Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iOS 6 - oficjalnie dostępne.

• Please log in to reply
376 replies to this topic

#101 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2209 posts
  • SkądBiałystok

Posted 20 September 2012 - 10:16

Uzywam iOS6 od pierwszej bety i nie mialem ani razu problemu z mailami-duchami. Jesli cos sie swiecilo to po prostu bylo nie przeczytane.

#102 Bob1978

Bob1978
  • 33 posts

Posted 20 September 2012 - 10:21

Ja mam iOS 6 od wczoraj wieczorem i tez nie mam zednych problemow z Mailami A dodam jeszcze ze nareszcie iMessage chodzi jak trzeba, Face Time pieknie hula i to wszystko za darmoche.:D

#103 mart.plax

mart.plax
  • 178 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 20 September 2012 - 10:22

Połowa z tych komentarzy jest i dupę roztrzasnąć. Do wyglądu prędzej, czy później każdy się przyzwyczai, ale polaczkowo - trzeba pomarudzić. Stare mapy? W takim razie dziwne, że widnieje na nich sąsiad, który wybudował się pól roku temu, a jakby jeszcze było tego mało - altanka sprzed trzech miesięcy. To, że 3D i Siri nas nie obowiązuje wcale mnie nie dziwi. Niestety historia jest jaka jest i cieszmy się, że iP 5 wraz z nowym iOS nie wchodzą do nas za rok lub w ogóle. Jak ktoś oczekiwał, że nagle Siri mu zacytuje inwokację, a z map wyskoczy Pałac Kultury i Nauki to były to niestety marzenia ściętej głowy. I nie wiem jak wy aktualizujecie te wasze iUrządzenia, bo u mnie, poza samym softem, nic się nie zmieniło. Pozostały wszystkie ustawienia i oznaki korzystania z iP, tj. adresy, budziki, przypomnienia, zdjęcia, filmy, albumy i nawet ustawienia korektora w odtwarzaczu. Osobiście jestem zadowolona, tym bardziej, że naprawili to, co sami zepsuli pól roku temu - wyrównanie dźwięku. Moje uszy znowu mogą się czuć bezpiecznie.

#104 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 20 September 2012 - 10:24

O starych mapach to pitolą barany, które przedtem chyba nigdy w mapy googla nie weszły. Tam do dziś nie ma pewnych dróg (w tym autostrad) oddanych niemal pół roku temu.

#105 bzyku_flashi

bzyku_flashi
  • 88 posts

Posted 20 September 2012 - 10:25

A ja mam inny problem po zainstalowaniu iOS 6, a mianowicie gdy kończę rozmowę, czujnik zbliżeniowy nie reaguje natychmiast, tylko trzeba odczekac ok 5 sekund by ekran sie znów podświetlił. więc nawet w czasie rozmowy nie mogę no korzystac z kjlawiatury numerycznej. miał ktoś tak ?

#106 Shrek

Shrek
  • 1329 posts

Posted 20 September 2012 - 10:26

Wg mnie, to jest prosta odpowiedź na większość problemów jakie mają ludziska. Jeśli zmiana na 6.0 , to pełna i od zera, na czysto. Ja zanim napisałem cokolwiek, zrobiłem aktualizację na 5.1.1 z JB, syf, zwiechy, błędy, puste maile, dublujące się kontakty, pomielone notatki, o innych nie wspomnę jak zabawa ze znikającym WiFi. Po chwili, bez zastanowienia kliknąłem odtwarzanie, na tą chwilę poza estetyką jaką uraczyło mnie Apple, kolorami w tel, odtw. muzyki, brakiem Googlemap, nie mam żadnych problemów, o których piszecie w większości. Bez map przeżyję, bo mam TT, bez YT przeżyję, bo mam Appsa YT, a użyłem przez lata może z 3 razy, a iP mam od pierwszego modelu, z 1 w sofcie, więc dla mnie sprawa jest jasna, grzebane mają jazdy.

#107 Acneo

Acneo
  • 4 posts

Mart.plax, myślałem dokładnie tak jak ty, do momentu kiedy: - Nie mogę zrobić przelewu w banku (dość poważny problem, jak dla mnie) - Nie mogę wyłaczyć tapety na pupicie - Mapy w centrum stolicy pokazują mi chińśkie znaczki;

#108 Jolaos

Jolaos
  • 1036 posts

Normalka. Co do do polaczków, to ta sama sytuacja miała miejsce przy premierze Diablo 3. Wyobraź sobie, że kolejki w dniu premiery były niesamowicie długie, chociaż produkt kosztował ok. 200zł. Przez kilka tygodni bardzo trudno byłoby go dostać. Oczywiście wszyscy zaczęli na wszystko narzekać, a to to a to tamto. Jakoś każdy ciągle grał, i był wierny grze. Tak jest do dzisiaj kilka miesięcy po premierze. Polactwo, po prostu musi ponarzekać. Kropka.

#109 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2209 posts
  • SkądBiałystok

Posted 20 September 2012 - 10:30

- Nie mogę zrobić przelewu w banku (dość poważny problem, jak dla mnie)

Mysle ze powinienes skontaktowac sie z bankiem.

- Nie mogę wyłaczyć tapety na pupicie

Ustaw czarną .. bedzie bez tapety ;)

Mapy w centrum stolicy pokazują mi chińśkie znaczki;

To uzywaj mapy google...

Serio, az tyle rzeczy jest skopanych w iOS6? No nie .. czas sie wieszac ;)

#110 mart.plax

mart.plax
  • 178 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 20 September 2012 - 10:32

Mart.plax, myślałem dokładnie tak jak ty, do momentu kiedy:

- Nie mogę zrobić przelewu w banku (dość poważny problem, jak dla mnie)
- Nie mogę wyłaczyć tapety na pupicie
- Mapy w centrum stolicy pokazują mi chińśkie znaczki;

Jeśli masz problemy z przelewami to wiadomo, ze to już jest poważniejsza wada, niż "o matko, nie mogę zobaczyć swojego domu w 3D". Ja się w kwestii przelewów wypowiadać nie będę, bo nigdy nie korzystałam z takiej funkcji, jakoś wydaje mi sie mało bezpieczna.
Mój post był kierowany głównie do ludzi, którzy albo nie potrafią robić aktualizacji i pózniej płaczą (chocisż nie wiem czego tu nie umieć) albo zamiast cierpliwie poczekać 2 minuty aż telefon sie sam uprządkuje, to po sekundzie lecą na forum - o mamo, zżarło zdjęcia.

#111 Macwolx

Macwolx
  • 209 posts

Posted 20 September 2012 - 10:37

iP4 z 5.1.1 do 6 zrobiony w 20 minut... :) Od północy do 6 rano mogą do mnie dzwonić tylko bliskie mi osoby - super opcja :) Co do map: wersja satelitarna jest w Katowicach dość słabej jakości, ale za to wektorowa ma ulice oddane wcale nie tak dawno do użytku, a korzystam tylko z takiej mapy - więc dla mnie okej :) PS. nigdy nie miałem jb i wszystko śmiga idealnie.

#112 Acneo

Acneo
  • 4 posts

Posted 20 September 2012 - 10:42

1. Nie ustawie czarnej tapety, bo w d...e mam półśrodki, jak bym chciał się tak bawić kupił bym sobie samsunga. 2. Nie sądzicie, że jednak chińskie znaczki, w centrum stolicy to jednak wiocha? 3. Bank zaleca downgrade softu do wersji nie sprawiającej problemu i ma zbadać sprawę. 4. Co jest niebezpiecznego w tym, że każdy przelew internetowy potwierdzam kodem jednorazowym otrzymywanym na komórkę? 5. Domyślam się, że Apple chciało zrobić nam dobrze i dało jakiś filtr antyspamowy do skrzynki sms-owej. Czacha, twoje komentarze z wycieczkami "osobistymi" są żałosne, można kochać markę Apple-a i być do niej przywiązanym, ale nie można nie dostrzegać drobnych wad, takie są i jest ich więcej niż przy poprzednich update-ach. A jak chcesz się wieszać, to wiesz, nie rób z apple-a pretekstu.

#113 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2209 posts
  • SkądBiałystok

Posted 20 September 2012 - 10:50

1. Nie ustawie czarnej tapety, bo w d...e mam półśrodki, jak bym chciał się tak bawić kupił bym sobie samsunga.

Nie no w Samsungu to chyba wszystko sie da :mrgreen:

2. Nie sądzicie, że jednak chińskie znaczki, w centrum stolicy to jednak wiocha?

Nie, to to tylko drobny bug .. na Warszawie swiat sie ani nie zaczyna, ani nie konczy ;)

5. Domyślam się, że Apple chciało zrobić nam dobrze i dało jakiś filtr antyspamowy do skrzynki sms-owej.

No wlasnie nie do konca - bo ja dostaje sms'y od Auchan, EuroBanku czy Orange i wszystko jest ok.

Czacha, twoje komentarze z wycieczkami "osobistymi" są żałosne

Które?

można kochać markę Apple-a i być do niej przywiązanym, ale nie można nie dostrzegać drobnych wad, takie są i jest ich więcej niż przy poprzednich update-ach.

Alez ja dostrzegam drobne bledy, nie pisze natomiast ze przez nie cos jest porażką .. bo to wciąż tylko drobne błędy.

#114 Shrek

Shrek
  • 1329 posts

Posted 20 September 2012 - 10:54

Właśnie żeby nie zostać w tzw. „dupie“ zrobiłem sobie przelewy po 1zł z każdego banku i tak BZ, MBank i iNG działają u mnie bez zarzutu, sms z kodem jest kompletny i czytelny.

#115 BIGER

BIGER
  • 60 posts

Posted 20 September 2012 - 11:33

Możecie przez appke Messenger wysyłać zdjęcia?

#116 Handzol

Handzol
  • 29 posts

Posted 20 September 2012 - 11:37

Możecie przez appke Messenger wysyłać zdjęcia?

Tak

#117 BIGER

BIGER
  • 60 posts

Posted 20 September 2012 - 11:39

Klikam na ten plusik obok wpisywanego tekstu i klawiatura się chowa, a zdjęcia nie mogę wybrać..

#118 Pieka

Pieka
  • 647 posts

Posted 20 September 2012 - 11:46

Właśnie żeby nie zostać w tzw. „dupie“ zrobiłem sobie przelewy po 1zł z każdego banku
i tak BZ, MBank i iNG działają u mnie bez zarzutu, sms z kodem jest kompletny i czytelny.

Tak samo w przypadku Alior Sync - wszystko jest czytelne.

#119 Handzol

Handzol
  • 29 posts

Posted 20 September 2012 - 11:51

Klikam na ten plusik obok wpisywanego tekstu i klawiatura się chowa, a zdjęcia nie mogę wybrać..

Tam jest aparat nie plusik, powinno wyskoczyć okienko czy chcesz wybrać istniejące zdjęcie czy zrobić nowe

#120 diesel2117

diesel2117
  • 1743 posts
  • SkądKatowice PL

Posted 20 September 2012 - 11:52

ING, bank PEKAO, wszystko działa. Lecz mam inny denerwujący problem. Nie działa mi iphone 4 w docku. Mam zrobionego docka HomeMade do samochodu z kablem usb podłączonym do radia w trybie "IPOD" (czyli ładowanie baterii plus odtwarzanie zawartości muzoteki przez radio NIE LINE IN). Ani w samochodzie nie działa, ani na oryginalnym docku APPLE w domu, ani w głośnikach logitecha ze złączem IPHONE/IPOD. Nie postarali się..

#121 kpiszek

kpiszek
  • 31 posts

Posted 20 September 2012 - 11:58

Mam problem nie moge zainstalowac ios 6 wyskakuje taki blad probowalem przez kompa itunes i przez telefon iphone 4 5.1.1
http://pokazywarka.p...arka.pl/5ly9p5/
nie mam polskich znakow takze, nie usuwajcie posta dzieki.

#122 BIGER

BIGER
  • 60 posts

Posted 20 September 2012 - 11:58

Dołączona grafika
tak wygląda to u mnie. klikam na plusa, to klawiatura sie chowa, a z plusa robi się krzyżyk.

#123 Handzol

Handzol
  • 29 posts

Posted 20 September 2012 - 12:06

Spróbuj wysłać zdjęcie z poziomu folderu Zdjęcia i zobacz co się stanie

#124 Therioon

Therioon
  • 4281 posts
  • SkądZ brzucha:)

Posted 20 September 2012 - 12:21

Za dużo tych problemów, poczekam do IOS 7 :) Co system to lipa, takie jest obecne Apple:)

#125 jabłecznik1

jabłecznik1
  • 3 posts

Posted 20 September 2012 - 12:23

Hmm, dziwnie że macie takie kłopoty u mnie na obu 4S, wszystko śmiga....

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users