Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 6 - oficjalnie dostępne.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
376 odpowiedzi w tym temacie

#276 igo2u

igo2u
  • 120 postów

Napisano 27 września 2012 - 07:45

Nowa nawigacja chodzi bardzo sprawnie na edge'u, podobno pobiera stosunkowo mało danych.

Ile jest danych w systemie tyle pobiera :P

#277 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 27 września 2012 - 07:47

@Smoczy
U mnie także. Jaka sieć? Play?

Edit:
Po podłączeniu via USB i odłączeniu iPhone działa hostpot po WiFi. Sprawdzana 2 razy.

Ja mam Orange,mnie działa tylko po BT,z ciekawszych rzeczy - gubiło zasięg,ale pomogło zerowanie ustawień sieciowych,jeśli o baterię chodzi,to przez noc niespełna 20% umyka,ale to normalne na moim egzemplarzu;)

#278 michalmikula86

michalmikula86
  • 24 postów

Napisano 28 września 2012 - 14:14

Ktoś wie czy działa (albo jak działa) planowanie godzin w "Nie przeszkadzać". Ustawiłem sobie planowanie godzin kiedy mają nie przeszkadzać dzisiaj na 14-6, nie włączałem "Nie przeszkadzać" (bo rozumiem, że jak zaplanuje godziny to to będzie działać), ale można się do mnie dodzwonić. Zaznaczyłem "Rób wyjątki dla" na Nikt. Oczywiście jak włączę opcje "Nie przeszkadzać" to nie można się dodzwonić ale nie o to przecież mi chodzi. Chyba, że źle rozumiem tą opcje i planowanie godzin nie włącza opcji "Nie przeszkadzać" z automatu?

#279 Dziadek

Dziadek
  • 185 postów

Napisano 28 września 2012 - 15:02

Jeśli się bawisz telefonem czyli jest wybudzony to będzie dzwonił i ćwierkał. Funkcja działa tylko przy zablokowanym/wygaszonym telefonie. Tez dostawałem szału zanim zrozumiałem o co cho.

#280 michalmikula86

michalmikula86
  • 24 postów

Napisano 28 września 2012 - 15:25

miałem wygaszony

#281 qura12

qura12
  • 467 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 28 września 2012 - 21:18

Z innej beczki, czy po aktualizacji do iOS6 scrobbluje wam przesłuchaną muzykę do last.fm? Używam oficjalnego scrobblera.

#282 Qendo

Qendo
  • 26 postów

Napisano 29 września 2012 - 14:03

Forumowicze którzy używają Siri do codziennego użytku ile miej więcej Kb wam pobiera z danych ? przy naszych cenach pakietowych jakie oferują nam operatorzy nie wiem czy warto korzystać , dlatego pytam ;) i jak wygląda sprawa z mapami także ile na 100km nawigacja którą otrzymaliśmy od apple pobierze danych żałuję ,że nie ma rozwiązania z nawigacją łączącą się bezpośrednio z satelitami bez dodatkowych opłat

#283 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 29 września 2012 - 16:30

Z Katowic do Warszawy jechałem na mapach apple (ponad 300km), pobrało mi niecałego 1mb. Co do siri, na drugim 4s mam 150mb pakietu (plus), używam czasem safarii do sprawdzenia stron internetowych oraz parę razy dziennie Siri, od dnia aktualizacji do dzisiaj mam jeszcze 120mb.

#284 kostek

kostek
  • 321 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 29 września 2012 - 17:43

Czołem! Przebrnąłem przez 29 stron i konkluzja wychodzi mi taka, że jak mam 4s to pozostać przy 5.1. Dobrze kombinuje? pozdr. kostek

#285 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 29 września 2012 - 18:07

Jeśli nie interesuje cie info od siri o wynikach Gigantów czy postowanie na fejsie z notyfikacji - to lepiej zostań... Ja oprócz braku konieczności wpisywania hasła przy updatecie aplikacji - nie zauważyłem innych ulepszeń...

#286 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 29 września 2012 - 18:18

Czołem!
Przebrnąłem przez 29 stron i konkluzja wychodzi mi taka, że jak mam 4s to pozostać przy 5.1. Dobrze kombinuje?

pozdr.
kostek

Ja polecam jednak aktualizację :). Nowe App Store i aplikacja Muzyka wyglądają i działają bardzo dobrze, system działa szybko, nie ma żadnych problemów. Bateria trzyma mi lepiej niż na 5.1.1. Brakuje trochę konsekwencji w interfejsie (zmiany w wyglądzie niektórych przy pozostawieniu pozostałych nie były dobrym posunięciem), ale to nie przeszkadza, jest po prostu lekką skazą na zawsze-dopracowanym-wizerunku Apple. Jedyne, co może powstrzymać przed aktualizacją to mapy - jeśli te Apple'owskie Ci nie przeszkadzają, to śmiało! :)

#287 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 29 września 2012 - 18:22

Nowy appstore - dałbym nagrodę Noble'a temu, kto mi wyjaśni, czemu złe było pionowe przewijanie top25, w dół, z widokiem 7 czy 8 aplikacji - a teraz niby jest lepiej - gdy przewijamy je w bok, widać chyba 3 ikony i pół - i nie mam pojęcia co jest na pierwszym miejscu a co nie, skoro wszystko jest równo obok siebie, a więc na tym samym miejscu, tak samo dobre i ważne...

