Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 6 - oficjalnie dostępne.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
376 odpowiedzi w tym temacie

#301 qubuss

qubuss
  • 518 postów
  • SkądKońskie, PL

Napisano 30 września 2012 - 22:50

Bierzesz w iTunes odtwórz z ustawieniami fabrycznymi, pobiera Ci iOS6 potem odtwórz z iCloud i masz na czysto, chyba tak to działa...

#302 qura12

qura12
  • 467 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 30 września 2012 - 23:48

Z góry uprzedzam, że się na tym nie znam ale strona do 'podglądnięcia' passbooka dała mi dużo do myślenia. Całość opiera się na kodach QR, które da się bezproblemowo dowolnym czytnikiem przetworzyć na ciąg znaków. Teraz potrzebujemy tylko aplikacji (strony www), która po podaniu takiego ciągu znaków lub ew. zeskanowaniu kodu doda nam ten kod do passbooka, pozwoli wybrać szatę graficzną, dodać jakąś nazwę itd, dobrze rozumiem? Czy właśnie podana wcześniej strona nie robi tego co napisałem tylko na predefiniowanych usługach? Jeśli tak to możnaby wrzucić w passbooka bilety komunikacji miejskiej, wejściówki na różne eventy i wszystko inne gdzie sprawdzany jest kod QR trochę omijając wizję Apple'a na ten temat ;)

#303 qubuss

qubuss
  • 518 postów
  • SkądKońskie, PL

Napisano 01 października 2012 - 08:39

Przywrócenie szybkości App Store w iOS6 (teoretycznie powinno pomóc) Otwórz okno Ustawienia, stuknij w "Prywatność", stuknij w "Usługi lokalizacji" Przewiń do dołu ekranu, aby znaleźć i dotknij "Usługi systemowe" Poszukaj "Genius dla Aplikacji" i przesunąć przełącznik na OFF

#304 malisz

malisz
  • 9 postów

Napisano 01 października 2012 - 14:35

Przywrócenie szybkości App Store w iOS6 (teoretycznie powinno pomóc)

Otwórz okno Ustawienia, stuknij w "Prywatność", stuknij w "Usługi lokalizacji"
Przewiń do dołu ekranu, aby znaleźć i dotknij "Usługi systemowe"
Poszukaj "Genius dla Aplikacji" i przesunąć przełącznik na OFF

Działa

Na iP4 i iP4S kolosalna zmiana

Dzięki

#305 minimal-x

minimal-x
  • 149 postów

Napisano 01 października 2012 - 14:43

Nie wiem czy było gdzieś... więc piszę
poniżej tymczasowe rozwiązanie problemu z mapami google :)

•• Mapy Google | Jak dodać skrót do ekranu domowego do Map Google w IOS 6?

#306 stupidoo

stupidoo
  • 166 postów

Napisano 01 października 2012 - 15:35

Od paru lat można tak dodawać każdą stronę www, więc tak, to już było.

#307 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 października 2012 - 08:50

Nie wiem czy było gdzieś... więc piszę
poniżej tymczasowe rozwiązanie problemu z mapami google :)

•• Mapy Google | Jak dodać skrót do ekranu domowego do Map Google w IOS 6?

Ogólnie to instalacja niepodpisanego profilu na telefonie jest głupim pomysłem. Przecież, żeby podobny efekt uzyskać wystarczy kliknąć dodaj do ekranu początkowego.

#308 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 02 października 2012 - 22:59

Wgrałem dzisiaj ios 6 do 3gs matki. Mam problem, jechała autobusem z włączoną muzyką, ludzie się dziwnie na nią patrzeli. Okazało się, że iphone grał zarówno na słuchawkach jak i na głośniku, żadne restore nie pomaga. Jakieś rozwiązanie ? Wcześniej na 5.1.1 nie było tego problemu, też pierwszy raz się z takim czymś spotykam..

#309 qura12

qura12
  • 467 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 02 października 2012 - 23:05

Przez DFU wgraj soft, 3GS też mi kiedyś robił cuda z dźwiękiem i to pomogło.

#310 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 03 października 2012 - 10:55

Przez DFU wgraj soft, 3GS też mi kiedyś robił cuda z dźwiękiem i to pomogło.

Próbowałem wszystkiego co możliwe, dalej nie działa

#311 rybulek

rybulek
  • 87 postów

Napisano 03 października 2012 - 15:34

Twoja Stara DJ bez słuchawek :)

#312 olafson

olafson
  • 15 postów

Napisano 08 października 2012 - 22:47

Witam, jak widać FB Messenger sie naprawil ale u mnie "prawie" o ile powiadomienia push działaja "fizycznie" to jednak w aplikacji messenger non stop jest info "Powiadomienia Push są wyłączone". (zapewniam, ze włączyłem) generalnie spoko, jednak poprzednia wersja pokazywała, ze nadana wiadomość została przeczytana, teraz niestety nie. Jest informacja, ze "ktoś" jest aktywny czy nie ale nie ma tej magicznej fajeczki przy nadanej wiadomosci juz odczytanej. Czy Ktoś ma podobnie czy to tylko mnie przesladuje messenger w wersji uboższej :?: IP 4, iOS 6 uprzejmie prosze o spostrzezenia

#313 drozdz13

drozdz13
  • 96 postów
  • SkądBaranowo (Poznań) PL

Napisano 09 października 2012 - 09:31

Siema, Czy zauwazyliscie ze przy sluchaniu muzyki przez sluchawki podczas pisania gdy tapniecie na ekran to slychac "pykniecie" nie jest to dzwiek klawiatury tylko takie pykanie. Nie wiem czy to tylko u mnie. Sprawdzicie. Nie zawsze to wystepuje.

#314 madvw

madvw
  • 14 postów
  • SkądŁomża

Napisano 10 października 2012 - 08:44

A ma ktoś problem z zawieszaniem się 4s na chwile po zakonczeniu rozmowy, blokuje ekran, odblokowuje i niby zakonczylem rozmowe a sekundy dalej lecą ???? dziwna rzecz przy 5.1 tego nie bylo, zaczyna mi się nie podobać ten ios6 :( dodam ze byl restore itp... niestety dalej to samo Apple Whyyy ??? :(

#315 chudek

chudek
  • 34 postów

Napisano 12 października 2012 - 17:56

A mnie wciąż denerwuje ładujący się często na nowo nowy odtwarzacz muzyki... czasami jak wchodzę to pojawia się biały ekran (z podziałem na ikony jednak bez żadnych napisów) dopiero po jakieś sekundzie odtwarzacz jest gotowy do pracy... stary był o niebo lepszy i zawsze "dostępny"

#316 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 12 października 2012 - 21:41

A mnie wciąż denerwuje ładujący się często na nowo nowy odtwarzacz muzyki... czasami jak wchodzę to pojawia się biały ekran (z podziałem na ikony jednak bez żadnych napisów) dopiero po jakieś sekundzie odtwarzacz jest gotowy do pracy... stary był o niebo lepszy i zawsze "dostępny"

O, tu się zgodzę. O ile nowy dużo bardziej mi się podoba, to jednak ta chwila czekania jest bardzo irytująca. Stara aplikacja była dostępna natychmiast :(.

#317 nrdragon

nrdragon
  • 23 postów

Napisano 14 października 2012 - 18:12

Mnie denerwuje to ze deweloperzy nie uaktualniaja swoich aplikacji, i tak np YouTube wyglada tragicznie z paskami po bokach :/

#318 gtatarkin

gtatarkin
  • 401 postów

Napisano 15 października 2012 - 15:47

Mnie denerwuje to ze deweloperzy nie uaktualniaja swoich aplikacji, i tak np YouTube wyglada tragicznie z paskami po bokach :/

Prawdziwi mężczyźni sami piszą sobie odtwarzacz multimedialny na iOS :)

#319 secretly85

secretly85
  • 2 postów

Napisano 17 października 2012 - 18:53

Witam, to mój pierwszy post tutaj, i chyba ze względu na temat, tu będzie najwłaściwsze miejsce... Proszę o wyrozumiałość i pomoc :) Wczoraj wgrałam nowy iOS6 w iP 4 8G, zsynchronizowałam (w wielkich bólach) telefon z iTunes- za żadne skarby iTunes nie chciał go wykryć :-|jednak w końcu się udało Dodam jeszcze, że taki sam model posiada mój mąż, razem korzystamy iTunes (login i hasło), różne są jedynie nazwy aparatów, dotąd wszystko działało No i przechodząc do meritum- od czasu wgrania nowego iOS6 mam problem z smsami wysyłanymi pomiędzy naszymi iPhonami, tak jakby oba się ze sobą "zlały/połączyły" w tym zakresie. Oba konta dostępne są na obu telefonach. Przykładowo- wysyłając wiadomość do męża (poprzez iMessage) momentalnie dostaję zwrotnie te wiadomość tak, jakbym odbierała ją na jego urządzeniu (wiem, że on odbiera ja również u siebie). Z kolei wiem, że pojawił się u niego komunikat o przybliżonej treści "od tego momentu z tego numeru korzysta..." --> i tu mowa o mnie... Irytujące, bardzo. Ma ktoś z Was jakiś pomysł co z tym fantem zrobić? Jeśli to nie jest jednak właściwe miejsce dla tego posta, lub temat ten (mimo moich poszukiwań) został już gdzieś opisany, będę wdzięczna za przeniesienie. Pozdrawiam i liczę na pomoc. ps. tak teraz się jeszcze zastanawiam, podczas wgrywania iOS pojawił się do potwierdzenia login w iTunes oraz numer tel mojego męża (on wgrał system wcześniej), który potwierdziłam i z tego co wiem, w tym właśnie momencie pojawił się u niego wspomniany wcześniej komunikat. Wiem, że to moja wina :), ale nie przypuszczałam, że coś takiego jest w ogóle możliwe... Da się to jakoś odwrócić?

#320 gyc78

gyc78
  • 98 postów

Napisano 17 października 2012 - 19:45

secretly85 -> spróbuj tu: Ustawienia -> Wiadomości -> Wysyłanie i odbieranie. Sprawdź czy nie dublują się adresy email na Waszych telefonach.

#321 skc

skc
  • 925 postów

Napisano 17 października 2012 - 20:48

Jestescie zalogowani do tego samego konta iCloud.

#322 secretly85

secretly85
  • 2 postów

Napisano 18 października 2012 - 17:04

gyc78 bardzo Ci dziękuje :) działa, znaczy już nie działa :) a o to chodziło. Tak myślałam, że problem okaże się błahy, tym niemniej dziękuje i pozdrawiam

#323 kurdes

kurdes
  • 37 postów

Napisano 18 października 2012 - 17:29

Ja mam 4s z fabrycznie wgranym ios6 i jedynym problemem była niemożność zgrania muzyki z itunes do telefonu, jednak po odtworzeniu i skonfigurowaniu na nowo wszystko działa jak należy.

#324 roha

roha
  • 181 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 października 2012 - 21:46

Kiedy spodziewana aktualizacja softa? Po aktualizacji do iOS 6 coś bateria w nocy mi szybciej ubywa :(

#325 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 18 października 2012 - 22:22

Kiedy spodziewana aktualizacja softa? Po aktualizacji do iOS 6 coś bateria w nocy mi szybciej ubywa :(

Zrób restore.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych