej funkcjonalności pozbawili gdy juz zapłaciłem za roczną subskrypcję poprzedniej wersji.... To chyba nie do końca fair?

#6 foreveratari

foreveratari
  • 20 posts
  • SkądBełchatów

Posted 04 October 2012 - 08:37

Kiedyś to była fajna usługa polegająca na tym, że można było całą bibliotekę mp3 wgrać do chmury i sciagac sobie na dowolne urzadzenie ios. W ios 6 jest jednak tak, ze sciagac to mozna całe albumy, nie mozna pojedynczych piosenek, a co ciekawe, nowy pomysł jest taki, że nie ma opcji ich kasowania.... Koszmar. Mam nadzieję, że to błąd, a nie zamysł.

#7 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 04 October 2012 - 09:19

Ale to nie wina itunes Match, tylko wina Aplikacji na iOS, funkcjonalność iTunesMatch w żaden sposób się nie zmieniła.

#8 inspire

inspire
  • 136 posts
  • SkądPoland

Posted 08 October 2012 - 14:28

iTunes Match problem

Mam dziwny jak dla mnie problem... Dokładnie to nawet nie wiem jak to nazwać :P odkąd wykupiłem iTunes Match to od jakiś 2 tygodni wysyłają mi się dane, piosenki itp z mojego komputera w programie iTunes Match lecz po jakimś czasie zaczyna od nowa :?... Wiecie może :?:ocb:?: ktoś miał podobny problem bądź jak to w końcu zakończyć:?:

z godziny 14:22
Dołączona grafika

z godziny 16:08
Dołączona grafika

#9 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 08 October 2012 - 15:34

Któryś plik mp3 jest zapewne uszkodzony i na tym się wykłada.

#10 inspire

inspire
  • 136 posts
  • SkądPoland

Posted 08 October 2012 - 15:40

god damn it a jak to sprawdzić w takim razie?

#11 stupidoo

stupidoo
  • 166 posts

Posted 08 October 2012 - 15:41

No czyli kolejna niedopracowana rzecz od apple, powinno iść dalej i na końcu dać info że że tego i tego nie dało rady , a nie się wykładać.

#12 inspire

inspire
  • 136 posts
  • SkądPoland

Posted 08 October 2012 - 17:04

Któryś plik mp3 jest zapewne uszkodzony i na tym się wykłada.

ale może OleYek ma racje, bo dopiero od jakiegoś roku kupuję piosenki po przez iTunes wiem że nie tolerujecie piractwa ;) ( no ale wcześniej czy później każdy jakąś piosenkę ściągnął nie legalnie ;) ) i może tylko te piosenki uploaduje

---------- Wpis dodano o 18:04 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:48 ----------

ale coś się dzieje - piosenki się zwiększają tylko czemu tak wolno

Dołączona grafika

#13 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 08 October 2012 - 17:07

Ponieważ nie zawsze w tej samej kolejności uploaduje, zobacz w zakładce music, tam powinno być zaznaczone z którymi utworami ma problem.

#14 inspire

inspire
  • 136 posts
  • SkądPoland

Posted 08 October 2012 - 17:17

No mam sporo skreślonych (ikona z przekreśloną chmurą) no ale co mam z nimi zrobić? Czy da się je później wrzucić do iCloud?

#15 blestgokudragon

blestgokudragon
  • 15 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 November 2012 - 18:49

iTunes Match - brakuje okladek Witam, kilka dni temu wykupilem usulege Match i po przeskanowaniu mojej bilbioetki nie wszystkie albumy dostaly okladki. Korzystajac z programu polecanego na jednym z forow uzupelnilem recznie okladki do wszystkich albumow. Problem polega na tym ze gdy korzystam z Matcha przy pomocy iPhone'a na niektorych piosenkach pokazuje sie okladka a na niektorych nie. Czy ktos wie czym moze to byc spowodowane? Robilem juz chyba wszystko w iTunes, sprawdzalem kazdy plik indywidualnie i zerkalem czy ma wgrana okladke i wedlug iTunes wszystko powinno byc ok, natomiast na iPhonie na niektorych utworach okladka jest na innej nie ma. Jakies porady?

#16 Michał Mielcarek

Michał Mielcarek
  • 63 posts

Posted 28 November 2012 - 19:36

Po zmianie iPhone rowniez nie wgraly mi sie okladki, ktos wie jak z tym sobie poradzic?

#17 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 28 November 2012 - 21:02

Match nie pobiera okładek, jeśli nie zostały dodane od razu. Jedyna opcja to wykasowanie piosenki z biblioteki i 'macza' i dodanie jej po raz drugi z poprawną okładką.

#18 Michał Mielcarek

Michał Mielcarek
  • 63 posts

Posted 29 November 2012 - 10:43

Wylaczylem, wlaczylem matcha i okładki sie pobraly ;)

#19 xxxxmarekxxxx

xxxxmarekxxxx
  • 220 posts
  • SkądLipnica Mała

Posted 02 December 2012 - 01:15

iTunes match brak niektórych okładek Witam Nie wiem czemu ale w iTunes match tylko na apple TV brakuje mi niektórych okładek albumów. Po synchronizacji iPhona i maka w iPhonie są wszystkie okładki. Zmieniłem nawet rozdzielczość okładek ale to nie pomaga.Sprawdziłem też inaczej.Usunąłem album z iTunes ale pozostawiłem kopię na iCloud. Później pobrałem album ponownie z iCloud i w iTunes pojawiły się okładki ale w apple TV nadal brak. Czy zna ktoś rozwiązanie ?

#20 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 02 December 2012 - 11:31

Na Apple TV chyba kuleje automatyczne pobieranie okładek. Z doświadczenia zauważyłem, że tam zawsze są okładki dodane przeze mnie. Te które automatycznie iTunes dodał (bez wybierania przez użytkownika opcji - pobierz okładki) zanikają. Metoda jest niestety ręczna. Usunąć pliki z iTunes Match, wyciągnąć ze śmietnika, pobrać okładki ręcznie i znów zmaczować (po jakimś czasie, bo iT Match ma pewną bezwładność).

#21 GIZIU

GIZIU
  • 923 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 December 2012 - 09:51

Czy Itunes Match widzi całą bibliotekę czy tylko te piosenki które można kupić w Itunes Store ? Pytam bo mam sporo płyt które są tam niedostępne. Muzyka nie przycina na 3G ?

#22 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 08 December 2012 - 19:01

Czy można jakoś zapłacić za iTunes Match pieniędzmi, które mamy już na swoim koncie? Mam tam dużo kasy z gift cardów, a nie mam przypisanej karty kredytowej :(.

#23 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 11 December 2012 - 17:43

Tak.

#24 FishBB

FishBB
  • 1244 posts
  • SkądPOLAND

Posted 12 December 2012 - 08:07

Można? Wcześniej nie było takiej możliwości.

#25 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 12 December 2012 - 08:48

No ja miałem tą możliwość od początku - mówię o sklepie US i UK, gdzie wciąż mam dość funduszy, by zapłacić za rok 'Macza'.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users