Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iOS 6 - oficjalnie dostępne.

• Please log in to reply
376 replies to this topic

#51 Shrek

Shrek
  • 1329 posts

Posted 19 September 2012 - 20:37

Wchodzisz w Ustawienia/Powiadomienia/Nie przeszkadzać i tam wybierasz jeden z wariantów Zaplanowane - ustawiasz sobie godziny, w których ma działać Rób wyjątki - wybierasz grupę dla której ma dzwonić (Nikt - znaczy od nikogo itp.) Wychodzisz do Ustawienia, włączasz „Nie przeszkadzać“, wygaszasz iP i tyle, nie zadzwoni. Ślad będzie jako nieodebrane połączenie na lockscreen’ie. Nie musisz ustawiać godzin, to jedna z opcji, ale nie konieczna.

#52 Zologongolo

Zologongolo
  • 50 posts

Posted 19 September 2012 - 20:41

Jak dla mnie aktualizacja jak najbardziej na plus. Z ciekawszych które zauważyłem to opcja nie przeszkadzaj, można sobie ustawić przykładowo że w nocy nikt nie będzie nas budził. Synchronizacja z FB nareszcie, fotkę z rolki można dodać teraz prosto na FB, z ekranu powiadomień można dodać szybko status. Z mniej ważnych ale też ciekawych zauważyłem że teraz do powiadomień możemy stworzyć własną wibrację, ciekawe. Nowy wygląd odtwarzacza muzy też przypadł mi do gustu. Jedyny minus to zmiana wyglądu klawiatury wyboru numeru, dla mnie strasznie tandetnie to wygląda, mało estetycznie, poprzedni zdecydowanie lepszy. Takie luźne odczucia po aktualizacji ;]

#53 KolczyQ

KolczyQ
  • 291 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 September 2012 - 20:42

Jak dla mnie aktualizacja jak najbardziej na plus.
Z mniej ważnych ale też ciekawych zauważyłem że teraz do powiadomień możemy stworzyć własną wibrację, ciekawe.

I w końcu doczekaliśmy się możliwości ustawienia pełnej piosenki jako dźwięk alarmu...

#54 Usos

Usos
  • 336 posts

Posted 19 September 2012 - 20:58

Cześć Może warto by było zrobić nowy ogólny dział poświęcony IOS, nowości, co Ci się podoba, a co nie i tak dalej. Osobiście jak na razie, podoba mi się załatanie problemu ograniczonego wyboru programów do otworzenia danego typu pliku. Zauważyłem ze w nowym sklepie zakładka recenzji szwankuje, mianowicie brak rozdziału pomiędzy kategorie najnowsze, najbardziej krytyczne,..., tak samo itunes nie wgrywa wszystkich recenzji. Myślę, że warto taki dział utworzyć ponieważ rozbijanie często tego samego problemu na kilku urządzeniach w wielu działach i tematach mija się z celem. Co Wy na to?

#55 Handzol

Handzol
  • 29 posts

Posted 19 September 2012 - 20:59

Passbook jak nie działał tak nie działa...

#56 psajdakk

psajdakk
  • 13 posts
  • SkądGliwice

Posted 19 September 2012 - 20:59

Lipa z tym youtbe na ipad2. Wcześniej mogłem mieć pełen ekran, teraz w safari nie da się ;(. W starej wersji mogłem mieć pełen ekran czarne tło. Macie jakiś pomysł? A tak po za tym. Aktualizacja nie chciała mi przejść przez itunes, zrobiłem ją z poziomu ipad2. Sprawnie przeszło. Nowy appstore ok. Mapy mogą być bo i tak mało korzystałem na ipadzie z map.

#57 sryman

sryman
  • 76 posts

Posted 19 September 2012 - 21:14

Może ktoś sprawdzić, kto wykonał już synchronizację kontaktów z facebookiem, czy po tapnięciu w link do profilu danej osoby przenosi go rzeczywiście do profilu? Bo u mnie jest tak, że przenosi mnie do aplikacji i odświeża news feed.

#58 casti

casti
  • 437 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 September 2012 - 21:18

Lipa z tym youtbe na ipad2. Wcześniej mogłem mieć pełen ekran, teraz w safari nie da się ;(. W starej wersji mogłem mieć pełen ekran czarne tło. Macie jakiś pomysł? A tak po za tym. Aktualizacja nie chciała mi przejść przez itunes, zrobiłem ją z poziomu ipad2. Sprawnie przeszło.
Nowy appstore ok. Mapy mogą być bo i tak mało korzystałem na ipadzie z map.

Przecież jest oficjalny program jutuba w appstore.

#59 psajdakk

psajdakk
  • 13 posts
  • SkądGliwice

Posted 19 September 2012 - 21:20

Przecież jest oficjalny program jutuba w appstore.

Tylko na iphone, lipnie ehhh.

Jak na razie WorldTubeHD się zadowole.

#60 casti

casti
  • 437 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 September 2012 - 21:20

No chyba że tak. Może wydadzą coś na ipad'y

#61 Zologongolo

Zologongolo
  • 50 posts

Posted 19 September 2012 - 21:22

Może ktoś sprawdzić, kto wykonał już synchronizację kontaktów z facebookiem, czy po tapnięciu w link do profilu danej osoby przenosi go rzeczywiście do profilu? Bo u mnie jest tak, że przenosi mnie do aplikacji i odświeża news feed.

Jeśli w kontakcie masz dodaną pozycję facebook, to normalnie przenosi do profilu na FB

#62 Seraf

Seraf
  • 80 posts

Posted 19 September 2012 - 21:31

Safari przy otwieraniu nowej karty domyślnie ustawia kursor w polu adresu, a nie jak poprzednio w polu wyszukiwarki. Też tak macie? Słaba i irytująca zmiana :/

#63 soczekpl

soczekpl
  • 3288 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 19 September 2012 - 21:33

Właśnie dobrze.

#64 Seraf

Seraf
  • 80 posts

Posted 19 September 2012 - 21:43

Jak dla kogo. Nawet nie można tego zmienić :/

#65 Qendo

Qendo
  • 26 posts

Posted 19 September 2012 - 21:54

Gdzie wy macie ta mozliwość ustawiania utworu jako kawalek ? Przeciez nie ma takiej mozliwosci jak tak patrze na to

#66 bard

bard
  • 20 posts

Posted 19 September 2012 - 22:01

Mnie się nie podobają zmiany w wyglądzie, duży wagę przywiązuję do wyglądu. Na minus: - biała klawiatura w Telefonie - w aplikacji Telefon przyciski menu wyglądają po staremu, podczas gdy w App Store i Muzyka mają zmieniony wygląd, no to albo tak albo tak. - czarna belka u góry w Safari za bardzo kontrastuje z resztą Zwykle lubię zmiany w wyglądzie, ale akurat w przypadku iOS osiągnęli już chyba najwyższy poziom, teraz może być już tylko gorzej. Nowy App Store średni i dalej nie po polsku, nowe mapy średnie, z facebooka korzystam, ale wystarczy mi sama aplikacja. Nie przeszkadzać mi nie jest potrzebne, bo zwykłem na noc włączać tryb samolotowy, by mi nic nie promieniowało. Póki co zostaję przy iOS 5, a ponieważ mam 3GS'a, to już chyba pozostanę na tym OS'ie do końca, bo bardzo jestem z niego zadowolony. Pierwszy raz wstrzymuję się od aktualizacji.

#67 diesel2117

diesel2117
  • 1743 posts
  • SkądKatowice PL

Posted 19 September 2012 - 22:09

A ja mam taką ciekawostkę dla posiadaczy iphona 4. Nie da się wgrać ios 6 na 5.1.1 bulid 208. Po prostu już 1.5h próbuję, w końcu wgrałem 5.1.1 bulid 206 i poszło, na drugim iphone 4 na bulidzie 208 też się nie da.. Czyżby jakoś te bulidy się różniły i uniemożliwiały aktualizację ? (system wgrywany od zera na czysto).

#68 wolek92

wolek92
  • 96 posts

Posted 19 September 2012 - 22:12

Działa Wam Appstore? Chciałem zaktualizować aplikacje, takie jak Pages czy iPhoto. Niestety ciągle mam "'Czekam...", nawet nie mogę wstrzymać. :/

#69 bardzidek

bardzidek
  • 6 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 19 September 2012 - 22:12

Aktualizacja mająca zalety i wady. Na 3GS odczuwam wzrost płynności, wszystko dzieje się szybciej i bardziej naturalnie. Fajny wygląd AppStore. Natomiast górna belka w tandetnym niebieskim kolorze, ekran wyboru numeru też kiepsko, niedziałający Passbook i jak dla mnie niepotrzebne konto VIP w mailu na minus. Pytanie jeszcze, czy przy aktualizacji kontaktów z FB, oprócz zdjęcia i innych rzeczy telefon zmieni moje nazwy kontaktów? Tak mi się stało kiedyś na Androidzie i nie chciałbym już tego powtórzyć..

#70 wolek92

wolek92
  • 96 posts

Posted 19 September 2012 - 22:15

Nie, nie zmieni. Zresztą jednym kliknięciem możesz przywrócić "starą" listę kontaktów.

#71 jabłecznik1

jabłecznik1
  • 3 posts

Posted 19 September 2012 - 22:19

AppStore działa bez problemów, też aktualizowałem parę rzeczy i śmiga jak tralala :)

#72 myszy

myszy
  • 200 posts
  • SkądWrocław

Posted 19 September 2012 - 22:35

A nie macie wrażenia, że po updacie jakoś się bardziej grzeje telefon? Mój 4s robi się po chwili użytkowania ciepławy, na poprzednim sofcie tak nie było...

#73 iPaffcio

iPaffcio
  • 146 posts
  • SkądLublin

Posted 19 September 2012 - 22:36

Nie, nie zmieni. Zresztą jednym kliknięciem możesz przywrócić "starą" listę kontaktów.

Jak? Bo się z tym bujam od dłuższego czasu. Trochę facebook mi namieszał w liście i usuwam ręcznie :D

#74 bard

bard
  • 20 posts

Posted 19 September 2012 - 22:39

Teraz to już mi się całkiem odechciało tego systemu, kiedy podczas przeglądania aplikacji w App Store aplikacja zaliczyła crasha, a po jej ponownym uruchomieniu moim oczom ujrzał się App Store w starej odsłonie graficznej! Zamknięcie z paska zadań też nie pomaga. Dalej stara szata graficzna. Na dowód dam screeny z iPhone'a 4:
http://i.imgur.com/3SttA.png
http://i.imgur.com/3uteY.png
http://i.imgur.com/Xl8qM.png
Nie wspominając już, że app store z nowym wyglądem działa dość ociężale na iPhone'ie 4, mimo zamkniętych innych aplikacji.

Dla mnie fatalny upgrade.

Edit. Ani również ponowne uruchomienie telefonu nie przyniosło skutku.
Edit2. Za którymś razem wróciło i znów po chwili przeglądania (dosłownie po 30 sekundach może) wywaliło i znów to samo. Eh...

#75 wolek92

wolek92
  • 96 posts

Posted 19 September 2012 - 22:40

Jak? Bo się z tym bujam od dłuższego czasu. Trochę facebook mi namieszał w liście i usuwam ręcznie :D

Ustawienia -> Facebook -> odznaczasz kontakty. Coś takiego.

AppStore działa bez problemów, też aktualizowałem parę rzeczy i śmiga jak tralala :)

To mam problem. Ma ktoś podobnie / wie co powinienem zrobić? Restart nie pomaga.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users