iOS 6 - oficjalnie dostępne.
Posted 25 September 2012 - 19:16
Posted 25 September 2012 - 19:30
Posted 25 September 2012 - 19:37
Cholera, tak czulem;( byebye JB;( przynajmniej poki co;)Tak, musisz do iOS 6 przenieść iP4.
Posted 25 September 2012 - 19:41
Nie chcialem nowego zakladac wiec tu spytam.
Mam iP4 na iOS5. Robie archiwizacje. Kupuje iP5 i chce zrobic restore.... ale tam juz jest iOS6. Czy restore sie uda zrobic czy musze najpierw na iP4 podniesc iOSa do 6?
Mi się wydaje, że nie musisz. Apple nie pozwala robić tego wstecz (np. z iOS 6 do iOS 5.x).
Posted 25 September 2012 - 19:43
Posted 25 September 2012 - 20:56
Posted 25 September 2012 - 21:35
Posted 25 September 2012 - 21:54
Sweet;) i to mi sie podoba.Od systemu 5.0.1 archiwizację możesz odtworzyć na każdym innym iphone z tym samym lub wyższym IOS. Czyli z 4 na 5, z 4s na 5, z 5 na 4/4s (tylko ios 6) itp pamiętając że system na którym jest archiwizacja robiona musi być minimum 5.0.1
nie moglem sie powstrzymac:
It Was Only A Matter Of Time Before Der Führer Found Out About iOS 6 Maps
Posted 25 September 2012 - 22:32
Ja to zrobiłem musze sie przyznać przy Waszystkich. Miesiąc temu sprzedałem swojego ip4s i kupiłem Samsunga Galaxy S3. Jaki to nie super telefon ma wszytsko duży wyświetlacz, widzety, darmową nawigacje, wideo można oglądać na małym ekranie robią coś innego na telefonie, bateria to wogóle trzyma super. Teraz moja opinia po miesiącu użytkownia. Nie zaprzecze telefon ładny ale tylko tyle natomiast jego użytkowanie padaka. Fajny lekki i płaski ale taki plastikowy że szok, iphonea jak weżmie się do reki to widać w nim klase a samsung to taka plastikowa zabaweczka. Poustawiłem sobie wszytsko tak jak mi się podobało widzet pogody ten standartowy, zegarek, jakieś skróty do często używanych kontaktów i kilku aplikacji. Ustawienia wifi on cały czas, synchronizacja maila, aplikacja facebook, pakiet danych on, 3g - off (jestem na styku sygnału 2g/3g i cały czas telefon przełancza się wiem że zjada to baterie) wszytsko ustawione elegancko i ładnie wyjmuje telefon z ładowarki kłade się spać godz 22:40 100% bateri wstaje rano bateria 86% godzina 6:00. gdzie podziało się 14% telefon czywał ! Nie bede pisał dalej jak bateria zjezdzała w ciagu dnia bo przy moim uzytkowaniu ładowarke mialem w domu pracy i w samochodzie ! Wszedłem na forum i dwoiedziałem sie ze najlepiej zmienić soft na niebrandowany potem robić tak bedą w domu mieć wifi na on a pakiet danych na off wychodzać z domu to znów wifi na off a pakiet danych na on, GPS najlepiej wyłaczyć jak nie korzysta się z nawigacji, widzetów tez jak najmnije a najlepiej wcale no bo one obiązają procesor a co za tym idzie zjadają baterie. Bawiłem się przez miesiac w zmiane softu i ine ustawienia i zszedłem do poziomu 9% bateri w nocy. efekt koncowy od niedzieli jestem posiadaczem nowego ip4s i jest super a przygode z samsungiem uważam za porażke. Szkoda tylko kasy jaką musiałem wyłożyć na tą przygodę ! Odradzam komu kolwiek kto używał iphona przesiadki na samsunga !
Jako typowy gadżeciarz bardzo często zmieniam telefony. Ostatnia zmiana to właśnie IP4S na Samsung Galaxy S3.
Zmieniłem telefon ponieważ IP4S po prostu mi się znudził i poza tym ten maleńki ekran, który wydał mi się żałosny. Pisząc szczerze po przesiadce na Samsunga powiedziałem "nareszcie świetny sprzęt" i naprawdę byłem nim miesiąc zachwycony. Potem jednak przyszło rozczarowanie jakością użytych materiałów oraz tym co na początku uważałem za dużo zaletę, czyli 4,8 calowy ekran. Tylna klapka w Samsungu, mimo mojej dbałości zaczęła mi się rysować już po tygodniu, na srebrnej ramce wokół telefonu, która również jest z plastiku, pojawiło się pęknięcie. Wielkość telefonu okazała się jednak dla mnie nie wygodna.
Reasumując mój krótki wywód: Samsung S3 wbrew obiegowej opinii na forum, naprawdę jest fajnym i dobrym telefonem. Naprawdę mogę polecić go jako "odskocznie" od iPhone, jednak ja wracam po raz czwarty do Iphona i w piątek kupuję 5, ale znając życie za pół roku znów zdradzę na choć na chwilę produkt Apple:)
Pozdrawiam i życzę mniej wrogości na forum lub ewentualnie proponuje ustawkę między zwolennikami obu marek

Posted 25 September 2012 - 23:10
Posted 26 September 2012 - 00:25
Posted 26 September 2012 - 06:49
Powlaczales wszystkie mozliwe opcje to sie nie dziw ze Ci zjada, po co Ci sciaganie nowych maili przez wifi w nocy jak spisz?
A potem tylko tragedia ze 14% baterii zjadlo...
Nie zgodze się jakoś mam w iphonie włączone push cały czas i w nocy schodzi mi 4% baterii. Samsung przez noc robił wiele różnych cudów testował wszystko co sie da zreszta chcecie to kupujcie ja takiego szajsu nie chce.
Posted 26 September 2012 - 07:04
Nie zgodze się jakoś mam w iphonie włączone push cały czas i w nocy schodzi mi 4% baterii. Samsung przez noc robił wiele różnych cudów testował wszystko co sie da zreszta chcecie to kupujcie ja takiego szajsu nie chce.
Zawsze bawila mnie ta cala apple-samsung ios-andek batalia i porownywanie i kto lepszy;). Akurat jesli chodzi o jakosc interfejsu i innowacyjnosc to predzej juz ios do win7-8 porownywac. Andek to taki zlepek pomyslow kucharzy romow. 0 integralnosci, widac ze nad systemem pracuje i ulepsza kucharek 6:). Nie pracowalem na win7 mobilnym ale po samym spojrzeniu na interfejs to jest to jedyna alternatywa jaka widze dla iosa. Andek na pewno przynajmniej wg mnie nia nie jest. No, ale zawsze trzeba sobie znalezc "wroga" ktorego sie ruga za wszystko bez wzgledu na to co robi. A andek na pewno ma swoje zalety, ale nie potrafie zdozumiec jak komus kto spedzil lata na iosie moze sie szczerze podobac praca i wyglad andka.... Po jakiejkolwiek przerobce, skorce czy temacie nawet zaimplementowanym. To po prostu nie to. A takim win7 bawilem sie doslownie 5min w salonie jakis rok temu i od razu bylem pozytywnie zaskoczony....innowacyjnoscia interfejsu. Bo co o microsoft nie mowic to na pewno oryginalnisci pomyslu na zarzadzanie telefonem nie mozna im odmowic. Szkoda ze to wlasnie porownan do tych telefonow i OSa nie ma w sieci tyle co to andka. Mysle ze bylyby duzo ciekawsze. Pseudo wojna ios-andek juz mnie tylko bawi;)
Posted 26 September 2012 - 08:40
Posted 26 September 2012 - 09:45
Posted 26 September 2012 - 10:34

Posted 26 September 2012 - 10:56
Posted 26 September 2012 - 15:24
Posted 26 September 2012 - 15:42
Posted 26 September 2012 - 19:06
Czy też macie problem z widgetem pogody? U mnie nic tam nie jest napisane
Wyłącz pozwolenie aplikacji pogody na pobieranie informacji o twojej lokalizacji i ręcznie wprowadź miasto

Wszystko będzie pięknie pokazywał

w iOS 5 wystarczyło wyłączyć lokalizacje w ustawieniach pogody, teraz musisz znaleźć to w ustawieniach

Posted 27 September 2012 - 00:21
Posted 27 September 2012 - 01:12
Posted 27 September 2012 - 06:32
Wyłącz pozwolenie aplikacji pogody na pobieranie informacji o twojej lokalizacji i ręcznie wprowadź miasto
Wszystko będzie pięknie pokazywał
w iOS 5 wystarczyło wyłączyć lokalizacje w ustawieniach pogody, teraz musisz znaleźć to w ustawieniach
Ok, działa. Dzięki
Posted 27 September 2012 - 06:54
Ja mam taką ciekawostkę z innej beczki. 19 września postawiłem IOS 6 na iphone 4. Dnia 20 września rozpoczął mi się nowy comiesięczny cykl abonamentu (czyli od nowa minuty itp). Internetu w abonamencie mam równe 2gb, na 5.1.1 pod koniec okresu rozliczeniowego zostawało mi między 900 a 1150mb. Teraz licząc od 20 września do dzisiaj tj 27 września zjadło mi tylko 50mb takiego samego używania telefonu co wcześniej (mapy - navigacja, facebook, gg, mail, google chrome, kzk gop katowice). Jak to jest możliwe ? Czyżby IOS 6 były zoptymalizowany pod kątem transferu danych ? Jeśli tak to jestem w siódmym niebie .
Z tych wszystkich aplikacji, które wymieniłeś, zmieniły się jedynie mapy, więc być może o to chodzi. Nowa nawigacja chodzi bardzo sprawnie na edge'u, podobno pobiera stosunkowo mało danych.
Posted 27 September 2012 - 07:28

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users