#288 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 postów
  • SkądBiała Podlaska

Napisano 29 września 2012 - 18:46

Fakt, AppStore potrafi denerwować. U mnie na 4 potrafi się zawiesić -.-"

#289 iMateusz.

iMateusz.
  • 20 postów
  • SkądRybnik

Napisano 29 września 2012 - 18:48

Nowy appstore - dałbym nagrodę Noble'a temu, kto mi wyjaśni, czemu złe było pionowe przewijanie top25, w dół, z widokiem 7 czy 8 aplikacji - a teraz niby jest lepiej - gdy przewijamy je w bok, widać chyba 3 ikony i pół - i nie mam pojęcia co jest na pierwszym miejscu a co nie, skoro wszystko jest równo obok siebie, a więc na tym samym miejscu, tak samo dobre i ważne...

kiedyś jak chciałeś pobrać aplikację na 100 miejscu, to po ponownym uruchomieniu appstore, widziałeś top25 więc musiałeś przewijać w dół, aż dotarłeś do top100. Teraz ten problem zniknął, bo wczytuje listę aplikacji, na których się zatrzymałeś. Widać co jest na pierwszym miejscu, pod każdą ikonką aplikacji masz jej numer na liście i nazwę.

#290 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 29 września 2012 - 18:58

Dodatkowo wczytują się one w tle, a więc nie ma sytuacji, kiedy czekasz na wczytanie kolejnej dwudziestki piątki aplikacji :>.

#291 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 29 września 2012 - 19:33

Zawsze wszystko mi się wczytywało błyskawicznie w tle, zawsze jak wracałem do listy to była w miejscu gdzie skończyłem oglądać...

#292 iMateusz.

iMateusz.
  • 20 postów
  • SkądRybnik

Napisano 29 września 2012 - 19:46

Zawsze wszystko mi się wczytywało błyskawicznie w tle, zawsze jak wracałem do listy to była w miejscu gdzie skończyłem oglądać...

a na iPadzie czy iPhonie? bo jak miałem iPada to wracało, ale na iPhonie wczytywało początek listy

#293 multilab

multilab
  • 64 postów

Napisano 30 września 2012 - 18:15

Witam. Czy jest już gdzieś "manual" do iOS6. Nadal mam problem z dwiema rzeczami. 1-sza to jak działa PASSBOOK - jak na razie ściągnąłem z aplikacje Lufthansy, AA, i United, ale że się nie wybieram tymi liniami to niewiele mi to dało, a jak wpisać karty lojalnościowe itp rzeczywiście pomocne udogodnienia nie wiadomo. I drugie pytanie na moim iPhonie 4 nie mam opcji nowego odbierania rozmów czyli np. odrzucania z wysłaniem SMS-a itp. Jak to ustawić? Pozdrawiam.

#294 stupidoo

stupidoo
  • 166 postów

Napisano 30 września 2012 - 18:32

Passbook sobie możesz potestować tutaj
PassSource - Create Passbook passes and Manage your own custom Apple iOS 6 Passbook PassKit passes for free for your iPhone

wchodzisz przez urządzenie z ios pod ten link i generujesz jakiś.

#295 multilab

multilab
  • 64 postów

Napisano 30 września 2012 - 18:53

OK. Ale ja chciałbym jednak skorzystać do wpisania np. swoich kart lojalnościowych np stacji paliwowych, sklepów itp, bo chyba taki był zamysł twórców oprogramowania, a ta opcja była szeroko nagłaśniana jako super udogodnienie.

#296 stupidoo

stupidoo
  • 166 postów

Napisano 30 września 2012 - 18:54

Więc jeśli np. stacja paliw sobie takie coś wygeneruje dla klientów to sobie to dodasz do passbooka - tak to działa. Ze skanowaniem swoich istniejących nie wiem jak to zrobić.

#297 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 30 września 2012 - 18:57

To musisz napisać pismo oficjalne do twoich sklepów, stacji benzynowych, żeby im się zechciało wprowadzić swoje programy do passbooka... Sam to sobie możesz z lufthansą polatać. Śledź blogi polskie o makach - niedawno donosili o jakimś sklepie sportowym, który jako pierwszy w Polsce testuje swoją kartę w passbooku. To spore udogodnienie dla osób, które szeroko korzystają z usług firm współpracujących z passbookiem, czyli głównie w cywilizowanych krajach zachodnich. U nas passbook będzie miał podobną rolę co siri na razie.

#298 multilab

multilab
  • 64 postów

Napisano 30 września 2012 - 19:07

Trochę mi się rozjaśniło. Jest już na stronie Appla oficjalna instrukcja obsługi telefonu z iOS6. Szkoda, że w przypadku funkcji bardziej zaawansowanych jesteśmy z tyłu.

#299 qubuss

qubuss
  • 518 postów
  • SkądKońskie, PL

Napisano 30 września 2012 - 21:56

Robiliście instalację na "czysto" czy uaktualnienie na 4S ?.

#300 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 września 2012 - 22:16

Robiliście instalację na "czysto" czy uaktualnienie na 4S ?.

Pierwszy raz słyszę o robieniu instalacji na czysto ;) Uaktualniaj, no chyba, że masz bardzo zawalony telefon.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych